Bayan için en uygun meslek ?

Kesinlikle kamuda ol da ne olursan ol yani bayan için rahat işe giriş çıkış saatin belli ilerde evlensen çocuğun olsa 2 yaşına kadar bak istersen hemen 2 ay sonra işe dönmek zorunda değilsin. İş garantin var en azından sudan sebeplerle işten çıkarılmaycağını biliyorsun ona göre borca harca girersin.

matematik öğretmenliği okuyorum 3.sınıfım ama bence bayana en uygun eczacılık. öğretmenin atama sorunu çok hele bizim bölümün eczacı kadını çalışma şartları kolay çok da para kazanıyolar ilerde çocuklarını ezcanede bile büyütyolar otrdukları yerden reçete okuyolar çok da karizma bi meslek

Ben memurum ama tekrar liseden başlayıp imam ya da kuran kursu öğreticisi olurdum Diyanetin ataması Mebde bile yok

Bnm geçen sene ilk basamak sınavında özel bir durum yaşamıştım barajı zor aşmıştım(fen lisesi mezunuyum) ne yaptıysam ikinci basamak sınavında yani lys'de yapmıştım ki barajı zar zor geçip sadece 2.basamak sınavına giren biri için 40.000 iyi bir derece olsa gerek matematiği fulleyip 7 yanlışla kapatmıştım.Ki ben tıp istemiyorumda zaten annem istiyor.Annemde ne kadar zor ve fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu az buçuk anladı.Şimdi ne istersen oku yeter ki sevdiğn bölüm olsun diyor

birincisi iki yıllıklardan mezun insanlara bile birkaç ay kurs verip anasınıfı öğretmeni yaptıkları için artık atamaları azaldı.ikincisi eğitim sistemi değişeceği için zaten sınıf öğretmenlerinin çoğu boştaydı şimdi daha da artacak bu durum.ataması iyi falan değil.üçüncüsü dünya ülkeleri içinde en az maaş alan bizim öğretmenlerimiz,maaşının iyi olduğunu nereden çıkardınız şaştım kaldım!dördüncüsü çalışma saati az falan değil ikili öğretimlerde günde 10 saat derse giren branş öğretmenleri var,bunun neresi az?

beşincisi 9 yıllık bir psikolojik danışman olarak bu bölümünde okullarda öğretmenlik yaptığını,hiç de kolay bir iş olmadığını,ihtiyaç olduğu için şu anda atanma puanlarının az ama LYS de çok yüsek puanla öğrenci alan bir bölüm olduğunu da eklemek isterim.

bu mesleğin içinde olan,okul öncesi öğr.son sınıf da olup durumlardan böyle habersiz olmanızda çok üzücü.lütfen geçersiz bilgilendirme yapmayın burada.yanlış yönlendirmeye yol açarsınız.

Neden kendini çevreden duyduğun ezber düşüncelerle kısıtlıyorsun!!!! senin hayalin ne ileride kendini ne olarak görsen mutlu olursun ?? ben mühendislik okuyorum son senem, sen mühendislerin sadece şantiye de fabrikada çalıştığını mı sanıyorsun,çalışma alanları çok geniş bayanlar için de gayet uygunlar.. sen yeter ki kendini kısıtlama,ne istediğini düşün başkalarının ne istediklerini değil!! çevrenin baskısı ile HAYALLERİNE SINIR ÇİZME canım..başarılar..

Son düzenleme:
kimsenin lafına bakma derim bende ne olmak istiyorsan neye aklın yatıyorsa onu tercih et
ben onun bunun lafı yüzünde kaç kere sınavlara girdim ilk başta büro yönetimi tıbbi dökümantasyon veya sosyoloji falan okumak istedim ama oraları okuyup atanamayanlar okuma çok kötü yerler ne yapacaksın dediler bense bir an önce okuyup aileme destek olmak istiyordum neyse ertesi sene girdim ilkinden 10 puan düşük aldım ve rakamlar tavan yapmıştı yerleşemedim ertesi sene sınava 15 gün kala babam vefat etti kendimi toparlayamadım sonraki sene girmedim össye en son sırf okumak için işletme okudum 2 yıllık rezillikti açıkçası sınıfımda çok pislik tipler vardı bu arada o okuma diyenler kpsslerle herbiri atandı işinde gücündeler ve ben onların lafına sözüne giderek senelerimi çöpe attım hala olmuş kpss sınavlarına giriyorum açık öğretimden devam ediyorum ama bu sene bir ders altan bırakacağım ki önlisans olarak sınava gireyim o zamanlar millet 75 le atanırken ben 83 küsürle açıktayım ve bu sene 90 küsür alamazsam yine atanamam inan ki infaz koruma meuru mülhakatlarına bile girdim tek bir işim olsun die hayalimdeki bir meslek değilken düşün imkanlarım olsa bulunduğum ilçe çok elverişsiz tekrar bende sınavlara girip adam gibi bir yer okumak isterim hemde örgün
yani şunu söyleyim elalemin lafına bakma ve ne olursa olsun kaliteli insanların okuduğu bölümleri ve üniversiteyi tercih et canım
ama şimdiki aklım olsa okulöncesi öğretmenliği okurdum hem rahat atanıyorlar hem ya öğleye kadar yada öğleden sonraya akşama kadar çalışıp evdeler benim komsularım öyle yanii ve çocukları belli yaşa gelince onlarında öğretmenleri oluyorlar

