oyyyyy için şişti
bu kadar detay düşünmene gerek var mı?
Aslinda aklimda bircok adetlerle ilgili soru vardi unuttum. Bu arada isteme ve soz evde olacak. Sizler nasil atlattiniz bu evreleri kiz tarafi ne yapti erkek tarafi ne yapti beni bilgilendirirmisiniz cok tecrubesizim bu konuda.. Bu evreler sorunlu oluyormus korkuyorum
Kv seni birdaha aradiginda annemle konusursaniz bu konulari benden daha cok yardimci olur size de . Ayrica butun adetleri yerine getirmenizde gerekmez biz hic oyle seyler yapmadik iki taraf anlastiktan sonra gerek yok yani o kadar ayrintiya . Nisan olmayacaksa pasta al kiz tarafi aliyor sanirim pastayi ben oyle biliyorum isteme soz ayni anda olur neden olmasin
En önemli kural, erkek tarafı kız tarafı ayrımı yapmayın. Sen onu al ben bunu alayım yapmayın. Maddi konular için eşinizle birbirinizi darlamayın. Herkes her şeyi bütçesine göre yapabilir. Zorlamayın
Gercekten ataerkil olsa seninle degil annenle gorusurdu annene karsi bu sekilde davranmalarina asla izin verme basta nasil yaparsan devamida oyle gelirBende nefret ederim adet gelenekten ailemde sevmez o yuzden bilgimiz yok ama karsi taraf biraz ata erkil, gelenekce bi aile bu yuzden sorduklarinda ufak tefek seyler soylemem gerekiyor zaten tek aklima takilan ayrinti soz alisverisi ve bohca.
Gercekten ataerkil olsa seninle degil annenle gorusurdu annene karsi bu sekilde davranmalarina asla izin verme basta nasil yaparsan devamida oyle gelir
Kızlar diğer konumdan bilenler vardır erkek arkadasımın ailesi tanısmaya geldi. O gun hersey guzel, sorunsuz gecti. Bayramda isteme ve söz aynı anda yapılacak. Erkek arkadasımın annesi beni arayıp adet, geleneklerimizi sordu. Bende bizim bircok adetimiz var ama hepsini uygularsak iki tarafta cok yorulur kimseyi boyle yıpratmaya gerek yok. Orta yolu bulup konusur anlasırız dedim. Sonra kv bana hangi gun gelelim diye sordu bende ailemle konusayim haber veririm dedim.
Anlamadıgım nokta bunu buyuklerin konusmasi gerekmiyor muydu ? Kv de annemin numarasi yok o yuzden mi beni araci kılıyor yoksa benden annemin numarasını alıp annemle konusması gerekmiyor muydu ?
Daha sonra erkek arkadasimin ablasi beni aradi. Hayırlı olsun dedi. ( O Istanbulda oldugu icin gelememisti ) Kafana takılan bisey oldugunda beni ara utanma sakın dedi. Bende tamam dedim. Sonra bana annemler sana kıyafet vs alırlar çıkarsınız beraber ona soyleyemedigin seyler olursa bana soyle ben ayarlarim annemleri dedi. Tamam dedim. Yalnız annesi bana hic kıyafetten vs soz etmedi. Erkek arkadasima sordum ben cok anlamam adetlerden annemle konus istersen dedi. Bende annesiyle bu konuyu konusmak istemedim bana sunu bunu alin diyemem.
Simdi sormak istedigim kv lerlr ayni sehirde yasiyoruz. Sadece aileler tanisti. Isteme ve sozun ayni gun olmasi normal mi ?
Isteme ve soz ayni gun olursa benim soz icin ne gibi hazirliklar yapmam lazim. Hic anlamiyorum bu islerden. Ailem de cok polyannaci sadece benim mutlu olmama odaklanmis sekildeler. Oyle adet gelenek falan cok konusmazlar.
Sozde pasta alinmasi gerekiyor mu ? Gerekiyorsa kiz tarafimi alacak erkek tarafimi ? ( Buyuk ihtimal nisan yapilmayacak ama kesin degil biz sadece erkek arkla oyle konustuk )
Soz bohcasi hazirlanmasi gerekiyor mu ? Bu bohcayi iki taraf birbirine hazirlayip soz gunu mu verecek ?
Soz alisverisine beni cikardiklarinda neler alinir ? Bana sadece elbise alirlarsa ben ayakkabi isteyemem. Cok onemli degil dolu ayakkabim var ama merak ettigim benim mi soylemem gerekiyor yoksa onlar mi ayakkabida alalim diyecekler ?
Ailesinin en basiti de annesinin sozden once annemi arayip ne yapacagiz , neler gerekli diye sormasi gerekmiyor muydu ?
Surekli beni arayip soruyorlar
Aslinda aklimda bircok adetlerle ilgili soru vardi unuttum. Bu arada isteme ve soz evde olacak. Sizler nasil atlattiniz bu evreleri kiz tarafi ne yapti erkek tarafi ne yapti beni bilgilendirirmisiniz cok tecrubesizim bu konuda.. Bu evreler sorunlu oluyormus korkuyorum
Ah cnm inan bende boyle dusunuyoruldum bu site yoldan cikardi beni
Evlilik basligina baktim sok oldum insanlar neler istemis neleri kafasina takip sorun cikarmis. Kiz erkek tarafi olayini bile orda okudugum icin aklima yer etti yoksa ne ben nede ailem anlamayiz bu olaylardan
in vino veritas Haklisin cnm aciklamsn icin tskler ben kafaya taktigimdan degil mersk etttigimden bilgilenme amacli sordum hani boyle mi oluyor diye. Cunku burda o kadar cok konu okudum ki artik beynim yikandi bana kalsa difek nikah yaparim dolu elbisem vs var bir elbiseye muhtac degilim ama bazi seyleri de bilmek istiyorum bu yuzden actim basligi
Bizim baska bi yerde pasta kesme vs imkanimiz yok illa pasta kesmemiz gerekiyor mu ? Bana cok fuzuli seyler geliyor yuzukleri takalim bitsin istiyorum zaten kalabaligi cok sevmeyen bi insanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?