battaniyede sallanmaya alışan oğlum...

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
oğlum artık 1 yaşında ve kayınvalidem bakıyor, yarım gün çalışıyorum.
ilk başlarda ben bakıcı diye direttim ama eşim bebeğimiz küçük diye istemedi işe başladığımda 5 aylıktı.

kayınvalidemle ve ayrıcakayınpederimle çok sıkıntı yasadık en başından beri.

oğlum gazlıydı ağlardı fazlasıyla bende yıprandım bu konuda. ve sürekli kayınvalidem battaniyede sallayalım derdi ben hep karşı çıkardım çünkü battaniyede sallamayı çok ilkel buluyordum ve sersemleterek uyuttuğunu düşünüyordum ve en çokta alışmasından korkuyordum.
ben oğlumu kucağımda okşayarak, beşiğinde hafif hafif sallayarak yada omzumuzda popişine pıtpıt vurarrak uyutuyordum.eşimde aynı şekilde. bu en fazla 15 ile 30 dk sürerdi.

ve artık oğlum uyku saatlerini işkenceye, dayanılmaz birseye dönüştürdü en omzumuzda ne kucagımızda nede beğşiğinde uyumak istiyor. anladım ki kayınvalidem ve kayınpederim battaniyede sallamaya alıştırmışlar. ben ne kadar karşı çıksamda yapmışlar. eşim aksam sıkıştırmış ve kayınvaşlidem itiraf etmiş.

artık oğlum u tek başıma uyutamıyorum. kollarım kopuyor stres çünkü sürekli ağlıyor çığlık çıplığa ikimizde terliyoruz bunalıyoruz.

bi ara hissettim battniyede salladığı, evdeki battaniyeleri topladım yıkadım. o gün seccadee sallamış. kayınvalidem çıkarır eteğinde sallar yinede sallar , biliyorum.
n-bu gün gelince diycem gerkirse hiç uyutma ikisindede ağlıyor sonuçta

akşam misafirlerimiz vardı artık misafirlerde yardım etti uyutma konusunda başarısız oluyorduk kucakta beşikte omuzda ve battaniyeye koyduk 15 dakika uyudu ve çok üzüldüm.

1 ay sonra izne ayrılıcam. ve 3 ay evde olucam. ne yapıcam bu alışkanlıktan nasıl vazgeçiricem,

ve tatilde ufak bir operasyon geçirmem gerek kollarıı bir süre eskisi gibi kullanamıycam .

siizce battaniyeden vazgeçermi bu nu nasıl bıraktırıcam. ne yapmalıyım bana yardımcı olun.

Son düzenleme:
canım benim bebeğim dört aylık şu an kolik oldu ilk 3 ay mahvetti hepimizi benimde eşim şehir dışındaydı kayınvalidem kayınpederim yanımda idi biz kolik nöbetlerini battaniyede sallayarak hafifletiyorduk bence o kadar ön yargılı olma bebek anne karnındaki ambiyansı yakaladığı için uyuyor dedi doktorumuz battaniyenin içine pofuduk bir minder koyduk onunla idare ettik uyuyunca beşiğine koyup orda sallamaya devam ettim ben şimdilerde sorunumuz kalmadı, dikkatini çeken bir müzikle yatağına koyup hafif hafif sallıyorum uyuyor ama geçmeseydi bebek hamakları var onlardan alacaktım ben bebeği ve seni yıpratmadan yardımcı oluyor bir bsk derim benim amlyt için de geçmiş olsun allah acil şifalar versin

canım suanbizim az sorunumuz yok. bebeğim 1 yasında 10 aydır gaz ancısı cekmiyor kayınvalidem 1 aydır felen sallıyor gaz sancısı genelde gecelri ouyordu.

zor günler evet ama sizde aşmışsınız. şimdi iyidir umarım.

canım uyku ile ilgili bir kitap var bende istersen ismini falan verebilirim.
o kitapta der ki
bebeği battaniyede, çingene salıncağında ya da hamakta bir kere bile sallarsanız alışması için yeterlidir çünkü bu şekilde sallanmanın tadı başka hiçbir şeyde yoktur...
yani eğer uzun süredir böyle sallanıyosa dönmesi zor olacak ama imkansız değil.
zaten her halükarda ağlıyosa yanına yatıp sevdiği bir oyuncağı varsa ya da müzik açarak severek okşayarak uyutmayı denesen.
benim kızım da kucakta pışpışlanarak uyuyodu 15 gündür bu şekilde uyuyo.
inşallah başarılı olursun yoksa sinir harbi yaşıyosunresmen çok zor...

