• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başka bir kadından kardeş ?????

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
Merhaba kızlar,
Bundan 12 sene önce annemle babamın mutlu giden evliliği bitti. Üni de tanışmışlar ve çok seviyordu babam annemi ta ki 12 sene öncesine kadar. Andropoz mu bilmiyorum inanın artık büyü falan bile olduğunu düşünüyorum. Neyse kavga dövüş ayrıldılar çünkü ortada bir neden yoktu ( yada biz öyle sanıyorduk ) (son aylarda başladı yoksa çok mutluydular) Babam garip giyinmeye başladı. Anneme uzak davranmaya. Hergün evde kavga çıkarıp sokaklara çıkıyordu . Hepimiz ağlıyorduk ama sanki içine şeytan girmiş gibi yabancı bakıyordu bize. Bir akşam kendine engel olmaya çalışan ablamı döverek evden gitti.. 5 sene görüşmedim. Dğer kardeşlerim görüştüler. Kendinden 37 yaş küçük biriyle evlendi, çocuğu oldu. Büyük travma yaşadım kardeşim yaşında bir kızla evlendiği için..Nefret ettim herkesten,herşeyden..Düğünümden önce artık içimde büyüyen bu öfkenin kendime zarar verdiğini gördüm.. Her gün içimde büyüyen öfkeyi aşıp herkesi affetmeye karar verdim. Tabii gönülden affedemedim ama unutmak istedim. Babamla görüşüyorum artık daha çocuğunu görmedim zaten hazır da değilim. Senede 3-4 kez görüşüyoruz. nezaman görüşssem ayrılırken ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çünkü sanki her defasında hayatıma girip çıkıyor. Babama kızgınım hala ama nefret etmiyorum aslında onu seviyorum..Hatta öyleki ya ileride eşi çocuğu ona kötü davranırsa diye endişe duyuyorum.. Bu süreçte hep anneme destek olduk hala da öyle.. Sürekli gider gelirim, diğer kardeşlerim de öyle. Ve babam gittikten sonra şunu anladım ki annem aşıır zor birisi. Asla tatmin olmuyor, mutsuz.. Ne yaparsak yapalım yeterince mutlu edemiyoruz.. Bardağın boş tarafına odaklanmış ve erkek kardeşime aşırı düşkün.. Babam gittikten sonra erkek kardeşimle aralarında saçma bir ilişki oluştu, bağımlı gibiler birbirlerine ve endişeleniyorum . ( ama bu başka bir konu) Babam varkende annem asla mutlu olamazdı, şikayet eder dururdu. Babam onu defelarca arardı, hediyeler çiçekler alırdı ama annem sevgisini asla belli edemezdi. Bunları anlatıyorum yani anneminde hataları var tabii babamın bu yaptıklarını haketmedi.. Asıl konu şu ki şuan sülalede bir konu var : ileride kardeşinizle görüşcekmisiniz ????????? diyor herkes. Ve ben kendi adıma eğer o çocuk görüşmek isterse görüşürüm diyorum. Onun günahı yokki.. Bu görüşümü çok yadırgıyorlar ve annenize bunu yapamazsınız diyorlar, ama ben kadınla görüşmeyeceğim ki .. o çocuğu olanlardan meshul tutmak haksızlık değil mi ?? Annem yorumsuz ama bence oda istemiyor görüşmemizi. Kaldı ki babamla görüşmemi de asla istemiyordu .. Babam durumu iyi bir adam kızlar.. ama maddi hiçbir beklentim yok.. Düğünümde gelip bilezik taktı diye bile vicdan azabı duydum.. Evet belki çok saçma düşünüyorum ama bana harcadığı her para beni utandırıyor..
çok karışık yazdım çünkü kafam çorba gibi.. Siz olsanız kardeşinizle görüşür müsünüz ???

