- 10 Eylül 2017
- 2.140
- 3.758
- 63
- Konu Sahibi kullanici8
-
Ben de bazı yorum yapanlardan biri olarak sesleniyorum zaten diğerlerini bilemem. Tutum hoş degil konu sahibesi çok güzel karşılayıp eleştirilere uygun cevaplar veriyor iken sizin bu çıkışınızı anlayamadım."Bazı yorum yapanlar" diye başlıyor cümlem.
Ben de bazı yorum yapanlardan biri olarak sesleniyorum zaten diğerlerini bilemem. Tutum hoş degil konu sahibesi çok güzel karşılayıp eleştirilere uygun cevaplar veriyor iken sizin bu çıkışınızı anlayamadım.
Eğitim durumuna ben de değindim fakat üniversite mezunuyum. Hipoteziniz tutmadı.
Ay konu sahibi nerden demissin su eğitim durumlarını burası kk,bal gibi haklısın ama sırf bu nedenle görümcen haklı sen abartıyor oldun
Okumak her cahilliği almasa da lise terk ve sacma sapan akıllar veren bi hatun cahildir bunun nesine duyar kasmış arkadaşlar anlayamadım anlattığınız şey çok bariz oysa.Gayet akıllı ve eğitim sahibi bi kadınsınız kendi bildiğiniz yol üzere gidin.Tek eleştirim eşinizin ablası diye alttan almak zorunda hissetmeniz çocuğunuzu etkileyecek davranışlarına susmayın lütfen.Suçun büyüğü de eşinizde sağlam duruslu bi adam değil gibi malesef allah yardımcınız olsun.
Hanımefendi benim yorumum sizi kapsamıyor, üstünüze alınmanızı gerektiren bir şey yok. Sizin için yazılmış bir şey değil. Daha başka nasıl anlatabilirim benim yorumuma cevap vermeyi kesmeniz için?
Tam aksine sizi anladığımı ifade etmiştim. Siz de anlatım tarzınızın itici olabileceğini ve asıl anlatmak istediğinizin eğitim durumu olmadığını ifade etmiştiniz.Siz de en iyi üniversite, iki diploma, hâlâ okuma ifadelerine takılmış olmalısınız. Ama tekrar belirteyim: amacım kimseyle yarışa girmek- kimseyi küçümsemek değil, konu bu değil zaten. Fakat iyi ve haklı olduğumu bildiğim, uzmanlık alanım olan bir konuda da alçakgönüllü görünmek adına, siz isterseniz kibirden deyin, doğrularımdan şaşmak istemiyorum. İnsanlar kendileri için Allah'tan sadece akıl ve fikir istemezmiş, zira herkes kendisindekinin en iyisi olduğunu düşünürmüş.
Tam aksine sizi anladığımı ifade etmiştim. Siz de anlatım tarzınızın itici olabileceğini ve asıl anlatmak istediğinizin eğitim durumu olmadığını ifade etmiştiniz.
Yani demem o ki yazım şeklinden yanlış anlaşılma olabiliyor ve bunu da yorum yapan üyenin kendileri de aynı olduğu için bu sekilde tepki veriyorlar gibi bir yorum getirmesini doğru bulmadığım icin belirttim. Hepsi bu.
Yazık çocuk tam ego savaşlarının ortasına düşmüş.
3 aylık bebekte nasıl anne demiş,konuşmuş hayret ben şok ben iptal.
"Sizin kendi eğitim durumunuzla aynı diye üzerinize alınıp kompleks yapmanıza ve bu kez -belki de aynı- yanılgıya düşerek okumayı/okuyanları yermenize gerek yok"Kendileri de aynı olduğu için bu şekilde tepki veriyorlar demedim. Umarım bilerek yazdıklarımı bu şekilde çarpıtmıyorsunuzdur, umarım okuduğunuzu yanlış anlamışsınızdır. Ben kimseye konuda kötülenen kişi ile "kendileri de aynı" imasını etmedim. Hatta üniversiteli cahil olabilirdi bile dedim. İlk yorumumda demek istediğim şey de şuydu; konudaki bahsedilen eğitim durumuna sahip olan insanlar üzerlerine alınıp görümceyi savunmaya geçiyorlar ama durumu içselleştirmelerine gerek yok, konu sahibi görümce profili çizmek için o ayrıntıyı vermiş. Genel bir kanısı olduğunu sanmıyorum dedim. Umarım şu an daha net anlaşılmıştır.
