- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.502
- 208
- Konu Sahibi kullanici8
-
Anne diyolar ama tabiki bilincsizce ingaa gibi yani inleme benzeri sesler çıkarıyorlar anne kelimesine benzer oluyorÇocuk 3 aylık anne der mi ya?
Daha dengesini bile sağlayamaz.
Şok oldum.
Çocuğun konusmamasinin gorumcenle ilgili olduğunu sanmiyorum.
Biraz abarttığını dusunuyorum
Ama bebeğine vereceğin mamaya kadar da lafını ettirme.
Akrabalık bağları görüşmek zorundayım diye de düşünme.
Esin gorussun. Sen görüşmek zorunda değilsin bence
Zehir değil zaten abartıyorlar ben emzirdim süper anneyim modunda gezen bi grup var bende çok çektim bunlardan bi de bu grup içinde mama verip vermiyorum diyenler var ki onlar akıllara zararKonu sahibi odtülü mü boğaziçi mezunu mu acaba merak ettim :)
Konuyu saptırmak gibi olmasın ama yorum yapacak arkadaşlardan ricam formül mamalara zehir muamelesi yapmayın ya. Umduğum kadar uzun emziremedim annelik duygularım inciniyor.
Haklısınız benim daha doğduğu ilk gün hastanede sütüm çok az geldiği ve bebeğim çok ağladığı için doktor hemşirelere mama verin dedi. Sonra bazı zamanlar çok azaldı. Çoğunlukla anne sütüyle beslesem de mama da verdim. Ve hiç anne sütü veremeyenler var mesela yengem sadece iki ay verebildi. Burda zehir falan denilince vermek zorunda kalan anneler kendini kötü hissediyordur eminim.="Coconutoil, post: 53053856, member: 770702"]Konu sahibi odtülü mü boğaziçi mezunu mu acaba merak ettim :)
Konuyu saptırmak gibi olmasın ama yorum yapacak arkadaşlardan ricam formül mamalara zehir muamelesi yapmayın ya. Umduğum kadar uzun emziremedim annelik duygularım inciniyor.
Çocuğun 3 aylıkken çıkardığı seslere odyolojide "babıldama" deniyor. Dediğiniz gibi çocuk 3 aydır hiçbir şey demiyorsa işitsel bi sorun olabilir. Nazar deyip geçmek de bi cehalet örneğidir.Bebeğimin üç aylıkken anne demesine takilmaniza lüzum yok, zira halasının yanında konuştuğu 3 aydan beri hiç bir şey söylemedi yavrum, nazar denen habis uru üzerinden hâlâ atamadı maalesef. Konusmak dedigim anne kelimesi disinda aauuu, agu, ga gibi heceleri uzatmak. Şimdi onları da yapmıyor maalesef.
Eğitim durumunu ozellikle belirtmem bazı arkadaşları gücendirmiş zannediyorum. Insan okudukca cahilliğini anlıyor, haddini biliyor diyelim. Ben kendimi her zaman sorgular, yeni bir gelisme var mi diye kendi bilgilerimi guncellemeye calisirken görümcem gibi okumayan bazı insanlarin o her şeyi bildim havasına sinir oluyorum. Neyse, uzatmayacağım, bana dert olarak kocamla ablası yetiyor. Cahillik övülecek, övünülecek şey değil vesselam.
Konu sahibi odtülü mü boğaziçi mezunu mu acaba merak ettim :)
Konu sahibi odtülü mü boğaziçi mezunu mu acaba merak ettim :)
Şok olmayın benim bebeğim tam 2 aylıkken net olarak anne dedi. Sürekliliği olan birseyi kapiyolar ister istemez. Şuan 8 Aylık mesela anne baba meme mama hepsini söylüyor. Bu arada konu sahibi çok kafaya takma. Ablasına da ağzının payını ver yüzüne karşı birşey derse. Eşinle aramı bozmaya deymez o da bilmiyor çocuk ac kalıyor sanıyor erkekler biraz bebek bakımı konusunda cahil olur takma o yüzden.Çocuk 3 aylık anne der mi ya?
Daha dengesini bile sağlayamaz.
Şok oldum.
Çocuğun konusmamasinin gorumcenle ilgili olduğunu sanmiyorum.
Biraz abarttığını dusunuyorum
Ama bebeğine vereceğin mamaya kadar da lafını ettirme.
Akrabalık bağları görüşmek zorundayım diye de düşünme.
Esin gorussun. Sen görüşmek zorunda değilsin bence
Yatmadan 2 saat evvel verilebilir ama seker sut koymuyodur sanirimnnneeee diye sesler çıkarır 3 aylık bebek onu anne sanmışssınız siz
Her şeyi anladım da kayınvalidendeki nasıl bir güç ki şakır şakır şakıyan bebeğinize yeter artık deyince bebeğiniz daha konuşamaz oldu
Mama konusunda haklısınız ama gece yatmadan muhallebi verilmez,reflü sebebidir.
Muhallebi de mis gibi elinizle yaptınız fakat pirinç unu şeker süt falan kullanmamışsınızdır umarım
Çocuğun 3 aylıkken çıkardığı seslere odyolojide "babıldama" deniyor. Dediğiniz gibi çocuk 3 aydır hiçbir şey demiyorsa işitsel bi sorun olabilir. Nazar deyip geçmek de bi cehalet örneğidir.
