merhabaa..yeni buldum bu topiği bişey sormak istiyorum benim bat geçen ay 5 deydi ve bu ay daha olmadım ayyy inşallahh olmamda:)) ve adet belirtimde yok arada vajına içi agrıyo sizce hamile olmuş olabilirmiyim..
o negatif çizgiyi görmek istemiyorum da ..
kanda da düşük çıktı ya adeti bekliyeceğim en az 5 gün geçmeden de yhapmayacağım..
bakalım...
çünkü varmış gibi test yapıp hep olmadığını görmek üzüyo...
bencede ay bak unutmustum folıc asıt hapı almayı gıdıyımde ıcıyım barı hemen:) aynen sımdı gıdıcem evet hamılesın dıcek bı dunyada masraf yapmıs olucam ondan beklıyım dıorum haftaya ctsı gıderım hastaneye artık hem senın haberını beklıyorum
ben her sabah test yapmaya devam ediyorum. 20 tane gebelik testinden 4 tane kaldı ya..nasıl bir sapkınlıksa benimkisi artık
yarın değil de sani cuma günü çift çizgiyi göreceğim gibi geliyor, çünkü kahverenki lekelenme geçti, regli de olmadım.5inde yerleştiyse anca hormon salgılanır ve idrarda çıkar demi? ne dersin?
bir de şu elle muayene ve ovulasyon testi için söylenenleri kanıtlayan dökümanlar buldum nete, kopyalıyorum :
OLASI GEBELİK BULGULARI
Chatwick işareti: Vajen ve serviksdeki konjestiyona bağlı mavi, mor renkli görünüm
Goodell işareti: Servikste siyabnoz ve yumuşama (En erken bu olur-4.gebelik haftası!)
Ladin işareti: Uteroservikal bileşke üzerinde, orta hatta uterusun yumuşaması
Hegar işareti: İsthmusun yumuşaması
McDonal işareti: Uterus uteroservikal bileşkede flexible hale gelir.
Von Fernwald işareti: 4-5.gebelik haftasında, implantasyon bölgesinde fundusta yumuşama. Bu yumuşama kornual bölgede olursa Piskacek işareti denilir.
Karın büyümesi: 7-28.gebelik haftalarında progresif bir karın büyümesi vardır.
Uterus kontraksiyonları: 28.gebelik haftasından sonra ağrısız uterus kontraksiyonları başlar ki bunlara Braxton-Hicks kontraksiyonları denir
bu da ovulasyon testiyle bağlantısını gösteriyor:
II.İmmunolojik testler
A.Direkt aglütinasyon testleri: Anti-hCG kaplı lateks partikülleri hCG ile karşılaştığında aglütine olması esasına dayanır. Avantajı çabuk yapılabilmesidir (2-4 dak.) Ancak LH ile çapraz reaksiyon (cross) vermesi dezavantajıdır.
testlerde yanlış pozitif sonuçların nedenleri:
1.LH ile çapraz reaksiyon verdiğinden, siklus ortasındaki LH piki sırasında (+) çıkabilir.
işte bu açıklıyor..yani ovulasyon günü gebelik testi yaparsan pozitif çıkıyor
aynı zamanda çapraz reaksiyon verdiği için hamileyken ovulasyon testi yapınca da pozitif veriyor.
neyse alim olcaz ya, oku oku ararştır araştır...
umarım haftaya bebeğin eli oldu kolu oldu, hangi doktora giyorsun muhabbetlerine gireriz :)
hadı bakalım gorcez artık:)ay sevındım sımdıden ya :) degısık oldum notcuktan ses yok dımı??benmı kacırdım yoksa arada.sakla o testlerı sen harcama dur artık:) cuma yap bakalım gorelım su nazlıyı beraber alalım randvu:)
evet notcuktan ses yok...
özel hastane mi devlet hastanesinde mi takiplerini yaptırmayı düşünüyorsun, bu arada sen kaç yaşındasın dilory?
