Bata gün bekleyenler... Ovulasyon takibi yapanlar... hadi toplanalim ve birbirimize destek olalim..

Selamlar :KK52: bu konuyu aktif tutsak ne güzel olur, pcos hastasıyım. 2 yıldır evliyim ve 2 aydır korunmuyoruz. Gynopol ve folik asit kullanıyorum. Gynopol sayesinde reglim düzene girdi. SAT 2 mayıs biz 8 Mayıs sonrasını değerlendirmeye başladık. 19 Mayısta pik gördük o günü değerlendirdik, öncesini zaten değerlendirmiştik. Belirtilere çok takılmak istemiyorum çünkü vücudumuzun psikolojik etkiyle bize oyunlar oynayabileceğini biliyorum ama buradan sürekli takip edip okumaktan da kendimi alamıyorum :oops: önümüzdeki hafta erken gebelik testlerinden yapmayı planlıyorum. Benim gibi olanlar varsa bu süreci birlikte bekleyelim :KK200:

6 yıllık vajinismustan sonra bu ay ilk ayımız 😍
Yumurtlamayı değerlendirdik. Adet tarihi beklentim 17/18 Haziran … henüz bir belirtim yokkk…( gün akşamki ağlama isteği sayılmaz sanırım :))

Merhaba ! Ben Merve, yaklaşık 2 yıldır evliyim ve 1 buçuk yıldır bebek istiyoruz ancak henüz hiç gebe kalamadım. Adetlerim 1 2 gün oynar ama düzenlidir genel anlamda. Hormonlarımda sorun yok ama yumurtam fazla ve ultrasonda pco görünümü var. Son 4 ayda 5 kg verdim ve ovülasyon testleriyle yumurtlama takibi yaptım ancak hiç tam anlamıyla pik ya da pozitif göremedim. Bu ay ilk kez klomen kullandım ve 3 haziranda pik gördüm 2 gün üst üste değerlendirdik. Yumurtlamadan 6 gün sonra progesteronuma baktırdım 29.3 çıktı. İnşallah bu ay olur ve isteyen herkes pozitifi görür 🥰🙏

Biz de iki aydır korunmuyoruz, henüz yolun başı farkındayım :)
Bat 16 Haziran. Göğüste daha önce görünmeyen mavi damarların çıkması ve bata on gün kala başlayan ağrılar beni biraz umutlandırdı. Umarım en kısa zamanda hepimiz güzel haberler alırız :)

Merhaba kızlar. Yazdıklarınız hepsini okudum. Allah tüm isteyen kadınların kucağını boş bırakmasın. 🤲🏻Benimde evliliğimin 8. Ayı. Hiç korunmadık. Ama bi türlü nasip olmadı gebelik. 6 haziranda pik gördüm. 3 gün üstüüste değerlendirdik. ADETİME 8 GÜN VAR. Çok erken biliyorum ama bugün test yaptım. Negatif çıktı. Pozitife dönme ihtimali var değil mi. Bu arada yumurtlamadan beri başlayan halada devam eden kasık ağrılarım karın ağrılarım var. Şuan tek belirtim bunlar

Eklentiler

• IMG_2742.jpeg
    IMG_2742.jpeg
    157,9 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba kızlar. Yazdıklarınız hepsini okudum. Allah tüm isteyen kadınların kucağını boş bırakmasın. 🤲🏻Benimde evliliğimin 8. Ayı. Hiç korunmadık. Ama bi türlü nasip olmadı gebelik. 6 haziranda pik gördüm. 3 gün üstüüste değerlendirdik. ADETİME 8 GÜN VAR. Çok erken biliyorum ama bugün test yaptım. Negatif çıktı. Pozitife dönme ihtimali var değil mi. Bu arada yumurtlamadan beri başlayan halada devam eden kasık ağrılarım karın ağrılarım var. Şuan tek belirtim bunlar
Merhaba, eğer gebelik varsa bile şu an çıkmaz testte zaten henüz çok erken 😊

Daha çok erken testte çıkması için.. Şimdi buraya gelip 'ben 7-8 gün kala testte çift çizgi görmüştüm' diyenler çıkabilir ama sen onlara aldırma :KK70: Doktorlar diyor ki; hamile olup adet gecikmesinin 7. gününe kadar testte negatif görme ihtimalimiz var.