Sabah 08:30 da kurumda oluyorum,o akşam fazla mesaim yoksa 17:30 da cıkıyorum. Ortalama haftada 45 saat çalışıyorum. Yılda 15 gün iznim var. Rapor alırsam 2 günü maaşımdan kesilir. Çocuğum hastalansa müdüre izin için kırk takla atarım. Hasta olsam maaşımdan kesilecek diye korkumdan sürünürüm. Fazla mesai yaptığım günlerde değil gezmeye gitmek, eve gidip yemek yapacak halim kalmaz. Ben çocuğuma baktırmak isterim 1000 tl, öğretmen 500 neden o yarım gün çalışır. Bir de ben devlet memuruyum, özel sektörde çalışanlardan bahsetmiyorum bile. Çık emrinin gereksiz bir patronun ağzından cıkmasını beklemek kadar acı birşey yok. Aldığınız maaşı, alın terinizle kazandığınız parayı binbir lütufla hesabınıza yatırır bir de sgknı eksik gösterir. El mecbur çalışırsın. Bilirsin ki bu ülkede kadın olmanın sadece öğretmenlikte adı var.

Branş Öğretmenleri; ders saatine gününe göre okula girerler. 10 saat derse girenler bilmem kaç saatini ek ders ücreti olarak alırlar. Haftada bir gün boş günleri olur. Cumartesi Pazar da dahil 3 gün. Sınıf öğretmenleri ya sabahcıdırlar ya öğlenci. Sabah gidenin öğleden sonrası boş olur, öğlen gidenin sabahı. Kar yağar gitmezler, sel olur tatil olur. Sömestr diye garip bir izin var, gerçi bir haftasını kullanırlar. Yaz tatilinde 3 ay değil de 1.5 ay yatarlar. Düzenli aralıklarla rapor alırlar. Maaşları da tıkır tıkır yatar hesaplarına. Zamanında atananlar, sözleşmeli, ücretli öğretmenlere yan yan bakarlar bir de sanki onlar öğretmen diğeri kat görevlisi :S

Her mesleğim kendine göre zorlukları var. Yeter artık lütfen şükredin. Kutsal bir iş yapıyorsunuz ama her mecliste maaşımız az şöyle zor böyle zor diye kendinizi komik duruma düşürmeyin.

sana göre gecersiz bana göre gecerli bi bilgi belki... bu değişen sistemle yine ilk olarak sınıf öğretmenlerini ikinci okul öncesi alınacak..gayet gündemi takip ediyorum.zaten öğretmenlerimizle de sınıfıta tartışıyorz bu konuyu..2 yıllıktan 4 yıllığa geçmiş biriyim...artı 2 yıllıktann mezun olunca devletde de çalışma imkanım oldu...onlar bi süre sonra alınamaycak devlete zaten..birde kurs verilmiyor.direk ilçe milli eğitimlere başvuruyorsun..buda devletn sorunu..okul öncesine bu kadar ihtiyaç varken, gidip de ücretli öğretmen almasınlar madem...bütceden dolayı bu öğretmenleri alıyorlar.çnkü ücretli öğretmenlerin maaşı az..oradaki rahatlığı gördüğüm için dikey geçiş sınavına hazırlandım ve okul öncesi öğretmenliğini kazandım

çalışma saatleri olarak kendi branşımı kastettimbi okul öncesi öğretmeni 8 de iş başı yapsa 12-12,30da çıkıyor...ve aldığı maaş 1,800 filan(ek ders ücretleriye birlkte)...bnce maaşı gayet iyi...yurtdışı ile kıyaslayamayız bile tabiki...onlar eğitim ve buna karşılık aldıkları maaşlar konusunda zaten öndeler...(birçok konuda olduğu gibi) ben öğretmenlkler içinde okul öncesinin rahat olduğunu vurguladım..stajerler hangiiii öğretmenlerde oluyor başka..

biraz üslubunuza dikkat edersenz iyi olur hanım efendi.... saygılar.....

