Başlığım ilgi çekici olmasa da... Yardım lütfen..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.853
57.508
798
Aslında bir önceki konumdan kırgınım hala açıkçası:ssz:
Sütlü tatlı tarifi istedim vermedi bir kişi bile.:14:

Neyse konu başlığım aldatıldım, eşim .... izliyor gibi ilgi çekici olmasa da şansımı denemek istedim.
Dert sayılmaz aslında ama çalışan bir bayan için ve üşengeç bir ben için:27: dert..

Misafirlerim gelecek pratik ama lezzetli bir şeyler yapmak istiyorum.
Sarmam ve kurabiyem var hazırlayıp buzluğa atmıştım bu zamanlar için.

Aslında elim lezzetlidir ama pek bilgim yok internet en büyük yardımcım sağolsun..

Konuma sizin için can kurtaran listesinde olan ikramlık tarifler yazar mısınız?
Her türlü öneriniz beni mutlu eder..

Çaya gelen misafirler için menü istiyorum ama isim isim değil tarifleriyle bayanlar..
Hatta resim de olsa muhteşem olur..
Zahmet vereceğim şimdiden teşekkürler..

sütlü ve basıt şey istiyorsan, irmik tatlısı ve pudınglı bisküvi guzel olur :D tarıflerıne de netten bakıver :1:

kisirr:)enn sevdgm ikramlik:)hazir kek alip krem santi puding meyvelerle pratik susleyip yas pasta yapabilirsnz:)milfoy hamuruyla pratik patatesli peynirli kiymali cikolatali ne li tercih edersenz borek,hazir yufkayla tepsi boregi veya sigara boregi

Son düzenleme:
Sen cok yanlis anlamissin ama olayı. Sorun senin başlığında değil ki ana başlıkta. "Hamarat ellerden en güzel oktay usta tarifleri" yazaydi iyiydi ama dert yaziyor ya hani o bakimdan sikinti var.

Cnm hazır çikolatalı topkeklerin üzerine çikolatalı sos dökünce süper oluyo denedim çok sevdim çook aşırı pratik:))):):)

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tatlı tarifi mi istiyorsun tuzlu mu bilmiyorum.

Benim kurtarıcım Milföy böreği, beş dakkada hazırla, 20 dakkada pişir. Hem de çok lezzetli. Milföyleri çıkar buzluktan biraz yumuşasın. Karelere ayır. İçine dilediğin malzemeyi koy. Ben en çok sosis, sucuk-kaşar ikilisi ya da beyaz peynir koyuyorum. Üçgen şeklinde kapat. Üstüne yumurta sarısı sür fırına at. Oldu bitti. Hatta bi ara abartıp tatşısını yaptım, nutellalı, ballı elmalı ve vişne reçelli. Fena olmadı.

İkinci olarak yine kolay bi tarif. Hazır yufkayı aç, içine bi yumurtayı kır ve yay. Rulo yapar gibi bi ucundan katlamaya başla yaklaşık 5 cm kalınlığında. Sonra ruloyu karelere ayıracak şekilde kes ve o parçaları kızart. Yanında peynirle çok misafir gibi olmayan misafirlere ikram edilebilir.

Mikrodalgan varsa onda ıslak kek yapabilirsin. Tarifi biliyorsundur heralde. Yarım ölçü yap küçük bi borcama koy, en yüksek ısıda 10 dakkada pişiyor.

Resimlerim yok malesef. Aklıma da daha kolay bişey gelmedi.

Yalanci profterol denemelisin pastanedeki gibi.. Malzemeler:
1 litre süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un (kaşık dolu olsun)
2 poşet krem şanti
1 paket tuzsuz etimek
üzeri için;
1 paket dr oetker çikolatalı sos
Hazırlanışı;
1-Etimekleri bir kabın içine ufak ufak doğrayalım.
2-Bir tencereye sütü şekeri ve unu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
3-Muhallebi biraz soğuyunca krem şantileri toz halinde muhallebimize ilave edip mikser yardım ile 2-3 dakika çırpalım.
4-Etimekleri de muhallebiye ilave edip karıştıralım, dikdörgen bir borcama bu karışımı yayalım.
5-Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre yapıp borcamdaki muhallebili etimek karışımınn üzerine yaydıralım.
6-Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım servis yaparken üzerini istediğimiz gibi süsleyelim

$img_0808.webpcanım çilekli jöleli pasta
$makarna_salatasi.webpve makarna salatası vazgeçilmezimdir:16:

En kolay halley pastası ,tarifi nette var ,sonra krep sarma ,oda basit krep yapıyorsun ,arasına muz ve çilek koyup sarıyorsun,sonra kesip kürdan saplıyosun ,üzerine çikolata sos döküyosun ,
pratik milföy böreği var bide tabi ,kurtarıcımdır her zaman ,bide şimdi 3 malzemeli kurabiye furyası var bizim günlerde yapılan ,krem şanti ,un ve yağdan oluşuyor sadece ,en pratik ve kolay olanlar bunlar ,haa uğraştıracak şeyler istiyosan bende çook tarif var ,özellikle yöreseldir benim yaptıklarım ama zaman harcamak lazım tabi .