Merhaba kızlar,
Bundan 12 sene önce annemle babamın mutlu giden evliliği bitti. Üni de tanışmışlar ve çok seviyordu babam annemi ta ki 12 sene öncesine kadar. Andropoz mu bilmiyorum inanın artık büyü falan bile olduğunu düşünüyorum. Neyse kavga dövüş ayrıldılar çünkü ortada bir neden yoktu ( yada biz öyle sanıyorduk ) (son aylarda başladı yoksa çok mutluydular) Babam garip giyinmeye başladı. Anneme uzak davranmaya. Hergün evde kavga çıkarıp sokaklara çıkıyordu . Hepimiz ağlıyorduk ama sanki içine şeytan girmiş gibi yabancı bakıyordu bize. Bir akşam kendine engel olmaya çalışan ablamı döverek evden gitti.. 5 sene görüşmedim. Dğer kardeşlerim görüştüler. Kendinden 37 yaş küçük biriyle evlendi, çocuğu oldu. Büyük travma yaşadım kardeşim yaşında bir kızla evlendiği için..Nefret ettim herkesten,herşeyden..Düğünümden önce artık içimde büyüyen bu öfkenin kendime zarar verdiğini gördüm.. Her gün içimde büyüyen öfkeyi aşıp herkesi affetmeye karar verdim. Tabii gönülden affedemedim ama unutmak istedim. Babamla görüşüyorum artık daha çocuğunu görmedim zaten hazır da değilim. Senede 3-4 kez görüşüyoruz. nezaman görüşssem ayrılırken ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çünkü sanki her defasında hayatıma girip çıkıyor. Babama kızgınım hala ama nefret etmiyorum aslında onu seviyorum..Hatta öyleki ya ileride eşi çocuğu ona kötü davranırsa diye endişe duyuyorum.. Bu süreçte hep anneme destek olduk hala da öyle.. Sürekli gider gelirim, diğer kardeşlerim de öyle. Ve babam gittikten sonra şunu anladım ki annem aşıır zor birisi. Asla tatmin olmuyor, mutsuz.. Ne yaparsak yapalım yeterince mutlu edemiyoruz.. Bardağın boş tarafına odaklanmış ve erkek kardeşime aşırı düşkün.. Babam gittikten sonra erkek kardeşimle aralarında saçma bir ilişki oluştu, bağımlı gibiler birbirlerine ve endişeleniyorum . ( ama bu başka bir konu) Babam varkende annem asla mutlu olamazdı, şikayet eder dururdu. Babam onu defelarca arardı, hediyeler çiçekler alırdı ama annem sevgisini asla belli edemezdi. Bunları anlatıyorum yani anneminde hataları var tabii babamın bu yaptıklarını haketmedi.. Asıl konu şu ki şuan sülalede bir konu var : ileride kardeşinizle görüşcekmisiniz ????????? diyor herkes. Ve ben kendi adıma eğer o çocuk görüşmek isterse görüşürüm diyorum. Onun günahı yokki.. Bu görüşümü çok yadırgıyorlar ve annenize bunu yapamazsınız diyorlar, ama ben kadınla görüşmeyeceğim ki .. o çocuğu olanlardan meshul tutmak haksızlık değil mi ?? Annem yorumsuz ama bence oda istemiyor görüşmemizi. Kaldı ki babamla görüşmemi de asla istemiyordu .. Babam durumu iyi bir adam kızlar.. ama maddi hiçbir beklentim yok.. Düğünümde gelip bilezik taktı diye bile vicdan azabı duydum.. Evet belki çok saçma düşünüyorum ama bana harcadığı her para beni utandırıyor..
çok karışık yazdım çünkü kafam çorba gibi.. Siz olsanız kardeşinizle görüşür müsünüz ???

annem ve babam ben cok kucukken ayrildilar, babam cok sonra baska bir evlilik yapti. ben universitedeyken de cocugu oldu. ben babamla yaklasik olarak 17 yildir gorusmuyorum. dolayisiyla babami baba diye gormedigim icin, cocugunu kartdes diye gormem mumkun degil.

ancak sizin durumunuz farkli. babali bir evde, babanizin emekleriyle buyumussunuz. anne ve babanizin ayriligi sadece onlari baglar. dolayisiyla kardesinizle gorusmek de sizin duygusal yakinlik karariniz olacaktir. gorusmeseniz dahi babanizin yeni esi ve kardesinize saygi duymak mecburiyetindesiniz bu arada.

bence en acil ele alinmasi gereken konu esas erkek kardesiniz.
annenizden kurtarin o cocugu.