Ögretmenlik'' tii. artık değil. çünkü çok fazla atanamayan öğretmen var. yinede bi öğretmenlik seçsem bu okul öncesi yada pdr olurdu. Eczacılık, hemşirelik, iç mimarlık aklıma gelenler bunlar. bende psikologluk istiyorum tabi. buda bi seçenek.

sana göre bana göre diye birşey yoktur,bilgiler kişiye göre değişmez.zaten ne demek istediğimi de anlamamışsınız,anlamayacaksınız da...o yüzden uzatmayacağım..ama lütfen mesleğinizle ilgili araştırma yapın daha aldıkları maaşı bile bilmiyorsunuz.ekdersle 1800 öyle mi :)) stajyerler rehberlik dahil bir çok branşta vardır,öğrenirsiniz zamanla.üslup derken,yazdıklarım gayet saygı çerçevesinde.

Son düzenleme:
canım ben moda ve tekstıl tasarım okudum .
ınan meslegımden cok sevıyorum ,ama calısma sartlarını ve ortamı
yuzunden resmen tıksındım bu bolumden .nefret edıyorum .
sımdı kı aklım olsa asla ama asla tekstıl okumazdım .
herseyden once calısma ortamları cok pıs .her turden ınsan var .
ve her tur ınsanın agız kokusunu cekıyorsun .
en cok canını yakan da ,okul okumamıs kısı karsına gecıp senı kucumsuyorsa
ıste orada resmen erıyorsun .
benım calıstıgım sırkettek kı sefım ,ılkokul mezunu .kucukken yetısmıs orada sef olmus .
unv mezunlarını resmen kucumsuyor .az cekmedım o komplekslı ınsanlardan .
ben hep kucukken cocuk gelısımı okumak ıstedım ,ama aılemın yuzunden tekstıle yoneldım .
sımdı o yıllarımı bana gerı verseler,kesınlıkle dusunmem cocuk gelısımı derdım .
bence bır bayan ıcın en ıyı meslek ,cocuk gelısımı okumak .
tek derdın cocuklar o masum varlıklar .

bence en güzel mesleklerden birisi öğretmenlik ama atama konusuna gelince hiçbir bölümün atanma garantisi yok ne okul öncesi ne pdr hiçbirinin seneye şimdiki puanlarla atanma garantisi verilemez mesela ben bölümüme girdiğimde 70 küsürlü puanlarla atanırken şu anda 86 puanla atanmayı bekliyorum ayrıca saati az diyen arkadaşlar evet saati az ama emin olun en yorucu mesleklerden bir tanesi insanla uğraşmak gerçek sorumluluk gerektiriyor ve eve geldiğinizde iş bitmez ertesi gün için hazırlık yapmanız gerekir( sınav kağıtlarını okumaya değinmiyorum bile:) ama her ne olursa olsun iyi ki bu mesleği seçmişim diyorum bugün sınava girsem tek tercihim yine öğretmenlik olurdu:)

