Kız İsteme başlamadan bitti galiba... :(((

baban istemiyorsa bırak derimlmaz:
bnm babam olsaydı ve hayır deseydı ikna bile etmezdım
laf dinlemek lazımm bence
ileride pişman olursn sonra
neler görüyorz burda vazgeç..

canım bunu düşünmüyor değilim
sevgimden ve onun bana sevgisinden hiç şüphem yok, ama hayat insana neler gösteriyor..
kimse ayrılmak için evlenmez ama olur da buna benzer birşey olursa birdaha babama asla bakamam

sizin yaşınız evlilik için küçük bence
babanız bu yüzdende ileride fikirlerin değişebilir demiş olabilir
hem bunu neden söylediki, benim aklım takıldı bu söze
sevgilinizin tahsilimi denk değil, işimi iyi değil neden acaba
yanlış anlamayın tahsil insanı insan yapmıyor ama şuan babanızın ne düşündüğünü anlamaya çalışıyorum

bence okulunuz bitmeden söz nişan olayı için erken davranmışsınız
mantıklı olmak lazım
seviyor ve seviliyor olabilirsiniz ama o sizin babanız, elbet sizin iyiliğinizi düşünüyordur

erkek arkadaşım benden 4 yaş büyük, hava subayı, yani bunda da bi uyumsuzluk yok, bende öğretmenlik okuyorum bu yıl son inşallah

hıııımmmmm anladım canım
evet görünürde bi sorun yok gibi
ama evlilik için sizin yaşınızın küçük olduğunu düşünüyorum hala
belki babanızda bundan dolayı demiştir öyle
keşke okulun bitmesini bekleseydiniz başlangıç için
ama bu demek değilki illa ayrılmalısınız
siz ilişkinize devam edin doğru olduğuna inanıyorsanız
ama temkinli olun, iyi tanımaya çalışın
ayrı şehirlerdesiniz, sık görüşemiyorsunuzdur
şimdi babasıda hastaymış çok geçmiş olsun bu arada
derdini veren Rabbim dermanınıda verir inşallah
tanımaya çalışın derim ben
seneye tekrar açarsınız konuyu olmassa

zaten babamı arkama alamam gibi geliyo bana, bırakkıp gidemem; ama diğer yandan onu da bırakamam.. zaten tek çare bu galiba.. beklemek
paylaştığın için çok tşk cnm

rica ederim canım
ne zaman istersen

şunuda unutma dışardan herkes iyidir
içine girince asıl anlarsın iyimi değilmi
o yüzden sevgilini denemeye çalış arada
Allah yardımcın olsun

okulun bitene kadar bekle derim...ayrıca babası da hastaymış.. onların da şu anda bu tür törenlerle uğraşacak halleri yoktur...zamana bırak...bu arada da onu iyice tanımaya çalış...babanın da düşünceleri değişir belki bu süreçte...her şey gönlünce olsun...:Saruboceq:

Evlilik çocuk oyuncağı değildir,baban de sanırım aklı başında biridir.Belki de ailesi ve tavrı hoşuna gitmemiştir.Aynı evdesiniz,küsse bile çek bir odaya sebebini sor,koca adam küstüm oynamıyorum yapmaz sanırım.
Sevgilin de beklesin,yüzük takmadan daa pek ala beklenir.Zaten şu anda çok daha mühim bir dert açılmış başlarına,bu konu rafa kaldırılır sanırm.

fikirler için çok teşekkürler kıslar, bu akşam babamla konuşcm, gelişmeleri yazarım

cnmm acele etmeyin benceee şimdii babalarınız yok diyorsa ısrar etmek le iyicene ters tepki alırısınız..zamana bırakınnn okulunnun bitmesine bi yıl varmış daha önce bi okulunu bitir sonra bence hallolurr..şahsen benim kızımm olsa daha okulunu bitirmeden gelip biri istese vermezdimmm..

cnm babası hasta olduğu için senle veda konusması gibi bişi yapmış olabilir üzülme ama bence aşkının peşinide bırakma zaman geçer baban düşünür bende buna benzer bişi yaşadım bırakmam dedim suanda düğünümüze 15 gun kaldı ve ailem cok iii ona karsı annem bana bile kızım demedi hiç ama ona her konustuunda oğlum diyor bence zamana bırak hemen karamsar olma

