Bayram Hediyeleri

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.648
798
Kızlar malum bayram yaklaşıyor. Memleketime de gideceğiz, aileme hediye götürmem gerekir diye düşünüyorum, evlendikten sonra ilk defa gidiyoruz bu arada.
Eşimin de 3 tane yeğeni var ufak onlara da 50'şer tl veririz bayram harçlığı niyetine...Az mı olur bilemedim ama?
Sorun kayınvalidemlere ve görümcemlere falan da bir şey almam gerekir mi? Kayınvalidem kesin bir şey alır, kayınbabamın da adeti kızlarına-oğullarına çorap verir:) Ufak da olsa bir şeyler yapmalı mı? Yapmalıysa ne alınmalı? Fazla vakit yok hafta sonu orada oluruz çünkü.

Öncelikle yeğenler için 50 tl bence çok yeterli bir miktar.
Annenlere giderken yöresel bir şeyler varsa alabilirsin. Nerede yaşıyorsunuz şu an bilemiyorum ama yöresel yiyecek bir şeyler mutlaka vardır..
Kvalideye hediye alma konusuna sıcak bakmadım ben. Her bayramda böyle çocuklara hediye alır gibi hediye mi alacaksın?
Nasıl başlarsan öyle gider. Koca kadın. Bana gereksiz geldi.

Bence hiç birine hediye alma
Annene alır kayınvalidene almazsan alınabilirler
Birer paket çikolata alıyorum ben sadece, aynı şehirdeyiz zaten

Kendi ailene alıp eşinin ailesine almazsan olmaz.Bi kere adil olmaz.Ailene ne alıyorsan ayarında eşinin ailesine de ondan al derim.

Kayınvalidenize giderken güzel şık bir çikolata yaptırabilirsiniz. Yanınada küçük bir menekşe falan gibi bir saksılı canlı bir çiçek olabilir. (yakınızda ise ) ama annenizle birlikte oda memleketinizde ise ve annenize hediye alıyor iseniz onada alsanız iyi olur.

Annesine giderken alıyorsa eşinin annesine de alması hak değilmidir?bu işaretlediğim yeri kendi annesi için eşi düşünse hoş olurmu?

Kayınvalidemler sabah git-akşam gel mesafesinde yazlıktalar.
Sorun şu ki benim aileme ilk defa gidiyoruz nişanlıyken gelip gittiğimde annem eşime, kayınvalideme falan bir şeyler göndermişti ama kendine bir şeey gelmeyince bozulmuştu. Bu sefer alalım diyorum o yüzden, el öpmeye de gidiyorum. İstanbul'dan Sivas'a Küçük kardeşime kitap aldım zaten, annemle babama ne alsam bilemedim. Eşim ev hediyesi alalım İznik'ten meşhur çinilerden falan dedi ama 150-200tl onlar. Benimklere alıp onlara sadece çikolata da olmaz gibi geldi...Annesi zaten hediyeyi pek bi sever, bana da bayram seyran demeden aldığı için almak istiyorum biraz da...

Annesine giderken alıyorsa eşinin annesine de alması hak değilmidir?bu işaretlediğim yeri kendi annesi için eşi düşünse hoş olurmu?

Annesi başka bir şehirde yaşıyor ve kvalidesiyle aynı evde yaşıyorlar şu an yazlıkta diye biliyorum. Annesiyle ilk görüşmeleri ve yaşadığı yerden memlekete giderken sadece annesine değil yabancı olsa alınır. Ama dibimde biten kvalideye çocuk gibi hediye almak bana saçma geliyor.

Bayram hürmetine alınır bence.Tabi kendi tercihi konu sahibesinin.Lakin anadır beklemez yada bekler bilemem ama alırsa çok mutlu olur.Keza kayınvalidesi de kendisine hediye alırmış kesin.

Son düzenleme:
Bayram hürmetine alınır bence.Tabi kendi tercihi konu sahibesinin.Lakin anadır beklemez yada bekler bilemem ama alırsa çok mutlu olur.

