• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

battaniyede sallanmaya alışan oğlum...

kayınvalidenize kızmayın, bunu annenizde yapar,ama onlar torunlarının ağlamalarına dayamadıklarından bir an önce sussun diye bu yöntemi deniyorlar,benimde çoçularım 3ay denilen kolik 6 ay sürüyordu, benimde annem ve kaynanam ilk çoçuğumu battaniyeye alıştırdı,tamam yanlız olunca uyutamıyordum,kaynanam eteğinde salladığı günlerde oldu fakat ben ona hiç bir zaman kızmadım,çünkü çoçuğum morarıyordu,susturmak için yöntem bulduğu içinde annemi kaynanamı teprik etmiştim,daha 1 haftalıkken bebeğe birşey olacak diye annem bu yöntemi buldu,6 aydan sonra ayakta sallamaya başladık,ve 3 yaşına kadarda böyle devam etti ve bu yöntemi 3 çoçuğumdada uygulandı.şimdi gayette sağlıklı birer delikanlılar,genç kızlar büyüttüm......

mehaba benimde 1 yaşında oğlum bende ilk 6 ay ya emzirip pıpışlayarak yada yüzüstü yatırıp yine poposuna vurarak uyuttum ne zaman etrafında dönmeye başladı ayağımda sallamaya başladım son 2 aydır sadece gündüzleri ayağımda sallıyorum akşamaları beraber yatağa gidiyoruz biraz emziriyorum biraz muhallebi veriyorum öyle beraber yatarken kafasını seviyorum ninni söylüyorum uyuyo sonrada kendi yatağına götürüyorum bence uyku saati ayarlamsıda çok önemli oluyo bebeklerin uyumasında mesela oğlum sabah 8 de falan kalkar tabi her zaman değil ama genel söylüyorum yemesi içmesi oyunu derken saat 10 buçuk 11 gibi uyuturum 12.30 - 13.00 gibi kalkar yine yemeği oyun faslı 16.00 da falan yne uyuturum yine bir buçuk saat falan uyur sonra akşam yemeği falan derken dokuzda yatağa gideriz ee anca 10 da falan uyur ama benim bebeğimde çok sık kalkıyo belki 7-8 kere kalkıyo gece belki emzirdiğim içindir..
bence canım sende izine ayrılınca önce ayağında sallamaya alıştır sonra yavaş yavaş yatağa yatıp beraber uyumaya zor olacak ama sabır göstermemiz lazım minişlerimize

Battaniyeyle sallanmaya alıştıktan sonra ayrılması biraz güç ama imkansız değil canım.Benimde 2 yaşında oğlum var aynen uyumadığı zamanlar çok zorda kalırsak battaniyeyle sallıyorduk 5 dakikada hemen uyuyordu.Bir ara iyice alışmıştı ama sonradan ağlasada ayakta sallamaya çevirdik.Şimdi annem bakıyor gündüzleri ayakta sallayıp uyutuyor.Akşamları ve haftasonu ise ben hiç ayakta sallamıyorum istemiyor çünkü.Emerek uyumayı seviyor koynumda yada yanımda yatarak biraz oynadıktan sonra ağırlaşıp uyuyor kendisi..Ama memeden ayırınca ne yapacağım nasıl uyutacağım bilemiyorum yanımda pışpışlayarak uyur sanırım.Bazen bbasının kucağında tv izlerken uykuya dalıyor.kayınvalidenin bakım konusuna gelince tamamen haklısın.İnsanın zaten çalışınca tüm gün aklı bebekte kalıyor.Hiçkimse anne kadar iyi bakamaz.Hele kayınvalidenin yaptıklarını okuyunca ben olsam bende kızardım.Uyarmaya devam et hiç çekinme.Ne olursa olsun o bir bebek ve gereken özeni göstermek zorunda bakan kim olursa...

kayınvalidenize kızmayın, bunu annenizde yapar,ama onlar torunlarının ağlamalarına dayamadıklarından bir an önce sussun diye bu yöntemi deniyorlar,benimde çoçularım 3ay denilen kolik 6 ay sürüyordu, benimde annem ve kaynanam ilk çoçuğumu battaniyeye alıştırdı,tamam yanlız olunca uyutamıyordum,kaynanam eteğinde salladığı günlerde oldu fakat ben ona hiç bir zaman kızmadım,çünkü çoçuğum morarıyordu,susturmak için yöntem bulduğu içinde annemi kaynanamı teprik etmiştim,daha 1 haftalıkken bebeğe birşey olacak diye annem bu yöntemi buldu,6 aydan sonra ayakta sallamaya başladık,ve 3 yaşına kadarda böyle devam etti ve bu yöntemi 3 çoçuğumdada uygulandı.şimdi gayette sağlıklı birer delikanlılar,genç kızlar büyüttüm......

bende bunu anlatmaya çalışmıştım sonuçta o onun canından bir parça onun iyiliğini ister sanki düşmanmış gibi konuşmaya gerek yok ve herkes yaşadığını bilir

ben oğluma zarar veriyor diye düşünmüyorum bunuda hiç belirtmedim. sadece benden gizlenmesi ve bebeğimin bir anda farklı seye alışması hemde hiç gereği yokkken. benim oğlum hiç battaniyeyi bilmezdi. belli alışşkanlıklarla uyurdu kucakta omuzdabeşiğinde vsvsv bir anda içinden çıkılmaz bir hal aldı uyku saatlerimiz.