Beslenme konusunda haklisiniz.Buna siz ve babasi en iyisini dusunerek ve tabiki doktora danisarak karar vermeli.Bunun disinda konu ne olursa olsun gorumcenin agziyla konusan bir es herkesi rahatsiz eder o konuda da haklisiniz.Bebeginiz tabiki gorumceniz sus dedi diye susmamistir ama 3 aylik bebek anne diyemezden cok gorumcenizin bebege sus demesine takildim.ne demek sus o sus dedi diye susmamistir ama yine de dememeli diyemez.Derdim o kadar çok ki, hepsini yazmaya üşeniyorum. Bir yerden başlamak lâzım diyerek şu an icin beni en cok sinir eden konuyu seçeyim: 6 aylik bir bebeğim var. Kilosu, boyu gelişimi normal. 6 ay sadece anne sütüyle besledim. Şimdi ek gıdaya geçtik. Doktor, sağlık ocağındaki ebe, hemşire, bebeğin gelişimini normal buldukları icin anne sütüne ek olarak ufak ufak yumurta sarısı, sebze çorbası muhallebi vb bebek gıdalarını da vermemi tavsiye ettiler. Ben de sütüm olduğu müddetçe 2 yaşına kadar formül mama takviyesi yapmadan bebeğimi daha doğal gidalarla beslemek istiyorum.
Ben bunun için çabalarken eşim bebekle ilgili sağdan soldan duyduğu her şeyin etkisinde kalıyor. Beni hiç saymıyor. Ablası baş kanaat önderi. İki dudağının arasından çıkan lafa bakıyor. Ablasinin daha geçen gün bana "evde iş yapabilmek için bebeği televizyonun karşısına oturt, iki saat rahat edersin" diye akıl verdi kendisi. Bu kadar da iyiliğimizi (!) düşünür. Gorumcem, kayinvalidesi tarafindan ailesi ve kendisi hep bir görüldüğü icin aşağılık kompleksini hiç aşamayan birisi. Devamli kıyaslama yapar ve her seferinde nasil oluyorsa kendisini herkesten üstün bulur. O lise terk. Ben Turkiyenin en iyi universitesinden mezunum. Iki diplomam var. Hâlâ daha açıktan okuyorum. Bir kere dahi kitap okuduğunu görmedim ama her şeyi biliyor. Kendini mükemmel zannederken hatasını yüzüne vurunca hemen örtbas etmeye çalışır, afallar, sanki çıplak kalmış gibi utanir. Şu son 6 aydır da büyük keyfi kendi çocuğuyla benim el kadar bebemi kiyaslayip kendisininkini üstün bulmak. Cocugum 3 aylikken benimle anlamsiz hecelerle de olsa uzun uzun konuşuyor, ara ara da anne diyordu. Erken konuştuğunu gorup de kendi çocuklarından ustunluk ornegi bulamayinca cocugu elimden "hadi bakalım, çok konuştun, bu kadar yeter" diyerek aldı ve o günden sonra yavrum bir tek hece söylemedi bana. Eğer kocamin ablası olmasa, geçinmek zorunda hissetmesem, once agzinin payini verir, sonra da kapimdan içeri sokmam, kapısını da açmam. Ama akrabalık ve kocamin ablasına düşkünlüğü yüzünden lüzumsuz imalarini, laf sokmalarini duymazliktan geliyorum.
Bana kalsa lafları bir kulağımdan girer diğerinden çıkar ama eşim ablasına saplantili derecede düşkün. Ne dese yapmak zorunda sanki. Ben bebeğimi ne kadar kendi istediğim gibi, doktorların, bilimin, sağ duyunun ışığında yetiştirmek istersem ablası hemen en olmadik koca karı metodlarıyla müdahale ediyor. Ben lafini dinlemedigim icin kardeşini öğütlüyor.
Gecen gittigimizde tutturmuş çocuklarını benim bebegim kadarken kolları taşımıyormuş, iştahları şöyleymiş de bilmem kaç kilolarmış da... Esim de bunları duyunca gelişimi normal olan bebeğimi şişirmek istedi. Ertesi gunu, sütum olduğu halde hazır mama alip getirdi. Ben de suratımi astım, çocuğu yatak odasında emzirmeye götürdüm. Yanima gelip "Ne oldu niye buraya kaçtın" diye sordu. Mama vermek istemediğimi bildiği halde alıp getirmesine sinirlendiğimi söyledim, tartıştık, "gece yatmadan bi şişe içirirsin, gece rahat uyur: dedi. Ben de kendim muhallebi hazırlayip yedirmeye başladım. "Neden mama yapmadın" deyince 'bu da mama, içinde de olduğunu biliyorum, kendi ellerimle hazırladım' dedim ve bir anda soğuk savaş başlattı. Ben iceri gectim o da küfür ede ede mutfağa gitti. O cekyatta yatiyor. Ben bebegimle yatak odasında.
Ablasının benim sütüm fiskirirken daha evvel "gece yatmadan mama verirsin, mışıl mışıl uyur" diye akıl vermisligi vardı. Ben de Allah'ın izniyle niyetimin cocugumu 2 yasina kadar anne sutuyle beslemek olduğunu soyledim. Sutum yetmezse diye söylemiş. Kocam da ablasinin lafina uyup benim inadıma gidip mama getirince sinirlerim zıpladı.
Konunun daha farklı cihetleri de var ama şimdilik bu kadarını yaziyorum. Bu bile beni epey rahatlattı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?