Bazen içimden kocamı boğmak geliyor

Konu sahibi odtülü mü boğaziçi mezunu mu acaba merak ettim :)

Konuyu saptırmak gibi olmasın ama yorum yapacak arkadaşlardan ricam formül mamalara zehir muamelesi yapmayın ya. Umduğum kadar uzun emziremedim annelik duygularım inciniyor.

Anne diyolar ama tabiki bilincsizce ingaa gibi yani inleme benzeri sesler çıkarıyorlar anne kelimesine benzer oluyor

Bebeğimin üç aylıkken anne demesine takilmaniza lüzum yok, zira halasının yanında konuştuğu 3 aydan beri hiç bir şey söylemedi yavrum, nazar denen habis uru üzerinden hâlâ atamadı maalesef. Konusmak dedigim anne kelimesi disinda aauuu, agu, ga gibi heceleri uzatmak. Şimdi onları da yapmıyor maalesef.

Eğitim durumunu ozellikle belirtmem bazı arkadaşları gücendirmiş zannediyorum. Insan okudukca cahilliğini anlıyor, haddini biliyor diyelim. Ben kendimi her zaman sorgular, yeni bir gelisme var mi diye kendi bilgilerimi guncellemeye calisirken görümcem gibi okumayan bazı insanlarin o her şeyi bildim havasına sinir oluyorum. Neyse, uzatmayacağım, bana dert olarak kocamla ablası yetiyor. Cahillik övülecek, övünülecek şey değil vesselam.

Benim bebeğim de ilk zamanlar anne sesine yakın nneee gibi sesler çıkarıyordu, herkes bak anne dedi diyordu ama ben biliyordum tabi bilinçsiz çıktığını yani konu sahibi haklı öyle ses cikarabilir bebeği.beslenme konusunda da ve tv konusunda da aynen katılıyorum bilinçli bir annesiniz belli umarım eşiniz de enkisa zamanda anlar sizi

Zehir değil zaten abartıyorlar ben emzirdim süper anneyim modunda gezen bi grup var bende çok çektim bunlardan bi de bu grup içinde mama verip vermiyorum diyenler var ki onlar akıllara zarar

Haklısınız benim daha doğduğu ilk gün hastanede sütüm çok az geldiği ve bebeğim çok ağladığı için doktor hemşirelere mama verin dedi. Sonra bazı zamanlar çok azaldı. Çoğunlukla anne sütüyle beslesem de mama da verdim. Ve hiç anne sütü veremeyenler var mesela yengem sadece iki ay verebildi. Burda zehir falan denilince vermek zorunda kalan anneler kendini kötü hissediyordur eminim.

Çocuğun 3 aylıkken çıkardığı seslere odyolojide "babıldama" deniyor. Dediğiniz gibi çocuk 3 aydır hiçbir şey demiyorsa işitsel bi sorun olabilir. Nazar deyip geçmek de bi cehalet örneğidir.

Böyle hissettirdiysem, sizden ve sizin gibi uzduklerimden özür diliyorum. Her anne, bebeği için en iyisini ister. Bütün çabamız da onlar için. Sevgiler.

Beslenme konusunda da tv konusunda da tabiki çok haklısınız aksi düşünülemez zaten görümceyi de başkasını da dinlemiyceksiniz o sizin bebeğiniz her anne çocuğuna ne iyi gelir bunu bilir eş kişi de çok sinir bozucu davranmış ne denir bilemedim. Gorumceye takilmayin benim gorumcemde oyle. Bebegine işe gittiğinde mama veriyorlardı bunu herkes biliyor görüyordu benim bebeğim ememedi.tıbbi nedenlerden dolayı. 8.5 ay süt sagdim, 8.5 aylıkken bebegimi memeye alistirmayi başardım allahın izniyle bu arada çok yorulduğum için arada mama veriyordum mecburen ve gorumcem bebegine nasıl mama vermedigini hep anlatiyodu çocukları tadını bile bilmezmis. Sen kullanıyordun deyince de aynen anlattiginiz gibi utanıyordu yani demem o ki bunlar cahil insanlar tamam sinir bozuyorlar ama yapacak bi şey yok hep en iyiler. Ayrıca durumun okumakla malesef ilgisi yok benim ki öğretmen ama yine aynı yine aynı..gorumce gormeyim omrumce

Malesef zehir ama tatli zehir. Sikmayin caninizi saglik olsun Allah uzun omur versin insAllah. Vallahi bende odtu ile ituyu filan yazip yazip sildim. Cunku benim ktü de kocatepe de okuyup memleketin en gozde okulu diyen arkadaslaim oldu malesef

Hani iki universite acaba :)

Şok olmayın benim bebeğim tam 2 aylıkken net olarak anne dedi. Sürekliliği olan birseyi kapiyolar ister istemez. Şuan 8 Aylık mesela anne baba meme mama hepsini söylüyor. Bu arada konu sahibi çok kafaya takma. Ablasına da ağzının payını ver yüzüne karşı birşey derse. Eşinle aramı bozmaya deymez o da bilmiyor çocuk ac kalıyor sanıyor erkekler biraz bebek bakımı konusunda cahil olur takma o yüzden.

