• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka şehire taşınmalı mıyım

Prensess12

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2017
273
195
23
Merhaba şöyle anlatayım . Küçük bi şehirde yaşıyoruz 1 senedir bundan önce ilçesindeydik.. esimin maaşı asgari ücret yol parası falan 1800 alıyor bazı borçlar var ve bize kalan 300- 400 en fazla hatta o da kalmıyor da zor idare ediyoruz. Ben çalışmıyorum o kadar işe başvurdum hiç geri dönen olmadı ...henüz evde ihtiyacımız da çok ama para olmayınca hiçbirini alamıyoruz. .İstanbula taşınmayı düşünüyoruz yani kararsızız oraya taşınması düzen kurması kolay değil tüm akrabalarım orada burda tek bi akrabam tanıdığım da yok .yapabilir miyim yeni düzen borçlar bi iş bulabilir miyim inanın ne yapacağımı bilmiyorum siz olsanız ne yaparsınız bi fikir verin ..borçlar ne derseniz buraya taşınırken hiç paramız yoktu oturma grubunu ve yatak odası takımını buzdolabını borçla aldık onun borcu daha çok var ve babası sigortaya yatırmak için kredi çekti onu ödüyoruz neden ödüyorsunuz derseniz 1 senedir para göndermiyor diye küs ödemeye mecbur bıraktı ..

Istanbul çok zor. Orda eşin iyi bir maaşla iş bulacak mi. Yok ıkinizde asgari ücretle çalışırsanız şu anki durumunuz daha iyi olur. Çünkü büyük şehir herşey para. Kiralar çok pahalı, yol parası vs.. derken küçük ilcenizi ararsınız.

İstanbul da siz de asgari ücretle çalışsanız elinizde bu sefer hiç para kalmaz. 1000 liradan aşşağı kiralık ev yok. Ki iş bulabilir misiniz bilmiyorum.
Bence bu şartlarda kesinlikle taşınmayın.
Eşimin kardeşlerinin dediğine göre 2500-3000 alacak bir iş bulabilirler onlar bende çalışırsam diyorum belki yeter ama dediğiniz gibi daha da kötü olabilir

istambulda esiniz yeni is ariyacak
tasinma masrafi min. 5000 o da uygum bir semt olursa. is bulabilirsiniz belki ama garantisi yok. isler ve ev ayarlanirsa düşünün, yoksa biraz daha sabredin bence.

İstanbul’da hayat hiç kolay değil.zaten sizde çalışsanız bile aldığınız direk kiraya gider.yarın öbür gün bebeğiniz olsa çalışamıycaksınız tek maaşla burda daha çok zorlanırsınız

Istanbul çok zor. Orda eşin iyi bir maaşla iş bulacak mi. Yok ıkinizde asgari ücretle çalışırsanız şu anki durumunuz daha iyi olur. Çünkü büyük şehir herşey para. Kiralar çok pahalı, yol parası vs.. derken küçük ilcenizi ararsınız.
Biliyorum o yüzden kararsızım bende ama burada da hiç iş sahası yok bi çıksa işten kaldık

istambulda esiniz yeni is ariyacak
tasinma masrafi min. 5000 o da uygum bir semt olursa. is bulabilirsiniz belki ama garantisi yok. isler ve ev ayarlanirsa düşünün, yoksa biraz daha sabredin bence.
İş ve ev konusunu ablası ve abileri bi sözümüze bakıyor ayarlamak için hatta bi ara arayışa girmişlerdi bile ama ne bileyim korkuyorum genede

Eşimin kardeşlerinin dediğine göre 2500-3000 alacak bir iş bulabilirler onlar bende çalışırsam diyorum belki yeter ama dediğiniz gibi daha da kötü olabilir
Öyle demeyle olmuyor maalesef. 3000lik işi nerden bulacaklar? Yani şu an iş hazır mı? Ne işi?

Prensess12 Prensess12 merhaba..
Küçük yerlerde, sokaktan 25 kuruşa aldığınız su, istanbul'da 1 tl. Yani 4 katı masraf. Suda bile böyleyken, kira, yol, yiyecek, vs masraflarını siz düşünün. Bence düzeninizi hiç bozmayın..

Öyleyse önce işini bulur, ona göre uygun bir ev bulunur ve siz tasinirsiniz ama şimdi işten çıkıp ta iş bulmak için gitmeyin derim.

Mutfak parası babasına gidiyor en çok ona üzülüyorum yoksa ne eksik ne fazla yetiyordu bize ama şimdi sebze meyveyi borçla alıyoruz

Biliyorum taşınmaya para gerekiyor yeni düzen yeni iş hepsi zor ama burda iş imkanı olmadığı için olan işte de hakkettiği parayı vermiyorlar ..ben en son ne zaman kendim için birşey aldım hatırlamıyorum eşim de öyle çamaşır makinesi bozuldu çalışmıyor tamire para yok eşim yaptı tekrar bozuldu kaç haftadır mutfak alışverişi yapmıyoruz buğun borçla birazını yaptık kredi kartı iyice kabardı ..eşimin ailesine para gönderirken annemden para istemeye utanıyorum yardım isteyemiyorum evet büyük şehrin dezavantajı çok ama burada da hiçbir gelecek göremiyorum bebek istiyor eşim hemde çok şuan bebek olduğunu düşünün onu böyle bi ortamda büyütmek istemiyorum .gitmek ve gitmemek net birşey söylemek benim için zor başka şehirlerde iş ayarlayacak tanıdığı yok varsa da kısa dönem iş peki ondan sonra ne olacak

zor.
taşeronlar o kadar alıyor.
geri kalan ancak sürekli mesaiye kalırsa o kadar alabilir.
trafiği de sorun.

ben ve eşim çalışırken sabah 6-7 de yola çıkıp akşam 7-8-9 da evde oluyorduk. yemeği yiyip uyuyorduk.

tüm ev işlerini hafta sonu beraber hallediyorduk.

Biliyorum taşınmaya para gerekiyor yeni düzen yeni iş hepsi zor ama burda iş imkanı olmadığı için olan işte de hakkettiği parayı vermiyorlar ..ben en son ne zaman kendim için birşey aldım hatırlamıyorum eşim de öyle çamaşır makinesi bozuldu çalışmıyor tamire para yok eşim yaptı tekrar bozuldu kaç haftadır mutfak alışverişi yapmıyoruz buğun borçla birazını yaptık kredi kartı iyice kabardı ..eşimin ailesine para gönderirken annemden para istemeye utanıyorum yardım isteyemiyorum evet büyük şehrin dezavantajı çok ama burada da hiçbir gelecek göremiyorum bebek istiyor eşim hemde çok şuan bebek olduğunu düşünün onu böyle bi ortamda büyütmek istemiyorum .gitmek ve gitmemek net birşey söylemek benim için zor başka şehirlerde iş ayarlayacak tanıdığı yok varsa da kısa dönem iş peki ondan sonra ne olacak
biz de İstanbul'dan küçük şehire taşındık.
para yetmiyor madem kp konuşmasa da ödemeyin.

biz de İstanbul'dan küçük şehire taşındık.
para yetmiyor madem kp konuşmasa da ödemeyin.
Yarısını kardesi yarısını de kendisi ödüyor borcun ve babası bütün borcu bizim ödememizi istiyor annesi sürekli duygusal baskı yapıyor ödememeyi çok isterim ama zor gibi

Back