- 13 Mart 2011
- 4.641
- 7.610
- 158
Amin canım benim. HaklısınAllah evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin inşallah. Olur olur stres yok kafaya takmak yok.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin canım benim. HaklısınAllah evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin inşallah. Olur olur stres yok kafaya takmak yok.
Allah kabul etsin cnm bndé tutamiycam hastayim ne olur banada dua edermisn Rabbim bu ay hayırlı evlat nasip etsin insallahTevbe sûresinin, 36. âyet-i kerîmesinde (meâlen):
“Muhakkak ki, Allâhü Teâlâ katında ayların sayısı, gökleri ve yeri yarattığı günki yazılan Allah yazısında on ikidir. Bunlardan dördü haram olanlardır... ” buyrulmuştur.
Bu aylar Zilkâde, Zilhicce, Muharrem ve Receb aylarıdır. Bunlara eşhuru hurum (haram, hürmetli aylar) denilir.
Bu aylarda yapılan isyânın günahı diğerlerinden daha büyük, ibâdetin sevâbı diğerlerinden daha çok olduğundan öbür aylardan daha fazla hürmet edilmesi lâzım gelir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Muharrem ayından bir gün oruç tutan kimseye, bir gününe karşılık otuz günlük sevab vardır.” buyurmuştur. Bir başka hadîs-i şerîfte: “...Ramazan orucundan sonra oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur.” buyurulmuştur.
MUHARREM AYININ BİRİNCİ GÜNÜNDE NE YAPILIR?
Muharrem ayının birinci gününde, her birinde besmele çekerek, bir defada 1000 İhlâs-ı Şerîf okuyanları Cenâb-ı Hak lütfuyla, keremiyle bu âlemden kul borcu ile huzûruna getirmeyecek, dünyada ödemeye muvaffak kılacaktır.
Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gün oruç tutmak fazîletli ibâdetlerdendir. Bu on günlük orucu tutamayanlar, mümkünse 8, 9 ve 10. günlerde oruç tutmalıdırlar.
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) 9. günü seferde bulunduğundan yalnız 10. günü oruç tutmuşlar ve “Sağ olursak gelecek sene 9. günü de tutarız.” buyurmuşlardır.
Bu ayın perşembe, cuma, cumartesi günlerinde peş peşe oruç tutulursa 900 senelik nâfile oruç sevâbı verilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
Kızlar yarın muharrem ayinin ilk günü vede hicri yıl başı hicri yılbaşımiz mübarek olsun bu ayı dua ile geçirelim ve birbirimize dua edelim ben yarın tuttamiycam şehir dışından abim gelcek ama cuma dan başlayıp Allah nasip ederse 10 gün oruç tutmayı düşünüyorum inşallah bu ay yureklerimizdeki tüm dualar kabul olur Rabbim bize hayırlı sağlıklı sıhhatli güzel ewlatlar nasip eder inşallah amin :)
Allah kabul etsin cnm bndé tutamiycam hastayim ne olur banada dua edermisn Rabbim bu ay hayırlı evlat nasip etsin insallah
İnşallah cnm Çekicem bu ay Meryem süresine de başlıcam bol bol dua edicem hepimiz içinEderim tabiki canım inşallah canım inşallah bu ay hürmetine Rabbim hepimize hayırlı ewlatlar verir tesbihini çek ama muhakkak ve ardından dua et Rabbim gönlündekini en hayırlı bi şekilde versin inşallah canım
Gülşah cnm ısmimIsmen dua etmek daha makbul isimlerinizi yazın tek tek dua edeyim arkadaşlar:)
Esin banada dua edersen çok sevinirim Allah razı olsunIsmen dua etmek daha makbul isimlerinizi yazın tek tek dua edeyim arkadaşlar:)
Tamam canım mutlaka edicem birimizden birimizin duası kabul olur inşallah benim adim da Aslı sende bana dua et :)Gülşah cnm ısmim
Tamam canım etmem mi sende bana dua et benimde adım AslıEsin banada dua edersen çok sevinirim Allah razı olsun
Ederim Aslicim Rabbim hepimizin duasını kabul etsin mübarek günlerdeTamam canım mutlaka edicem birimizden birimizin duası kabul olur inşallah benim adim da Aslı sende bana dua et :)
Ederim Aslicim Rabbim hepimizin duasını kabul etsin mübarek günlerdeTamam canım mutlaka edicem birimizden birimizin duası kabul olur inşallah benim adim da Aslı sende bana dua et :)
Allah razı olsun canım isimlerinizi kağıda not ettim her duama ekliycem inşallah:)Ederim Aslicim Rabbim hepimizin duasını kabul etsin mübarek günlerde
Beni de unutmayın ben de sizin için ediyorum duaTamam canım mutlaka edicem birimizden birimizin duası kabul olur inşallah benim adim da Aslı sende bana dua et :)
Bndé cnm her zman duamdasin artikAllah razı olsun canım isimlerinizi kağıda not ettim her duama ekliycem inşallah:)
Unutmam canım zeycan mı ismin inşallah Rabbim gönlünde ne dua var san kabul etsin en hayirlisini en güzelini versin sen ve diğer arkadaşlaradaBeni de unutmayın ben de sizin için ediyorum dua![]()
Inşallah canım ❤Kizlare bnimde bat 3 ekimm:)) iNsallah addt olmayizzz❤❤❤