benimde oğluma 1 yaştan 2 yaş 2 aya kadar annemle babam baktılar.gaz problemi de yoktu üstelik battaniyeyle sallıyorlardı uyuyamıyordu ben olmayınca uyumayıncada çok huzursuz oluyordu haliye 1 yıl 2 ay salladık sonra bende senin gibi endişe etmeye başlamıştım yaz tatilinde napıcam diye eşimde çalışıyor olacaktı yalnız napıcam diye ama Allah tarafından benimle kalınca yanyana yattığımızda dediğin gibi biraz sırtını biraz poposuna pıt pıt yapınca uyuyordu bir de evde normal bi salıncağımız var şimdi öğle uykusuna orda uyumaya başlıyor Allah yardım eder merak etme...kayınvalidene de hak ver annemde bana öyle derdi uyuyamıyo ve kan ter içinde kalıyoruz derdi...

Merhaba arkadaşım benim oğlumda 18 aylık ve bahsettiğin sorun bizdede 6 aydır yaşanıyor öncelikle bu kadar ağlamasının ve uykuya dalamamasının fizyolojik etkileride var. Tek sorun battaniye değil için rahat olsun..
Şimdi soruna gelince benimde oğluma 4,5 aydan bu zamana annem baktı ve annem hep ayağında sallayarak uyuttu.Ben 1 aydır işi bıraktım ve artık kendim bakıyorum ilk başlarda zor oldu ama yan yana yatıp sırtını kaşıyarak uyutmaya alıştırdım. Psikolog kesinlikle sallanmamalı demişti. Annemle çatıştık tabi bu konuda. Neyse ilk başlarda çok ama çok zor oldu alıştırmak yatmıyor kalkıp gitmek istiyordu. Bununda çözümü gün içinde çok yorulmasını sağlamak, yatırmadan önce belli rutinler yapmak mesela pjama giydirmek ellerini yıkamak yada banyo yaptırmak masal anlatmak gibi. 10-15 gün uğraşırsın ama asla ağlamasından yılıp sallamayacaksın o zaman sil baştan oluyor ve daha çok ağlıyor sallasınlar diye..
Şimdi benim oğlum çok şükür uykusu gelince yatağına bırakıyorum ve kendisi uyuyor gündüzleri gece ise yine aynı yöntem yanyana yatıp sırt kaşıma ve masal anlatma :) Artık uykuya çok kısa sürede dalıyor..

o kitabın ismini ben alabilir miyim acaba? şimdiden kitap falan alıp hazırlıklı olmak istiyorum. çocuk yetiştirmek kolay değil çünkü. ve elinizde bu konularla ilgili kitaplar varsa isimlerini yazar mısınız?

konuya açan arkadaşım
benimde aynı problemim var napıcaz blmiyorum?
doktorumuz ayakta rutin sallanabilir sorun olmaz diyo.ama benim içim rahat değil.
2 aylıktı kızım bıraktığımda o zamandan beri annem bacaklarında sallayarak uyutuyo.
yoksa uyumaz napalım sizce arkadaşım

benim kızkardeşim doğduğunda aynı hatayı bizde yaptık sonra ona unutturabilmek için çok sıkıntı yaşadık..şu şekilde yapabilirsin tabi eşinde sana yardım etsin battaniyede 2 kişi sallayınca yavaş yavaş... yere otur ve ayağına koy ayağında sallamaya devam et hiç battaniyeyi bırakma etrafında olsun daldığında yavaşlarsın battaniyeyi bırakırsın..öyle öyle unuturmuştuk biz..o yöntem bebeğin hoşuna gidiyor çünkü sersemliyor dediğin gibi..yoksa birden bırakmaz canım yavaş yavaş ...özellikle bir yolculukta çok sıkıntı oluyor öyle sallamak..kolay gelsin işin zor...niye laf dinlemez ki şu büyükler ya...eskiler geride kaldı artık yaa...