Daha çok erken testte çıkması için.. Şimdi buraya gelip 'ben 7-8 gün kala testte çift çizgi görmüştüm' diyenler çıkabilir ama sen onlara aldırma :KK70: Doktorlar diyor ki; hamile olup adet gecikmesinin 7. gününe kadar testte negatif görme ihtimalimiz var.
Aslında bata kaç gün kaldığı değil de yumurtlamanın üstünden kaç gün geçtiği önemli 😊 batı her zaman günü gününe bilmemiz çok zor bence. Ve genelde yumurtlamadan 10 11 gün sonra çıkıyor en erken burdan gördüğüm kadarıyla

Aynen canım. Emin olki biliyorum. Ama dayanamadım yaptım😅. Adet günümü bekleyecem. Ogüne kadar inşallah yapmam🥰

Aslında bata kaç gün kaldığı değil de yumurtlamanın üstünden kaç gün geçtiği önemli 😊 batı her zaman günü gününe bilmemiz çok zor bence. Ve genelde yumurtlamadan 10 11 gün sonra çıkıyor en erken burdan gördüğüm kadarıyla
Aynen öyle. Ben yumurtlama hesabı yapıyorum. Ovulasyonla takip ettim. 6-7 haziran pik 8 haziran çatlama gördüm. 3 günüde değenlendirdik

Yumurtanın döllendikten sonra tüplerde geçirdiği zaman çok değişken olabiliyormuş. Kiminde bir haftada rahme yerleşen embriyo, kiminde iki haftaya kadar uzayabilen sürelerde tüplerde taşınmaya devam ediyormuş. Bunun bir de rahimde yer bulması, implantasyon (tutunma) evresi ve hcg artışının başlaması gibi evreleri var. Belki tutundu, hcg artışı da başladı ama testte tespit edilebilecek seviyeye yükselmesi de herkeste aynı hızda olmuyor. Dediğiniz gibi en erken örneklerde yumurtlamadan 11 gün kadar sonra testte çıkabildiği görülüyor. Ama bu örneklerin azınlık olduğunu kabul etmeli. Ben de heyecanla bat bekliyor ve test almamak için kendimi zor tutuyorum bu arada ama inat ettim regl gecikmesini bekleyeceğim, testlere para vermekten ekonomim altüst oldu :KK70:

Yumurtanın döllendikten sonra tüplerde geçirdiği zaman çok değişken olabiliyormuş. Kiminde bir haftada rahme yerleşen embriyo, kiminde iki haftaya kadar uzayabilen sürelerde tüplerde taşınmaya devam ediyormuş. Bunun bir de rahimde yer bulması, implantasyon (tutunma) evresi ve hcg artışının başlaması gibi evreleri var. Belki tutundu, hcg artışı da başladı ama testte tespit edilebilecek seviyeye yükselmesi de herkeste aynı hızda olmuyor. Dediğiniz gibi en erken örneklerde yumurtlamadan 11 gün kadar sonra testte çıkabildiği görülüyor. Ama bu örneklerin azınlık olduğunu kabul etmeli. Ben de heyecanla bat bekliyor ve test almamak için kendimi zor tutuyorum bu arada ama inat ettim regl gecikmesini bekleyeceğim, testlere para vermekten ekonomim altüst oldu :KK70:
Hahaha. Bende öyle valla. Eczanenin önünden geçmeyi vereyim. Kendimi test alırken buluyorım🤭. Günler bi an önce geçse. Sende belirti varmı şuan canım

Dmi ya. İşte bendeki sabırsızlık. Bana günde 20 test yaptırır. Adet günümü bekleyecem. Tutacam kendimi. Ama belirtilerimde çok umutlandıtıyor beni🥰
Canım hevesini kaçırmak istemiyorum böyle umutlar bizi çok mutlu ediyor 🙏 ama bu belirti dediğimiz şeylerin çoğu bence progesteronla alakalı. Bu belirtilerin çoğunu ben her ay yaşıyorum kasık ağrısı göğüs ucu sızlaması hatta bazı aylar bel ve bacak ağrısı 😂 mesela bu ay progesteronum 29.3 çıktı ve ben 1 haftadır özellikle sürekli şişim sağ kasığımda geçmeyen bir ağrı var bacağıma ve belime vuran, göğüs ucum dokununca çok sızlıyor falan ama umutlanmak istemiyorum sonra regl olunca aşırı üzülüyorum 😢

