Başbakan: Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe Meali Basıldı

Ben Turkum, Turkce konusuyorum. Turkce konusmayan kisi benim kardesim olamaz.

basbakan , halki din ve ırk farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmekten hapis yatmışdir.
simdi oy icin ,bazi kesimlere sirin gozukmek icin oynamasina gerek yok.:ssz::ssz:

:)

Komikmiş kardeş.
Sağlam espri.

Elinizde olmadığı halde bir başarıymış gibi, çabanızla kazanmışsınız gibi
değerli bir şeymiş gibi övündüğünüz, ayrıştırdığınız ırkçılığınıza
veyl olsun!

Kürt değilim.
Kütlerin ırkçılığına da karşıyım.
Benim seçmediğim bir şey benim için övünelecek ya da yerinilecek bir şey değil.

Benım teyzemın kızı dogma büyüme orda okuyor. Onun dediğine mi size mi inanayım ? Basta zorluk bile cekti almanca yüzünden. Orada olan Türkce okul fethullahındır. Ona da gondermez cogu aile. Cami yerine bile binaya benzer yerde ibadet edıyor müslümanlar. Irkcıyım evet gurur da duyuyorum bu ırkcılıksa.

Ben de dogma büyüme burda okuyorum teyzenizin kizi gibi:)
Bence bana da inan, cünkü bu kadar kolay arastirilabilecek bi konuda size burda yalan söyleyecek degilim, ki neden ihtiyacim olsun böyle bir yalana ?
Sizi ikna etmek degil ki amacim, yanlizca verdiginiz yanlis bilgiyi düzeltmek.
Benim okudugum okul halis mulis Alman okuluydu, fakat Türk ögrenciler icin Türkce dersi, ve benim okuluma özgü olan liseyi bitirme sinav derslerimden bir tanesi Türkceydi. Yani liseyi bitirmemle üniversite yollarimin acilmasinin kendi dilim ve kültürümün payi fazla.

Ve okudugum okulun girisinde ne yaziyordu biliyo musunuz? "Schule ohne Rassismus! " yani : Irkcilik olmayan okul.
Hayatim boyunca Fethullahcilarla alakam olmadi.
ve evet, seneler öncesine kadar binalar camii olarak kullaniliyordu, ben de cok giderdim. Hala da varlar.
Simdilerde minareli camiiler insa ediliyor, irkcilar cok ugrasti insa edilmesin diye, ama nafile! :ssz:

Teyzenizin kizi benim kadar sansli degil ki demek Türk´lügünü cok da özgür yasayamiyor, hatta belki dilini bile dogru dürüst konusamiyor...

Keske yabanci bi ülkede yasamananin ve "yabanci" olarak görülmenin nasil birsey oldugunu bilseydiniz.
Iste o zaman bu irkciliginizla gurur duyamazdiniz.

işlerine gelince hümanist işlerine gelince ırkçı.....nasıl oluyorsa artık.....bizim buralarda bi...r laf vardır.....size gelek yiyek içek bize gelek gülek oynayak......bu hesap bizim memlekette böyle kısıtlayalım herkesi....elin almanyasında yayılalım her yana.....boşveeerrr zihniyet bu...işte bu insanların tutumuyla isyan için dağa çıkıyorlar.... :20:

Aslinda biraz empati, kendimizi baskalarinin yerine koyma duygumuz gelismis olsa bu söylemler cikmayacak.
Inanin okurken üzülmemek elde degil.

Ben de dogma büyüme burda okuyorum teyzenizin kizi gibi:)
Bence bana da inan, cünkü bu kadar kolay arastirilabilecek bi konuda size burda yalan söyleyecek degilim, ki neden ihtiyacim olsun böyle bir yalana ?
Sizi ikna etmek degil ki amacim, yanlizca verdiginiz yanlis bilgiyi düzeltmek.
Benim okudugum okul halis mulis Alman okuluydu, fakat Türk ögrenciler icin Türkce dersi, ve benim okuluma özgü olan liseyi bitirme sinav derslerimden bir tanesi Türkceydi. Yani liseyi bitirmemle üniversite yollarimin acilmasinin kendi dilim ve kültürümün payi fazla.

Ve okudugum okulun girisinde ne yaziyordu biliyo musunuz? "Schule ohne Rassismus! " yani : Irkcilik olmayan okul.
Hayatim boyunca Fethullahcilarla alakam olmadi.
ve evet, seneler öncesine kadar binalar camii olarak kullaniliyordu, ben de cok giderdim. Hala da varlar.
Simdilerde minareli camiiler insa ediliyor, irkcilar cok ugrasti insa edilmesin diye, ama nafile! :ssz:

Teyzenizin kizi benim kadar sansli degil ki demek Türk´lügünü cok da özgür yasayamiyor, hatta belki dilini bile dogru dürüst konusamiyor...

Keske yabanci bi ülkede yasamananin ve "yabanci" olarak görülmenin nasil birsey oldugunu bilseydiniz.
Iste o zaman bu irkciliginizla gurur duyamazdiniz.

