öncelikle eşinizin dönecek olmasına çok sevindim.yerinizde olsam yapacaklarım:
1. ilk önce yeni bir psikiyatriste gider doğru teşhise ulaşmaya çalışırdım zira rahatsızlığınızın okb değil de duygu durum bozukluğu, anksiyete gibi bir takıntı olduğunu düşünüyorum(tabi ki bu sadece kendimden yola çıkarak ulaştığım bir düşünce bir uzmana daha görünmenin faydalı olduğu kanısındayım)... l ile başlayan ilaç sanırım lust... belki doz arttırımına gider doktorunuz, zira ben de kullandım ve kesinlikle özellikle 1 ay düzenli kullanımdan sonra çok faydasını gördüm.
2. psikoterapiyi haftada bir görmelisiniz çünkü kaygı durumunuz oldukça yüksek. ben de psikoterapi aldım ve ilk 3 ay haftada 1 kez gittim. özelde pahallı olduğunu düşünüyorsanız devlet hastaneleri de bu alanda hizmet veriyor, zira ben devlet hastanesine gittim (benim sorunum yaşadığım kayıplar, ölümlerdi bu arada)
3. kendi kendimi sürekli telkin ederdim. eşiniz belli ki sizi çok seviyor ve bu evliliğe bir kez daha şans vermek istiyor.bunu kesinlikle değerlendirirdim. eşimi arama isteği geldiğinde telefonu kapatırdım. asla aramazdım. merak etsin o sizi arasın.
4. eşimi hayatımın merkezi olmaktan çıkarır, kendimi koyardım hayatımın merkezine. sürekli uğraşlar bulurdum. bebeğinizin olması sizi kısıtlamasın. parklarda görüyorum kadınlar almıi bebeklerini yürüyüşe çıkmışlar. yürüyüş yapmak sizi psikolojik olarak da rahatlatacaktır, kapatmayın eve kendinizi.
5.halk eğitim merkezlerinde çok keyifli kurslar oluyor ve kadınlar bebekleri ile gidiyorlar, bir çok kez şahit oldum. kişisel gelişim kursları, vb bir çok kurs. ortam da çok keyifli oluyor, üstelik ücretsiz. üşenmeyip onlardan bir kaç tanesine yazılır, düzenli olarak devam ederdim. o ortamlarda kendime yakın bulduğum kişilerle arkadaşlık kurar, çıkışta bir kafede çay ısmarlar, kaynaşırdım.
6. eşimle konuşur, ilgisine ihtiyacım olduğunu ciddi ciddi anlatır, haftada 1 ya da 2 gün belirleyip o günlerde arkadaşları ile buluşmasını o günler harici bebişle birlikte hep beraber aktivite yapmayı isterdim... bir çay bahçesine gidip 2 çay bile içecek olsanız bu zamanı kendinize ayırmalısınız...
şimdilik aklıma gelenler bunlar. bunların yapılması gerektiğini düşünüyorum. zira terapi sürecimde de birçok ödevimden bazıları idi bunlar. lütfen bahaneler üretip kaçmayın, bu kez deneyin tüm bunları. inşallah güzel sonuçlar alırsınız.
evde oturup durmak sizin sürekli geçmişe gidip eşinize daha fazla takılmanıza sebep olacak. çıkın dışarı, unutun eşinizi. o sizi merak edip aramaya başlayacak çok kısa sürede göreceksiniz, böylesi çok daha eğlenceli