Baska ile tayin istemek

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.330
8.670
Not: yanlis yere acmisim konuyu Mune hanim konumu tasiyabilirmisiniz? Merhaba hanimlar. Uzun zamandir esimle aklimizda olan bir ile tayin istemek var. Daha once esim o ilde gorev yapiyordu cok baglanmistik oraya cokta mutluyduk ama esimin memleket sevgisi yuzunden memlekete tayin istedik ve 3.5 yil once buraya geldik. Her ikimizinde anne babalari burda esimin kardesi baska ilde benim kardeslerim ise yurt disinda. Buraya geldigimizden beri esimde bende kendimizi cok mutsuz hissediyoruz bir suru sorun yasadik cok sukur ustesinden geldik ama sonuc itibariyle ikimizde mutsuzuz. Oranin dogasini huzurlu ve sakin ortamini cok ozluyoruz. Simdi diyeceksinizki madem oyle tayin isteyin. Ikimizde gitme taraftariyiz ama tereddutlerimiz var. Iki tane cocugum var her iki tarafta torunlarina inanilmaz duskun burdan gidersek cok uzulecekler. Bu konuda baya vicdan yapiyorum. Ikinci tereddutum ise gidersek kendi istegimizle gittigimizi soylemeyecegiz cunku bilseler kusecekler kalp kirikligi olusacak aramizda bu yuzden tayinden oturu gittigimizi bilseler daha iyi olacak. Fakat boyle bir yalana basvurmak hic icime sinmiyor. Diger yandan baska turlu gitmemiz mumkun degil cunku aileler sorun cikaracak. Bizi gitmeye tesvik eden sebepler gidecegimiz ilin doga guzelligi, orda yasayan insanlarin gercek anlamda medeni olmalari (bulundugumuz yerin insanlari malesef pek gorgulu degil), sunulan egitimin daha iyi kalitede olmasi (orda yasadigimiz icin egitimi hakkinda az cok bir bilgimiz var) ayni egitimi burda vermek istesek cocuklarimiza onlari ozel okula gondermek zorunda kalacagiz ama buna maddi anlamda gucumuz yetmez. Benim icin agir basan sebeplerden biride ailemle olan durumum. Aramizda adeta statu farki var ve onlar bunu yuzumuze vurmaktan hic cekinmiyor. Benim esim memur kendi yagimizda kavrulup gidiyoruz zaman zaman maddi anlamda sıkıntı yasadigimiz oluyor ama bir sekilde ustesinden geliyoruz. Ailem ise cok varlikli yani oyle ortalamanin ustu falan degil babamin ciddi anlamda geliri ve bir suru mal varligi var. Malesef bir tek kendilerine zenginler ne kardeslerime nede bana pek bir faydalari yok. Mecburda degiller o ayri bir konu ama beni rahatsiz eden ailemin tutumu. Yani bunu soylemek uzucu ama zenginliklerine guvenerek bizi ezmeye calisiyorlar. Esimde bunun farkinda ve oda rahatsiz oluyor bu durumdan. Hep boyle bir tepeden bakmalar laf sokmalar. Her anne babanin yaptigi ufak tefek seyleri bile o kadar ballandira ballandira anlatiyorlarki cevreye. Sanki onlar yapmasa biz acimizdan olecegiz. Ornek vereyim gecen gun ogluma bir hirka almislar. O gunde annem bir kac kisiyle konustu telefonda ve konuyu donup dolastirip hirka mevzusuna getirdi her seferinde. Biz gittik torunumuza kiyafet aldik falan. Oyle bir anlatim tarzi varki sanki biz cocugumuza kiyafet almiyoruz butun giysilerini onlar aliyor. Ve bunu surekli yapiyorlar. Asgari ucretle gecim yapanlar bile torununa arada sirada birsey aliyor. Burda yasamaya devam edersek bizi hep boyle ezmeye calisacaklar ve benim acikcasi bu konuda hic tahammulum kalmadi. Anneme birsey soylemeyede gelmiyor haksiz olmasina ragmen kusuyor aliniyor cok dramatik tepkiler veriyor. Uzakta olsam kafam kulagim rahat edecek en azindan. Ama iste diger yandan yanliz kalacaklar diye vicdan yapiyorum. Kafam cok karisik kisacasi. Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Ailenize acirken, acinacak hale dusmeyin diyebilirim sadece. Hem kendi ruh yapiniz icin hem de kari-koca iliskiniz icin, gerekirse bencil davranin.
Allah yardimciniz olsun, aile soz konusu olunca isler pek kolay olmayabiliyor. Ölümlü dunya aslinda, keske boyle davranip, insani boyle secimler yapmak zorunda birakmasalar. Ama anladigim kadariyle aileniz size, sizin onlsra duskun oldugunuz kadar duskun, ve hassas bi yapida degil. Hayirlisi olsun.

Tesekkur ederim. Aslinda duskunler ama soz konusu maddiyat olunca bir cok seyin rengi degisiyor. Ben oldum olasi egolu bir insan olmamisimdir ama annem ve babamda malesef ego var ve zengin olmalari bu egoyu besleyip kendi evlatlarina karsi kullanmalarina sebep oluyor. En iyisi gitmek galiba bu sehirde ne ben ne esim onumuzu goremiyoruz.

Okuyamadım ama görevli kişiyi etiketlerseniz görür. Burada konunuz verimli olmaz
Bilmiyorsanız; kullanıcı adını yazmadan @ işareti koyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…