Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83

Ha bir ekleme daha yapim
Bende kapaliyim
Evde kaynim var 18 yasinda ogullari var kp var
Bende 3 hafta boyunca kapali duruyorum evin icinde
Onlara ayak uyduruyorum
Disardan hic yemek yemezler
Hergun yemek bulasik oluyo ama noluyo yani elimemi yapisiyo
Eltimle beraber yapiyoruz
Bilmiyorum ya su 3gunluk olumlu dunyada herseyi sorun edilmesini anlamiyorum
Ayni evde yasamiyoruz onlarla, eskiler nasil yapiyolarmis acaba, hic sikayet etmeden herseyi yaparlarmis. Bizim onlardan farkimiz ne ? Okumus olmamizmi
Ben 2 okul bitirdim 3dil biliyorum. Bu neyi degistirirki.
Insanlik olsun yeter
Gecici bir kac gun
Kasipda kendine zulum etme, yaptigin herseyi esinin hatrina ve Allah rizasi icin yaptigini dusun.

Eşiminde anne babası burda yaşıyorlar. Mesela tatile 3 gün önce çıksam diye bekliyorlarki arabayla birlilte gidelim. 3 gün önce çıksam belki giderken ufak bi gezi yapıp gidicem ya da akrabalarıma uğricam. Sanki ailem yok benim.

Anlıyorum 5 günlüğüne gidebiliyoruz sadede tatili bölemiyoruz son kararım şöyle diğer bayramda hiç gitmemek inşAllah Allah kerim :)

Ailem sıkıştırmıyor ki. Bayramın 2. günü gitsek bile laf yapmazlar. Eşimin ailesini öğlen arayalım laf sokarlar. Davet etsinler canım ona lafım yok ama insan davrt ettikten sonrada 3500 kere de ısrar etmesin. Adımıza plan yapmasın. 4000 küsür taksit ödediğim arabayla gider geliriz demesin.

İnanın bilmiyordum. Eşimde sizin gibi olabilie böyle şeyler gelin oldun artık böyke şeyler gelişebilir büyütme diyor ben dahada kızıyorum kölemiyim ben diye. O anlamda demedim diyor. Daha yapıcıyım şuan zaten

Kesinlikle bakın amacım gitmek değil giderim tabi neden gitmiyim ama rahatsız oluyorum. Sanki ben çantayım gibi davranıyorlar. Kaç kere yardıma gitmedim diye laf soktular. Bu beklentiler olunca niye gidicem ki diyorum kendi kendimez

Cidden gelinlik böyle bişey mi ? Abartıyorum yani ben ? Oladabilir aslında haklısınız bu yönden bakmamıştım. Bide şunu düşünüyorum düzenli çalışıyorum herkese olan bayram tatili bana eziyet geçicek. İstedşğim zaman kahvaltı yapamicsö istediğim zaman duş alamicsm istediğim zaman uyuyamicam. Gelcem eve çamaşır derken hop yarın iş. Görümcemin bitmeyen istekleri çocuğunu sürekli eşime kitlemesi kayınçosunun rahatlığı kv bitmeyen akrabaları. Ruhum daralıyor.

Çok sağolun gerçekten biraz içim rahatladı. Kendimi eleştirdim. Şuan sadece yapacağım diper bayram geldiğinde biraz fikir beyan etmek susmamak. Sağolun

Bu sadece kendilerinin evladı varmış gibi davranıp başkalarının ailesini hiçe sayan toksik kaynana kayınpeder lerden Allah uzak etsin.Bir de çok iyi niyetli gibi davranıyorlar bir ilgi bir alaka.İstiyorlar ki bize ayakları alışsın ele güne karşı hep bize gelsinler. Kendi kızları da her bayram ilk günden belirir yanlarinda.
Gelinin de bir ailesi, bir ana babası mi var umurlarinda değil.Bencilikten başka bir şey değil.
Yok böyle saçmalık.Kabul edecekler.
Bir bayram birine bir bayram birine yapın sıraya koyun bence şimdi gitmenize bir şey diyemem ama ısrarcı olun yapamam deyin gerekirse orda surat asın yine de gidin görün annenizi babanizi.Sadece kendi evlatları evlat biz ağaç kavuğundan mi çıkmışız?

