Neden erkek gibi düşünemeyelim ki? Neden bu iş zor olsun?
Bu sadece onları çok iyi gözlemlemeyle alakalı bir durum. Olaylar karşısında verdikleri tepkiler ile onları tanıyabiliriz. Mantıklarının işleyiş şekliyse birçok kitapta anlatılmakta. Ve bence oldukça sade ve kolay anlaşılır bir düşünce yapıları var. Esas bu mevzuda erkeklerin işi bizden daha zor, çünkü kadın beyni erkeklere nazaran daha karmaşık.
Çok güzel bir konu seçmişsin eda,kutlarım. Çünkü çok mühim bir mevzu. Biz erkeklerle, erkekler de biz kadınlar ile anlaşmak-uzlaşmak istiyorsak...mutlaka ve mutlaka beyinlerimizin işleyiş biçimlerini öğrenmeliyiz. Ancak böyle yaparsak eşimizi, erkeğimizi anlayabiliriz. Yoksa olmuyor düz kadın mantığıyla onları anlamaya çalışmak...
Eşimizin birçok şeyi biz söylemeden yapmasını, hatırlamasını bekleriz hep mesela, öyle değil mi? Çünkü kadın mantığı bize kimseler birşey demeden onların isteklerini düşünüp-bulup yapmayı öğretmiştir. Ve erkekler genelde çoğu şeyi unuturlar, ancak birkaç defadan sonra hatırlayıp yaparlar. Onlara hep hatırlatmak zorunda olmak kadın mantığı ile bakınca kötü, üzücü. Çünkü biz söylenmeden yaparız.
Oysa erkek de şöyle durum, ona birşeyler yapılması söylendiğinde mutlu olur ve karşısındaki kadının dediğini yerine getirmek ona keyif ve gurur verir. Bir kadın bunu bilir ise eğer; erkeği birşeyleri hatırlayıp yapmadığı zaman buna üzülmez. Çünkü bilir erkeğin mantığı farklı çalışıyor.
Aynı şekilde bir erkek de kadınının düşünce yapısını çözerse, (ona hatırlatmadan yapılması gerekenleri yaptığında eşinin mutlu olcağını anlarsa mesela), iki tarafta birbirinin mantığıyla hareket etmeye başlar.
Bu iş biraz zeka ve emek gerektiriyor arkadaşlar. Ben bu zekaya bizim kadınlarımızın sahip olduğuna inanıyorum. Eğer sıkıcı ve boş geliyorsa kesinlikle tembelliğimizden, kolaya kaçmayı sevdiğimizden...yada şikayet etmeye alıştığımızdandır. Malesef biz kadınların bu memlekette baş düşmanı TEMBELLıK. Biraz çaba diyorum son olarak, bakın nasıl da farklı o zaman ilişkiler.
Sevgiler.