Bazen içimden kocamı boğmak geliyor

Tebriklerr

Eşimin ablasının sözünü dinlenmesinin sebebi, herhangi bir meselede benim istedigim olursa karı köylü olduğunu zannedecek kadar cahil olmasi. Evet, kocam da en az ablasi kadar cahil. O yüzden benimle ya da sağduyulu ve akılcı davranan herhangi biriyle hiçbir zaman olmayacağı kadar çok iyi anlaşıyorlar.

O zaman boşanın.. Cahil cahil insanlarla ne işiniz var.. Sinirli olabilirsiniz ama nefretle bahsediyorsunuz gibi geldi.. Hayat arkadaşı olarak seçtiğiniz ve çocuğunuzun babası olan adamı bu kadar gömebiliyorsanız aydınlıkta zirve yapmış olmalısınız ve mükemmelsiniz... Maşallah.. Görümcenizin lise terk olması karakteriyle ilgili bir analiz yapmanıza delil olmaz.. Görümceniz de 5 üniversite mezunu olup yine sizin işinize gücünüze karışabilirdi.. Ya da ilkokul mezunu görümceniz olurdu ama size karışma gereği duymayabilirdi.. Haklı olabilirsiniz.. Ama bu size insanları küçük görerek yaftalama hakkı vermez.. Zaten gerekli cevapları vermişsiniz.. Aynen devam edin.. Bebeğiniz sizin ve onu kimse sizden daha çok düşünmez.. Siz yine bildiğinizi okuyun..

Der benim kızım da dedi

Kimse eğitimsizliğini bu kadar yüzüne vurup hakaret vari şekilde aşşalanamaz bence .
Hataları ve cahilliği olabilir
Keşke okuduğunuz ünüverstede koca dili ve edebiyatıda olsaymış

Neden böyle cahil biri ile evlendiniz ? Evlenene kadar çok mu akilliydi

Ortada çocuk olmasa bu başlığı açana kadar zaten boşanmış olurdum. Buraya yazma sebebim, benzer durumda olup da çıkar yol bulmuş, bulamamış, yolunda yaralanmışlarla, konu hakkında hakikaten ise yarar iki kelam edebilecek insanlarla dertleşmek. Mesaj üzerinden ego tatmini yapan laf ebelerine başka kapıya diyorum.

Bir de şu mama takıntısından vazgeçse herkes..! Sütü olmayan taş mı yedirsinn...? Yok zehir bilmem ne.. Anneye söylenecek şey mi o? Herkes çocuğuna en iyisini yapmak ister herhalde.. Ama yok.. Ve bunu sütü olan hiçbir anne anlamayacak.. Sonra karşıma geçippp""" ayyy niye mama veriyosun.. "" spor olsun diye verdik.. " ama en az 6 ay anne sütü vermen gerek" evet bilinçli olarak vermiyorum... Memelerim süt dolu ama ben çiçek suluyorum onlarla çünkü..

Laf ebeliği yapan yok.. Son cümlelerimi okuduysanız zaten bildiğinizi yapın dedim.. Ego tatmini yapan sizsiniz.. Zira Türkiye'nin en iyi iki üniversitesinden mezunum diyen ebeniz miydi yoksa..? Hadi şimdi siz o kapıya doğru ufak ufak yaylanın lütfen..

Burada konumuz sizin bebeğinizi emzirip emzirememeniz değil. Anne sütü yeterli olmadığı/bebek emmeyi reddettiği durumlarda çocuğu ormana bırakıp kaderine terkedecek değilsiniz. Elbette yaşaması icin en uygun seçenek olan formül mama vereceksiniz.

Siz nasil zarurî olarak bebegini mamayla besleyen bir anne olarak kendinizden supheye dusmemeliyseniz, belki kısmetli olduğu için bebeğine sütü yeterli gelen bir anne olarak da mama vermek istememek ve bunu paylaşmak benim en doğal hakkım. Mamanın ikinci en iyi seçenek olarak var olması ve herhangi bir sebeple bebeğini emziremeyen annelerin varlığı, anne sütünün önemini azaltmadigi gibi bu konu hakkında konuşulmasına da mani olamaz.

Evladini besleme konusu her annenin kendi inisiyatifine bırakılmalı fikir istenmedikce verilmemeli. Tercih eden anneye" ayy neden veriyorsun "demek ve tercih etmeyene ise neden etmediğine dair söylemde bulunmak yanlış bana göre.

