Ben memurum ama tekrar liseden başlayıp imam ya da kuran kursu öğreticisi olurdumDiyanetin ataması Mebde bile yok
ilk 40000le tıbba nasıl gireceksin yahu
doktorluk için kolay meslek diyenler tıpla uzaktan yakından alakası olmayanlar galiba
özellikle tus çalışma ve asistanlıkta hayattan kopuyorsun
36 saatten fazla zaman hastaneden çıkmıyorsun
nöbet sonrası izin diye bir şey yok
aileni eşini çocuğunu göremiyorsun
ve gerçekten sevmeyen katlanamaz
Veteriner ol. Uyar mı ?
kesinlikle öğretmenlk
hatta okul öncesi öğretmnelği olablr...ki ben son sınıfım. ataması var artı herkese bu öğretmenler hep sempatk gelir.
yada sınıf öğretmenliği ,bununda ataması iyi
valla atamaya göre terch yap sana söyliyim...bu o kdr önemliymişki...üniversiteye gelnce , ve son sınıf olunca daha iyi anladım.
öğretmenin maaşı iyi ve çalışma saati çok az
öğretmnlk bana göre değil diyorsan psikoloj danışmanlk ve rehberlkde olablr...onlarda çok çok düşük puanlarla atılıyor
birincisi iki yıllıklardan mezun insanlara bile birkaç ay kurs verip anasınıfı öğretmeni yaptıkları için artık atamaları azaldı.ikincisi eğitim sistemi değişeceği için zaten sınıf öğretmenlerinin çoğu boştaydı şimdi daha da artacak bu durum.ataması iyi falan değil.üçüncüsü dünya ülkeleri içinde en az maaş alan bizim öğretmenlerimiz,maaşının iyi olduğunu nereden çıkardınız şaştım kaldım!dördüncüsü çalışma saati az falan değil ikili öğretimlerde günde 10 saat derse giren branş öğretmenleri var,bunun neresi az?
beşincisi 9 yıllık bir psikolojik danışman olarak bu bölümünde okullarda öğretmenlik yaptığını,hiç de kolay bir iş olmadığını,ihtiyaç olduğu için şu anda atanma puanlarının az ama LYS de çok yüsek puanla öğrenci alan bir bölüm olduğunu da eklemek isterim.
bu mesleğin içinde olan,okul öncesi öğr.son sınıf da olup durumlardan böyle habersiz olmanızda çok üzücü.lütfen geçersiz bilgilendirme yapmayın burada.yanlış yönlendirmeye yol açarsınız.
sana göre gecersiz bana göre gecerli bi bilgi belki... bu değişen sistemle yine ilk olarak sınıf öğretmenlerini ikinci okul öncesi alınacak..gayet gündemi takip ediyorum.zaten öğretmenlerimizle de sınıfıta tartışıyorz bu konuyu..2 yıllıktan 4 yıllığa geçmiş biriyim...artı 2 yıllıktann mezun olunca devletde de çalışma imkanım oldu...onlar bi süre sonra alınamaycak devlete zaten..birde kurs verilmiyor.direk ilçe milli eğitimlere başvuruyorsun..buda devletn sorunu..okul öncesine bu kadar ihtiyaç varken, gidip de ücretli öğretmen almasınlar madem...bütceden dolayı bu öğretmenleri alıyorlar.çnkü ücretli öğretmenlerin maaşı az..oradaki rahatlığı gördüğüm için dikey geçiş sınavına hazırlandım ve okul öncesi öğretmenliğini kazandım
çalışma saatleri olarak kendi branşımı kastettimbi okul öncesi öğretmeni 8 de iş başı yapsa 12-12,30da çıkıyor...ve aldığı maaş 1,800 filan(ek ders ücretleriye birlkte)...bnce maaşı gayet iyi...yurtdışı ile kıyaslayamayız bile tabiki...onlar eğitim ve buna karşılık aldıkları maaşlar konusunda zaten öndeler...(birçok konuda olduğu gibi) ben öğretmenlkler içinde okul öncesinin rahat olduğunu vurguladım..stajerler hangiiii öğretmenlerde oluyor başka..
biraz üslubunuza dikkat edersenz iyi olur hanım efendi.... saygılar.....
Sabah 08:30 da kurumda oluyorum,o akşam fazla mesaim yoksa 17:30 da cıkıyorum. Ortalama haftada 45 saat çalışıyorum. Yılda 15 gün iznim var. Rapor alırsam 2 günü maaşımdan kesilir. Çocuğum hastalansa müdüre izin için kırk takla atarım. Hasta olsam maaşımdan kesilecek diye korkumdan sürünürüm. Fazla mesai yaptığım günlerde değil gezmeye gitmek, eve gidip yemek yapacak halim kalmaz. Ben çocuğuma baktırmak isterim 1000 tl, öğretmen 500 neden o yarım gün çalışır. Bir de ben devlet memuruyum, özel sektörde çalışanlardan bahsetmiyorum bile. Çık emrinin gereksiz bir patronun ağzından cıkmasını beklemek kadar acı birşey yok. Aldığınız maaşı, alın terinizle kazandığınız parayı binbir lütufla hesabınıza yatırır bir de sgknı eksik gösterir. El mecbur çalışırsın. Bilirsin ki bu ülkede kadın olmanın sadece öğretmenlikte adı var.
Branş Öğretmenleri; ders saatine gününe göre okula girerler. 10 saat derse girenler bilmem kaç saatini ek ders ücreti olarak alırlar. Haftada bir gün boş günleri olur. Cumartesi Pazar da dahil 3 gün. Sınıf öğretmenleri ya sabahcıdırlar ya öğlenci. Sabah gidenin öğleden sonrası boş olur, öğlen gidenin sabahı. Kar yağar gitmezler, sel olur tatil olur. Sömestr diye garip bir izin var, gerçi bir haftasını kullanırlar. Yaz tatilinde 3 ay değil de 1.5 ay yatarlar. Düzenli aralıklarla rapor alırlar. Maaşları da tıkır tıkır yatar hesaplarına. Zamanında atananlar, sözleşmeli, ücretli öğretmenlere yan yan bakarlar bir de sanki onlar öğretmen diğeri kat görevlisi :S
Her mesleğim kendine göre zorlukları var. Yeter artık lütfen şükredin. Kutsal bir iş yapıyorsunuz ama her mecliste maaşımız az şöyle zor böyle zor diye kendinizi komik duruma düşürmeyin.
sana göre bana göre diye birşey yoktur,bilgiler kişiye göre değişmez.zaten ne demek istediğimi de anlamamışsınız,anlamayacaksınız da...o yüzden uzatmayacağım..ama lütfen mesleğinizle ilgili araştırma yapın daha aldıkları maaşı bile bilmiyorsunuz.ekdersle 1800 öyle mi :)) stajyerler rehberlik dahil bir çok branşta vardır,öğrenirsiniz zamanla.üslup derken,yazdıklarım gayet saygı çerçevesinde.
şuan yeni başlayan öğretmen 1,590 tl alıyor...ek ders ücretini tam alan okul öncesi öğretmni var..(tatiller hariç) çünkü teneffüsü yok ve tüm derslere giriyor... 1800 diye yuvarladımnyse sonuçta ben çok memnunum bölümümden ve çocukları çok seviyorum...dünyaya bir daha gelsem yine bu mesleği seçerdim
hahahah aynen atanmak için sınava bile girmeseler yeter nerdeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?