ben her sabah test yapmaya devam ediyorum. 20 tane gebelik testinden 4 tane kaldı ya..nasıl bir sapkınlıksa benimkisi artık
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
yarın değil de sani cuma günü çift çizgiyi göreceğim gibi geliyor, çünkü kahverenki lekelenme geçti, regli de olmadım.5inde yerleştiyse anca hormon salgılanır ve idrarda çıkar demi? ne dersin?
bir de şu elle muayene ve ovulasyon testi için söylenenleri kanıtlayan dökümanlar buldum nete, kopyalıyorum :
OLASI GEBELİK BULGULARI
Chatwick işareti: Vajen ve serviksdeki konjestiyona bağlı mavi, mor renkli görünüm
Goodell işareti: Servikste siyabnoz ve yumuşama (En erken bu olur-4.gebelik haftası!)
Ladin işareti: Uteroservikal bileşke üzerinde, orta hatta uterusun yumuşaması
Hegar işareti: İsthmusun yumuşaması
McDonal işareti: Uterus uteroservikal bileşkede flexible hale gelir.
Von Fernwald işareti: 4-5.gebelik haftasında, implantasyon bölgesinde fundusta yumuşama. Bu yumuşama kornual bölgede olursa Piskacek işareti denilir.
Karın büyümesi: 7-28.gebelik haftalarında progresif bir karın büyümesi vardır.
Uterus kontraksiyonları: 28.gebelik haftasından sonra ağrısız uterus kontraksiyonları başlar ki bunlara Braxton-Hicks kontraksiyonları denir
bu da ovulasyon testiyle bağlantısını gösteriyor:
II.İmmunolojik testler
A.Direkt aglütinasyon testleri: Anti-hCG kaplı lateks partikülleri hCG ile karşılaştığında aglütine olması esasına dayanır. Avantajı çabuk yapılabilmesidir (2-4 dak.) Ancak LH ile
çapraz reaksiyon (cross) vermesi dezavantajıdır.
testlerde yanlış pozitif sonuçların nedenleri:
1.LH ile çapraz reaksiyon verdiğinden, siklus ortasındaki LH piki sırasında (+) çıkabilir.
işte bu açıklıyor..yani ovulasyon günü gebelik testi yaparsan pozitif çıkıyor
aynı zamanda çapraz reaksiyon verdiği için hamileyken ovulasyon testi yapınca da pozitif veriyor.
neyse alim olcaz ya, oku oku ararştır araştır...
umarım haftaya bebeğin eli oldu kolu oldu, hangi doktora giyorsun muhabbetlerine gireriz :)