• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan için en uygun meslek ?

Basta Hemsirelik, Ögretmenlik, Doktorluk ve Polislik olmak üzere olan direk insanlarla iliskiniz olan meslekler yapmak icin isinize asik olmaniz gerek.

Hangi meslegi tercih ederseniz edin isinizi severek yapin ozaman gelsin basarilar :52::52::52:

şuan kendı mesleğımı yapamıyorum, ağustosda yenıden başlıcam ama kesınlıkle tavsıye ederım hemşıre olmanızı
ben çok eğlenıyorum ya bıde bayan ıçın çok uygun bı meslek :27:

Psikoloji, Gazetecilik, Ebelik, Hemşirelik, Peyzaj ya da İç mimar, Turizm....

İnsan Kaynakları Yönetimi ıkesinlikle. Öyle ki sınıfımız 90 kişi erkek sayısı taş çatlasın 20 dir :D

Sevgili arkadaşım senin öğretmenlik hakkında en ufak fikrin yok. Çevrendeki 3-5 kişiye bakarak yorum yapmışsın. Ben de öğretmenim, boş günüm yok, sabah 8.30dan akşam 4e kadar okuldayım.İnsanlarla uğraşmak kadar zor birşey yok hayatta.Bu polisler, doktorlar, hemşireler...vs için de geçerli. Sen (tenefüsleri çıkarsak) günde 360 dk boğaz patlatmak,sürekli ayakta kalmak ne demek bilir misin? üstelik her derste sinirini bozan öğrencilerle uğraşmak,sürekli sabretmek, pratik düşünmek zorundasın....falan falan...Farenjit ve varise boşuna öğretmen hastalığı demiyorlar. Eve geldiğinde de okulun angarya işleriyle uğraşıyorsun.
Bir konuda daha aydınlatmak isterim seni: Öğretmenler rapor aldığında, kar tatilinde ve dini bayramlarda hep ücreti kesiliyor.
Bence buraya laf olsun diye birşeyler yazmayın. Herkes kendi mesleğiyle ilgili bişeyler yazabilir, ama diğer mesleği eleştirmeye hakkı yok kimsenin.
Unutmayın şu an bulunduğunuz konumu o beğenmediğiniz, mesleğini küçümsediğiniz öğretmenlerinize borçlusunuz.Bunu inkar edecek kadar da nankörsünüz.

Fikrim olmasaydı inanın yorum yapmazdım, zira hiç hoşlanmam bilmediğim şeyler hakkında atıp tutmaktan.

İki tane öğretmen arkadaşım var ikisi de benim bahsettiğim gibi yaşıyor. Ama sen bana dersen ki; olur mu elmayra bak bi de bu durum var. Ben de bunları bunları yaşıyorum, ben de sana "tamam bunu öğrendiğim iyi oldu, sana haksızlık etmek istemem" derim.

İnanın benim öğretmenlik mesleğini küçümsemek gibi bir amacım olamaz, hicbir cümlemde yazmadım böyle birşey. Ben bugün bu noktadaysam öğretmenlerimin sayesinde. Her mesleğin içinde çürük elmalar var. Onlardan bahsetmeye çalıştım.

Arkadaşlar bu konu çok uzadı :) Çektikçe sünecek başka yerlere gidecek.

grafik tasarımcısı, bilgisayar mühendisi,mimar gibi masaüstü işler bayanlara uygun bence bir de öğretmenlik tabi ki. özellikle öğretmenlik gibi devlet dairesi işi tam bayana göre hem tatilleri bol hem de çalışma saatleri uygun. öğretmenlik de yaz tatili de var.evli bayanlara bile uygun

arkadaşlar mühendisler araziye çokıyor diye zor, mimarlık ofis işi olduğundan kolay demişsiniz ama bizim kurumdaki mimarlar her gün araziye çıkarlar. ben ofiste mühendisim. branşım gereği öyle. çok da memnunum...

