Başkasından kitap almak

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
Başkasından okumak için kitap alır mısınız?
Şahsen ben alamam çünkü o kitabın kendi kitabım olduğunu bilmeliyim.Bu benim için önemli.Aslında başkasına kitap da vermem çünkü bazıları çok hoyratça çeviriyor sayfaları ve kenarlarını kıvırıyor bu çok sinir bozucu bir şey... Ever bayanlar sizin düşünceleriniz neler? :)

Kitapların yeri apayrı bende bazen arkadaşlarımdan aldığım kitaplara kendimi veremiyorum..Kütüphaneden kitap alıp okumayı çok seviyorum kimler okumuştur benden önce kimlerin hayatından geçmiştir diye böyle duygusal bir bağ kuruyorum:))Başka insanlara kitaplarımı vermek konusunda sana katılıyorum benim gibi özen göstermemelerine birde altı üstü bir kitap ne olacak demelerine sinir oluyorum:KK20: ben bağlanıyorum resmen kitaplarıma:KK16::)))ayy şimdi bu yazdıklarımı okuyunca garipsedim kendimi:)):KK1::KK1:

bende başkasının kitaplarını alırken 2 kez düşünenlerdenim.

emanetin canı tezdir. sen iyi bakarsın ama başına sen görmeden bir şey gelir falan dikkat etmek lazım.

ben mümkünse ya kendim alır, kitaplığıma koyarım ya da kütüphaneden alırım.

kütüphaneler benim çoğu zaman huzur yerim oluyor.
çok seviyorum kütüphaneleri ve oradan ödünç kitap almayı.

Konuyu görünce yazmak istedim bir arkadaşım vardı yeni kitaplardan hiç hoşlanmazdı,kendine yeni bir kitap alsa önce bizlere verir,iyice yıpratarak okutturur öyle kendi alır okurdu.

Kitaplığıma koyduğum kitaplarımda yaşanmışlık olsun istiyorum derdi.

Ama ben:KK47:Kitabımı birine ödünç vermişsem ve ona zarar gelmişse tam bir şeytana dönüşüyorum. İçim yanıyor,sinirlerim yıpranıyor,kendimden geçiyorum.

kitap konusunda çok cimri ve kıskancımdır :eek: ben kimseye kitap vermem ve kimseden de kitap almam. okuduğum her kitabın kitaplığımda olmasını isterim ve çok eskiden başkasından alıp okuduğum ya da ablamdan alıp da okuduğum kitaplar varsa onları da satın alırım mutlaka.

Hiç sevmem başkasından kitap almayı. Vermeyi hele hiç mi hiç sevmem. 250 küsür kitabım vardı. Üniversitede başka şehirde okurken eve her gelen bi kitap götürmüş.
Sağolsun annemler de yok demeyi bilmedikleri için 100 den fazla kitabım ortada yok :KK47:
Getirenlerde çocuklarının eline vermişler. Kimisi karalanmış kimisinin sayfaları bükülmüş:KK47:
Artık hayır demesini biliyorum. İsteyen olursa kitaplarım benim için değerlidir. Veremem ama istersen alırım sana diyorum.
Yüzsüzlük edip al diyen bile oluyo.
Her şeye tonla para verirler. Kitaba verilen paraya acırlar. Ama senin parana acımazlar. Enayiyim ben sanki..

Benim kitap konusunda tek sıkıntım orjinal alamamam. Maddi durumum el vermediği için korsan kitaba yönelmek zorunda kalıyorum. Çok beğendiğim saygı duyduğum yazarlar içinde para biriktirip alıyorum sadece.
Eğer hepsini orjinal almaya kalksaydım şimdiye okuduğum kitapların yarısını bile okuyamazdım.
Üniversitemizin kütüphanesi çok büyük bir arşive sahipti. Hatta sanırım en büyüğü.
Bu sayede 4 senede çok fazla kitap okuma şansım oldu..

