canım benim bebeğim dört aylık şu an kolik oldu ilk 3 ay mahvetti hepimizi benimde eşim şehir dışındaydı kayınvalidem kayınpederim yanımda idi biz kolik nöbetlerini battaniyede sallayarak hafifletiyorduk bence o kadar ön yargılı olma bebek anne karnındaki ambiyansı yakaladığı için uyuyor dedi doktorumuz battaniyenin içine pofuduk bir minder koyduk onunla idare ettik uyuyunca beşiğine koyup orda sallamaya devam ettim ben şimdilerde sorunumuz kalmadı, dikkatini çeken bir müzikle yatağına koyup hafif hafif sallıyorum uyuyor ama geçmeseydi bebek hamakları var onlardan alacaktım ben bebeği ve seni yıpratmadan yardımcı oluyor bir bsk derim benim amlyt için de geçmiş olsun allah acil şifalar versin
canım uyku ile ilgili bir kitap var bende istersen ismini falan verebilirim.
o kitapta der ki
bebeği battaniyede, çingene salıncağında ya da hamakta bir kere bile sallarsanız alışması için yeterlidir çünkü bu şekilde sallanmanın tadı başka hiçbir şeyde yoktur...
yani eğer uzun süredir böyle sallanıyosa dönmesi zor olacak ama imkansız değil.
zaten her halükarda ağlıyosa yanına yatıp sevdiği bir oyuncağı varsa ya da müzik açarak severek okşayarak uyutmayı denesen.
benim kızım da kucakta pışpışlanarak uyuyodu 15 gündür bu şekilde uyuyo.
inşallah başarılı olursun yoksa sinir harbi yaşıyosunresmen çok zor...
canım benim bebeğim dört aylık şu an kolik oldu ilk 3 ay mahvetti hepimizi benimde eşim şehir dışındaydı kayınvalidem kayınpederim yanımda idi biz kolik nöbetlerini battaniyede sallayarak hafifletiyorduk bence o kadar ön yargılı olma bebek anne karnındaki ambiyansı yakaladığı için uyuyor dedi doktorumuz battaniyenin içine pofuduk bir minder koyduk onunla idare ettik uyuyunca beşiğine koyup orda sallamaya devam ettim ben şimdilerde sorunumuz kalmadı, dikkatini çeken bir müzikle yatağına koyup hafif hafif sallıyorum uyuyor ama geçmeseydi bebek hamakları var onlardan alacaktım ben bebeği ve seni yıpratmadan yardımcı oluyor bir bsk derim benim amlyt için de geçmiş olsun allah acil şifalar versin
canım uyku ile ilgili bir kitap var bende istersen ismini falan verebilirim.
o kitapta der ki
bebeği battaniyede, çingene salıncağında ya da hamakta bir kere bile sallarsanız alışması için yeterlidir çünkü bu şekilde sallanmanın tadı başka hiçbir şeyde yoktur...
yani eğer uzun süredir böyle sallanıyosa dönmesi zor olacak ama imkansız değil.
zaten her halükarda ağlıyosa yanına yatıp sevdiği bir oyuncağı varsa ya da müzik açarak severek okşayarak uyutmayı denesen.
benim kızım da kucakta pışpışlanarak uyuyodu 15 gündür bu şekilde uyuyo.
inşallah başarılı olursun yoksa sinir harbi yaşıyosunresmen çok zor...
benimde oğluma 1 yaştan 2 yaş 2 aya kadar annemle babam baktılar.gaz problemi de yoktu üstelik battaniyeyle sallıyorlardı uyuyamıyordu ben olmayınca uyumayıncada çok huzursuz oluyordu haliye 1 yıl 2 ay salladık sonra bende senin gibi endişe etmeye başlamıştım yaz tatilinde napıcam diye eşimde çalışıyor olacaktı yalnız napıcam diye ama Allah tarafından benimle kalınca yanyana yattığımızda dediğin gibi biraz sırtını biraz poposuna pıt pıt yapınca uyuyordu bir de evde normal bi salıncağımız var şimdi öğle uykusuna orda uyumaya başlıyor Allah yardım eder merak etme...kayınvalidene de hak ver annemde bana öyle derdi uyuyamıyo ve kan ter içinde kalıyoruz derdi...
siz niye kayınvalidenizi böyle suçluyorsunuzki sizin anneniz hakkında böyle konuşulsa ne hissedersiniz sizin annenizde alıştırmış olabilirdi biraz anlayışlı olun siz onu bir anne yerine koyup ne yaptınız şimdiye kadar çok kızıyorum tüm gelinler eaynı hep kayınvalideler alıştırır şöyle bilgisizdir inattır birde herkes kendine bakssın ne olmuş yani battaniyede sallansa ne olur battaniyeleri saklamak ne ayıppppp biraz relaxxxxx olun o düşmanınız deil eşinizi doğuran kişi anne o aynen sizin gibiiiii
konuya açan arkadaşım
benimde aynı problemim var napıcaz blmiyorum?
doktorumuz ayakta rutin sallanabilir sorun olmaz diyo.ama benim içim rahat değil.
2 aylıktı kızım bıraktığımdao zamandan beri annem bacaklarında sallayarak uyutuyo.
yoksa uyumaz napalım sizce arkadaşım
benim kızkardeşim doğduğunda aynı hatayı bizde yaptık sonra ona unutturabilmek için çok sıkıntı yaşadık..şu şekilde yapabilirsin tabi eşinde sana yardım etsinbattaniyede 2 kişi sallayınca yavaş yavaş... yere otur ve ayağına koy ayağında sallamaya devam et hiç battaniyeyi bırakma etrafında olsun daldığında yavaşlarsın battaniyeyi bırakırsın..öyle öyle unuturmuştuk biz..o yöntem bebeğin hoşuna gidiyor çünkü sersemliyor dediğin gibi..yoksa birden bırakmaz canım yavaş yavaş ...özellikle bir yolculukta çok sıkıntı oluyor öyle sallamak..kolay gelsin işin zor...niye laf dinlemez ki şu büyükler ya...eskiler geride kaldı artık yaa...
bu kadar saldırgan olmanıza gerek yok bence.
evet bende bir anneyim ve ilerde kayınvalide olucam. ama beni zor durumda bırakıyor.benim sıkıntım yalnız kaldığımda ne yapacağım ve battanıyeyi sağlıklı bulmuyorum eevet sakladım battanıyeyı. bana söylemesi gerekmezmiydi battanıye ile sallıyorruz diye. ben kendim hissettim uyku ile sorun yaşayınca. ve benim bebeğimin önceleri uyku sorunu yoktu yanı problem yaşamadan uyuturduk. şimdi uyku saatlerimiz bir işkence saati oldu. sanırım anne değilsiniz sürekli ağalan uykuya dalamayan bir bebeğin yok. ve işten yorgun gelmiyor musun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?