4-5 kişiyle konustum hepsi de aynı seyi diyor. Yengem hukuk okuyor o da aynısını soyluyor. Sadece sizden duydum boyle birşeyi. Bu sene almanyaya egıtım için gitme olasılıgım vardı sırf bu sebepten gitmedim kac kısıye sordum.

Kaldı ki bunun ırkcılıkla bir alakası yok. Ben oradaki azınlıkların ana dil diye tutturmalarını hiçbir şekilde dogru bulmuyorum. Boyle bir istegi de yok cogunun bunu goze alarak gittiler kimse zorla goturulmedi. Adamlar turist olarak giderken bile almanca şartı koydu.

Bu ülkede sadece kürtler yok kimse kusura bakmasın. Cerkesi var lazı var. Ama ben hiçbirinin dil diye tutturup dağa çıktıgını gormedım. Yukarıda da arkadas cerkes oldugu halde aynısını demiş. Herkes kafasına göre egıtım alsın istediği dille o zaman Türkçeye hak getire. Biraz mantıklı konusun. Ben bu ülkede ingilizce hazırlık olmasına dahi karsıyım dersi ingilizce gormeye de karsıyım. Dunyanın hıcbır ülkesinde boyle bir uygulama yok bizde var.

Kürt doğustan burda. Dogdugu andan ıtıbaren bu ülkenın dilini bilmiyorsa yuh. Kürtçe eğitim alsa ne olacak kürtçe mi öğretmenlik yapacak ?

Boyle birşey tamamen karısıklığa ülkenın bölük pörçük olmasına sebep olur. Her basını alan dağa çıkamaz efendim. Lazda çıksın o zaman. Bahaneye bak boyle komık bahanelerle anca kendılerını kandırırlar. Herkes dilini öğrenir konusur kendi arasında ama bu ülkede eğitim öğretım Türkçedir. Resmi dilimiz budur. Çekemeyenler komik bahanelere hümanist safsatalara sıgınmasın.

Kürt meselesine laf etmiyorum. :45:
Fakat, oy almak için din kadar hassas bir konuyu seçmelerine pes diyorum.
Daha neler yapar acaba oy almak için diğer kesimlerden :ssz: Yazık :50:

seni hic ilgilendirmez nerde olup olmayacagim asil sen polemik yapiyosun yazdiklariminda arkasindayim ister okursun ister okumazsin olur biter :40:

İSTİKLAL MARŞI TARTIŞMASI
Ben hayretler içinde kalıyorum. Bu benim söylediğim söz arefe günüydü. Şehitliğe gittim hem şehitlerimizin ruhuna hem de baba dostu mehmet Akif Ersoy’un kabrinde fatiha okudum. Orada şehitlerin aileleri gelmişti onalar da benim etrafımda toplandılar ve devletin kendilerinin kapısını hiç çalmadığını söylediler. Başkalarının peşindeler bizim evladımızı şehit edenlerin peşindeler diye şikayette bulundular.
Ben orada “kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” beytini okudum ve orada bir arkadaşın sorusu üzerine şüheda fışkıracak, şüheda şehidin çoğuludur… Bu sözün de Çanakkale şehitleriyle ilgili, çünkü Çanakkale tarihimizde en yoğun şehit verdiğimiz yerdir. Çanakkale ile ilgili olduğunu söyledim. Ben öyle yorumluyorum.
Şimdi beni edebiyattan imtihan edenler şunu düşünmeli. Ben bu edebiyatı çok iyi biliyorum. Bana su parası ekmek parası başörtüsünden imtihan ettiler. Buradan da imtihan etmek isteyenlere şunu söylüyorum: İstiklal marşı, Çanakkale savaşı, Yahya Kemal Beyatlı ve Fuzuli’nin su kasidesi bunlardan birini seçsinler.
Ama en önemlisi insanların edepten sınıftan geçmesidir.
Bu arada şühedanın edebiyatıyla değil şehitlerin aileleriyle meşgul olsunlar.
Ben yine de sayın başbakaım diyorum çünkü benim devlet terbiyem bunu gerektiriyor.
Ben İstiklal Marşını, Mehmet Akif Ersoy’u anamın sütüyle emdim. Biz Akif’in emanetine hiçbir zaman ihanet etmedik. O satırların altına imzamı atarım. Çünkü Türk oğlu Türküm. Benim hiçbir zaman başka pasaportum olmadı.
Evet gurbette doğdum ama bu toprakların insanıyım. Gurbette doğan bu toprakların değerini daha iyi bilir.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=741880

lazcada basılsın onların başı kelmi.:52:

işlerine gelince hümanist işlerine gelince ırkçı.....nasıl oluyorsa artık.....bizim buralarda bi...r laf vardır.....size gelek yiyek içek bize gelek gülek oynayak......bu hesap bizim memlekette böyle kısıtlayalım herkesi....elin almanyasında yayılalım her yana.....boşveeerrr zihniyet bu...işte bu insanların tutumuyla isyan için dağa çıkıyorlar.... :20:

Gençleri kandırıyorlar..oraya çıkan bir daha inemiyormuş dağdan..dış güçler ülkeyi bölmek için yapıyor..gençler kendiliğinden çıkmıyor dağa..orada öyle bir beyin yıkaması yapılıyormuşki kendi evlerini basıp kendi ailelerini bile öldürebilecek şekilde..