Başkasından kitap almam. Almaktan da nefret ederim.
Kimseye de kitap vermem, getirmedikleri zaman boğasım geliyo onları :KK53: Çünkü bikaç kişide kitabım kaldı:KK5:

Kitap okumayı çok severim. Önceleri ödünç alır okurdum yada kütüphanelerden yararlanırdım ancak kendi kütüphanemi oluşturma hevesine tutulduğumdan beri ödünç kitap alışverişinden uzaklaştım. Okuduğum her kitap benim olsun ve kütüphanemde bulunsun istiyorum. Ancak bu alışkanlığa yeni tutulduğum için henüz çok az kitabım var. 15-20 tane. Onlarıda biri ödünç isteyecek diye kitaplığa koymaya korkuyorum. o derece yani !

Çok beğendiğim bir kitap veya yazar olursa direk arkadaşımın elinden alıyorum:21:
Ben pek ödünç vermeyi sevmem çünkü her verdiğimde ya sayfaları buruş buruş ya uçları kıvrık yada giden kitap bir daha geri gelmiyor:KK19:

hiç sevmediğim şeylerden biridir :) kütüphane oluşturmaya çalışıyorum bu yüzden de seviyorum biriktirmeyi.

Çok beğendiğim bir kitap veya yazar olursa direk arkadaşımın elinden alıyorum:21:
Ben pek ödünç vermeyi sevmem çünkü her verdiğimde ya sayfaları buruş buruş ya uçları kıvrık yada giden kitap bir daha geri gelmiyor:KK19:

yorumunuza kesinlikle katılıyorum çoğu insan özen göstermiyor kitaplara. oysa benim için çok önemliler. bu yüzden çok yakın olduğum insanlarla paylaşmayı tercih ediyorum.

Bende odunc olarak kitap almam.Kendi kitapligimda yer alsin isterim..
Hergun bakarim kitaplarima :) bakmak bile doyuruyorsa insani okumak bsmbaska bisey :)

Ve tabiki odunc vermeyide sevmiyorum.vermiyorumda zaten Cunku ben cocugum gibi bakiyorum romanlarima yipratmadan :) :) baskalari ozenmiyor

Umarim herkes su kitap okumanin guzelligine bir gun varir :) :)

Son düzenleme:
burda yazılanları okuyunca rahatladım bi kendimi öyle sanıyordum bende kitaplarımı paylaşmayı sevmiyorum çünkü geri gelmiyo çoğu getirene kadar arkadaşlarım kendimi yiyip bitiriyorum, ödünçte almam kimseden mutlaka bende de olsun diye alır kitaplığıma koyarım.

ben genelde hepsiburada.com dan alıyorum indirimli ve kargo bedava oluyor genelde.

Başkasından kitap almadım uzun süredir bunu bilemiyorum ama kitaplarımı verme taraftarı değilimdir insanlar gerçekten çok hoyrat davranabiliyor kitaplarıma ve bu beni çok sinirlendiriyor kitabımı görünce o hali deli oluyorum :)
Kitaplarımı ve kalemlerimi kimseyle paylaşamıyorum.

Başkasından kitap kolay kolay ödünç almam . Çünkü okuduğum kitabın benim olduğunu bilmek isterim . Daha sonra tekrardan elime alabileceğimi, alıntılarımı tekrardan okuyabileceğimi bilmek isterim .

Almaya da vermeye de bayılırım. Hatta bir grup arkadaşımla özellikle
farklı kitaplardan oluşan kitaplık sahibi olmaya özen gösteriz.
Bu grubun oluşturulması ön elemelerden sonra gerçekleşti elbette.
Kitaplar aramızda seyahat halindedir sürekli. :KK9:

başkasından kitap almam ayrıca vermem de
okumak isteyen ya kütüphaneye gitsin ya da üst baş alıp duracağına parayı kitaba ayırsın
en sinir olduğum şey kütüphanemin bozulmasıdır
her kitabımın yeri vardır sırası vardır
gelirler ellerini uzatıp rastgele birini alırlar başka yere koyarlar ben bunu okuyacam der alır geri getirmezler :KK19:

X