Konuştum “ hayatım neden istediğimiz zaman dönemiyoruz ki neden cumartesi şartı koşuyorsun sevdiğini gitmek istediğini biliyorum bu yüzdende fedakarlık yapıyorum ama arabamız var sonuçta ne zaman istersek dönebiliriz tarzı yazdım.Ben pek öyle lafı dolandırmayı sevmiyorumİstemiyorsam istemiyorum yani
Eşimle karakteriniz benziyor huzur kaçırmadım o yüzden birşey de demedim hatta giderken yola kek falan yaparım kahvaltı yaparız dedim gidip gelmeden de nazlanmayacağım. Sadece eşim cumartesi dönemeyiz izin al mecbur gidemiceksin tarzı konuşunca “ neden ki hayatım istediğimiz zaman döneriz ben senin için tüm tatilimi başka yerlere gitmek istediğim halde orda geçireceğim zaten izin aldım da dönebiliriz arabamız var “ tarzı konuştum. Bu yapıcı sanırım gayet ?Ben buna katılmıyorum
Bu konuşmayı yaptıktan sonra benim için gelmesinin gelmemesinin hiçbi kıymeti olmaz mesela
Bi kere tadımı kaçırmış olur
Sadee evlenince değil arkadaşımız için bile istemediğimiz yere gittiğimiz, istemediğimiz insanlara katlandığımız oluyor
Eşimiz için de her zaman olmamak şartıyla idare edebiliriz bence
Sadece istediğimiz yerde olduğumuz, istediğimiz insanları gördüğümüz bi hayat bana pek mümkün gelmiyor
Ben mi fazla zorluyorum acaba kendimi?
Konu sahibinin de eşi daha önceli tatilleri ertelemiş mesela
Çoğu yerde de ailesine gereken tepkiyi veriyor
Bence gelecek bayram da gidelim derse o zaman konuşmalı her zaman gitmek istemediğini
acaba üzdüm mü diye düşünmekte hassas kişilikten kaynaklanıyormuş.20 li ve 30 lu yaşlar eminim cok farklı. Bende böyle herkese ben buyum hayır demek istiyorum. Aslında hayır dıyorum. Sonrada aa üzdüm mü diye ben üzülüyorumEvet evet 30 yaşını gecmıs ınsana ne yapması gerektiğini söyleyen biri alacagım cevaba hazır olmalı
Şunun gibi ayarı kaçırmaya meyillendiği zamanlar gereken cevabı verirseniz sanıyorum ki eşiniz de sorun çıkarmaz zatenSadece eşim cumartesi dönemeyiz izin al mecbur gidemiceksin tarzı konuşunca “ neden ki hayatım istediğimiz zaman döneriz ben senin için tüm tatilimi başka yerlere gitmek istediğim halde orda geçireceğim zaten izin aldım da dönebiliriz arabamız var “ tarzı konuştum
Ben o cevabı hep kavgayla veriyordum önceden yavaş yavaş iyileşiyorum. İdare ederim eşimden katlanırım geçen kurbanda burdaydık babannemi amcamları gezdik eşimin ailesi köydeyken sorun çıkarmayacağım lakin eş ailesiyle birlikte dönülücek diye eşimin cumartesi ısrarı canımı sıkıyor. “ doktora söyle beni kat eşimin ailesi memlkete gidiyor pazar dönecekler her sene böyle yapıyorlarmış de “ diyor. Banane ailesinin her sene böyle yapmasından ?Şunun gibi ayarı kaçırmaya meyillendiği zamanlar gereken cevabı verirseniz sanıyorum ki eşiniz de sorun çıkarmaz zaten
Hangi doktor tamam ya siz hep beraber dönün tabi ki al benden 5 gün daha rapor diyor ki?Ben o cevabı hep kavgayla veriyordum önceden yavaş yavaş iyileşiyorum. İdare ederim eşimden katlanırım geçen kurbanda burdaydık babannemi amcamları gezdik eşimin ailesi köydeyken sorun çıkarmayacağım lakin eş ailesiyle birlikte dönülücek diye eşimin cumartesi ısrarı canımı sıkıyor. “ doktora söyle beni kat eşimin ailesi memlkete gidiyor pazar dönecekler her sene böyle yapıyorlarmış de “ diyor. Banane ailesinin her sene böyle yapmasından ?
Konuştum “ hayatım neden istediğimiz zaman dönemiyoruz ki neden cumartesi şartı koşuyorsun sevdiğini gitmek istediğini biliyorum bu yüzdende fedakarlık yapıyorum ama arabamız var sonuçta ne zaman istersek dönebiliriz tarzı yazdım.
