Bayan için en uygun meslek ?

Onore ettin beni bulusis; ama ben 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu sistem kurbanı bir memurum :) Gerçekten çok memnun oldum yazdıklarına. Sen benim gözümde henüz atanamamış ama hayat sınavını başarıyla vermiş gururlu bir öğretmensin.

Keşke daha fazla alsanız, inan gözüm yok. Beni en çok üzen her platformda bunun konuşulması, Avrupadaki öğretmenlerin maaşlarıyla kıyaslanması. Ne güzel atanmışsın, öğrencilerini yetiştir, ilerde iyi birer bürokrat olsunlar ve sistemi değiştirsinler. Bak ne kadar güzel söylemişsin; sistemden şikayetçi olmaktansa istediğim kıvama gelene kadar deli gibi çalışıyorum diyorsun. İstediklerimiz olmuyorsa olduralım, ya da oldurana kadar elimizden geleni yapalım.

Kesinlikle ne öğretmenin aldığı maaşla ilgileniyorum ne de doktorun. Daha fazla alsınlar, alsınlar ki öğretmen öğrencinin hamurunu iyi yoğursun doktor hayat kurtarsın.

Benim tepkim "maaşımız az maaşımız az" diye yaygara koparanlara ve ekmeğinin peşinde gezen sözleşmeli/ücretli öğretmenleri hakir gören atanmışlara.

Bugün iş ve meslek danışmanları atandı, ben de görevim gereği salondaydım. Başbakan kalan 817 kişiyi de atayacağını söylediğinde ben de onlarla ağladım, onlarla mutlu oldum. Bilirim işsizliğin ne demek olduğunu. Emeğinin karşılığının verilmemesini.

mesleği bilen birilerinin de gerçek yorumlar yapması,bilmeden yargılamaya çalışmaması çok güzel oldu..maaş konusuna ve çalışma saatlerine değinmiyorum,herkes çok biliyor ya biz öğretmnler susalım:)elinize,klavyenize sağlık

benim cevabıma takıldınız siz,ilk cevabımın ne için yazdıldığını lütfen tekrar okuyun.konu maaş değildi..çarpıtılıyor artık lütfen.

Farklı açıdan bakacağım.Özel yeteneğin varsa şayet değerlendirmelisin.Yeteneğim olsaydı tiyatro oyuncusu olmak isterdim.Sesim olsaydı şarkıcı olurdum belki de... Malum onlar hem eğleniyor ,hem de para kazanıyor.Zamanında öyle bir fırsat ayağıma kadar geldi,ama okumayı tercih ettim. Ne demişler ya topçu ol,ya da popçu ! :)

Niyetim karşı olmak değil ama şunu söylemek isterim. Mesleğin içinden yapılan yorumdansa dışardan bir gözün eleştirisini tercih ederim. Ne olduğu değil de ne yansıttığı önemli diye düşünüyorum.

Maaş beni ilgilendirmez. 1800 den fazla alan (tam rakam bilmiyorum) bir öğretmen Türkiye şartlarında iyi para kazanıyordur bana göre. Şükürler olsun :)

Anasınıfı öğretmeniyim atanmadım ücretliyim.
öyle bir hale geldi ki artık 4,5 5 yaşında ki çocuklar anaokuluna başlıcak dışardan çok kolay gibi görünüyor ki bende çok kolay diye girdim
ama hiçte kolay değil çocukları geç veliler sorun çıkartanlar var veli işte adı üstünde sinir ederler insanı
iyisi yok mu tabi ki var.yarım gün çalışıyorum evet şükürler olsun işim var canım çıkıyor valla beyin tamamen gidiyor.bedenin yoruluyor
hele ki iyi bir okula düşmemişsen her işin bir zorluğu var ama inan okulöncesi öğretmenliği öğretmenlikte en zor olanı bana göre tabi bu benim şahsi fikrim.

