SİZE GÖRE AMELİYAT ZOR BENİMKİDE FİSSÜR İÇİN DEDİLER KORKUYORUM,DOKTOR BASİT DEDİ AMAsenelerce hemoroid ızdırabından sonra geç kalınmış bir şekilde son evrede cerrahi müdahale ile ameliyat oldum.
45 dakika süren bir ameliyatın sonrasında hayatımın hiç hatırlamak istemediğim 25 gününü geçirdim...
20 sene sonra belki tekrarlar denen hastalık hiçbir sebep yokken 4 ay sonra nüksetti.
nüksetmekle kalmadı 1-2 ay sonra yine son aşamaya ilerledi.
üstelik ameliyatda son derece başarılı geçmişti.
ben yinede başka bir doktora görünmek istedim,çünkü bir sonuca ulaşamamıştım. doktordan aldığım cevap çok kötü hemen ameliyattı..
bu sefer farklı bir yöntemden bahsetti bu yeni doktor, eve gelince hemen araştırdım tabi.sonuç yine ızdıraplı bir ameliyat ve nekahat süreci.(cerrahi müdehaleye göre nispeten daha az)
tabii tüm bu uzuuun süre zarfında kullanmadığım ne macun,ne bitki ne de özel karışım merhem kaldı..
benden size en büyük tavsiye::
ağrı yanma vs hisseder hissetmez doooğru doktora gidin ,geciktirmeyin.
şimdi utanıyorum derseniz sonrasında, ameliyat zamanı gösterilmeyen konunu uzmanı hiç bir doktor ,başhekim ,hemşire kalmıyor.söylemedi demeyin.
hemoroidin azmasını önlemek için;
karın kaslarınızı zorlamayın,ağır spordan kaçının.
klozet kullanın.evinde alaturka olanlar çok durmamaya çalışsınlar wc de.
uzun zaman geçirmeyin,ıkınmayın,kendinizi zorlamayın,zaten tam boşalamama hissi oluyor zorlasanız dahi o hissi kaybedemiyorsunuz,uğraşmayın.
mayalı,asitli içecekler yasak.
acıyı,turşuyu söylemeye bile gerek duymuyorum.
uzun süre çömelerek iş yapmayın,uzun süre ayakta durmayın ve yine aynı şekilde uzun süre oturmayın.
yumuşak tuvalet kağidi kullanın.hatta tuvalet kağidi hiç kullanmayın.ıslak havlu kullanın.
mutlaka iyi dezenfekte edin.
kabız en büyük tetikleyici zaten.ayrıyetten başlangıç sebeplerinden en güçlüsü.
o bölge enfeksiyon kapmaya çok çok müsait.deyim yerindeyse buluttan nem kapıyor zaten.
en önemlilerden bir tanesi ise ü şüt me mek!kesinlikle üşütmeyeceksiniz özellikle ayaklarınızı.ayaklar direkt oraya vuruyor.
stress yassak.makat kaslarını etkiliyor.
yine aklıma geldikçe yazarım daha sonra.
azdığı taktirde sıcak su uygulaması epey işe yarıyor.
yalnız sıcak su leğenine yerde oturmayın.
oda karın kasını zorladığından klozetin içine koyup orda oturmaya çalışın.
yada başka bir çözüm bulun .
sıcak su makata mutlaka temas etmeli,buharından yararlansam da olur demeyin.
pomad ve yanında dr un vereceği dolaşimi arttıracak ilaçlarda fayda veriyor.
şunu da hatırlatmak istiyorum,acıyı çekmemeye çalışın.yani ağrı kesici hemoroidde çok önemli. bünye ağrıyı hissettiği taktirde şişmiş memecikler biraz daha şişiyor ve acı katlanıyor.
mutlaka ağrı kesici alın.
altınıza aldığınız sıcak su torbasıyla beraber dinlenmeye çalışın.
destan yazmışım destan.ama bunlardan fayda göresiniz diye yazdım.
ne diyim hepimize hemoroidsiz günler.a.s.
GEÇENE KADAR HER ŞEYİ DENEMEKTE FAYDA VAR AĞRI DAYANILMAZ:bbo:bu uygulamayı yaklasıkk 3 ,4 gün kadarr yaptımm.geceyii tercih ettimm çünki,sabaha kadarr kalmasıı ii olur die düşündümm.ama sabah kalkıncaa yeniledim.ziraa bu dert bende inanılmasdı.yaklasık 2.5 yıl geçti, tekrarlamadıı.haa arada çokk stresli olursamm hafif bi sızlama oluoo ama memeler çıkmıoo.bu durumdaa memelerii de kurutuoo diebilirmm sanırımm.lütfen deneyinn inankii faydasınıı görüceksiniss..:dance:
kürü bende deniğcem çok basitdere otu kürü diyorum arkadaşlar yaa
hem zahmetsiz hem sağlıklı
neden kimse denemiyo ya denedim faydasını gördüm diyorum
benimkide fissür ameliyat olmamak içi elimden geleni deniyorumya araştırdım netten,kimi öyle diyor kimi böyle... Keçiboynuzu kabızlığa iyi mi gelir, kabız mı yapar? Deneyen var mı?
fisür bendede var bide benimkinin fistülüsüde var ilaç kullanıyorum krem çörekotu yağı kantoron yağı 24 gün çektiğim ağrı geçti sadece kanama devammerhabalar, ben de 3-4 senedir anal fissürden muzdaribim. ocakta ameliyat da oldum ama yine oluştu çatlak. çünkü çok kolay kabız oluyorum, hele bir de şu an ramazan iyice azdı. bugün 11 de tuvalete çıkıp sıcak suya oturdum, ancak hala ağrıyor, patates bana da iyi gelir mi acaba?
arkadaslar burada yazmistim ogun cok agrim vardi ve basurum patlayacak kadar buyumustu esim bile halime aciyordu sonra nette arastirdim 10 adet patlicanin yesil sap kisimlarini yikayip 10 bardak suda yarim saat hasliyorsun kisik ateste soguduktan sonra icindeki saplari alip suyu buzdolabina koyuyorsun sabah aksam ac karnina bir bardak iciyorsun 5 gun sonunda basur tamamen yok oldu diyemem ama cokkk kuculdu agrilarimda gecti hamdolsun ben denedim iyi geldi insallah herkese sifa vesilesi olur
sert değilmi mide nasıl eritçekpamuğa kantaron yağını batırıp basurlu bölgeye sıkıştırın. hem ağrı geçer hem de iyileşir
ama içerden de tedavi edelim derseniz 14 gün boyunca 3 adet şeftali çekirdeğini sabah aç karnına yerseniz
uzun bir süre böyle bir sorununuz kalmaz.
benimde fissürüm var ameliyat sonrası çabuk iyileşme oldumuyok öyle bi saçmalik arkadaşim hem hemoroitim hem fissürüm vardi
1,5 ay kadar sürünüp aci çektikten sonra ameliyat karari ile eylül ayinda dr.gittim
bu arada denemediğim kullanmadiğim ilaç bitki krem fitil oturma banyosu kalmadi
wc ye çikmak işkenceydi resmen oturamiyordum bile:çok üzgünüm:
dr.yirtiğin hemoroitten kaynaklandiğini hemoroidi hallederse yirtiğinda
kendiliğinden kapanacağini söyledi ve nitekim de öle oldu
2 ay oldu ameliyat olali bombayim bomba :sm_cool::dance:
boşuna beklemişim zaman kaybından başka bişe değil ertelelemekhihoyyyt
acil şifalar herkese ben kurtuldum darisi başinizakaydirigubbakcemile2