Haha o da aklıma geldi eşim diyorki nasıl vermiyor ya gelemiyorsun dönemiyorsun söyle gelemicem kocam dönmüyor de falan filan. Bunu şimdi yaparım ama ilerde çalışmazken yapamam. Ayrı bi aile olduğumuzu birilerine göre yaşamak zorunda olmadığımızı anlasın istiyorum.Hangi doktor tamam ya siz hep beraber dönün tabi ki al benden 5 gün daha rapor diyor ki?
Ben tahlil yaptırtmak için bile ne uğraşıyorum
Aile tatiline müsade eden bi doktor varsa oraya alayım ben de ikametimi valla
Doktor vermedi deyin geçin işte
Hatta yerinizde olsam üzülmüş gibi de yapardım
Tüh ya vermedi mecbur erken döneceğiz gibi
Ben zaten bunun farkındayım cumartesi izin ayarladım o kadar yol bi kaç günlüğüne olmaz diye. Başka yer olsaydı ailem olsaydı eşime hep birlikte dönücez diye izin konusunda diretmezdim. Eşim diyorki mecbur gidemiceksin zaten dönemeyiz. Bu çok yanlış bi dayatma değilmi ?tek bir soru soracağım
gittiğiniz yer eşin ailesinden bağımsız bir yer olsaydı
deniz kenarına tatil hatta kendi memleketin olsaydı da
"Cumartesi tabii döneriz" der miydin 12 saat yol sonrası
yoksa en azından izin ister, şansını dener miydin
Salı orada olacaksınız zaten yol yorgunu, artı bayramın ilk günü
Çarşamba Perşembe
Cuma da yola çıkacaksınız 12 saat yol
Cumartesi işe gideceksin
ha ben olsam galiba bu kadar kısa süre için o kadar yolu gitmez, eşime sen de babanla Cumartesi git öbür pazar gelin derdim
Vermesi asıl vermemesinden daha tuhaf olur benceHaha o da aklıma geldi eşim diyorki nasıl vermiyor ya gelemiyorsun dönemiyorsun söyle gelemicem kocam dönmüyor de falan filan. Bunu şimdi yaparım ama ilerde çalışmazken yapamam. Ayrı bi aile olduğumuzu birilerine göre yaşamak zorunda olmadığımızı anlasın istiyorum.
Ay siz izin aldınız da ona rağmen mi inatlaşıyorsunuz illa cumartesi döneceğim diye?Ben zaten bunun farkındayım cumartesi izin ayarladım o kadar yol bi kaç günlüğüne olmaz diye. Başka yer olsaydı ailem olsaydı eşime hep birlikte dönücez diye izin konusunda diretmezdim. Eşim diyorki mecbur gidemiceksin zaten dönemeyiz. Bu çok yanlış bi dayatma değilmi ?
Ne geldi başıma daha ocak ayı bayram konuşuluyor iznimin ayarlanması falan. Kp diyorki insafsız doktor insafa gelsede erken çıksanız. Neyse dedm ben arife çalışıyorum hastalar var kp sen uçakla gelirsin arabayla gideriz biz dedi. Bak 4000 taksit ödediğimiz arabayla gidiceklermiş beni bırakıp. Eşimde yok öyle bişey nereye tek geliyor dedi. Bu durumdan rahatsızım dönüşte de aynu mevzu adım gibi eminim kaynanam pazar dönelim kahvaltı yapıp dicek. 17 günlük kapanmada daha cumburbaşkanı inmemiş kürsiden kaynanam eve damladı gidiyoruz biz sizde gelin doktora söyle bilmem ne haftakık 60 hasta var. Dedim sen git benide rahat bırak tartıştık. Köy kusucam yaniVermesi asıl vermemesinden daha tuhaf olur bence
Eşinizin düşüncesine çok şaşırdım
Eğer sizin dönmemeniz sorun olacaksa bu kadar gitmemeyi teklif edin en iyisi
Hem onlar hem siz zor durumda kalmış olmazsınız işte
Sizi keyfi zorluyorsa ondan vazgeçer belki böyle
Ama bunu inat gibi değil de işlerini kolaylaştırmak istiyormuşsunuz gibi anlatmak marifet
İnatlaşmıyorum zaten pazar burda olucaz eşim hala köyü seviyorum ben bi günde olsa kalalım diyorAy siz izin aldınız da ona rağmen mi inatlaşıyorsunuz illa cumartesi döneceğim diye?