Zor ya da kolay meslek olduğunu düşünmüyorum.hepsinin hem artıları hem eksileri var.kardeşim mühendis ve branşı gereği 8.30-5 çalışıyor ve hep masa başında.hatta oturmaktan çok sıkıldığını söyler:) ben öğretmenim,özel eğitim okulunda çalışıyorum ve tüm gün ayaktayım.özel çocuklarla uğraşmak da iki kat zor ve yorucu.burdan bakınca hangisi daha kolay geliyor:53: önemli olan şu aslında;eğer tıp okumayı isteyerek seçtiyseniz ve doktorluk yapmaktan mutluysanız size dünyanın en kolay en güzel mesleği gibi gelir.ancak öğretmenliği zorla yazdıysanız,boşta kalmayayım diye seçtiyseniz sizin için en zor,en çekilmez meslek olur.önemli olan ilgi,yetenek ve istekleriniz doğrultusunda bir meslek seçmektir.

Bu sene ilk kaça girersin bilmiyorum ama
Puanın yeterse odyoloji tavsiye ederim
Geçen sene ilk 40.000 girmişsin o puanla iyi bir üniversitenin mühendisliğine falan giremezsin
Sıradan bir üniversite de okumanı da tavsiye etmem
İmkanların varsa Bilkent'in mühendisliklerini tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Sabah 08:30 da kurumda oluyorum,o akşam fazla mesaim yoksa 17:30 da cıkıyorum. Ortalama haftada 45 saat çalışıyorum. Yılda 15 gün iznim var. Rapor alırsam 2 günü maaşımdan kesilir. Çocuğum hastalansa müdüre izin için kırk takla atarım. Hasta olsam maaşımdan kesilecek diye korkumdan sürünürüm. Fazla mesai yaptığım günlerde değil gezmeye gitmek, eve gidip yemek yapacak halim kalmaz. Ben çocuğuma baktırmak isterim 1000 tl, öğretmen 500 neden o yarım gün çalışır. Bir de ben devlet memuruyum, özel sektörde çalışanlardan bahsetmiyorum bile. Çık emrinin gereksiz bir patronun ağzından cıkmasını beklemek kadar acı birşey yok. Aldığınız maaşı, alın terinizle kazandığınız parayı binbir lütufla hesabınıza yatırır bir de sgknı eksik gösterir. El mecbur çalışırsın. Bilirsin ki bu ülkede kadın olmanın sadece öğretmenlikte adı var.

Branş Öğretmenleri; ders saatine gününe göre okula girerler. 10 saat derse girenler bilmem kaç saatini ek ders ücreti olarak alırlar. Haftada bir gün boş günleri olur. Cumartesi Pazar da dahil 3 gün. Sınıf öğretmenleri ya sabahcıdırlar ya öğlenci. Sabah gidenin öğleden sonrası boş olur, öğlen gidenin sabahı. Kar yağar gitmezler, sel olur tatil olur. Sömestr diye garip bir izin var, gerçi bir haftasını kullanırlar. Yaz tatilinde 3 ay değil de 1.5 ay yatarlar. Düzenli aralıklarla rapor alırlar. Maaşları da tıkır tıkır yatar hesaplarına. Zamanında atananlar, sözleşmeli, ücretli öğretmenlere yan yan bakarlar bir de sanki onlar öğretmen diğeri kat görevlisi :S

Her mesleğim kendine göre zorlukları var. Yeter artık lütfen şükredin. Kutsal bir iş yapıyorsunuz ama her mecliste maaşımız az şöyle zor böyle zor diye kendinizi komik duruma düşürmeyin.
Süper yorum ellerine sağlık:46::46::46:Siz ağlıyorsanız biz özel sektördekiler geberelim o zaman:1:

sen ne yazarsın bılmıyorum canım ama ablam polis
8-5 masabaşı çalısıyor eşi de komiser
ve çok memnun
şu an doğuda guzel maaş alıyor
ama oğretmenlığınde tatıli cok
sen ıns hakkında hayırlısı

