bayanlar sizden fikir almak istiyorum

missdiorr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
146
18
38
34
Merhaba kizlarr ben nasipse 2015 te bebek düşünüyorum yillardir hayalim sarisin renkli gözlü bir bebekti tabi allah önce sağlık versin...size sorum su eşimin baba annesinin gözleri maviymis benim babaanneminde yeşil babaminda yeşil acaba çekme olasiligi varmidir? Ben sarisinim ama kahverengi gözlerim eşim beyaz tenli siyah sacli kahverengi gozlu....eşimin annesi esmerdir hem de çok onu çok seviyorum amabebegim benzicek diye de korkuyorum...

Şimdi Allah bilir saçının, gözünün rengini tabii.
sağlıklı olsun da.

internette bununla ilgili hesaplama/tahmin yöntemleri var.

ben kara göz kara kaş kara saçlyım eşimde esmer kızım kumral ve mavi gözlü ..hamileyken işte bilgisayarın ana ekranına çok tatlı biblo gibi bir bebek remi koymuştum ona baka baka kızım ona benzedi ..şaka bir yana annennam renki gözlü ondan aldı herhalde kızım

Çaprazlama yaptıgımızda şu sonuçlara varıyoruz. Normalde ikiniz de kahverengi gözlü oldugunuz için çocugunuzun da kahverengi gözlü olması bekleniyor. Fakat sizin veya eşinizin ailesinden birinde mavi göz varsa, ve siz veya eşiniz o mavi göz genini çekinik olarak barındırıyorsanız mavi hiç olmazsa ihtimal dahiline girer. Çocugunuzun mavi gözlü olması için her ikinizin de sülalelerden gelen bir "çekinik" mavi göz genine ihtiyacı var, çünkü ancak iki çekinik birleşirse kahverengi göz geninin önüne geçebilirler. Eğer sadece tekinizde çekinik mavi göz geni varsa, diğerinizdeki kahverengi göz geni maviye baskın olur.

Son düzenleme:
kp mi beyazdı eşin beyaz olduğuna göre?:))
gerçekten çok mu esmer bu kv.

Allah hayırlısını versin. Sağlıklı sıhhatli olsun. Böyle hayaller saçma bence Rabbim nasıl yaratırsa o dur...

Öyle diyorum zaten siz evlimisinz bilmiyorum ama evlenmeden önce evlenecegi adamicin bile her kadinin aklinda esmer olsun yada renkli gözlü olsun kavramlari vardir herkesin gönlünde birşey vardır buda boyle birseyndn. Saygi duymuosunuzki birsey sanmış onemsizse neden yorum yazip o güzel parmaklarinizi yoruyorsunuz

Ya bu çok kaba bir yöntem aslında, anne baba mavi gözlü olup çocuğu kahverengi gözlü olan da var. O ihtimal hiçbir zaman sıfır değil. Bir de genlerin baskınlığı ırka göre değişiyor diye bir şey duymuştum ama emin değilim.

Gen uzmnimisiniz harika bir anlatim:) çok tesekkurler

Ortaokuldaki fen ogretmenim gibi anlatmissin cok aciklayici.

Dogmamis bebegine,hayirli omur dilemen konusunda sana yol gostermek icin,guzel parmaklarimi yordum.hayalini anlamis oldugumu belirttim,ama saglikli olmasinin bunlardan cok daha onemli oldugunu anlatmak icin yorum yaptim..neyse allah gonlune versin deyim..

Çok saçma düşündükleriniz Allah aşkına sipariş gibi şu olsun bu olsun nedir yani evlat evlattır yok kaynanama benzerse diye korkuyorum yok sarı olsun gözleri renkli olsun arkadaşım evlat sahibi olmayı istemek bambaşka birşeydir. Öyle tamam keşke öyle olsa dersinde bunu takıntıya dönüştürmenin alemi yok kaynanana benzerse sanki çocuğunu sevmeyeceksin. Ben de ilk düşünmeye başladığımda öyle diyordum ama senelerdir bebek tedavisi görüyorum kucağıma alacağım zamanın hayalini kuruyorum. Neye kime benzeyeceği umrumda bile değil hem ne hesabı yaa Allah bilir eşimle benim kanımdan canımdan olacak ya yetmez mi yani sağlıklı sıhhatli olsun gerisi hiç önemli değil yani konu açacak kadar neyi dert ediyorsunuz anlamadım inşallah siz hasret çekmez hemen hamile kalırsınız çok boş düşünceler bunlar. Allah hayırlı evlat versin öncelikle.

Çok küçük bir yüzde.
Hiç umutlanmayın derim,sonra hayal kırıklığı yaşarsınız.
Ben mavi gözlüyüm,annem,babam,amcalarım,teyzelerim mavi gözlü ama 2 çocuğumun gözleride kahverengi
Allah sağlık versin

Tabi canım zaten hiçbir zaman yüzde yüz olmuyor sonuç, bir ihtimal hep var. Sülaledeki genlerin tamamını bilemiyoruz çünkü. Genlerin baskınlığı ırklara göre değişiyor diye birşey sanki ben de duymuştum, ama bize öğretilen genelde kahverenginin maviyi bastırdığı yönündeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…