bayanlara özel otobüs için yürüyoruz

Japonya mi:))))
Tokyo ile olimpiyat yarisina girdigimizde ulasim farkini gostermisti tv ler de
Japonyadaki metro agi 1000 se
Bizdeki metro agi 1 di
Aradaki fark boyle cok olunca pembe de yaparlar mavi de
Biz uc bes metromuzu otobusumuzu ayirmak icin gereksiz telas yapicagimiza once ulasim agimizi arttirma telasina girelim

Hangi ulkeler bi soyler msiniz..arabistan iran gibi mi

Canım arabistan gibi değil de, nüfusun çok fazla olduğu toplu taşımaya çözüm getirelemeyen ve genel olarak müslüman olmasa da baskıcı toplumlar. Çin, Malezya ve Endonezya gibi. Bu ülkelerde toplu taşımada taciz en büyük sorunlardan biri. Toplu taşımaya nüfus dolayısıyla bir çözüm getirilemiyor. Yapılan uygulamalar yetersiz kalıyor. Son çare buna başvurulmuş. Herkes yine tıkış tıkış gitmeye devam ediyor. İstanbul da metrobüsteki bunca kalabalığa rağmen ve her gün kullandığım araçta bir taciz olayına rastlamadım. İstanbulun böyle bir problemi olduğunu düşünmüyorum. itişip kakışmak yeterince rahatsız edici evet taciz olmasına gerek yok da. Kadın otobüsünde de aynı sıkışıklığı itişmeyi yaşicaz zaten..

mesela japonya.

mesela Güney Kore, erkeklerin tacizini önlemek için başkenti Seul'de kadınlara özel metro vagonu uygulaması var.

mesela Çin'in bazı eyaletlerinde kadınlara özel metro vagonları var.

O ülkelerde yaşanan taciz oranları hakkında bir fikrin var mı?

Son düzenleme:
mesela japonya.

mesela Güney Kore, erkeklerin tacizini önlemek için başkenti Seul'de kadınlara özel metro vagonu uygulaması var.

mesela Çin'in bazı eyaletlerinde kadınlara özel metro vagonları var.

çok şükür bu ülkelerle ,bizim ülkemiz aradaki farkı ve ne yapılmak istendiğini anlayanilecek kapasitedeyim.
ha,ayrıca onlarda şeriata gideriz duurumu yok. bizdeki gibi.
bu ayak sesleri sadece bizim gibi ülkelerrde duyuluyor.

şeriat korkusu boşuna çünkü baskıyla hiçbir millet ayakta kalmaz, kalsa da uzun sürmez.

kişiler dindar olursa, toplum dindar olursa şeriat uygulanır, yoksa kanunla vs ile şeriat uygulanamaz, en fazla korkutur.

Osmanlı güzel bir örnek bence.

Otobüste erkek süründüğünde ve kadın süründüğünde aynı derece mi rahatsız oluyoruz hanımlar? Normalleştirmeye mi çalışıyoruz yoksa? Bunun kadın erkek ayrımcılığıyla bir ilgisi yok aksine her iki tarafın da refahı için bu uygulamayı gerekli görüyorum. Kadınlara gereken değerin bir kısmı verilir belki bu sayede çünkü yaradılış olarak bir erkeğin bana değmesiyle bir kadının değmesi aynı değil fıtratlarımıza neden savaş açıyoruz bu savaşta kazanan olmayacak kardeşlerim aksine yıpranacağız. Benliğimizi cinsiyetimizi kabullenip buna göre hareket etmeliyiz. Otobüste erkekler keşke bir tarafa çekilseler de kadınlara yer bıraksalar bu inceliği gösteremiyorlar çünkü bilinçsiz bu insanlar. Eminim kadınlar kadar bazı erkekler de rahatsızdırlar. Kadın erkek eşitliği demek cinsiyetleri yok etmek midir eşitlik her zaman adalet midir? Bayan kelimesine bir nefret akımıdır gidiyor bir zamanlar ben de kapılmıştım buna şimdiyse ne kadar gereksiz bir çaba olduğunu görüyorum. Kadınlara nazik davranılmasının bayan denilmesinin ne kötülüğü var bu tarz polemiklerle uyutuluyoruz kadın kardeşlerim! İslam dinindeki haremlik selamlık uygulaması ne kadar fıtrata uygun bir şeydir! Medeniyetin adıdır islam medeniyet kelimesi 'medine'den gelir ne hüzünlüdür ki fıtrat savaşı verip benliğini kaybeden kadın kardeşlerim var. Birileri bizi yönlendiriyor bir şeylere kapılıp gidiyoruz özümüze dönelim neyse konudan uzaklaştım sanırım biraz PEMBE OTOBÜSLER GELMELİ

mavi otobusler gelsin erkekler mavi otobuslere binsin hep kadın kısmı bastırılıyor neden onlar normal otobuslere binecek kadınlar pembe olanlara burda bile kendimizi biz soyutluyoruz ay 2013 konusu diycem ama aynı teraneler hala devam ediyor

Bizim burada ki otobüsler mavi ama bazı park yerleri pembe
Adamları otobüse atın arabayla siz gezin mesajı veriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…