Son düzenleme:
benim cevabıma takıldınız siz,ilk cevabımın ne için yazdıldığını lütfen tekrar okuyun.konu maaş değildi..çarpıtılıyor artık lütfen.

elmayra yım ben sevgisiyle insanları boğan elmayra, a ile

Takılmadım, samimi söylüyorum Ben sizin yazdıklarınızı da görmemiştim ama son yorumum sizeydi

Çarpıtmak niyetinde değilim, fikirlerimi yazıyorum.

ben sizin yorumlarınızı bir çok konuda beğenirdim ama bu konu da değil:)).maaş falan değildi demek istediğim,hala anlatamıyorum.arkadaş bir şey yazmıştı ona cevaben yadım ama siz evirip çevirip benim yazdıklarıma getirdiniz konuyu ve rahatsız oldum.ne yazdığımı çok iyi bilirim.1800 tabii ki güzel,zaten bunun tartışmasını yapmayacağım.dışarıdan yorum yapıyorsunuz ama yazdığınız ilk yorumunuzda yanlış olan şeyler vardı.boş günleri olur,10 saatin ücretini alır vb.. gibi...işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz..demek istediğim buydu.genelleme yapmak doğru değil.

ahahaha ben de survivorda nihat doğan olmak isterdim tarlada bostan yan gel osman

aynen çok yorucu bi meslek..bedenen ve ruhen yoruluyor insan..ama ne bileym değer diye düşnüüyorum ..ya küçücük çocuklar (bir nesil) elinden geçiyor..
şu 5 yaşındaki çocuğu almalarına o kdr sinirlerim bozulduki..oyun çocuğu 5 yaş ya.nyse bu konunun yeri burası değil..dağıtmayayım topiği :)
tüm öğretmenler olarak hakkımızda hayırlısı

Vallahi görmedim ben senin yazdıklarını Bu topik dışında yine beğenmeye devam edelim birbirimizi

Ekşide okuduklarım, memurlar da okuduklarım hep bu yönde olduğu için ben de maaştan girdim ahahahah yemin ettireceksin bana akşam akşam

Tamam hocam ben cok konuştum, gidiyorum artık

valla bende coştum konu dağıldı,ben zaten beğeniyorum seni:)) elmayra

Bu konuda kapışmaya değmez. :)) Topçu,popçu,manken ol tamam.Nihat ol hatta...

Sevgili arkadaşım senin öğretmenlik hakkında en ufak fikrin yok. Çevrendeki 3-5 kişiye bakarak yorum yapmışsın. Ben de öğretmenim, boş günüm yok, sabah 8.30dan akşam 4e kadar okuldayım.İnsanlarla uğraşmak kadar zor birşey yok hayatta.Bu polisler, doktorlar, hemşireler...vs için de geçerli. Sen (tenefüsleri çıkarsak) günde 360 dk boğaz patlatmak,sürekli ayakta kalmak ne demek bilir misin? üstelik her derste sinirini bozan öğrencilerle uğraşmak,sürekli sabretmek, pratik düşünmek zorundasın....falan falan...Farenjit ve varise boşuna öğretmen hastalığı demiyorlar. Eve geldiğinde de okulun angarya işleriyle uğraşıyorsun.
Bir konuda daha aydınlatmak isterim seni: Öğretmenler rapor aldığında, kar tatilinde ve dini bayramlarda hep ücreti kesiliyor.
Bence buraya laf olsun diye birşeyler yazmayın. Herkes kendi mesleğiyle ilgili bişeyler yazabilir, ama diğer mesleği eleştirmeye hakkı yok kimsenin.
Unutmayın şu an bulunduğunuz konumu o beğenmediğiniz, mesleğini küçümsediğiniz öğretmenlerinize borçlusunuz.Bunu inkar edecek kadar da nankörsünüz.

çok teşekkür ederim elmayra.Bukez doğru yazdım:)
mutlu ettin gerçekten beni.
ben senin ne demek istedğini aslında çok iyi anladım maaşlarını haketmiyorlar vs gibi laflar ile ironi yapacak biri hiç değilsin,mantıklı birisn.
açıklama yapmıssın o yuzden böyle bişey yazdım.yazdıklarına katıldıgım için yorum yaptım birde meslek seçiminde olan arkadaşa.

ne yazıkki meslek konusunda dısarıdan gelen eleştiriler hep yüzeysel değerlendiriliyor.çatının birde görünmeyen üç boyutu oluyor o halde.
keşke her meslek alnındaki kişi alanına daha çok yönelse,gelişime daha açık olsa,baskalarının rol modeli değilde,kendi modelini keşfetse.kimlik kazanmaya karsı rol karmaşası yasanmasa artık.keza koca sülalemde tek resimle ilgilenen kişi oldum,kimsenin ipotek kimliğiyle özdeşim kurmadım.ben istedğim için bugün bu işteyim.öğretmenlik mesleğini avrupayla kıyaslayacak olursak hele ki sabahı bulurum şimdi ben susayım yavaştan=)ama işsizliğin bu raddede oldugu bir dönemde hele ücretli maasıma şükrediyorum kaldıki kadrolu maasım bana fazla gelir=)maaşın düşük olması biçok meslekte üretkenliğe karsı durgunluk etkisi yaratıyor,verimin olmadıgı bi alanda kim yukselişi bekleyebeilirki.
bu yüzden geriliyoruz işte...

