Doğuma Hazırlık BATIN ismi lütfen yardım :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zrrn

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
286
2
296
Arkadaşlar

sonunda eşimle bir karara vardık gibi ama emin değilim oğlumuzun adını BATIN ALİ koymayı düşünüyoruz.

Batın Esmaül Hüsna'dan yani Allahın 99 isminden biri o yüzden tereddüt ettiğim gibi söylenişindede hata yapılabilir evlatcığım ilerde sorun yaşarmı bilemiyorum. Anlamını beğendim
Batın: Gizli , Akılların idrak edemeyeceği, yüceliği gizli olan.

ama yinede sonra pişman olmak istemiyorum yardım edin bu ismi çevrenizde kullanan kimse varmı?

:bbo:

ben batın değilde bahtın isminiii duymuştum.bana batın ali sanki lakap gibi geldi.genede siz beğendikten sonra gerisi boş canım

şimdi benim bir arkadaşım oğluna koydu bu ismi...
Senin yazdığın 1. anlamı, fakat unutmaki bir ismin sadece 1 anlamı olmuyor... iyi araştırmalısın...
Bilgin vardır tıpta ta karın bölgesi anlamında kullanılıyor... ve çoğunluk "Batın" isminin anlamını o sanıyor...
senin yazdığın anlanmlı isimde ise a harfinin üzerinde "^" (şapka) olmalı ki anlamını yansıtsın...

Sağlıkla kucağına aldıktan sonra, adıyla büyür inşallah bebişin...

kimsede duymadım ama senelerdir söylerim bi erkek çocuğum olursa adını BATIN koyucam diye:asigim:

ama ama benim ismimi çalmaaa mafoldumben

sana içtenlikle birşey söylemek istiyorum kendimi bildim bileli evlenirde çocuğum (erkek) olursa koyacağım ilk isimdir bu ve çevremdeki herkes bilir ne kadar istediğimi bu ismi...sevgilimde :) harika bir isim...ve günümüzde Allah'ın adı olan çok isim var...bence koyabilirsin...

batın karın anlamına gelmiyomu acaba fisfisfis benmı karıstırdım batına dogru denır hatta karna dogru mirmirmirmir degısık bı ısım ama karar sizin tabi gamyoncuiremsu

batın latince karın demek
mesela bizde su terimler var tümbatın ultrasonografisi
ayakta direk batın grafisi
kolon grafisi gibi... bunlar bır kaçı
aynen amcmn kzıda batın inanç koydu ama bence koymamak lazım ..

bence kulağa da hoş geliyo anlamıda güzel
ama aliyi ekleyince hoş olmuyo
sadece batın olsun,

iloşum bekliyoruz batın bey i:)

bence tekrar düşünün ,batın karın demek halk arasında bilinen bu ,tabiki allahın isimlerinden biri ve kuranda geçmesi hoş ama kulağa hoş gelmiyor ,batın yerine batu koyun çok daha güzel bence ..

ayrıca yandım ali
batık ömer gibi lakap şeklinde duruyor aliyi ekleyince ..

Son düzenleme:
Hmm.. Allah'in isimlerinden biriyse bence koyulmamali.
Hem bir kaç arkadasin dedigi gibi karin olarak biliniyormus.

Belki bu isimi begenirsin
Barın - 1. Bütün, hep. 2. Güç kuvvet. 3. Göğüs. 4. Moğol devrinde Orta Asya'da büyük beyliklerden biri.

batın latince karın demek
mesela bizde su terimler var tümbatın ultrasonografisi
ayakta direk batın grafisi
kolon grafisi gibi... bunlar bır kaçı
aynen amcmn kzıda batın inanç koydu ama bence koymamak lazım ..

bence de koymamak lazım
hastaneyle uğraşan yada biyoloji bilgisi olan her insanın ilk aklına bu anlam gelir

anlamı güzel olabilir ama benim de ilk olarak aklıma batın bölgesi geldi ve lakap gibi de duruyor batın ali. ben begenemedim bu ismi. begendiğin erkek isimleri neler dersen benim kızım var, erkek çocugum olursa kaan ya da çınar isimlerini düşünüyorum.

büyüdüğünde ismini eminim herkes 2. kez soracak,ilk söylendiğinde insanlar yanlışmı duydum acaba diyecek...
anlamı çok güzel...ama benim fikrim bu...

bence kötü..
rahim anlamına gelen bir kelimeden isim olması; hem de erkeğe.. kesinlikle değiştir fikrini..

Ben olsam koymazdım. Benim de batının ilk aklıma gelen anlamı; karın. Bence Türkçe bir isim bulmaya çalışın.

Batın benimde beğendiğim bir isim hatta Batın Ege düşünüyorduk ama burda okuyana kadar tıptaki anlamı aklıma gelmemişti, yazılanlar bana da ışık tutmuş oldu.Hem de Allah ın adı olduğu için koymaktan vazgeçtik.Hem kendimizi hem çocuğumuzu bu ağır sorumluluğa maruz bırakmamak için.
yinede çok istiyorsanız içinize sindiyse siz bilirsiniz tabiki..kulağa çok hoş geliyor ayrıca.

bence hangisi hosunuza gidiyorsa öyle koyun
iyi yotumda olacak kötüde
en iyisi kimseyi duymamak
bende kızıma isim buldum
herkes adıyla yasasın diyeceğine
yok kötüymüş anlamsız mı sacma sapan yorumlar
kimseyi duymayın
batın da hos bir isim

canım anlamı hoş elbette.
ama kulağa hiç hoş gelmiyor.
akla ilk gelen bildiğimiz anlamı.karın bölgesi.
birde bir arkadas yazmış ona katılıyorum
batın ali lakap gibi olmuş.sadece batın belki daha iyi olurdu.yada ali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…