canım bence aşkının peşinden git,çünkü baban istemiosa bile bunun gerekçesini açıklamak zorunda aksi takdirde sana kötülük yapmış olur,bunun farkında deel mi bu adam:Sinsan içine sinmiosa şu şu sebeblerden dolayı sinmedi der,siz anlamışınız sonuçta,22 yaşında koskoca kızssın,hadi görücü usulü bişi olsa dicem ama içime sinmedi sallla denir ama böle bi durumda en azından bikaç sebeb sıralaması gerkir,babanın hareketi bana EGO kokuooo...babanın sevinmesi gerekirdi böle bi olaya nolcak şimdi adı konulmadan 1 sene daha mı gezceniz siz yanlış yapmış baban,ters tepcek haberi yok... ne güsel kızımın ilişkisinin adı var bizim aileyede laf gelmes(bazı densiz insanlar hep böle olayları mahallerde laf ederler ya o açıdan sölüom) die düşünceğine veto koyoyo.ne vardı sanki bu yıl söz öbür yıl nişan sonraki yıl düğün olsa hem küçükte evlenmemeiş olurdun,sen sevgilinin babasına takılma sölediklerine adam can derdine düşmüş yazık,ama babanla acilen bi konuşma yapmalısın yoksa yasaklar sana başka şeler yaptırtabilir,ailenin rızası olmadan biriyle velenmeni kimse istemes

ben bu işi anlamadım birde o kadar cok bitanem yazmısınız ki konuyu okurken dikkati dagılıyor insanın

aynen -tatlicadiarzu-

askının peşinden git canım...bu devirde aşk kolay bulunmuyor..

aşk bulunmuyor ama baba hiç bulunmuyor lmaz: kötükedihüso

bence baban haklı

daha 22 yaşındasın okulun bitmesine 1 yıl var ve tanışalı 9 ay olmuş hemen evlenme girişimlerine başlamışsınız

ailenin evlenecek ilk kızıysanız babanın bu durumu atlatması biraz daha zor oluyor belki bunun da payı vardıkafamçokkarıştı

babanz ne demiş dikkat lütfen "işe başla bi, işe başladıktan sonra hayat görüşün değişebilir" bu da çok doğru.
hayat görüşün deiğişir, karşıdaki insandan beklentilerin değişir... sonra evlendiğine veya o adımları attığına bile pişman olabilirsinyerimseniben

babanız sizin kötülüğünüzü değil iyiliğinizi istiyor hiç şüphesiz.a.s

o, konuyu öğrenmiş zamanla içine sindirir, okulun bittikten sonra talebini yinelersin..acele etmeyip beklemeniz szin için daha iyişakkıdı

sevgilinizin babası da kızın hemen verileceğini sanıyordu galiba, hemen vermediğine bozulmuş olablir... veya oğlunun hemen evlenmesini istiyordur... çok takmamak gerek "el"in sözlerini tavırlarını :bbo:

herşey için zaman ve sabır gerek... istediğimiz şeyler ha deyince olmuyor ki:lepi:

zamanı gelince de tereyağından kıl çeker gibi hopppp bütün işler bir çırpıda halloluveriyor kaydirigubbakcemile2

Mart ayında tanıştım ve temmuz ayında nişanım oldu.
evlilik teklifi aldığımı anneme söylediğimde 3 gün boyunca ağladı ve bana tavır aldı.
Ben öğretmenim ve nişanlım da polis. Nişanlımla aynı yerde çalışıyoruz ve onu tanıyan herkes ne kadar iyi birisi olduğunu anlattı anneme. Bunları duymasına rağmen annemin takındığı bu tavrın nedenini anlayamamıştım başlarda. Sonra onunla konuştum ve tek nedenin anne olmaktan kaynaklı olduğunu söyledi. Sen de kız annesi olursan beni ancak ozaman anlarsın dedi. Bunları duyduktan sonra da pek üzerine gitmedim açıkçası.
Bir hafta boyunca bu konuyu konuşmadık. Sonra o da kendini bu fikre alıştırdı ve isteme tarihini görüşelim dedi. Onların ne düşündüğünü ne hissettiğini anlamaya çalış.
Baban bir konuda çok haklı. Öğrenciyken hayatın ne kadar farkında olduğumuzu iddia etsek de çalışmaya başladıktan sonra herşey değişiyor. Herşeyin daha ii olacağını düşünürken tam tersine herşey daha da zorlaşıyor.
Öğretmen olmak için öncelikle kpssyi kazanman gerek bunu belki ilk yıl yapamayacaksın. ataman olmadan evlenirsen belli zorluklar yaşacağını düşünüyor olabilir baban.Ki böyle düşünüyorsa çok haklı bence.
Ayrıca sevgilinin mesleği gerçekten çok zor. benim ablam da asker eşi ve çok fazla zorluk yaşıyorlar. Allah korusun zor bir meslek, her türlü zorluğa kendini alıştırman gerekiyor. Ben de diğer arkadaşlar gibi yaşından kaynaklı olarak bunları kaldırabileceğin konusunda tereddütteyim ve baban bunu da düşünüyor olabilir.
Son olarak anne ya da baba ne kadar ilgisiz olsalar da sevgilerini göstermeseler de onların söylediklerini asla es geçmemek gerek. çünkü hiçbir anne ve baba evlatlarının kötülüğünü asla istemezler. Eşin seni mutsuz gördüğünde kapris yapıyor yine diyebilir ama annenin ve babanın içine dert olur bu durum.

