• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları başka çocuklara özenti

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Karamellim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
7
0
36
İzmir
Merhbalar
benim 4 yaşında bir kzım var. Önceden iyi bir çocuktu ama şimdi çok uyumsuz. Öncelikle ben çalışan bir anneyim. Kızım arkadaşlarına özeniyor. Bir arkadaşının yanına gittiğimizde o ne yapıyorsa aynısını taklit ediyor. Her şeye hemen alınıyor ve küsüyor. Arkadaşı bir şey yapsa benim yaptığımın aynısını neden yapıyor diye sinirlenip ağlıyor. Mesela parka gittiğimizde salıncaktan ya başkası kaparsa diye hiç kalkmıyor. Başka oyuncaklarda oynamıyor. Yada dikelip masum çocuklar gibi öylece diğer çocuklara bakıyor.Bizimle yemeğe hiç oturmuyor. Otursa bile hemen birşeylere küsüp kalkıyor. Ve ona yeni bir şey alındığında hemen onu bilip bilmediği herkese anlatıyor yani hava atıyor. Herkesin sadece kendisiyle ilgilenmesini istiyor. Bu durumu beni çok üzüyor ve bedende sinirli bir anneyim Çoğu zaman sabredemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım

iyi de kızınızın davranışlarında gariplik yok ki..ondan olgun davranmasını bekleyemezsiniz çocuğa gereksiz yüklenmeyin...onlar taklit ederek rol modeli edinerek öğrenirler..bu yaşlarda çocuğunuzun nasıl davranmasını istiyorsanız ona göstererek yani öyle davranarak öğretin...yapmaması gereken şeyleri sebeplerini mutlaka mantıklı bir şekilde açıklayarak söyleyin "böyle davranırsan arkadaşların üzülür, sen de kimseyi üzmek istemezsin değil mi?" vsvs tarzında konuşarak...

kızcağıza boş yere yüklenmeyin o daha küçücük çocuk ...siz öğretmezseniz nasıl davranacağını nereden bilsin??

arkadaşlarla yarışa girme 6 yaşından sonra başlar.sizin kızınız yaşıtlarından hızlı ilerliyor olabilir. bazı çocukların sosyal zekaları daha hızlı gelişir. ve çocuk gelişim uzmanları çocuğun yarıştırılmasından yana. o yüzden üzülmeyin mutlu olun bence

Back