Başbakan: Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe Meali Basıldı

Bir insan kendine saygı duyulmasını istiyorsa; önce kendine saygı duymalıdır.
Türkiye'de kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Herşeyi çıkarlarımıza göre yorumluyoruz. Eğer sorun varsa; adil olmak gerekirse Türk sorunu var. Vergi ödüyorlar, elektrik parası ödüyorlar. Bizim orda ineğin ahırına bile klima takıyorlar

Peki zamanında suçsuz yere hapislere atılan ana dillerine konuşma yasağı getirilen öldürülüp ölüm kuyularına atılan, kürtçe şarkı söyledi diye adeta linç edilen vs vs kişilerin sorunları ne olacak? Bunlar yasanmadımı? Bunlara sebep olan ırkçılık yapan solcular ve aşırı türk milliyetçileridir. Şimdi çıkıp hiçbirşey olmamış yaşanmamış gibi sorun yoktur diyorlar.

Yaniliyorsunz kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymk zorunda zira toplum kurali nezaket kurali bunu gerektirir.sayginin olmadgi yerde her turlu cirkeflik olur.kurt sorunu var elbet. ne dersenz diyin kendinzi sorunun bi parcasi olarak gormeyebilirsnz.cunku basiniza kurt oldgunz icin felaketler gelmedi gecmiste.babanz dedenz oldurulmedi koyunuz yakilmadi.benm de basima gelmedi sukur ama bircok kurt yasadi bunlari.inkar edilemz gercekler bunlar.insanin basina gelmeyene kadar bilemez bugun biz de oyle seyler yasasaydik kurtce de kurtce diye tutturur devlet dusmani bile olabilirdik...

Aynen. Çok doğru. Yaşamayan bilmez. Ama insan biraz empati yaparsa herşeyi daha iyi anlayabilir. Sadece kendi penceremizden bakmamalıyız.

Dil,bir milleti millet yapan etkenlerden biridir.
Millet nedir ? Aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğudur.

Biraz da anayasaya bakalım :

MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

MADDE 42.– Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tâbi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası andlaşma hükümleri saklıdır.

MADDE 66.– Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.
Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)
Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.

Yani bu topraklar üzerinde yaşayan,vatandaşlık sahibi herkes Türktür.Türkiye'nin dili de Türkçedir.

Kur'an-ı Kerim'in başka dilde basılması yeni bir şey değil.Seçim propogandasına alet edilmesi üzücü.

Dil,bir milleti millet yapan etkenlerden biridir.
Millet nedir ? Aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğudur.

Biraz da anayasaya bakalım :

MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

MADDE 42.– Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tâbi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası andlaşma hükümleri saklıdır.

MADDE 66.– Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.
Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)
Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.

Yani bu topraklar üzerinde yaşayan,vatandaşlık sahibi herkes Türktür.Türkiye'nin dili de Türkçedir.

Kur'an-ı Kerim'in başka dilde basılması yeni bir şey değil.Seçim propogandasına alet edilmesi üzücü.

Darbe anayasasının dayatmacı (herkes türktür) maddesini doğru bulmuyorum.

Biz buna anayasaya karşı olmak diyoruz.Sizin doğru bulduğunuz bir şey var mı Türkiye ve Türklükle alakalı ?

Bakın, siz türklük diye dayatırsanız bunun adı her zaman ırkçılık olacaktır.

Türk Milleti (Yanlış) Türkiye halkı veya Türkiye Milleti. Bu dayatmacı faşizan söylemleri bırakın artık.

O maddeleri birçok partinin (chp de dahil) değiştirmek için üzerinde mütabakata vardığını bilmiyorsunuz sanırım.

Beni ilgilendirmez,ben CHP li değilim,CHP yaptıysa doğrudur zihniyetinde hiç değilim.

Bakın, siz türklük diye dayatırsanız bunun adı her zaman ırkçılık olacaktır.

Türk Milleti (Yanlış) Türkiye halkı veya Türkiye Milleti. Bu dayatmacı faşizan söylemleri bırakın artık.