Ben gorusmezdim.
37 yas kucuk kadin yazmissiniz, bu cok utanc verici bir durum.
Kadinla gorusmezdim, evli barkli adami bosandiran bir metresle gorusmezdim asla. Belli ki annenle baban evliyken baban aldatiyormus. Bana kalsa babamla da gorusmezdim ama siz gorusuyorsunuz. Metres f.hise takimina da saygi duyma gibi bir zorunluluk da yok bence.

Cocuk da zaten sizden anladigim kadariyla yas olarak cok cok kucuk, yani birlikte de buyumemissiniz, zaten kardeslik hissedebileceginizi sanmiyorum.

Cok istiyorsaniz babanizla gorusun. Ama ne annenizin evliligini yikan kadinla, ne de bu garip durumdaki cocukla gorusme zorunlulugunuz yok bence.

Son düzenleme:
Şimdiden bu kadar geleceği düşünüp kendinizi üzmeyin. Annenizle babanızın arasında girmeniz sizi zaten yeterince yıpratmış hala babanızla yaptıklarınızın annenizi üzüp üzmeyeceğini düşünüyorsunuz bence. Böyle sorunlu aile ilişkilerini akışına bırakmak taraftarıyım, zorlamadan işinizden geldiği gibi davranın. İleriye dönük plan yapmadan o gün içinizden geleni yaşayın. Babanızın size yaptığı harcamalar konusunda da suçluluk duyacağınız bir durum yok sonuçta kendi iradesiyle alıyor, bir zorlamanız söz konusu değil. Annenize gelince... Onun da ayrılık sonrası psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve destek alması gerektiğini düşünüyorum. Kardeşinizle olan ilişkisi hiç normal değil. Kronik mutsuzluğu da yaşadıklarının sonucu olabilir.

insan öyle durumlarda kalıyor ki hiç büyük konuşmamak lazım. annemle babamı ayıran metresle aynı evde yaşadım senelerce, hala da görürüm yüzünü. şeytandan beter benim için o kadar nemrut suratlı ki. babamdan da epey küçük. ama kardeşlerim benim canım. anneleri kim olursa olsun benim babamın çocukları onlar bana abla diye sarıldıkları sürece ben onları sevmeye ve yanlarında olmaya devam edeceğim.

Buna benzer olayı yaşayan kardeşiniz konumunda bir tanıdığım var. Durum sizinkinden farklı adam boşandım diye kandırıyor, aralarında evlilik olmadan bu kızcağız doğuyor. Ne baba biliyor ne birşey. Sadece bir abisi birkaç defa aramıştı. O mutluluğu anlatamam. Annemle babamın yaptıklarından beni sorumlu tutmayan biri var diye nasıl rahatlamıştı çocuk. Siz içinizden geleni yapın. Sizin yaşadıklarınızdan babanız, eşi, anneniz sorumlu tutulabilir. Ama o çocuğun bunlarla hiç alakası yok bana göre.

Çocuğun bir suçu yok ki o Yüzden görüşüp görüşmemek sizin kararınız zaten görüşseniz bile çok samimi ilişkileriniz olmaz doğal olarak çok yas farkı var .

Babanız belki de annenizle olan dönemde aldatmadı sonradan tanımış olamaz mı ?
Sadece bir ihtimal .

insan öyle durumlarda kalıyor ki hiç büyük konuşmamak lazım. annemle babamı ayıran metresle aynı evde yaşadım senelerce, hala da görürüm yüzünü. şeytandan beter benim için o kadar nemrut suratlı ki. babamdan da epey küçük. ama kardeşlerim benim canım. anneleri kim olursa olsun benim babamın çocukları onlar bana abla diye sarıldıkları sürece ben onları sevmeye ve yanlarında olmaya devam edeceğim.
Kaç yas küçük sassyssyy sadece merak ettim

Hayat sizin hayatınız.
Baba da sizin babanız.
Bir gün babanız hayattan göçüp gidince, sizin yaşadığınız üzüntüyü kimse anlamaz.
Siz ömür boyu o acıyı taşırken, o çok konuşan "millet" 2 günde unutur da şaşarsınız.