Aslında bir önceki konumdan kırgınım hala açıkçası:ssz:
Sütlü tatlı tarifi istedim vermedi bir kişi bile.:14:

Neyse konu başlığım aldatıldım, eşim .... izliyor gibi ilgi çekici olmasa da şansımı denemek istedim.
Dert sayılmaz aslında ama çalışan bir bayan için ve üşengeç bir ben için:27: dert..

Misafirlerim gelecek pratik ama lezzetli bir şeyler yapmak istiyorum.
Sarmam ve kurabiyem var hazırlayıp buzluğa atmıştım bu zamanlar için.

Aslında elim lezzetlidir ama pek bilgim yok internet en büyük yardımcım sağolsun..

Konuma sizin için can kurtaran listesinde olan ikramlık tarifler yazar mısınız?
Her türlü öneriniz beni mutlu eder..

Çaya gelen misafirler için menü istiyorum ama isim isim değil tarifleriyle bayanlar..
Hatta resim de olsa muhteşem olur..
Zahmet vereceğim şimdiden teşekkürler..
SULTAN SARMASI

soykan_134376198482.jpg

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun

Milföyü şeritler halinde kesip, arasına fındık ezmesi fıstık ezmesi vs sürüp rulo yap, şekere batırıp pişir. Al sana oldukça pratik bir tarif. :)

SULTAN SARMASI

soykan_134376198482.jpg

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun
süpermişşş.....

Ben de 15 dkda pişen bir kek tarifi vereyim benim kurtaricim o ani misafir için
2 yumurta
yarim su bardagi seker
Yarim su bardagi yag
Yarim su bardagi sut
1.5 su bardagi un
K. Tozu
Vanilya
2 kasik kakao
Güzelce cirp sert bir hamur olacak kasikla dikdörtgen borcama yay. 180 derecede 15 dkda hazir hem de normal firinda. İliyinca 1 bardak soguk süt ve 1 tatli kasigi nescafe yada kakao ile hazirladigin sosu kekin üzerine dok. Üzerine de ister çikolata sosu ister ağlayan kek misali krem santi ve çikolatali sos tamamdir.

$IMG02212-20140512-2243.webp

Şu da benim yaptığım uyduruk bir tatlı geçenlerde. :) Kupların altına bebek bisküvisi ezip koydum. (Bayılırım da koca kız olmama rağmen. :) ) Üzerine aşağıdaki tarifte yazan muhallebiyi döktüm. En üstüne de kendi yaptığım meyve jölesini döktüm. Bunun için de dondurucuda bulduğum karadutları göz kararı su ve şekerle kaynatıp şurup yaptım. Suyunu süzüp onu da 1.5 tatlı kaşığı nişastayla pişirerek jöle haline getirdim.
Herhangi bir meyveyle yapılabilir sanıyorum.
1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 buçuk fincan şeker, 1 yumurta, 1 paket vanilya. Bunları muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişiriyorsun.

Benimde henüz çok pratik bi tarifim yok yavaş yavaş oluyor :)
Ve bu konuda bir kaç şeyi beğendim deneyeceğim inşallah :56:

sütlü ve basıt şey istiyorsan, irmik tatlısı ve pudınglı bisküvi guzel olur :D tarıflerıne de netten bakıver :1:

Sütlü üstüne jöle olanlara takmıştım ama tarifler hep uğraştırıcı gelmişti.
Ben yeni yeni deniyorum gözümü korkutan tariflere kalkışamıyorum canım sağolasın..:)

kisirr:)enn sevdgm ikramlik:)hazir kek alip krem santi puding meyvelerle pratik susleyip yas pasta yapabilirsnz:)milfoy hamuruyla pratik patatesli peynirli kiymali cikolatali ne li tercih edersenz borek,hazir yufkayla tepsi boregi veya sigara boregi

Kısır daha hiç yapmadım iki yıllık evliyim utanç verici biliyorum:ssz:
Aklımda kısır var ama yapacağım bu kez sanırım.. :) Teşekkürler..