Gorumcenizle ve esinizle konusun bence size karismasinlar. Sizi anlayabiliyorum fakat fazla tepki verdiginizi dusunuyorum. Birinin hareketleri batmaya baslayinca ne yapsa yaranamaz sizinkide o hesap olmus. Onun soylediklerinide uyguluomus gibi gozukun. Esinizim gozune sokmayin gorumcenizi sevmediginizi yoksa hep siz suclu cikarsiniz..

Sen bosver hazir mamalar cok zararli
Benim gelinimde veriyor ben hic onaylamasamda sesimi cikartmadim hic
Ama bugun dedimki aslinda 7 aylik olmus istersen ek gidalarla doyur (iki cocugumuzda 1 yasina kadar yagsiz tussuz sekersiz vs besledim )
Isterimki yegenimde saglikli beslensin.
Neyse aksamlarida mama yap dedim pirinc unuyla annem abime hep yaparmis sutu yok diye simdi hem zayif hem yuksek lisans mezunu yani kafa natolasmamis :)muhallebiyle
Ama hazir mamalarin icerigi igrenc tadiyor bu ayri ilerde ne yaratacagida ayri sorun
Ona buna bakma sen
Erkek milleti arada delirtiyor kadinlari kulak asma.

Yatmadan 2 saat evvel verilebilir ama seker sut koymuyodur sanirim
Gerci annem hep sutle yaparmis ama:)

Çocuğun 3 aylıkken çıkardığı seslere odyolojide "babıldama" deniyor. Dediğiniz gibi çocuk 3 aydır hiçbir şey demiyorsa işitsel bi sorun olabilir. Nazar deyip geçmek de bi cehalet örneğidir.

Bebeğime, her yenidogana olduğu gibi iki kez işitme tarama testi yapıldı, ikisinden de geçti. Çıngırakları bilinçli biçimde ses cikarma amacıyla sallayıp, kendisine seslenildiginde başını o yine çeviren, rondo-matkap gibi gürültülü aletlerin yüksek seslerinden irkilip ağlayan bir bebek olduğu icin işitme kaybı olacağını düşünmemiştim. Bu da bir fikirmiş. Aklımda bulunsun.

"Kaderi geçecek bir şey olsaydı nazar geçerdi."
Diye bir hadis vardır. Her müslümanın nazara ınanması gerektiğini anlatmaya yeter umarım.

Babildama mevzuuna gelince, sadece odyolojide değil bütün gelişim psikolojisi derslerinde öğretilir. Bütün eğitim fakültesi mezunlari, formasyon almış olanlar yahut sadece o dersi alanlar dahi kavrami bilir. "Agu" ifadesi babildamadan daha çok hoşuma gidiyor.

Beslenme konusunda haklisiniz.Buna siz ve babasi en iyisini dusunerek ve tabiki doktora danisarak karar vermeli.Bunun disinda konu ne olursa olsun gorumcenin agziyla konusan bir es herkesi rahatsiz eder o konuda da haklisiniz.Bebeginiz tabiki gorumceniz sus dedi diye susmamistir ama 3 aylik bebek anne diyemezden cok gorumcenizin bebege sus demesine takildim.ne demek sus o sus dedi diye susmamistir ama yine de dememeli diyemez.

Eşini , yavrusunu doğuran kişinin iç seslerine , isteklerine değilde bir başkasının lafıyla hareket eden kocayla uğraşmak çok zor.
Etrafta çokça "öğüt kafalı" insan var zaten , birde hayat arkadaşı öyle olunca çekilmez olur.

Surat asmayın , anlatın eşinize. Israrla güzelce anlatın.
Böyle bir konunun aranıza nifak sokmasına izin vermeyin. Çığ gibi olur sonra..

Henüz anne değilim ama bebek bakımı konusunun anneye bırakılmasi taraftarıyım. Konu sahibinin durumu lohusalik etkisiyle fazla hassas olabilir. Eğer çok yardımcı olmak isteyen yakınlar varsa ( es, görümce, anne, kv) anneyi dinlendirsinler.

O kadar hakir gördüğünüz görümceniz bile sizin deyimünizle kocanızı parmağında oynatabiliyorken
Bu kadar sözde başarınıza rağmen siz sözünüzü kocanıza geçiremiyorsunuz .

Kibir yıkımın başlangıcıdır
Alçak gönüllü olmanızı tavsiye ederim
Tabi bunu sizin o koca koca ünüversitelerinizde öğretmiyorlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…