Kesinlikle sürekli paramızı çöpe atıyoruz meraklı olduğumuz için 😂

Merhabalar bende takip için geldim benimle aynı durumda olanlar vardır belki diye 😊 Pcos hastasıyım 2yıllık evliyim ve 1,5 yıldır bebek düşünüyoruz. Bir kez gebe kaldım ama boş gebelikti. Şimdi çatlatma iğnesi oldum ve 8. Gün bugün. İnşallah güzel haberler alırız hepimiz 🌸🤲🏻

Canım hevesini kaçırmak istemiyorum böyle umutlar bizi çok mutlu ediyor 🙏 ama bu belirti dediğimiz şeylerin çoğu bence progesteronla alakalı. Bu belirtilerin çoğunu ben her ay yaşıyorum kasık ağrısı göğüs ucu sızlaması hatta bazı aylar bel ve bacak ağrısı 😂 mesela bu ay progesteronum 29.3 çıktı ve ben 1 haftadır özellikle sürekli şişim sağ kasığımda geçmeyen bir ağrı var bacağıma ve belime vuran, göğüs ucum dokununca çok sızlıyor falan ama umutlanmak istemiyorum sonra regl olunca aşırı üzülüyorum 😢
Haklısın canım. O kadar çok istediğimiz için. Her belirtiyi hamileliğe yoruyoruz. Ama benim geçen aylarda böyle değildi. Yani kasık ağrım. Alt karın ağrım adetten 1 hafta önce olmazdı. Bide çok afedersin özür dilerim. Sürekli tuvalete çıkıyorum. Tam ishal olmasamda bağırsaklarım çok çalışıyor son bikaç gündür. Ama bu belirtiler arasındamı hamileliğe yormalımıyım bilmiyorum

Hahaha. Bende öyle valla. Eczanenin önünden geçmeyi vereyim. Kendimi test alırken buluyorım🤭. Günler bi an önce geçse. Sende belirti varmı şuan canım
Ben iyice deli gibi birşey yaptım kendimi :KK70: Geçen ay hiç üşenmedim kağıdı kalemi aldım önüme, geçtim bilgisayar başına, burada yazılan tüm belirtileri listeledim. Her gün ayna karşısına geçip sağımı solumu inceleyip not alıyordum :KK70: En son bat'a birkaç gün kala dayanamayıp kan testi yaptırdım, 0,1'i görünce hamile kalmadığıma ancak ikna oldum :KK70: E bu ay yine başa sardı benim delilik..

Açıkçası bu ay en çok göğsümdeki mavi damarların belirmesi beni umutlandırdı. Sanırım ten rengi çok açık olanlar bu değişimi kolayca yakalayabiliyorlar. Hamilelik belirtileri arasında bu da gösteriliyordu, hatta geçen ay 'bazı belirtilerim var ama göğsümde hiç damar görüntüsü yok' diye sabah akşam soyunup damar arıyordum ama hiç göremedim. Bu ay özellikle yumurtlama döneminde o kadar belirginleştiler ki.. Aslında bu dönemde belirginleşmeleri normalmiş öyle okudum. Biraz önce baktım, hala yerli yerinde gayet görünür durumdalar. Sürekli 'normalse geçen ay neden yoklardı' diye düşünmeden edemiyorum. Bir de regle dokuz on gün kala başlayan, ara ara yoklayan regl sancılarım var. Dün gece kıvrandırdı, regl erken geldi galiba dedim ama gelen giden yok henüz. Açıkçası hep bir gün önce veya regl olacağım sabah başlar ağrılarım. Bat 16 Haziran, 4 günüm var.. Ağrıları direkt hamileliğe yoramıyorum, belki kist vb bir sorun vardır diyorum ama burada tek belirtisinin erken başlayan ağrılar olduğunu yazan çok hesap oldu. Her yerden bi umut yakalamaya çalışıyorum anlayacağınız :KK70:

X