elmeyracım bikaç konunu,yorumlarını okumustum.ve ben yazdıklarına baklılırsa seni türk dili edebitayı bölümünde bi üniversitete basamakları hızla yukselmekte olan bi akademisyen oalrak düşündüm.ama gerçekten o yapıya sahip birisin yazdıklarına göre yorum yapıyorum.
diğer söylediklerine kısmen katılıyorum.
bende henüz 2 yıllık ücretli öğretmenim.haftanın 4 günü gidiyorum.14.35 te mesaim bitiyor ve maaşımda şu kosullara göre iyi ders saatim fazla oldugu için.
ama bölümüm resim oldugu için atanamama fobisi ile kendimi kasıp 2 yıl kpssye hazırlanmadım.ve bu yıl aklım basıma geldi özellikle nişanı attıktan sonra.
silkenlendim ve geceli gündüzlü çalışmaya basladım.
sistem bana ayak uydurmuyorsa ben köprüyü geçene kadar ayak uydurucam.ve geceli gündüzlü ders çalışıyorum.okulda bile aralara çıkmıyorum.tek nefes aldıgım yer burası...
birde ailemle sohpet ettğim anlar.
kaba tabirle sistemin kölesi olmus durumdayım.ve benim gibi bir çok kişide böyle.
bu kadar çalışıp atanamama korkusu daha çok yoruyor insanı.
ama ben bi anadolu lisesinde öğretmenim.buna rağmen öğretmenliği en kutsal ve zor kılan sabrının doruk noktasında olsan bile susabilmen.
öğrenciler haliyle soyut düşünme döneminde ve kimlik rolleri arayısı içindeler,en yoranıda benmerkezci dönemdeler...lisede yasanılan en zorlayıcı durum bu.sorumluluk almak.
o gün ne anlatasan akşam en az 25 evde senin anlattıkların konusuluyor.
bi öğrenci saygısızlık yaptıgında ona biraz sesimi yükselttğimde tüm günüm mahvoluyor yine üzülen ben oluyorum haklı olsak bile...
anlatmaya çalıştıgım öğretmenlerin üzerinde hep bir sorumluluk oluyor.mesleğimiz dısında düzenli olarak öğrencilerin sorunlarını dinleyip onlara rehberlikte yapmak durumunda kalıyoruz ve aklımızın bir köşesinde hep onlar oluyor.çünkü ben gibi biçok öğretmen arkadaşım öğrencilerin sadece öğretim sürecinde değil eğitim sürecindede onlara rehberlik ederek sorumluluk alıyoruz.belkide öğretmenlerin kafasını en meşgul eden durum bu oluyor.
hakkımız olan maaş ne kadar olur orası gerçekten tartısılır.
ben daha yolun çok basındayım.
ama öğretmenlik mesleğini gerçekten hakkettği gibi yapan herkesin gerçekten hakketği maası aldıklarını düşünmüyorum.
bunun zamnla ölçülmesinede çok karsıyım.
yarım gün çalşıyorlar,15 tatilleri var..vs..
öğretmenler 15 tatil olmasada,yaz tatli olmasada mesleklerini yaparlar.
eğitim sistemi sürekli değişiyor,zaman değişiyor,toplum giderek kültürleşmenin etkisinde kalıyor buda yeni yetişen nesile yansıyor.
her yeni dönem yep yeni,farklı gelişim özelliklerinde öğrencilerle karsılasıp onları anlamaya çalşıyoruz.
geçen yıl şizorfreni rahatsızlığı olan ama resim aşığı bi öğrencim vardı mesela,ben o öğrencim için ücret falan hiç düşünmeden çıkış saatinden sonra ekstra 2 saatimi ayırıyor resim yaptırıyordum.
toplumun kadınlara öğretmenlik mesleğini yüceltmiyor,meslek bizi yüceltiyor.
mesleğiniz belli bir zaman sonra kimliğinize bürünüyor ve sürekli alanınızda gelişime açık halde kalıyor ve sürekli gelişiyorsunuz.

doğru olanda bu...3 mesleğe çok buyuk saygınlığım var,ve bu 3 meslekte hangi zamanda olursak olalalım basamaklardan inmeyecek değerde.
1.öğretmenlik,
2.hukuk
3.tıp

nedenleri,
1.bir insan hayat boyu rehbere ihtiyaç duyar,eğitime geliştirilmeye ihtiyaç duyar,duyacaktır.
2.bir insan daima savunmaya ihtiyaç duyacaktır.hakkını aramak isteyecektir.
3.her insan haya boyu mutlaka sağlığa muhtaç olacaktır.hangi yasata olursa olsun...

bunların mesai saatleriyle alınan maaşlarla kıyaslanmasına üzülüyorum hernekadar kısmen size katılsamda...
ben fazla tatillere inanın karısyım...
ve şu eğitim sisteminde daha bir çok şeye...

Son düzenleme:

şuan yeni başlayan öğretmen 1,590 tl alıyor...ek ders ücretini tam alan okul öncesi öğretmni var..(tatiller hariç) çünkü teneffüsü yok ve tüm derslere giriyor... 1800 diye yuvarladım nyse sonuçta ben çok memnunum bölümümden ve çocukları çok seviyorum...dünyaya bir daha gelsem yine bu mesleği seçerdim

maaşı ekdersle 1800 çok den fazla,onu demek istedim..memnunsanız sorun yok,mesleğini severek yapan herkese saygım sonsuz..

hahahah aynen atanmak için sınava bile girmeseler yeter nerdeyse

İmamlığı bilmem ama kuran kursu öğreticisi olarak atanmak sanıldığı kadar kolay değil ...çok rahat meslek ama...maaş iyi çalışma saati az ve sırf bayan ortamı daha ne olsun ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…