Benim de bildiğim bayramda hediye mi alınırmış akrabalara falan?
Çocuklara para verilir diye biliyorum.
Şu yaşıma kadar bayramda hiç kimseye hediye almadım, bana da alan olmadı..
Bayram hediyesi çocuklara yapılır amca, hala vs tarafında. Gelin kvalideye almış, kpedere almış bana komik geliyor. Farklı bir şehirde olsa neyse diyeceğim de…

Bayramlarda hediyeleşmek güzeldir canımcım. Eğer maddi durumun elveriyorsa herkese birer hediye al. Hatta ben olsam çocuklara hediye+ para verirdim. Çocuk sevindirmek güzel bişey.
Ama maddi durum sakatsa ve kayınvalidenle yaşıyorsan almayabilirsin. Ya da ufak tefek bişey alabilirsin. Bir şal kayınvalideye yeter mesela. Sen ne kadar kıymet bilirsen onlar da senin kıymetini o kadar bilirler. Kaynanayı arkana aldın mı sırtın yere geelmez.

Katılıyorum. Bir de beklenti olur, adetmiş gibi her sene her bayram hediye olayına girişilir sonra, zor iş valla. Masrafı değilde, hediyeyi araması, seçmesi vs...

.

Bir çanta bir tişört bir eşarp çok pahalı şeyler değil aslında. Alınabilir ki o size hep alıyormuş.

Devleti arkasına almak gibi oldu bu da.
Hediyeleşmek güzel bir şey ama bayramın sebep olması bana çocuksu geliyor..
Kvalideyle ilişkilerin güzel olması çok hoş ama sırtını dayamak için yapılacaksa anlamı yok bence. Yapmacıktır o zaten.

Katılıyorum. Bir de beklenti olur, adetmiş gibi her sene her bayram hediye olayına girişilir sonra, zor iş valla. Masrafı değilde, hediyeyi araması, seçmesi vs...

.

Ondan sonra bu jest olmaktan çıkar her bayramda, özel günde “görevi” haline döner.

Daha 1 aylık evlisin
Şu an yaptığın herşey 'adet' haline dönebilir
Daha çok bayram göreceksin zaten 2 ay sonrası yine bayram
Her bayramda anne, baba, kayınvalide, kayınpeder hediye almaya kalkarsan ohoo..

Bir de alıştırdın mı
1 bayram almayınca da senden kötüsü olmaz

ay benim yengem bana 50 tl harçlık verse başımın üstünde taşırım onu

31 yaşındayım evliyim babam halen elini öptüğümde bayram harçlığı verir utanırım almam haberim olmadan çantama iliştirir.Yani sadece bayram çocuklara bayram olmaz.Annem mutlaka bir hediye alır.Kayın validem kargoyla gönderir.Elimden geldiğince karşılık veririm.Durumum olmazsa el emeği bişeyler yapıp hediye ederim.
Sanırım fıtrat meselesi.

Geçen arkadaşımla şöyle bir konuşma geçti arada..bunlar kardeş çocuklarına aralarında para veriyormuş. Bu da diyor ki : kardeşime dedim benim oğlan artık 15 yaşına geldi büyüdü vermenize gerek yok.
Sen de 31 yaşında bayramlık alıyorsan bence azınlık bir guruptasın.
Alsam ben alırdım amcadan dayıdan inan çok zenginim ama bu yaşında komik olmaz mı? Çalışıyorum, evliyim durumum iyi falan… bana neden versinler kızıma verirler..
Hediyeleşmek başka bir şey.. normal zamanlarda biz de birbirimize hediye alırız. Ama hadi bayram geldi yılda bir kez hatırlayalım demek sembolik oluyor.
Fıtratla alakasını çözemedim.

Ondan sonra bu jest olmaktan çıkar her bayramda, özel günde “görevi” haline döner.

Aynen... o yüzden ben hiç bir özel günde de hediye istemem mesela... Ben beklediğim için değil, içinden geldiği için bana hediye alsın. Bişey görsün, aa bu da Samsonn'un olsun desin. Öylesi en makbul .

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…