25 canım:) ozelde ya devlet hastanesıne nedense hıc guvenemıyorum ben.cok ılgısız gelıyolar bıde pısmıs gıbı gelıyo bana takıntılıyım sanırım bıraz.
ben de üniversite hast.de ilk doğumumu yaptım.
bana da özel sanki yetersiz donanım, para kaygısı fazla gibi geliyor, devlete de pek güzenmem ama üniv.hast.doğumhanesi uzayüssü gibiydi ve çok profosyenel geldi.bi de acil bi durum olsa her türlü donanım ve her türlü uzman günün her saati var.
ama tabi sıra almak, muayene olmak çok zahmetli ve zor
bende dusunuyorum yetersız dıye bazen ama para kaygısı kısmına pek ınanmıyorum ya doktor hasta ılıskısınden anlasılır o durum zaten hıssedılır bence.ama ıste ne bılıyım ya devlette saatlerce bekle snra 5 dakıkada yollsın senı soru sorama bı karıs surat(bana tamda bole bı tıp denk gelmıstıde) bılmıyorum artık gezcem herlde bı ona bır buna:)normal dogummuydu senınkı?
evet o suratsızlık konusunda haklısın, o zmanlar üniver.hast.de proflar vardı, tam gün yasası çıkmamıştı,
ben profa gidiyordum, bundan on yıl öce 50-75 arası falandı muayenesi ve doğuma da devlet memuru olmama rağmen açıktan 550tl ödemiştim.
ben sezeryan oldum gene o zmanlar normal doğum izni 40 gün sezeryan 3 aydı, izni daha fazla diye sezeryan tercih ettim, doktor da hiç itiraz etmedi.
ama şimdi olsa normal doğum yapmak isterim, keşke doktor beni biraz zorlasaydı, sanırım onun da işine geldi.
sezeryandan hiç sıkıntı çektin mi de, hastaneden taburcu oldum 1 an bile sezeryanla ilgili skıntım olmadı, ama şimdi kızıma bakınca keşke normal doğum yapsaydım diyorum
bende normal dogum yapmayı cok ıstıyorum nedense ole bır takıntım var ama bayılıyorum onla ılgılı sıkıntı olucak muhtemelen.ben avukatlık yapıyorum ızın falan ayarlayamıcam bır sure evden takıp ederım ıslerımı orasını dusunmuyorumda doktor secımı zorlıcak benı bırı ıyı bısı dıyor bırı kotu bısıler:s artık hayırlısı ya...esın ne alemde sormaya basladımı ne var ne yok dıye
dün sabah hastalandım deyince e erken oldu dedi, akşama eve geldiğimde bütün gün bişey olmadı dedim, sonra şöyle de olabilir böyle de olabilir, sen ne dersin deyince öyle geveledi,ben de tribe bağlayıp sen de hiç yardımcı olmuyosun deyince bi donakalıp bakışı vardı ki 1 saat güldük onun o haline...durum böyle
senin eşin napıyo?
bız kavga etmıstık kızgındım ona sabah uyandırıp bak dıye gosterınce bır sok oldu sarılamadıda bana ıcınde kaldı aksama gene test yaptırttı bana ınanamadı :) ondada cıkınca rahatladı heralde taklalar atıyo sımdı:) 2 gundur bebek magzaları gezıyoruz:) erken dıyorum anca dıyor bebek arabasını bıle sectık dusun odada secıldı bebek yok:) cok erken hayallere kapılıyor.ama cok tuaf hıssettım kendımı.
harika ya :)
ben dünden beri o kadar gerildim ki, bir yanım hamileyim diyor, bir yanım girme havalara diyor..
biz de işin büyüsü biraz kaçtı..bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.
bekelemek acabamı demek daha bır heycanlıymıs:)) bakalım neler olucak hepsını yasıcaz:) bence sen hastalanmadına gore var bebek gelmıs gelmıs
erkeklerde okuz oluyolar azcık bı destek ver bırsey yap dımı ama hıc ne varkı onlara gore her gun olabılır sanıyolar
mumkun tabı ama kafana falan takıncada gecıkıyor ya bazen bence adet belırtın yoksa kı gunun gecmıs test alıp dene bence yarında olmazsan yenı bulup bızı hemen bebıs haberı verırrsın belkıde:)hos geldın aramıza
evet şu bir iki gün geçmiyormuş gibi geliyor ama bi bakacağız ki doğurmuşuz
saglıklı olsunlarda herseye ragzıyım ay nasıl bı degısık duyguymus ya ılkını bılmıyodum sımdı bıldıgım ıcın daha cok endıslenıyorum sanırım
sanırım tecrübe etkili, ben ilk bebeğimi düşürmüştüm inan şu anki kadar stres yaşamadım, ne olduğunu bile anlamamıştım 7 haftalıktı, ama sonra anne oldum, şu an bu umudu kaybetmek bile o düşükten kötü hissettiryor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?