kıslar öncelikle bana yardımcı olmak için fikirlerini benimle paylaşan herkese çookkk teşekkür ederim, herkesin düşüncesi ayrı ayrı benim için önemli

dün akşam kendi babamla değil ama erkek arkadaşımın babasıyla konuştum
o gün rahatsızlığımı yeni öğrendiğim için biraz kırıcı konuşmuş olabilirim dedi
sizin ikinizin birbirinizi sevmesi ve anlaşmanız benim için her şeyden önemli ama anne baba rızası olmayan işten de hayır gelmez, bende senin sırf biz istedik diye ailene arkanı çevirmeni istemedim, dedi
biz seni kızımız gibi sevdik, sen ne zaman isterseni artık yapacak birşey kalmayana kadar babanı ikna etmeye çalışırız, sen üzülme dedi

erkek arkadaşım 2 erkek kardeşler, büyüğü evli, tabiki onlarda bu işleri görmüş ve geçirmiş olmanın tecrübesi de var galiba, hemde zaten benim babam (bunu kötülemek için söylmiyorum ama...) biraz merhametsizdir, evlatlarına karşı da aynıdır, kendi istediği gibi davranır hep biraz daha zorlaştı işler bu yüzden..

yani karşı tarafla iyice konuşarak anlaştım, biraz daha düşününcede her şey daha iyi gibi oldu, hemde fikirlerinizi aldım, başka açılardan da bakmış oldum

sonra, benim babama gelirsekk...
babam sert mizaçlıdır, şöyle söyliyim, ben babama ancak bayramdan bayrama sarılırım o da sadece elini öperek, başka zaman babam asla sarılmaz bana, asla öpmez, zaten babalık kavramını da parayla bağlar hep, hiçbir eksiğimiz yoksa o çok iyi bir baba.. :mymeka: onun dedikleri hep doğrudur, olmaz derse olmaz :sm_confused:
dün babama iftardan sonra, seninle konuşmak istiyorum dedim
ne konuşacağını biliyorum, ben diyeceğimi dedim konu kapandı dedi :sm_confused:
artık hiç çaba göstermek de gelmiyor içimden yoruldum :çok üzgünüm:

erkek arkadaşım hava subayı, meslek endişesi bi durumu pek yok, işi çok ağır değil, maddi olarak da çok iyi bi durumu var diyemem ama 3-5 sene sonra ev alabilecek birikimi var

benim çalışmama karışmıyor, kpss kazanırsan tamam ama kazanamazsan sonra tekrar denersin, çok zorlamana gerek yok, kötü durumda değiliz diyor, bu da beni rahatlatıyor tabi :sm_cool: kpss olayı nasıl bir dert hepimiz biliyoruz klava:

yani arkadaşlar, olay şudur ki, bitanemden ayrılmayacağım :asigim: ama kayınpederim de babamı ikna edene kadar yanımda olacak :1hug: ramazan bitmeden 1 kez ararım telefonla konuşuruz babanla dedi :uhm: inşallah benm babam iyi davranır

bütün gelişmeleri anlatıcam, hepinize tekrar tekrar derdimi paylaştığınız için teşekkür ederim

Bak ne güzell yavaş yavaş yoluna girmeye başlamışş..
Siz ilişkinize sahip çıkın gerisi gelir opuyorumnanaktan
Mutluluklar...

tatlım tüm yazılanları okudum bence ayrılayım falan deme asla da yorulma eger gercekten istiosan diret babanla sürekli konuş öle benim dedigim belli konu kapandı demekle olmuyor bu işler erk arkınında işi ne güzel işte benim de babam subay biliyorum ortamı son derece güzel memur yasamı işte... sende öğretmne olacaksın bi yılın var bende öğretmen olacagım seni anlıyorum 1 yılım var kpss gibi bi dert de var inat et hem ona calış sakın derslerini salma babana diyebilesin ki bunu da basardım o zaman daha da yumusayacaktır emin ol ama sen kesinlikle kararlı davran ok kib..kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…