Son düzenleme:
endüstri mühendisliğini önerebilirim hem geleceğin mesleği olarak bakılıyor şuan kendi kız kardeşimide o bölüme okuldaki çok sevdiği öğretmenleri müdürleri yönlendirdi hem güzel meslek bayan içinde uygun hemde maddi açıdanda gelecek sağlayan bir meslek :))

ben psikolojik danışmanım... yani genelde insanların bildiği haliyle bir okulda rehber öğretmenim... bence bir bayanın secebileceği en güzel meslek diye düşünüyorum... eğitimim sırasında öğrendiklerimi kendi bebeğimi büyütmede ve eşimle iletişimimde bile kullanabiliyorumm. okulda kendime ait bir odam var..ama burda önemli olan nokta şu işimi aksatmadan yapmaya çalışıyorum yoksa istesem çok rahat yatabilirim.. çalışma saatlerim 9 ve 3 arası...öğle arası da var tabi..ve maaşı da çok iyi.. benim mesleğimin de zorlukları var insanların sıkıntılarıyla uğraşmak ya da kendini geliştirmemiş insanlara bişeyler anlatmaya çalışmak çok zor.. ama derse giren öğretmenlerle asla kendimi kıyaslayamam.. 40 kişiye saatlerce ders anlatmak çok zor..üstelik sizi dinlemeyen bir grup var karşınızdaa...her ne kadar zihinsel yorgunluğum olsa da onlar kadar fiziksel yorgunluğum olmuyor..bi çok insan tatilimizi çok abartı görebilir ama inanaın o tatil bizlere gerekli arkadaşlar.. ailelerin evde zaptedemediği yüzlerce öğrenciyle uğraşmak bizi çok yıpratıyor...

konu sahibi arkadaşım eğer puanın ve şimdi ki bölümün izin verirse PDR yi kesin düşün derim.. ama en önemlisi senin ilgi ve yeteneklerin...sevmediğin ilgi duymadığın bi meslekte başarılı olamazsın.... ama seversen dünyanın en zor işi bile sana zevkli geleceğinden yorulduğunu hissetmezsin..

Merhabalar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere sizlerin fikirlerine çok önem verdiğim için bir de kk hatunlarına danışayım dedim.Malum meslek bir süre sonra insanın kimliği oluyor.Hem de farklı meslek gruplarından insanlar olduğu için fikirlerinizi almak istedim.Herkesin düşüncesi farklıdır tabiki erkeklerin çalıştığı her alanda bayanlarda çalışabilir ama ben mühendis olupta demir-çelik fabrikası gibi tozun içinde bir yerde çalışmak istemem(mühendis bayanlara saygım sonsuz sadece ben yapamam )Ki bnm puanım boğaziçi-odtü gibi elit üniversitelerin mühendislik fak. yetecek kadar yüksek olamayacak.Bir de mühendis bir abladan sırf bayan olduğu için işe alınmadığını duydum.Kafam o kadar karışık ki inanın bende ne istediğimi bilmiyorum.Tek isteğim kendi ayaklarım üzerinde durabilecek kadar maaş alabileceğim ve ünv. bitirip iş bulma sıkıntısı çekmeyeceğim bir meslek.Sizlerin düşüncesi bnm için çok kıymetli.
Saygılar ...

yıldız teknik makine mühendisiyim iş konusunda sıkıntı cekmedım zaten kpss den devlet kurumuna atandım işimi seviyorum ama bayanlara en uygun meslek bana göre sağlık alanında her hangi bir bölüm doktor hemşire saglık memuru vs

ben psikolojik danışmanım... yani genelde insanların bildiği haliyle bir okulda rehber öğretmenim... bence bir bayanın secebileceği en güzel meslek diye düşünüyorum... eğitimim sırasında öğrendiklerimi kendi bebeğimi büyütmede ve eşimle iletişimimde bile kullanabiliyorumm. okulda kendime ait bir odam var..ama burda önemli olan nokta şu işimi aksatmadan yapmaya çalışıyorum yoksa istesem çok rahat yatabilirim.. çalışma saatlerim 9 ve 3 arası...öğle arası da var tabi..ve maaşı da çok iyi.. benim mesleğimin de zorlukları var insanların sıkıntılarıyla uğraşmak ya da kendini geliştirmemiş insanlara bişeyler anlatmaya çalışmak çok zor.. ama derse giren öğretmenlerle asla kendimi kıyaslayamam.. 40 kişiye saatlerce ders anlatmak çok zor..üstelik sizi dinlemeyen bir grup var karşınızdaa...her ne kadar zihinsel yorgunluğum olsa da onlar kadar fiziksel yorgunluğum olmuyor..bi çok insan tatilimizi çok abartı görebilir ama inanaın o tatil bizlere gerekli arkadaşlar.. ailelerin evde zaptedemediği yüzlerce öğrenciyle uğraşmak bizi çok yıpratıyor...

konu sahibi arkadaşım eğer puanın ve şimdi ki bölümün izin verirse PDR yi kesin düşün derim.. ama en önemlisi senin ilgi ve yeteneklerin...sevmediğin ilgi duymadığın bi meslekte başarılı olamazsın.... ama seversen dünyanın en zor işi bile sana zevkli geleceğinden yorulduğunu hissetmezsin..