o kitabın ismini ben alabilir miyim acaba? şimdiden kitap falan alıp hazırlıklı olmak istiyorum. çocuk yetiştirmek kolay değil çünkü. ve elinizde bu konularla ilgili kitaplar varsa isimlerini yazar mısınız?

kitabın adı, çocukların uyku problemlerine dair çözümler yazarı, elizabeth pantley.
tracy hogg'un bebebek bakımıyla ilgili çok kapsamlı bir kitabı var onu da tavsiye ederim.
çocuk yetirştirmek kolay değil evet, kitaplar da bana ışık tutyolar bir çok konuda ama her bebek başlı başına bir kitap bence:))
sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah...

ah ah kayınvalıde ve battanıyede sallamak gekınde bırde bana sorun oğlum16aylık hala sallıyoruz ılk zamanlar gazdan cıldırırdı aglaya aglaya kusardı ah ah ne gunlerdı tek basımayım nasıl sallayım battanıyede sonunda ana dızının ıcını soktu esım duvardan duvara bagladı çingen salıncagı gıbı bır sey oldu 4aylıktı hala onda uyuyor en kısa zamanda ayırmam lazm cunkı ıkıncı gelıyor nasıl yapacam hıc bılmıyorum allah yardımcım olsun kayınvalıdeme gelırse oğlumu kucaga alıstırdı cektı gıttı ben kan kustum wc ye bılr kucagımda defalarca gırdım memlekete gıttıgımızde ben yok oğlum olmaz dıyorum o hemen atılıp yap oğlum ben varım dıyor ıst donunce acısını kım cekıyor tabı ben

battaniyeden kurtulduk ama ayakta sallamaya başladaık. bunuda şükür istemeye istemeye ayağımda salalıyorum am ahala uyku üzenimiz sıfır. gece en az 3 kere uyanıyoruz. sabahta 6 dedikmi gün başlıyor. off offf

oğlum artık 1 yaşında ve kayınvalidem bakıyor, yarım gün çalışıyorum.
ilk başlarda ben bakıcı diye direttim ama eşim bebeğimiz küçük diye istemedi işe başladığımda 5 aylıktı.

kayınvalidemle ve ayrıcakayınpederimle çok sıkıntı yasadık en başından beri.

oğlum gazlıydı ağlardı fazlasıyla bende yıprandım bu konuda. ve sürekli kayınvalidem battaniyede sallayalım derdi ben hep karşı çıkardım çünkü battaniyede sallamayı çok ilkel buluyordum ve sersemleterek uyuttuğunu düşünüyordum ve en çokta alışmasından korkuyordum.
ben oğlumu kucağımda okşayarak, beşiğinde hafif hafif sallayarak yada omzumuzda popişine pıtpıt vurarrak uyutuyordum.eşimde aynı şekilde. bu en fazla 15 ile 30 dk sürerdi.

ve artık oğlum uyku saatlerini işkenceye, dayanılmaz birseye dönüştürdü en omzumuzda ne kucagımızda nede beğşiğinde uyumak istiyor. anladım ki kayınvalidem ve kayınpederim battaniyede sallamaya alıştırmışlar. ben ne kadar karşı çıksamda yapmışlar. eşim aksam sıkıştırmış ve kayınvaşlidem itiraf etmiş.

artık oğlum u tek başıma uyutamıyorum. kollarım kopuyor stres çünkü sürekli ağlıyor çığlık çıplığa ikimizde terliyoruz bunalıyoruz.

bi ara hissettim battniyede salladığı, evdeki battaniyeleri topladım yıkadım. o gün seccadee sallamış. kayınvalidem çıkarır eteğinde sallar yinede sallar , biliyorum.
n-bu gün gelince diycem gerkirse hiç uyutma ikisindede ağlıyor sonuçta

akşam misafirlerimiz vardı artık misafirlerde yardım etti uyutma konusunda başarısız oluyorduk kucakta beşikte omuzda ve battaniyeye koyduk 15 dakika uyudu ve çok üzüldüm.

1 ay sonra izne ayrılıcam. ve 3 ay evde olucam. ne yapıcam bu alışkanlıktan nasıl vazgeçiricem,

ve tatilde ufak bir operasyon geçirmem gerek kollarıı bir süre eskisi gibi kullanamıycam .

siizce battaniyeden vazgeçermi bu nu nasıl bıraktırıcam. ne yapmalıyım bana yardımcı olun.

konuyu 2 yıl önce açmışsınız ama bende aynı sizin durumunuzdayım oglum çok gazlıydı battanıyeye alıştırdık şimdi 8 aylık oldu hala sallıyoruz her yolu denedik ama vazgeçmedi hamak aldık çingene salıncağı kurduk ama herkeşyı battaniyeden farklı buldu şimdi nasıl uyuyor oğlununz merak ettim vazgeçirebildinizmi battaniyeden.

merhabalar,

evet battaniyeden kurtulduk ama uyku düzenimiz yok, canı istediiğiğnde kendi yastığını memesini alır uyur. canı istemediğindede saaatlerce ayagında salla banamısın demez birde geceleri uyanmalar hala devam ediyor, odaqsında yatırıyoruz sabah oturma odasında kanepede uyanıyoruz.
öğlen kreşten gelirken yolda arabada uyur 3 4 saat kıyamıyorum uyusun bari öğlen uykusunu tam alsın.

sizede allah kolaylık versin. çocuk buutmek çok zormuş ben 3 yılda bunnu anladım.:32:

Back