benim yeğenimde de çok çekmiştik en son çare bizde battaniyeyi bulmuştuk. battaniye içinde bile bize hükmediyordu evdeki ehrkes eee eee diye bağırıyorduk birimiz sussun ağlamaya başlıyordu hemen. bebğin demekki öyle rahat uyuyor cnm çokda fazl dert etme. izine ayrılacakmışsın beşiğinde tek başına uyumaya alıştırabilirsin. beşiğine oyuncaklar koy müzik aç birazda salla hatta konuşabilirsin. bebeğim büyümüş beşiğinde uyurmuş diye onalr çok güzel anlıyorlar bizi. olmadı biraz dizlerinde sallayıp beşiğine yatırırsın öyle denersin yapacak bişey yok artık

siz niye kayınvalidenizi böyle suçluyorsunuzki sizin anneniz hakkında böyle konuşulsa ne hissedersiniz sizin annenizde alıştırmış olabilirdi biraz anlayışlı olun siz onu bir anne yerine koyup ne yaptınız şimdiye kadar çok kızıyorum tüm gelinler eaynı hep kayınvalideler alıştırır şöyle bilgisizdir inattır birde herkes kendine bakssın ne olmuş yani battaniyede sallansa ne olur battaniyeleri saklamak ne ayıppppp biraz relaxxxxx olun o düşmanınız deil eşinizi doğuran kişi anne o aynen sizin gibiiiii

caım merhabalar, bebeğin henuz küçükmüş benim oğlum 1 yaşına girdi gaz sancısı vs kalmadı yani.
allah size yardım etsin insan çok çaresiz kalıyor gaz sancısı başladığında.

gerçektende alışmış onu istiyor bizdende . önerinizi deniycem . birde rica etsem kitabın adını yazsanız.

merhabalar,
oğlum önceleri çok rahat uyuyordu fakat sıkıntımız 1 aydır var. inş bende sizin gibi tek başıma uyutmayı becerebilirim.teşeküürler.

bu arada kayın validem kan ter içinde kalmıyor biz kalıyoruz o hemen hopp koyuyor battanıyeye sallıyor.

bu kadar saldırgan olmanıza gerek yok bence.
evet bende bir anneyim ve ilerde kayınvalide olucam. ama beni zor durumda bırakıyor.benim sıkıntım yalnız kaldığımda ne yapacağım ve battanıyeyi sağlıklı bulmuyorum eevet sakladım battanıyeyı. bana söylemesi gerekmezmiydi battanıye ile sallıyorruz diye. ben kendim hissettim uyku ile sorun yaşayınca. ve benim bebeğimin önceleri uyku sorunu yoktu yanı problem yaşamadan uyuturduk. şimdi uyku saatlerimiz bir işkence saati oldu. sanırım anne değilsiniz sürekli ağalan uykuya dalamayan bir bebeğin yok. ve işten yorgun gelmiyor musun.

valla canım ne yapıcaz nasıl olucak bilmiyorum onun ağlamasına dayanamıyorum birde kendi sıkıntıların olunca çookzor oluyor. 2 gündür alıştırmaya çalışıyorum.

annem bizi hiç sallamadan büyürtmüş 3 kardeşiz, kendi beşiğimize koyarmış oyuncaklarımızla oynarken uyurmuşuz. ne battanıye ne ayak ne kucak bilmeden.

zamanla sanırım ve sabırlari siizn bebeğiniz ne kadar.

şimdiki aklım olsa asla kayınvalideme baktırmam evet dediğin gibi hiç laf dinlemiyorlar. beni zorda abırakıyor sürekli. yemek konusundada aynısı yaşadık.

evet dışardaanneme bile gitsek işkence gibi vdekinde 1000 kat daha çok zorlanıyorum.
önerinizi deniycem zamnla ve sabırla.

benimde var çocuklarım 3 tane eski yazılarınızıda okudum yemeği yedirmiyo suyu içirmiyo vs.vs. siz bakıcı olsa çok mu mükemmel olacak sanıyorsunuz ve bana söylemeliydi battaniyede salladığını diyosunuz siz herşeyi söylüyomusunuz anneniz gibi görüyomusunuz onu sizin bu yazdıklarınıza göre sizden korkuyordur hışmınızdan diken gibi batırıyosunuzdur sözleri lütfennn herkes birde dönüp kendine baksın teyzemisiniz halamı siz ve aileniz yiğenlerinizi pamukların arasında büyüttünüz galiba ve en saldırgan değilim herkes karşısındakinin yaptığını görüyor dönüp kendine bakmıyor bende çalışıyorum yorgunluk ne demek iyi bilirim

beni anlayabildiğinizi sanmıyorum. herkes kendisi için yaşar, ve her olayda herkesin hissettikleri ayrıdır.
ben bebeğim konusunda çok hassasım .