Branşdaşım :) bende psikolojik danışmanım ve dediklerine katılıyorum.

İş hayatının işkenceye dönmesini istemiyorsan önceliğin neyi sevdiğin olmalı...
Çünkü hayatın bu olacak. Sevdiğin işi yaparsan işe sürünerek değil eğlenerek gidersin.
Hayatta ne seni mutlu ediyor/eder? Zor durumda olan insanlara yardım etmek mi? Sayılarla uğraşmak mı? Hastalıklara mı ilgi duyuyorsun? Çok uzun saatler okumayı mı seviyorsun? Çocuklara mı bayılıyorsun? Bir elektirikli aletin içindekiler mi çok meraklandırır seni? Müziğe mi yeteneğin var? Resim yapmak mı tutkun?
Ülkemiz her sabah işine nefret edertek giden, yataktan sürünerek çıkan insanlarla dolu. Lütfen onlardan biri olma.

İş hayatının işkenceye dönmesini istemiyorsan önceliğin neyi sevdiğin olmalı...
Çünkü hayatın bu olacak. Sevdiğin işi yaparsan işe sürünerek değil eğlenerek gidersin.
Hayatta ne seni mutlu ediyor/eder? Zor durumda olan insanlara yardım etmek mi? Sayılarla uğraşmak mı? Hastalıklara mı ilgi duyuyorsun? Çok uzun saatler okumayı mı seviyorsun? Çocuklara mı bayılıyorsun? Bir elektirikli aletin içindekiler mi çok meraklandırır seni? Müziğe mi yeteneğin var? Resim yapmak mı tutkun?
Ülkemiz her sabah işine nefret edertek giden, yataktan sürünerek çıkan insanlarla dolu. Lütfen onlardan biri olma.

ya ben artık o dusunceyede ınanmıyorum yanı sevdıgın meslek ....iş istihdamı hangisinde fazlaysa o meslek tercih edilmeli artık o duruma geldik resime müziğe yatkınlık varsa hobi olarak yapabılır

Son düzenleme:
ne yapmak istiyorsan ne yaparken mutlu olacaksan odur. senden ricam öğretmen olmuş olmak için öğretmen olanlardan olma lütfen. eğer bu işi yapamayacaksan sevmeyeceksen hiç bulaşma. ben de öğretmenim ve okulda o kadar öğretmenlikle alakasız, o kadar problemli, o kadar vurdumduymaz hocalar var ki. bir sürü çocuğun da vebalini alıp günahına giriyorlar.

muhasebedir, mühendisliktir bunlar bi şekilde yapılır belki ama öğretmenlik doktorluk hemşirelik gibi insan hayatını etkileyecek meslekleri seçerken parasını ya da çalışma şartlarını değil gerçekten yapıp hakkını verebilecek misiniz bunu düşünün rica ederim.

Kesinlikle katılıyorum.Özellikle doktorluk,öğretmenlik için kazanç ve rahat yaşam gibi şeylerden önce 'ben bu mesleği yapabilecek idealist ruhu taşıyor muyum?'diye kendini sorgulamalı insan.

ya ben artık o dusunceyede ınanmıyorum yanı sevdıgın meslek ....iş istihdamı hangisinde fazlaysa o meslek tercih edilmeli artık o duruma geldik resime müziğe yatkınlık varsa hobi olarak yapabılır

Çok kısa vadeli düşünürseniz evet haklısınız. Ama hayatınızın 30-35 yılı günün sekiz saati işte geçecek. Neden çile çekmeye gidesiniz ki? Varsın iki sene geç iş bulun.

Back