• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka şehire taşınmalı mıyım

Yarısını kardesi yarısını de kendisi ödüyor borcun ve babası bütün borcu bizim ödememizi istiyor annesi sürekli duygusal baskı yapıyor ödememeyi çok isterim ama zor gibi
küçük yerde geçinemezken büyük yerin masrafı da büyük olur.

Allah yardımcınız olsun.

Kardeşi inşaat işinde çalışıyor öyle bi işten bahsediyordu
İnşaat işi nasıl bir şey ki ayda 3bin getiriyor? Ben yapı olarak kimsenin lafıyla hareket etmediğim için bana kumar oynuyormuşsunuz gibi geliyor. Çünkü hiçbir şey net değildir maalesef.
Hakkınızda hayırlısı tabi.

o inşaat işleri öyle olmuyor
eşim inşaatta çalıştı yıllarca
çoğu yer düzenli maaş ödemez
üstelik aşırı yıpratıcı bir iş

istanbulda kira ödeyebilecek misiniz
gecekondular bile pahalıdır
bunu yolu marketi var

onun yerine babasının borcunu ödemeyi bırakıp geçinemiyoruz baba ödeyemiyoruz deseniz sorun kalmaz zaten.

Merhaba şöyle anlatayım . Küçük bi şehirde yaşıyoruz 1 senedir bundan önce ilçesindeydik.. esimin maaşı asgari ücret yol parası falan 1800 alıyor bazı borçlar var ve bize kalan 300- 400 en fazla hatta o da kalmıyor da zor idare ediyoruz. Ben çalışmıyorum o kadar işe başvurdum hiç geri dönen olmadı ...henüz evde ihtiyacımız da çok ama para olmayınca hiçbirini alamıyoruz. .İstanbula taşınmayı düşünüyoruz yani kararsızız oraya taşınması düzen kurması kolay değil tüm akrabalarım orada burda tek bi akrabam tanıdığım da yok .yapabilir miyim yeni düzen borçlar bi iş bulabilir miyim inanın ne yapacağımı bilmiyorum siz olsanız ne yaparsınız bi fikir verin ..borçlar ne derseniz buraya taşınırken hiç paramız yoktu oturma grubunu ve yatak odası takımını buzdolabını borçla aldık onun borcu daha çok var ve babası sigortaya yatırmak için kredi çekti onu ödüyoruz neden ödüyorsunuz derseniz 1 senedir para göndermiyor diye küs ödemeye mecbur bıraktı ..

Kurban olam gelmeyin. Orada asgari ucretle calisan adam buraya gelince müdürlükten başlamayacak. Bildigin perişan olursunuz.

El beceresi gerektiren işler yapıp instagram vs de satsanız. Küçük yerdeymişsiniz mesela oraya özgü el sanatlarını öğrenseniz. Ya da küçük şehirde okul hastane vs memurların çalıştığı yerlerden yemek yapıp satabilirsiniz. Tam maaş olmaz ama işinizi görür. Arkadaşım örgü yapıyor bebek için siparişlere yetişemiyorum diyor.

İstanbul'un artık taşı toprağı altın değil. Kiralar, ulaşım, yiyecek-içecek her şey çok pahalı. Burda elinize 300-400 tl kalıyorsa, İstanbul'da o kadar da kalmaz...

El beceresi gerektiren işler yapıp instagram vs de satsanız. Küçük yerdeymişsiniz mesela oraya özgü el sanatlarını öğrenseniz. Ya da küçük şehirde okul hastane vs memurların çalıştığı yerlerden yemek yapıp satabilirsiniz. Tam maaş olmaz ama işinizi görür. Arkadaşım örgü yapıyor bebek için siparişlere yetişemiyorum diyor.
El becerim pek fazla yok açıkçası o konuda beceriksizim

İstanbul'un artık taşı toprağı altın değil. Kiralar, ulaşım, yiyecek-içecek her şey çok pahalı. Burda elinize 300-400 tl kalıyorsa, İstanbul'da o kadar da kalmaz...
Hep merak etmişimdir oradakiler nasıl geçiniyor tanıyorum bazılarını eşi çalışmıyor 4 hatta 5 çocuklu ve taşeron nasıl geçiniyorlar hayret ediyorum

Mutfağı bile olmayan bir eve 1600 kira istiyorlar iş zaten Yok trafik desen ölsen yetiştiremezler birikiminiz Yok borcunuz çok neyle gelip düzen kuracaksınız

El becerim pek fazla yok açıkçası o konuda beceriksizim
Valla canım iş zora girdi mi insan herşeyi yapar. Çok çok emek gerektiren şeyler değil basit örgü işi olur, mesela yemek işi, cupcake hazırlama tarzı şeyler olabilir. Biraz kendini zorlayacaksın ben el işi diyorum ama illa ki yetenekli olduğun bir alan vardır. Bu devirde ekmek bulmak zor. Çok fazla fedakarlık yapmak gerekiyor. İstanbul için çekimserimharcamalar masraflar çoktur kira fazla olur 2000-3000 tl lik işin garantisi de olmayabilir. Siz bebek sahibi oldugunuz da mecbur bir sure bakamayacaksınız. Bunları da düsünmelisiniz.

Hep merak etmişimdir oradakiler nasıl geçiniyor tanıyorum bazılarını eşi çalışmıyor 4 hatta 5 çocuklu ve taşeron nasıl geçiniyorlar hayret ediyorum
Geçinemiyorlar ki... Kadın temizliğe gidiyor, eşi taşeron çalışıyordur. Borçları da vardır. Tabi çalıştıkları yerler de ayaklarının dibi değil.
Kıt kanaat geçiniyorlar... Bizim evde 3 kişi çalışıyor...

Eve et kırk yılda bir giriyor. Üste başa en ucuz yerden içine sinmeye sinmeye alıyorsun. Bir arkadaşında bir yere çıkmak tam olarak lüks sınıfında. Sinemaya gidip misiriyla kolasıyla film izlemek 50 lira. O yüzden sinema yok. Tiyatro sadece oradan buradan duyulmuş sey. Ulaşım git gide pahalılaşıyor. Yol yapıyorlar ama geçişi gidiş dönüş 40 lira. Say say bitmez. O yuzden evde oturup sabahtan akşama gün doldurmaya geçinmek diyorsan evet geçiniyorlar.

Günde 1.5'ar saatten 3 saat yolda olma durumu da var... Tıklım tıklım otobüsler.
Trafik, yol bakım vs varsa hepten yandın zaten

Valla canım iş zora girdi mi insan herşeyi yapar. Çok çok emek gerektiren şeyler değil basit örgü işi olur, mesela yemek işi, cupcake hazırlama tarzı şeyler olabilir. Biraz kendini zorlayacaksın ben el işi diyorum ama illa ki yetenekli olduğun bir alan vardır. Bu devirde ekmek bulmak zor. Çok fazla fedakarlık yapmak gerekiyor. İstanbul için çekimserimharcamalar masraflar çoktur kira fazla olur 2000-3000 tl lik işin garantisi de olmayabilir. Siz bebek sahibi oldugunuz da mecbur bir sure bakamayacaksınız. Bunları da düsünmelisiniz.
YouTube da yemek için videolar çekmeyi düşünüyorum aslında ama işe yarar mı bilemiyorum

Back