son olarka konu sahibi arkadaşım.
meslekleri maaslarına göre değerlendirme lütfen.
ben resim öğretmenliğini istediğim dönemde herkes bana aç kalacaksın diyordu,ama ünv hayatım boyunca basladım para kazanmaya.
başarılı olabileceğin,istekle sıkılmadan yapabilceğin alanda uzmanlaşırsın ve sadece o alanda iyi paralar kazanabilrsin.
meslek seni bi yere getirmez,mesleğini iyi yerlere ancak sen getirebilirsin.

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım=)
sadece öğretmenlik değil her meslekten bireyler dısardan görüleni değil,işin içindeki aksi,olumlu,olumsuz herneyse bunlardan bahsetseler,bilinmeyenleride gösterseler..kimse susmasa,savunsalar.
ama ülkemizde puana göre öğrenci meslek seçiyor hala=/
istedikleri meslek için çabalayan çok az öğrenci var.
olayın derinlerine inersek çok sitem edilcek şey var mesela.
4+4+4...öğrenci 5 yasında okula baslayacak,gelişim yönünden olgunlaşma henüz tamamlanmışken,psikomotor becerileri(kaba_ince motor becerileri)tam oturmamışken en önemlisi öğrenmede hazırblunusluk düzeyinde değilken,5 yasındaki çocukların nasıl kalıcı öğrenmelerini ve kademe atlayacaklarını düşünebiliyorlar mesela.
bireysel farklılıklar dısında ilerleyen öğrenci az,gerileyen daha fazla olacak...
baştakiler bizi bunlarla sınayıp atamaya tabi tutuyorlar,ama kendileri bu eğitimlerden geçmiş olsalardı eğer kabataslak olumlu yönelrine göre bu yasayı gündeme getirmezlerdi.
yeni nesillerin çoğu bu sistem karmaşasına kurban ne yazıkki.
coştum bende gece gece.
konusacak çok şey var ah sesimize kulak verseler birde

Son düzenleme:
sınıf öğretmeni _ana sınıfı öğretmeni çok rahat bence tatilleri bol stres var ama diğer meslekler kadar değil öğretmenleri çok kıskanıyorum:)

Bundan birkaç sene öncesi olsaydı öğretmenlik diyebilirdik ama değil.
O kadar atanamayan mezunu var. Ve önümüzde ki yıllar için düzenleme yapıyorlar. Kim bilir ne yapıyorlar :)
He yazarsan da kpssye bak en iyi atanan hangisi diye... bana göre pdr.
Ben myo pazarlama ve dış tic. programından mezunum. Şuan lisans tamamlıyorum.
Kpss deli gibi hazırlanıyorum. Hangi mesleği seçseydim yine memur olmak için çırpınırdım sanırım.
Rabbim hepimize açıkta kalmamayı nasip etsin.
Her ne kadar okumamış insanlar bile ayyyy sokakta tencere, tavamı satcan kız deseler de mesleğimi seviyorum.:)
Hatta memurluğu bir kazanayım 3. üni düşünüyorum.
İçinden gelen ileride pişman olmayacağın bir bölüm seç. Özellikle sağlık alanında...

Son düzenleme:
Ben anaokulu/kreş öğretmeniyim. Ayrıca çocuk gelişimi & psikolojisi okuduğum için çok şanslıyım.
Kendi yavrularında uygulayabileceğin için herzaman faydalı bir meslek :))
Çokta severek yaptım. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:

ne yapmak istiyorsan ne yaparken mutlu olacaksan odur. senden ricam öğretmen olmuş olmak için öğretmen olanlardan olma lütfen. eğer bu işi yapamayacaksan sevmeyeceksen hiç bulaşma. ben de öğretmenim ve okulda o kadar öğretmenlikle alakasız, o kadar problemli, o kadar vurdumduymaz hocalar var ki. bir sürü çocuğun da vebalini alıp günahına giriyorlar.

muhasebedir, mühendisliktir bunlar bi şekilde yapılır belki ama öğretmenlik doktorluk hemşirelik gibi insan hayatını etkileyecek meslekleri seçerken parasını ya da çalışma şartlarını değil gerçekten yapıp hakkını verebilecek misiniz bunu düşünün rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…