Sen cok yanlis anlamissin ama olayı. Sorun senin başlığında değil ki ana başlıkta. "Hamarat ellerden en güzel oktay usta tarifleri" yazaydi iyiydi ama dert yaziyor ya hani o bakimdan sikinti var.

Yok yazdığım başlıkları tek geçerim. :)
Benim de ilgimi daha çok çekiyor onlar yalan değil.
Ama böyle bir başlık da benim gibilere yardımcı olur fena olmaz değil mi?:)

Cnm hazır çikolatalı topkeklerin üzerine çikolatalı sos dökünce süper oluyo denedim çok sevdim çook aşırı pratik:))):):)

Hmmm çok yoğun çikolata olmaz mı canım?

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tatlı tarifi mi istiyorsun tuzlu mu bilmiyorum.

Benim kurtarıcım Milföy böreği, beş dakkada hazırla, 20 dakkada pişir. Hem de çok lezzetli. Milföyleri çıkar buzluktan biraz yumuşasın. Karelere ayır. İçine dilediğin malzemeyi koy. Ben en çok sosis, sucuk-kaşar ikilisi ya da beyaz peynir koyuyorum. Üçgen şeklinde kapat. Üstüne yumurta sarısı sür fırına at. Oldu bitti. Hatta bi ara abartıp tatşısını yaptım, nutellalı, ballı elmalı ve vişne reçelli. Fena olmadı.

İkinci olarak yine kolay bi tarif. Hazır yufkayı aç, içine bi yumurtayı kır ve yay. Rulo yapar gibi bi ucundan katlamaya başla yaklaşık 5 cm kalınlığında. Sonra ruloyu karelere ayıracak şekilde kes ve o parçaları kızart. Yanında peynirle çok misafir gibi olmayan misafirlere ikram edilebilir.

Mikrodalgan varsa onda ıslak kek yapabilirsin. Tarifi biliyorsundur heralde. Yarım ölçü yap küçük bi borcama koy, en yüksek ısıda 10 dakkada pişiyor.

Resimlerim yok malesef. Aklıma da daha kolay bişey gelmedi.

Tatlı, tuzlu farketmez hepsinden isterim :)
Yazan ellerin dert görmesin teşekkür ettim..

Yalanci profterol denemelisin pastanedeki gibi.. Malzemeler:
1 litre süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un (kaşık dolu olsun)
2 poşet krem şanti
1 paket tuzsuz etimek
üzeri için;
1 paket dr oetker çikolatalı sos
Hazırlanışı;
1-Etimekleri bir kabın içine ufak ufak doğrayalım.
2-Bir tencereye sütü şekeri ve unu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
3-Muhallebi biraz soğuyunca krem şantileri toz halinde muhallebimize ilave edip mikser yardım ile 2-3 dakika çırpalım.
4-Etimekleri de muhallebiye ilave edip karıştıralım, dikdörgen bir borcama bu karışımı yayalım.
5-Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre yapıp borcamdaki muhallebili etimek karışımınn üzerine yaydıralım.
6-Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım servis yaparken üzerini istediğimiz gibi süsleyelim

Teşekkür ederim.. Aklımda olacak bu ;)

Eki Görüntüle 1146612 canım çilekli jöleli pasta
Eki Görüntüle 1146613 ve makarna salatası vazgeçilmezimdir:16:

Makarna salatasını ben de çok severim.
Jöleli tatlı yapmak istiyorum ama basit bir tarif bulamamıştım istediğim gibi..

En kolay halley pastası ,tarifi nette var ,sonra krep sarma ,oda basit krep yapıyorsun ,arasına muz ve çilek koyup sarıyorsun,sonra kesip kürdan saplıyosun ,üzerine çikolata sos döküyosun ,
pratik milföy böreği var bide tabi ,kurtarıcımdır her zaman ,bide şimdi 3 malzemeli kurabiye furyası var bizim günlerde yapılan ,krem şanti ,un ve yağdan oluşuyor sadece ,en pratik ve kolay olanlar bunlar ,haa uğraştıracak şeyler istiyosan bende çook tarif var ,özellikle yöreseldir benim yaptıklarım ama zaman harcamak lazım tabi .

Aaa şu krepli olanın tadı waffle gibi oluyor değil mi?
Bir kere yemiştim bayılmıştım da deneyebilirim onu da sağol..

SULTAN SARMASI

soykan_134376198482.jpg

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı

Teşekkür ediyorum harika görünüyor da biraz uğraştırıcı geldi çok tembelim biliyorum:17:

Back
X