Fakat 3 aylık bebeğiniz şans eseri anne demiş olabilir bunun anlamını kavraması çok uzak geliyor bana. 3 aydır da ses çıkarmıyor ise bir uzmana danışmanızda fayda görüyorum.
Haklı olmakla birlikte haksız taraflarınızda var . Örneğin görümcenizin öğrenim durumu ile kendinizi kıyaslamaniz.
Benim gözümde kültürlü bir insan bu şekilde yaklaşmaz olaya. Hadis ile alâkalı paylaşımınız olmuş Müslümansanız ve hadislere inanıyor iseniz tevazu ile alâkalı olanlara da bir bakın dilerseniz.

Yo benim lafım genele siz üzerinize alınmayın.. Elbette sütünüz var ki emzireceksiniz..

Insanın kendisini aciklamak zorunda kalmasi cok sıkıcı olabiliyor ama bu kadar tepki çektiğine göre dipnot düşmek farzoldu: Eğitim konusunu açmamın sebebi, benimle ilgilenin, bakın ben ne kadar harikayım, herkes çok cahil demek değildi. Aradaki eğitim farkına rağmen ben onun kararlarına -pek çoğuna katılmadığım halde- saygı duyarken, onun sınırlarını bilmeyip benim hayatımı yönlendirmek istemesine dikkat çekmek istedim. Daha iyi anlaşılabilmesi için, aldığım eğitim, pedagojik formasyonu da kapsıyor diyeyim. Yani esasında çocuk/insan gelişimi, benim uzmanlık alanım, mesleğim. Belki bunu belirtmedigim, üniversite adını da paylasmadigim icin ifadelerim cok itici durdu. Çocuğumun beslenmesi/bakımı vb hakkında, kendi kararlarimi verirken isime karisilmasina uzmanlık alanımın bu olmasi sebebiyle ofkeleniyorum. Eğitim durumu ne olursa olsun ben torna tesviyeciye gidip araba tamiri konusunda akıl vermiyorum, marangoza ahşabı nasıl şekillendireceği konusunda da fikir beyan etmiyorum. Herkesin bir uzmanlığı var ve maalesef buna saygı duymayanlar da var.

Anlıyorum sizi konu sahibesi kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz.

Bazı yorum yazanlara seslenmek istiyorum; arkadaşlar konu sahibi görümcesinin genel profilini anlatmak amacıyla eğitim durumunu da konusuna eklemiş. Sizin kendi eğitim durumunuzla aynı diye üzerinize alınıp kompleks yapmanıza ve bu kez -belki de aynı- yanılgıya düşerek okumayı/okuyanları yermenize gerek yok. Elbette görümce kişisi üniversiteli bir cahil de olabilirdi, bence burada anlatılmak istenen görümcenin hiçbir konu hakkında derin bilgisi olmamasına rağmen atıp tutması ve kıyas yapması. Konu sahibi henüz küçük bir bebeği olan ve eşi tarafından da strese sokulan, hala süt verdiği için de az biraz lohusalık izleri taşıyan bir hanım belli ki. Herkes aynı yollardan geçiyor, keşke yaşadıklarımızı unutmasak da daha hassas davranabilsek burada yorum yazarken.

Konu sahibi sinir olmakta haklısın. Eşine he de geç, doktora gittiğinizde de doktorun yanında onu utandır. Mesela pat diye, "doktor bey sütümün miktarı ve bebeğin kilo alımı normal dediniz, eşim geçen gün mama aldı geldi bebeğe yedirmem için. Sizce ne yapayım?" Deyin. Doktor onun hakkından gelir.

Cahil teneke görümcenizi de takmayın, dalga geçin, gerekirse tersleyin. Sana ne ben böyle istiyorum deyin. Belli ki eşiniz boyunduruk altına girmeye meraklı, siz görümceyle arayı açın, görüşmeyin. Ne meraklılar milletim çocuğuna müdahale etmeye ya.

Eğitim durumuna ben de değindim fakat üniversite mezunuyum. Hipoteziniz tutmadı.

Allah sizden razı olsun. Bin yaşayın.

En kısa sürede bir bahaneyle doktora goturecegim.

Ay konu sahibi nerden demissin su eğitim durumlarını burası kk,bal gibi haklısın ama sırf bu nedenle görümcen haklı sen abartıyor oldun

Okumak her cahilliği almasa da lise terk ve sacma sapan akıllar veren bi hatun cahildir bunun nesine duyar kasmış arkadaşlar anlayamadım anlattığınız şey çok bariz oysa.Gayet akıllı ve eğitim sahibi bi kadınsınız kendi bildiğiniz yol üzere gidin.Tek eleştirim eşinizin ablası diye alttan almak zorunda hissetmeniz çocuğunuzu etkileyecek davranışlarına susmayın lütfen.Suçun büyüğü de eşinizde sağlam duruslu bi adam değil gibi malesef allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…