Öpücem sizi sanki kayınvalidemi anlatmışsınız. Annem tek kaldı abimde evli babamdan şiddet görüyor. Eli ayağıydım evlenince boşluğa düştü. Kaynanamla dertleştim ev bomboş falan diye hatta takılmış bi tane daha doğursaydım diye. Kaynanamda sanki yanında mı kalcaktı o demiş. 2 gün uğramasak şimdi laf yapıyor aklım kalıyor diye sanki benim anamın canı yok. Gelinde gelin gelinde gelin bir iyi davranıyor eşimin yanında anlatamam. Sırf alışayım diye. Peşimise sürekli kızını takıyor bağlı olalım diye sanki benim abim yengem yok. Bu bayram bende birşey demeyeceğim ama diğer bayram demeyeceğim anlamına gelmiyor. Hakkımı yedirmem kimseye.

Haksizsin diyecektim ama kendi gitmesine bişey demiyormussun o kadar çok seviyorsa kendisi 1 hafta gidebilir sende kafanı dinlersin sürekli yapışık olmaya gerek yok

Son düzenleme:
Haksizsin diyecektim ama kendi gitmesine bişey demiyormussun o kadar çok seviyorsa kendisi 1 hafta gidebilir sende kafanı dinlersin sürekli yapışık olmaya gerek yok
İnanın karışmam gidebilir bende kendim plan yaparım ama eşim bırakmıyor aklı kalırmış bende. Bakalım bu bayram böyle olsun da diğer bayramlara Allah kerim.

Ben şu söze inanmayan biriydim. "Baştan alistirma nasıl alisirsa öyle gider ve zamanla senin fedakarlik olarak yaptığın şeyler vazifen olur." Artık inanıyorum

Ayıp olmaz mı uyumak ? Onlar iş yaparken ? Bundan dolayıda kaygılanıyorum kayınvalidem ablasının gelinine iş yapmıyor diye gerizekalı diyor.
Karşılıklı anlayış ve özveri çerçevesinde gücünüz yettiğince yapılır.
Ben anneme de gitsem oturmam
Kayınvalideme de gitsem oturmam.. bir işin ucundan tutarım. Keza kendi evimizde de oturmuyoruz sürekli..
Bayram konularinda bı bayram kendi ailemde diğer bayram eş ailesinde olması daha iyidir
Ama biz uzak oldugumuz için bayramlarda çoğunlukla yokuz ailelerimizde..
Başka zamanlar gider geliriz denk gelirse bayrama da gideriz.
Ama hep bana hep bana benim ailem benim ailem deniyorsa bana ters.
Kendime de vakit ayırmayı severim bı orta yol bulunduktan sora olur herşey

E gideriz demissiniz zaten.
Yani bu bayram gidilmemesi ayıp,demissiniz bikere.
Diğerlerini konusursunuz 1 sene var daha.
Ben olsam gider gezmediğim yerleri görmek istiyorum diye program yapardım.
Esinizle gezersiniz iste ne güzel.

Benim eşimde köyde büyümüş ona kalsa oraya tasinalim ister ama ben hiç sevmiyorum onun köyünü evlenirken bu isteğini öngördüğüm için baştan konustum sene 1 hafta beraber gideriz sonra kendi isterse tek başına gidebilir benimde köyde yerim yurdum var diye. Anlayışla karşıladı. Bence yılda bir bayramı çok görmeyin. Ben gittiğimde kaynanamlarla gidiyorum tüm işi onlar yapıyor bende dağ tepe geziyorum. Neden oraya gittim diye herşeyi yapmak zorunda kalıyorum ki ben tatilimden kismisim çalışıyorum oraya gitmişim sizde yapmayın inanın kafanız daha rahat oluyor.

Gelin olma eğer temizlik ev işi anlamında kullanılıyorsa benim kulağımı tırmalayan bir cümledir. Gelin değil kızı olarak görmelidir. Yüzde birden daha fazladır o oran emin olun. Tamamen yaşam tarzı ve kültürle ilgili. Neyse umarım konu i sahibi sorununu çözer.

Ben şu söze inanmayan biriydim. "Baştan alistirma nasıl alisirsa öyle gider ve zamanla senin fedakarlik olarak yaptığın şeyler vazifen olur." Artık inanıyorum
Bunun içinde yaptığım herşeyden korkuyorum yapmadan bile zorundaymışız gibi davranıyorlar çünkü. Kız aileleri değil erkke aileleri böyle genelde.

Anlıyorum önemli olan denge. Bu bayram böyle olsun bakalım diğer bayramda başka yer söyleyeceğim. Bizim memlekette kimse yok eş aileside kendi ailemde burda. Memlekete gidiyor eşimin ailesi kurulu düzenleri var eşimde gitmek istiyor ama ben her bayramımı oraya bağlayamam ki. Akrabalar görümce kaynana her bayram olmazki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…