Ben sanıyorum ki alamadınız da eşiniz sizi zor durumda bırakıyor
Ben bir bayramı onun ailesiyle bir bayramı da sizin istediğiniz şekilde geçirmenizi öneririm. Anladığım kadarıyla daha hiç gitmemişsiniz. Eşiniz çoğunlukla arkanızda durduğuna göre gitsek iyi olur demesini ciddiye alın ve kırmayın onu. Evet bu her bayram böyle mi olacak diyerek konuya girip bunu bir bayramda netleştirebilirsiniz.Merhaba kızlar iyi haftasonları size bir konudan bahsetmek istiyorum düşünceleriniz önemli bu arada ben kanarya :) 1 senelik evliyim geçen sene kurbandan önce evlendik. Eşim karadenizli şuan oturduğumuz yerden 10 12 saat uzaklıkta. Aileside burda fakat memlekette 2 katlı evleri ve büyük bahçeleri var. Eşim 2 kardeş kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşi var.
Eşim köyde büyümüş çok seviyor memleketi fakat hepimizin memleketi var bende karadenizliyim batı Karadeniz 7 saat falan memlketimiz. Eşimin ailesi evlenir evlenmez geçen sene kurbanda köye gitmemiz için baskı yaptı fakat gitmedik maddiyattan. Ramazan bayramına 4 ay varken akrabalarının yanında “kanarya bizde diyoruz bizim arabayla köye gidelim “ bizim araba dediği 5000 taksit ödediğimiz altınlarımla alınan araba. Bakarız anne dedim geçtim eşimede rahatsız olduğumu söylediğimde ne istersek onu yaparız boşver dedi. Lakin ramazan bayramı gelince 17 günlük kapanmaya yakın ısrarları başladı işten izin al bilmem ne eşimde iyi olurdu aslında diyince ne köymüş of diyip biraz yükseldim beni bırakıp gitmedi burda kaldı. Gelelim kurban bayramına.
Daha fazla itiraz edemedim eşim gidelim mi diyince olur demiş bulundum fakat şuan aklımı kemiyor düşünceler. “ orda rahat edemezsin görümcenin kocası var sen tesettürlüsün sürekli tülbentle durucaksın kısa kollu giyemiceksin aslında tüm izninde neden ordasın seninde burda ailen var abinlerin evini hiç görmedin (memlketimizde) oraya gidemiyorsun sabah erkende kalkılcak gelinsin oturamicaksın misafirler gelicek misafirliğe gittiğinde yardım ediceksin herkes bişey söylicek vs vs.” Eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar her bayram öncesi gitmek zorundaymışız gidicekmişiz gibi hareket ediyorlar bununda sorumlusu biraz benim hiç kendimi ifade edip isteklerimi söyleyemedim. Eşimle iyiyiz çok şükür hatta özgüvenli davrandığımdan beri bana saygısı ilgisi arttı evin içinde naber hayatımın anlamı diyip geziniyor şaşırıyorumSize sormak istediğim şey şu valiz hazırlarken konusu açılınca eşimle bu konuda konuşmalı mıyım yoksa kabul ettim artık bidaha bayramlarda gelin denildiğinde mi tepki göstermeliyim ? Benim için bu problem çünkü hem masraf hem çalışan biriyim tüm iznimden gidiyor. Valiz hazırlarken eşime “ bu her bayram olmicak dimi “ diye konuya girsem mi yoksa bu bayramlarda köy mevzusu normal mi ailesi kurban kesiyor fakat mesele kurban değil evlat bağımlılığı yiyip bitirdiler beni eşim benden dolayı gidemeyince kalp kırmamak için zor tuttum kendimi. Sizce ne yapayım kızlar anket bırakıyorum aşağıya
Allah korusun demeyin öyle.Sizin yorumları okurken yoruluyorum resmen.
Herşeyi altında birşey arayarak ya da hesaplayarak konuşmaya çalışmanız sizi de yormuyor mu?
Eşle iletişim bu kadar çetrefilli birşey değil ki.
Erken yaşlanırsiniz benden söylemesi.
Bu muhabbetin için de eşiniz de varsa adam köye gitmenin hayalini bayağı bayağı kuruyor yaniNe geldi başıma daha ocak ayı bayram konuşuluyor iznimin ayarlanması falan.
Kusura bakmayın ben bu araba muhabbetini de anlamıyorumBak 4000 taksit ödediğimiz arabayla gidiceklermiş beni bırakıp.
Ben zaten bunun farkındayım cumartesi izin ayarladım o kadar yol bi kaç günlüğüne olmaz diye. Başka yer olsaydı ailem olsaydı eşime hep birlikte dönücez diye izin konusunda diretmezdim. Eşim diyorki mecbur gidemiceksin zaten dönemeyiz. Bu çok yanlış bi dayatma değilmi ?
Allah korusun tabi de sizde biraz rahat olun, herşeyi çok düşünüyor ve hesaplıyorsunuz.Allah korusun demeyin öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?