Doğuma Hazırlık BATIN ismi lütfen yardım :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben de begenmedim acıkcası:1no2:

hem Allahın isimleri cocuga verilemez okudugum kadarıyla..
kulu manasına gelen abdul veya abdus eklemek gerekir abdulgafur abdussamed gıbı...

isim konusunda bence annenin babanın kulagına hoş geliyosa ve anlamı güzelse kötü veya iyi demek saçma.ama fikrim şu ki batın sanki tibbi isimmiş gibi geldi bana hoşuna gidiyosa koy tabi belki ogluşun dr olur büyüyünce kaydirigubbakcemile3

ben de pek beğenmedim batın ismini kulağa hoş gelmiyor sanki tabi bu benim fikrim...

canım benim bildiğim kadarıyla da Allah'ın isimler verilmemesi gerekir çocukları, o isimler sadece ona yakışır çünkü. tabi yine de sizin bileceğeniz bişey,
fakat bence de batın'ın senin dediğin anlamından çok "karın" olan anlamı daha çok biliniyor, çocuğun ilerde sorun yaşamasın, iyi düşün istersen

aslında anlamı çok güzel ama maalesef kulağa hoş gelmiyor
diğer arkadaşların dediği gibi sanki lakap gibi oluyor BATIN ALı diye söyleyince
BARIN ismini önermiş bi arkadaşımız bence BARIN yerine onu tercih edebilirsin yerimseniben

Bebeğim erkek olursa benim de koymayı düşündüğüm bi isim bu ama senin gibi aynı şüpheleri ben de taşıyorum. Çok duyulmamış bi isim olduğu için telaffuzda yanlışlıklar olabilir..

beğenmedim her an yanlış yazılabilen bir isim ileride başınız ağrır

Merhabalar,
Batin ismi gercekten cok güzel bir isim, bende insallah ogluma koymayi düsünüyorum, iki gün sonra dogumum var
ve biz esimle kesinlikle bu isimde karar kildik.

Allahin 99isminden birtanesi olmasi tabiki cok güzel birsey,
anlamida tam olarak Allahin gercekten var oldugunu anlatan ve görünmez ve gizli oldugu anlamina geliyor.
ayni zamanda da herseyin ic yüzünü bilen anlaminda.

yalniz Allah in ismi oldugundan dolayi mutlaka basina "Abdul" u koymak gerekiyor, yani dogrusu Abdulbatin oluyor,
tabiki siz bunu Nüfusa öyle yazdirmak zorunda degilsiniz, önemli olan sadece kulagina ezanla ismi okunurken Abdulbatin olmasi,
nüfusta nasil yazdigi sadece sizin icin önemli, ve tabii ileride isminin daha kisa olmasi icin.
Sahsen ben Batin isminin tek isim olarak konmasindan taraftarim.

Isminin önüne "Abdul"u koymanin nedeni Allahin kulu Batin anlamina geliyor,
yani sadece Batin koyarsaniz direk Allahin ismini almis oluyorsunuz, diger türlü Allahin kulu anlamina geliyor.

Merhaba, bende hamileyim 34 haftamdayim, bizde hala oglumuz icin dini anlami olan kulaga hos gelen isimler bakiyoruz, esimin ilk begendigi isimler arasindaydi BATIN, Allahin isimlerinden oldugunu duyunca vazgectik, önüne abdül koymadan tek basina konulmamaliymis,Allahin birkac ismi haric her isminin kulanilmasi dogru degilmis, anlami Allaha yakisir oldugundan... Ayrica BATIN tek isim olarak kulaga hos geldigini düsünüyorum, bir ek isim uymuyor, bu benim düsüncem tabiki.
Daha sonra Kaim ismini begendik, buda allahin ismiymis
Eymen koyacagiz eger anlami daha güzel hosumuza giden baska bir isim bulamazsak.

Anne Baba olarak isimiz zor.... kolay gelsin

batın ismini çok beğeniyorum ali batın daha hoş ama çok sevdiğim bir isim aynı zamanda anlamıda güzel sağlıkla al bebeğini kucağına inş.

Batın bence güzel bir isim.Sadece benim çevremde bu ismi son ik iyılda çok koyan oldu.Bu yüzden ileride bilinen bir isim olacak.Kimse söylemekte veya anlamakta zorlanmaz.Ali ile de uyumlu bence.Anlamı konusunda çok fikrim yok ama söylenişi de,telaffuzu da çok güzel.Siz beğendiyseniz bence koyun.Yapılan yorumlara da anlam veremiyorum .BA-TIN.Alt tarafı bu yani.Anlamayacak ne var ben sizi anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…