benim favorilerim :öğretmen,mimar,hemşire
Merhabalar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere sizlerin fikirlerine çok önem verdiğim için bir de kk hatunlarına danışayım dedim.Malum meslek bir süre sonra insanın kimliği oluyor.Hem de farklı meslek gruplarından insanlar olduğu için fikirlerinizi almak istedim.Herkesin düşüncesi farklıdır tabiki erkeklerin çalıştığı her alanda bayanlarda çalışabilir ama ben mühendis olupta demir-çelik fabrikası gibi tozun içinde bir yerde çalışmak istemem(mühendis bayanlara saygım sonsuz sadece ben yapamam )Ki bnm puanım boğaziçi-odtü gibi elit üniversitelerin mühendislik fak. yetecek kadar yüksek olamayacak.Bir de mühendis bir abladan sırf bayan olduğu için işe alınmadığını duydum.Kafam o kadar karışık ki inanın bende ne istediğimi bilmiyorum.Tek isteğim kendi ayaklarım üzerinde durabilecek kadar maaş alabileceğim ve ünv. bitirip iş bulma sıkıntısı çekmeyeceğim bir meslek.Sizlerin düşüncesi bnm için çok kıymetli.
Saygılar ...
ögretmen veya mimar olmayı çok isterdimmasistanım..öz meslegim muhasebe ama iğrençç
şöyle ataması çok yapılan bir öğretmenliği seçerseniz. paşalar gibi yaşar gidersiniz bence
Merhaba arkadaşlar konu ilgimi çektide cevap yazayım dedim
Ben öğretmenim, ama halimden hiç memnun değilim. Belki benim çalışma şartlarım yüzündendir bilmiyorum, çünkü hergün sabahtan akşama kadar okuldayım,okulun ortamı hiç iyi değil ve branşım ingilizce olduğu için 45 dk. aktif durumdayım çok yoruluyorum....
Bunları bir kenara bıraksak bile, öğretmenliğin eve iş getirmeye müsait bir meslek olması da dezavantaj bence.
Dışardan kolay gibi görülüyor ama işin aslı öyle değil: ders dışı hazırlık, ders içi performans, okulda geçirilen ekstra süre (toplantılar...vs.), sınav hazırlama, sınav okuma, proje çalışmaları, öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenme, anlayışsız velilerle uğraşma....ben de ingilizce öğretmeniyim, öğrencilerimin seviyesi ilköğretimden kötü (lisedeyim). çok ama çok yoruluyorum. 400 tane yazılı kağıdı bekliyor beni !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?