Kendimi tutayım diyorum ama kusura bakmayın dayanamayacağım: de ayrı olacak. Bu yoruma ancak bu cevabi verebilirim. Hayırlı geceler...
. Ablasinin daha geçen gün bana "evde iş yapabilmek için bebeği televizyonun karşısına oturt, iki saat rahat edersin" diye akıl verdi kendisi. Bu kadar da iyiliğimizi (!) düşünür
. Gorumcem, kayinvalidesi tarafindan ailesi ve kendisi hep bir görüldüğü icin aşağılık kompleksini hiç aşamayan birisi. Devamli kıyaslama yapar ve her seferinde nasil oluyorsa kendisini herkesten üstün bulur. O lise terk. Ben Turkiyenin en iyi universitesinden mezunum. Iki diplomam var. Hâlâ daha açıktan okuyorum. Bir kere dahi kitap okuduğunu görmedim ama her şeyi biliyor. Kendini mükemmel zannederken hatasını yüzüne vurunca hemen örtbas etmeye çalışır, afallar, sanki çıplak kalmış gibi utanir.
Cocugum 3 aylikken benimle anlamsiz hecelerle de olsa uzun uzun konuşuyor, ara ara da anne diyordu. Erken konuştuğunu gorup de kendi çocuklarından ustunluk ornegi bulamayinca cocugu elimden "hadi bakalım, çok konuştun, bu kadar yeter" diyerek aldı ve o günden sonra yavrum bir tek hece söylemedi bana.
. Ben de kendim muhallebi hazırlayip yedirmeye başladım. "Neden mama yapmadın" deyince 'bu da mama, içinde de olduğunu biliyorum, kendi ellerimle hazırladım' dedim ve bir anda soğuk savaş başlattı.
Ablasının benim sütüm fiskirirken daha evvel "gece yatmadan mama verirsin, mışıl mışıl uyur" diye akıl vermisligi.
"Sizin kendi eğitim durumunuzla aynı diye üzerinize alınıp kompleks yapmanıza ve bu kez -belki de aynı- yanılgıya düşerek okumayı/okuyanları yermenize gerek yok"
Bu kısmı okuduğum zaman anladığım bu şekilde oluyor. Fakat ben yanlış anlamış isem kusura bakmayınız lütfen.
Ben üni mezunuyum demek var o lise terk ben Türkiyenin en iyi üniversitelerinden mezun oldum demek var ikisi çok farklı şeyler"Bazı yorum yapanlar" diye başlıyor cümlem.
Ben üni mezunuyum demek var o lise terk ben Türkiyenin en iyi üniversitelerinden mezun oldum demek var ikisi çok farklı şeylerhe evet bende lise terkim ondan yazdıydım
Demek istediğinize ve size iyi gecelerDemek istediğimi açıkladım. Özetle eğitim durumunun konuda basit bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. İyi geceler.
Bir çok kişi öyle anlamış ama benim gibi :) ki çoğu kişi hem haklı olduğunu hemde görümcesini yerdiğini söylemiş ilk dikkat çeken o ayrıntı oluyor maalesef.Size de açıklama yapayım; ben o kadar takılmadım buna dediğim gibi eğitim meselesi bu konuda ayrıntı sadece. Yani bana göre. Konu sahibini tanımam etmem valla ama bunu yazarkenki amacı kibirlenmek değilmiş bence. Ben öyle algılamadım diyeyim :)
Demek istediğimi açıkladım. Özetle eğitim durumunun konuda basit bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. İyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?