Bayan için en uygun meslek ?

Pdr oku. en iyisi rehberlik öğretmeni.Ben bizim okuldaki rehberlikçi ne yapıyo hiç bilmiyorum . Rehberlikçiler kızmasın . Ben derste iken pencereden görüyorum hep bahçede. :)))

bayan için uygun meslek diye sorduğunuza göre, kariyer hırsınız yok demek ki.
psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği,
memuriyet(birçok bölümden olabilir) bayan için uygundur.

doktorluk mu ? Yapmayın allah aşkına . Arkadaşım kaç yıldır okuyor daha uzmanlığına 1 yıl var. 7 yıl tıp 5 yıl uzmanlık . ve nöbet tutmaktan kocasını göremiyor bile. .

doktorluk, içinde bu mesleğin sevgisi olmayan kişiler için uygun bir meslek değil bence. doktorluğa çocuk büyütürken kolay mesleklerden diyen olmuş ama alakası yok.

6 yıl okuduktan sonra tekrar bir sınav stresi. onu kazanırsan en az 4 yıl yine okul. pratisyen olarak kalırsan rahat olabilir belki ama o kadar emeğin üstüne alacağı para büyük ihtimalle tatmin etmez insanı.

okuması zor olsa de eczacılık rahat meslek. bir de öğretmenlik de rahat (özel ders verirseniz kazancı da iyi olur)

Herkese çok tşk ederim.Annem hep doktor olmamı istemişti hatta geçen sene ilk 40.000 de olduğm halde tıp fak. için tercih yapmadım.Ama şu anda annem de farkında doktorlğn ne denli zor bir meslek oldğunun ve mesleğimi sevmezsem ne kadar zorlanacağımın...
Sanırım çoğunluk öğretmen demiş gerçekten çok kutsal ve saygı değer bir meslek.Kesinlikle düşünücem..
Bir de sanırım mühendisler yanlış anlamış beni ben mühendisği kötülemek adına vs yazmamaıştım.Tek amacım örnek vermekti.Ki benim yakın akrabalarımda da çok sayıda mühendis ve mühendis adayı var.Ben sadece okumasının zor ve çalışma şartlarının zor olduğunu yazmak isteöiştim,karalamak değildi amacım.Hepinize tşkler fikirleriniz çok önemliydi benimiçin saygılar...

Son düzenleme:
ilk 40000le tıbba nasıl gireceksin yahu
doktorluk için kolay meslek diyenler tıpla uzaktan yakından alakası olmayanlar galiba
özellikle tus çalışma ve asistanlıkta hayattan kopuyorsun
36 saatten fazla zaman hastaneden çıkmıyorsun
nöbet sonrası izin diye bir şey yok
aileni eşini çocuğunu göremiyorsun
ve gerçekten sevmeyen katlanamaz

öğretmen olacaksan da ana sınıfı ya da sınıf öğretmeni ol. ergenuslarla uğraşmak çok fena, ortaokula geçtikten sonra cozutabiliyolar...

Pdr,memuriyet ve eczacılık ilk aklıma gelenler.
Tabii yazdığım meslekleri yapan üyelerin yorumları işi biraz daha netleştirecektir.Çünkü herşey dışarıdan göründüğü gibi olmayabiliyor.

sosyoloji okluyrum Rabbim kısmet ederse inşallah POLİS Olacağım

bayana öğretmenlik ,düz memurluk,psikolok hemşire felan süper işler :)

her mesleğin zorluğu var işinizi iyi yapmaya çalıştıgınızda her meslekte zorlanırsınız..

Gece nobetı olan meslek grupları cocuk olduktan sonra gece bakıcınız yoksa cok daha zor oluyor

onemlı olan mesleğın kolaylığı zorlugu degıl sevıp svmediğiniz..

Sevmediğiniz bır meslek ne kadar kolay olursa olsun sıze zor gelır..

Önemlı olan sız hangı mesleğı severek yapabılırsınız onu dusunmenız

ben resim öğretmeniyim,henüz atanamasamda bidaha dünyaya gelsem yine bu mesleği seçerim hiç düşünmeden...
öncesinde moda tasarım okuyordum bıraktım ve mesleğmi seçtim
ve henüz öğrenciyken dahi paralar kazandım resim yaparak,özel ders vererek...
2 yıldırda ücretli öğetmenim,atölyem,odam hersey cok rahat..
öğrenciler resim yapıyor müzik eşliğinde inanaılmaz pozitif bi meslek...
ve yazılı vs derdi olmadgı için bu konularda çok rahatım...
ders saatimde fazla oldgu için maasımda iyi bu zamanda:)
ama geceli gündüzlü çalışıp atanmam gerekiyor,atama sıkıntısınıda atlatırsam,ilerisi içinde hayalim olan bi sanat atölyesi açıp yenetek sınavlarına hazırlık kursu açarsam benden iyisi yok=)
bence hangi meslek olursa olsun seni sen yapacak,asla pişman etmeyecek bi meslek seç kendine...bunu en iyi sen bilirsin,mantıklı kararlar diliyorum

Son düzenleme:
öğretmenlik, bankacılık..haftasonu çalışması yok..

bende optisyenim okulumu bititr bitirmez iş teklifleri gelmeye başlamıştı bu meslekte çok aranan birşey ıyıykı bu meslegi okumuşum hastalıgımdan dolayım çalışamasamda diplomamı kiraladım 900 tl maaş alıyorm çalışsam 2000-2500 bulur sanırım yerine göre degişiyor tabı

eger hemen iş bulmak istiyorsan helede memur olmak istiyorsan hemşire ve att şuanda bu mesleklere çok ihtiyaç var vede kpss de 40la bile atanan var yanı yaşın kaç bılmıyorum ama liseye gideceksen aklın varsa sağlık meslek oku ben hiç bir sınava girmeden optısyenlık bölumune geçiş yapmıştım

matematik öğretmeniyim kpss ye hazırlanıyorum.Sana tavsiye edebileceğim meslek ise hemşirelik ,sağlık sektörü tabii bu konuya ilgin varsa.yani hastalardan hoşlanmıyorsan yapamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…