Türklüğü savunmak ırkçılık olmuş,faşizm olmuş.Yazık ne günlere geldi vatanım.

Ne mutlu Türküm diyene ! :72::72::72::72:

Yakında Türkiye adından rahatsız olan da çıkarsa hiç şaşmam.

Darbe anayasasının dayatmacı (herkes türktür) maddesini doğru bulmuyorum.

Sen Tüklükten ne anlıyorsun? Cebinde Türkiye Cumhuriyeti nufus cüzdanı taşıyan herkes Türktür. Cebinde ABD nufus cüzdanı taşıyan da Amerikan'dır. Bir Kürt olarak ben kimseden kimlik dilenmedim. Alt kimlik üst kimlik neymiş? Hem Türkler bile bir sürü soya boya ayrılır

kürt damadımız var çok severiz.kendisi kürdüm ama t.c vatandaşıyım,bundan gurur duyuyorum,diyor:34:

Türk milleti söylemini bende ırkçı bulanlardanım. Türkiye halkı daha doğru olur. Ayrıca Türklükle övünmekte bana göre doğru bir şey değil. Irkı ve tarihi ile övünen biri değilim. Doğru bulmuyorum. Bu beni ''Türkiye'den rahatsız oluyor'' yapmaz.

Son düzenleme:
kürt damadımız var çok severiz.kendisi kürdüm ama t.c vatandaşıyım,bundan gurur duyuyorum,diyor:34:

''Allah beni Arap yaratsaydı bile ben yine Türk Milliyetçisi olurdum'' Ahmet Arvasi
Ki Türkler Kur'an-ı Kerim'de övülmüş bir ırktır. Okumak isteyenler Nisa Suresi'nde okuyabilir. Kimseden alt üst kimlik dilenmeyin, kimliinize sahip çıkın

Bu ülkede bi bu eksikti zaten o kadar hayati bir ihtiyacti ki cok iyi olmus.
Sonuc olarak burasi TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve tek dil var buda türkçedir.
Oy toplamak icin sacma sapan seylere basvurmakta yeni adet oldu.
O zaman lazlar bosnaklar icinde bi tane cikarsin bari madem yapiyor tam yapsin.
Hayret bisey yaaa ne günlere kaldik!

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Sen Tüklükten ne anlıyorsun? Cebinde Türkiye Cumhuriyeti nufus cüzdanı taşıyan herkes Türktür. Cebinde ABD nufus cüzdanı taşıyan da Amerikan'dır. Bir Kürt olarak ben kimseden kimlik dilenmedim. Alt kimlik üst kimlik neymiş? Hem Türkler bile bir sürü soya boya ayrılır

Cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkes türktür, demek yanlıştır. Bu söylemler geçmişimizde yapılan Türkleştirme ve asimile etme söylemleridir. Ülkemizde birlik beraberlik için bu tür sadece bir millete özgü söylemlerden vazgeçilmesi gerekir. Doğrusu şudur: Cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkes Türkiye Halkındandır. Ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde eşit haklara sahiptir.

Türk milleti söylemini bende ırkçı bulanlardanım. Türkiye halkı daha doğru olur. Ayrıca Türklükle övünmekte bana göre doğru bir şey değil. Irkı ve tarihi ile övünen biri değilim. Doğru bulmuyorum. Bu beni ''Türkiye'den rahatsız oluyor'' yapmaz.

O zaman Fatih Sultan Mehmet ile Çanakkale ile övünmeyin

Ben doğru yolu biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vergileriyle okullarında okuduğum bu ülkeye ihanet edemem. Doğru yol budur

Bakın sizin bu mesajınız bile sizin bu ülkede kendinizi misafir gibi gördüğünüzü gösteriyor. Bu ülkede herkes vergi veriyor ve vermek zorundadır. Ve bu ülkenin okulları hiçbir milletin tapulu malı değildir. Bunların hepsi Türkiye halkınındır.

Back