Diyeceğim o ki, sonuçta siz kendiniz ile bir "ateş kes" ilan etmeye karar vermişsiniz, bu güzel birşey.
Nefret duygusu çok ağırdır ve üzerinizden atmadığınız sürece, kambur gibi taşırsınız.

Babanız ile görüşmeniz doğru bir davranış, çünkü ne olursa olsun o kan bağı asla gitmeyecek.
İyi ya da kötü bir babanız var, bu önemli birşey bence.
Netice ile anneniz ile anlaşamamış ve ayrılmış olabilirler.
Kendisine çok farklı bir hayat kurmuş olabilir babanız, size kötü bir etkisi olmadığı sürece de hayat onun hayatı.

Siz de yuvanızı kurmuş ve hayatınıza yön vermişsiniz.
Bu noktadan sonra babanızın varlığı zaten manevi olarak bir fayda sağlayacaktır size.
Maddi anlamda durumu iyi olması kötü birşey değil, tam tersine (Allah yine darda bırakmasın) babanızın size gerektiğinde destek verebilecek olması da güzel birşey.
Yine de dediğim gibi Allah muhtaç etmesin tabii.

Kardeş konusuna gelince, tamamen sizin vicdan muhasebeniz.
Benim annemlerin bir kardeşi var, annanemle evlenmeden önce dedem bir evlilik yapmış.
Ancak ailesi kabul etmediğinden dolayı zorla boşandırmışlar, annanem bu evlilikten habersiz görücü usulu evlenmiş dedem ile.
Dedem ilk eşinden boşandığında, eşi hamileymiş. Bir erkek çocuğu olduğu söylenir.
Ancak o çocuk nerededir, kimdir kimse bilmiyor.
Dönem dönem annemin aklına gelir, bir abim var ama kim bilir nerelerde diye...

En azından siz kardeşinizi biliyorsunuz, babanız sağ.
Benca şans tanıyın ona, düşünceniz doğru, onun ne suçu var olanlardan?
Sonuçta yaşananlar o çocuğun kabahati değil ki diyeti ona biçilsin.

Babam da annemi aldattığı kadınla evlendi. İki kardeşim var. Ben çok küçüktüm gerçi, mahkemenin uygun gördüğü zaman dilimlerinde onların evine gidiyordum, dolayısıyla çok sık yan yana geldik. Kadını sevmiyorum ama kardeşlerimi seviyorum. Üvey kardeş olarak da görmüyorum. Başkalarının düşüncelerini önemsemeyin, hayat sizin hayatınız. İçinize siniyorsa görüşürsünüz, sinmiyorsa görüşmezsiniz. Yeter ki kararı kendiniz verin.

Ben kendi bildiğim dogruyu yapardım.
Kimseyi kafaya takacak değilim böyle bir konuda. Görüşmem desen, aynı insanlar iyi de çocuğun ne suçu var? diyecek.

Ben görüşür müydüm? Hayır.
O kadar yüce gönüllü olduğumu düşünmüyorum.
Görüşüp ne yapacağım, çocuğumla parka mı götüreceğim? Kardeş paylaşımı olmaz zaten.
Üstüne bir de annesini hatırlatırsa çocuğa ister istemez yansıtırım.
Ne onu üzeyim, ne böyle karmaşık bir durum için kendimi yıpratayım diye düşünürüm...

Merhaba kızlar,

Babanızın yeni eşiyle de , kardeşiniz ile de görüşmeniz en doğrusu
Yadırgayanların çiğ insanlar olduğunu düşünüyorum, bunun annenize zarar verecek bir yanı yok
O sizin kardeşiniz, tabi ki görüşeceksiniz
Eşi ile de görüşeceksiniz oda o çocuğun annesi, can ciğer olmak zorunda değilsiniz ama babanızın eşi olarak saygı göstermeniz gerekir. Anneniz ile aralarında ne yaşandı bilemeyiz, her boşanma acılı maalesef ama evlat olarak sizler eşit mesafede kalmaya gayret gösterin.

Back
X