şimdi size bir kaç şey sorucam.
ben titizim ve bebeğimin herşeyini arı yıkar ütülerim mendilleri çorapları vsvs.
siz bebeğiniz yemek yerken ağzını ne ile sileriniz? benim kayınvalidem dafalarca uyarmama rağman benim masayı tezgahı sildiğim sildiğim bezle siler çünkü odasından gidip almak gücüne gider en kolayda o vardır.

ve siz bebeğiniz yemek yerken, keç kere ağzını silersiniz. defalarca uyarmma rağmen benim kayınvalidem bi kaşık veriyor kayınpederim her defasında ağzını siliyor bu doğrumu sizce. oğlum mama sandelyesine oturduğunda ve kaşığı gördüğünde ağlamaya başlamıştı.

sizce bunlarda ne tepki vermeliyim kızmamalımıyım ıyarmamalımıyım???

ve beni umarsamamsına üzülmemeliyim?

altını değişmekten tiksindi. kakasından o onun torunu salyasından kusmugundan tiksindi ben bunlara içerledim . eşimle kavga ettik eşim annaesini uyardı. ve değişen koca bir hiç.

oğluma obez dedi yediği yemeği önunden aldı doktorumuzu gelişimi çok beğenirken o obez teşhisi koydu şimdi oğlum yesin diye takla atıyoruz. ve gecen gün

doktora söyleyinde iştah şubu felen versin dedi yerken obez yemezken iştah şurubuna başbur.

benim ilk bebeğim ama hala oldum . yiğenımden tiksinmedm. yemek yedirdim severek okşayarak konuaşarak, altın değiştirireken ouyuna dönüştürdüm.ve yiğenim benimle çpok mutlu olurdu.
neyse anlamayamazsın çünkü yaşamamışsındır.
zaten az zaaman kaldı,1 sonra bu işkence bitecek.

smile6081 arkadaşım benimde 1 ay baktı kayınvalide
3 aylıktı kızım.. altını pamukla silerdim ben.o silmeden kapatırdı.
sagıp bıraktığım sütü acıkınca ısıtıp verirdim,o 2 saat önce peteğin üzerine koyardı
ayagımda yavaş yavaş sallayarak uyuturdum,o inanılmaz derecede salladığını gördüm
ellerini yıkamadan yaptıklarının hattı hesabı yok zaten
bunları gördüğümde akşam 6dan sonra kim bilir ben gelene kadar neler oluyodu....
sonunda dayanamayıp tartıştım.kızımın sağlığı söz konusu bir başkasının değil..
karşımda kim olursa olsun valla gebertirim.tartışma sonucu küstü hatta 5 ay oldu konuşmuyoruz.
(umrumdada değil valla) şimdiki aklım olsa 1 gün bile baktırmazdım.. daha sonra annem bakmaya başladı. zavallı kızım ayakta sallamaya alıştığı için şimdi annemde sallayarak uyutuyo mecburen.rabbim yardımcımız olsun gerçekten en zor meslek annelik.. iyi günler diliyorum arakadaşım bol sütlü günler:)

esir61 hanım;
öncelikle k.valide-gelin ilişkileri herkezin aynı olamaz biz burada k.valideleri kötülemiyoruzzz yaptıkları hakkında yorum yapıp dertleşiyoruz.daha çok minikler zaten gün boyu aklın hep bebekte olduğu için benim istediğim gibi büyümüyor diye düşündükçe kahroluyosun....
demekki sen bebekken bırakmadın.agır laflar etmenize gerek yok diken gibi batmakta ne demek???? kim pamuklarda büyütmüşki biz büyütelim amaç o değil yani...
ayrıca kimin ne düşündüğü seni ilgilendirmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…