• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan Ağırlıklı Üniversite

ZynpS94

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
3
0
16
İstanbul
Selam arkadaşlar..
Üniversiteye gitmeyi çok istiyorum fakat ailem karma ortamda okumama karşılar.İslam üniversitesi psikoloji bölümünü düşündüm son çare sırf bayan fln diye fakat oranında iyi olmadığını duydum biçok kişiden. 2 eksi yanı daha var malesefki diploma vermiyo ve ben psikoloji okumak istemiyorum.
Fatih sultan mehmet vakıf üniversitesinde geleneksel türk sanatları bölümünü çok istiyorum. Bayan ağırlıklı olduğunu duydum fakat ne kadar bayan ağırlıklı ?
Veya varmıdır bayan ağırlıklı üniversite bölümleri başka yerlerde

neden bayan ağırlıklı olmasını istiyorsun???? ben karma ünivde okudum ve hiç bi zarar gelmedi??? acaba farkımız ne ??

senin adına çok üzüldüm..
ailenin görüşünün eleştirilecek çokça tarafı var...Mesela okulun bayan ağırlıklı olsa bile bindiğin otobüsteki insanlar,ya da ailen tutarsa özel şöförün,fotokopici abi,kantinci amca...Birsürü erkekle aynı ortama gireceksin,ailenin istemediği durumlarla zaten yaşadığın sürece karşılaşma imkanın var,nereye kadar cam fanus içinde yaşatabilirler ki seni??

Ben senin yerinde olsam bi devlet ünisini kazanır ve cemaat evine gitme konusunda ailemi ikna ederdim.Ablalarla namaz niyaz-akşam ezanından önce evde olma şartı,düzenli olarak dini sohbetler falan ailenin aklını çelmene yardımcı olabilir.Hatta önce bi dersaneyle konuş (FEM ve muadilleri),yeteri kadar bilgi al-ailene de öyle aç konuyu.Bence fıldır fıldır kadın ağırlıklı üni aramaktan daha mantıklı..Hem üniversite hayatını ailenin baskılarından bi nebze daha uzakta geçirebilirsin bu vesileyle.Evler de birsürü genç kızın yaşadığı evler,gözünü korkutmasın.Hem de çok ekonomikler.Ayrıca çoğu şehir şehir gezdiriyo öğrencileri ^^
şansını bu yönden dene derim,umarım yardımcı olabilmişimdir

Valla canım senin adına üzüldüm açıkçası...
Bende karma üniv.de okudum,hem de teknik okul erkeklerin kızlardan daha fazla olduğu bi yer ve ş.dışındaydım.
Ailem bana sonsuz güvendi ve bende onların yüzünü kara çıkaracak bişey asla yapmadım.

Bence sende güvenini kazandır ailene eminim öylesindir zaten ama okul dediğin karma olmalı..

senin adına çok üzüldüm..
ailenin görüşünün eleştirilecek çokça tarafı var...Mesela okulun bayan ağırlıklı olsa bile bindiğin otobüsteki insanlar,ya da ailen tutarsa özel şöförün,fotokopici abi,kantinci amca...Birsürü erkekle aynı ortama gireceksin,ailenin istemediği durumlarla zaten yaşadığın sürece karşılaşma imkanın var,nereye kadar cam fanus içinde yaşatabilirler ki seni??

Ben senin yerinde olsam bi devlet ünisini kazanır ve cemaat evine gitme konusunda ailemi ikna ederdim.Ablalarla namaz niyaz-akşam ezanından önce evde olma şartı,düzenli olarak dini sohbetler falan ailenin aklını çelmene yardımcı olabilir.Hatta önce bi dersaneyle konuş (FEM ve muadilleri),yeteri kadar bilgi al-ailene de öyle aç konuyu.Bence fıldır fıldır kadın ağırlıklı üni aramaktan daha mantıklı..Hem üniversite hayatını ailenin baskılarından bi nebze daha uzakta geçirebilirsin bu vesileyle.Evler de birsürü genç kızın yaşadığı evler,gözünü korkutmasın.Hem de çok ekonomikler.Ayrıca çoğu şehir şehir gezdiriyo öğrencileri ^^
şansını bu yönden dene derim,umarım yardımcı olabilmişimdir

Dün ikna ettim annemin onayını aldım babamla konuşulacak son karar ona kaldı. Cemaat evlerinede yollamazlar çünkü dini açıdan bozulma olan bir toplumdayız akait fıkıh konusunda bunlar önmli. Bizimkiler beni korumaya çalışıyo kendince işte. Otobüse zaten binmiyorum,ki dediğiniz gibi şöförde yaşlı (: onlar için yaşıtlarım önemli esasında yani ben kantinci abiyle nekadar arkadaş olurum ki ? sınıftaki gibi olmuyo.. bunuda istemiyolar işte.. Arkadaşlık bile ters

Fatih sultan mehmet vakıf üniversitesi geleneksel türk sanatları bölümü
hedefim bu fakat ygs ye hiç çalışmamıştım dershaneye gidicm yetenek sınavı şartı bunun içinde kursa gidicm.. Hepsini bir senede başarabilickmiyim.. Ben kendimden kortum bu sefer

Son düzenleme:
ne ailen ne de ilerde evlendircekleri adam seni çalıştırmayacak belli niye okuyorsun ki :ssz:

sırf kadın dolu işyeri de bulamazsın sonuçta dimi ilerde onlar çalıştıracak olsa bile

çok üzüldüm senin adına nasıl bi düşünce tarzıdır bu ya
cidden yarın öbürgün çalışmayı düşünürsen ne olacak
yoksa okumuş bir ev kızı mı olacaksın
Allah yardımcın olsun.
Ailenin düşünceelerini yumuşatmalısın yoksa öyle bayan (diye hitap edilmez,Türkçe'de böyle bir şey yok) kadın ağırlıklı üni.bulamazsın
özele gidebilirsen cemaatin üniversitelerine git
antepte bi tane vardı galiba Zirve miydi neydi?ona gidebilirsin

Sizin durumunuzda olan elazigli bir arkadasim vardi ailesi elazig disina göndermek istemiyormus.Arkadasimda ailesini Gaziantep üniversitesinin egitimi ingilizce oldugu icin orasi ingilizce diyerek öyle böyle ikna etmisti.Ailesinde ayrica herkes okumasina rağmen böyleydi.İnanc diyoruz ama yeri geldiginde insan kizabiliyor.Hakkinizda hayirlisi.

:53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Bir yaşıma daha girdim.

Ayrıca yanlış mı okudum ,diploma vermeyen üniversite mi yazıyor orada?????

bu durumu bende çok düşünüyorum lisede okuyorum, ama bakalım hayat ne göstericek

Biraz ağırlığını koy ortaya ve kendine güvenini göster. Babalar izin verecek olsa bile kız çocuğusun tek başına yapamazsın oralarda derler. Kendine bakabileceğini göstermelisin onlara. Ayrıca ilerde seni çalıştırmayacak bir koca da bulma. Madem okuyacaksın sonuna kadar arkasında dur kararlarının. Kimseye kendini ezdirme. Yeri geldiğinde ailene bile.

Back