Bir söz vardı aklıma geldi,kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez..:31:

Kürt Türk meselesi nedir bilmiyorum.yurt dışında konuşulan bir genel dil oluyor sanıyorum..insanlar aralarında dilediğince konuşsun..ee problem nerde..Allah bu ayrırıcımlığa katkıda bulunanlara fırsat vermesin..Türk dediklerinin içinde,çerkez,laz,Azeri,ecnebi,alevi vs..hepsi var..Kürt neden ayrılıyorki oda Türk genellemesinin içinde olsun..doğru olan bu değilmi?

Bu adam ne yapsa yaranamiyo diyenlere sözüm sanki yaptıklarını babasının hayrinami yapiyo tabiki yapicak o yapmasında benmi yapiyim alla alla:19:

Kùrdùm ben.kurtce meal basilmasini yerinde buldum.mealini turkce okudum hep.bir sikintim olmadi.fakat anadilinde okumak isteyen cok kisi var saygi duymak lazim.sizin dogrularnz karsidakiyle uyusmk zorunda degil.dedigim gibi kurt olmama ragmen kurtce gibi bir hassasiyetm olmadi hic.diledgm gibi konusabiliyorm zaten belki bir yasaklama olsaydi gecmisteki gibi benim de hassasiyetm olurdu.ama sirf kurtce olmadgi icin kuran mealini ve baska kitaplari okumayan okumak istemeyen kurtcu kesim bir cok arkadasm var.dogru bulmuyorm ama saygi duyuyorm.herkes de duymali bence...

Kùrdùm ben.kurtce meal basilmasini yerinde buldum.mealini turkce okudum hep.bir sikintim olmadi.fakat anadilinde okumak isteyen cok kisi var saygi duymak lazim.sizin dogrularnz karsidakiyle uyusmk zorunda degil.dedigim gibi kurt olmama ragmen kurtce gibi bir hassasiyetm olmadi hic.diledgm gibi konusabiliyorm zaten belki bir yasaklama olsaydi gecmisteki gibi benim de hassasiyetm olurdu.ama sirf kurtce olmadgi icin kuran mealini ve baska kitaplari okumayan okumak istemeyen kurtcu kesim bir cok arkadasm var.dogru bulmuyorm ama saygi duyuyorm.herkes de duymali bence...

Okuyan kendine okur okumayan kendine okumaz. Hiç kimsenin hiç kimseye de saygı duymak veya duymamak gibi bir zorunluluğu yok.
Okuma özürlü bir toplumda umarım okunur
Ben de kürdüm. Ben siyaset malzemesi yapılmaktan; kürt sorunu diyerek sorunlu vatandaş gibi lanse edilmekten şikayetçiyim

Ya bisey demiyim diyorum olmuyo kürtle türkün meshebi bile ayrı nasıl oluyo böle bisey aklım almıyo benim nereye gidiyo bu devlet ya ben kürtlere bisey demiyorum ama devlet icinde devlet olmaz aga

Seker kissss

Okuyan kendine okur okumayan kendine okumaz. Hiç kimsenin hiç kimseye de saygı duymak veya duymamak gibi bir zorunluluğu yok.
Ben de kürdüm. Ben siyaset malzemesi yapılmaktan; kürt sorunu diyerek sorunlu vatandaş gibi lanse edilmekten şikayetçiyim

Yaniliyorsunz kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymk zorunda zira toplum kurali nezaket kurali bunu gerektirir.sayginin olmadgi yerde her turlu cirkeflik olur.kurt sorunu var elbet. ne dersenz diyin kendinzi sorunun bi parcasi olarak gormeyebilirsnz.cunku basiniza kurt oldgunz icin felaketler gelmedi gecmiste.babanz dedenz oldurulmedi koyunuz yakilmadi.benm de basima gelmedi sukur ama bircok kurt yasadi bunlari.inkar edilemz gercekler bunlar.insanin basina gelmeyene kadar bilemez bugun biz de oyle seyler yasasaydik kurtce de kurtce diye tutturur devlet dusmani bile olabilirdik...

Yaniliyorsunz kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymk zorunda zira toplum kurali nezaket kurali bunu gerektirir.sayginin olmadgi yerde her turlu cirkeflik olur.kurt sorunu var elbet. ne dersenz diyin kendinzi sorunun bi parcasi olarak gormeyebilirsnz.cunku basiniza kurt oldgunz icin felaketler gelmedi gecmiste.babanz dedenz oldurulmedi koyunuz yakilmadi.benm de basima gelmedi sukur ama bircok kurt yasadi bunlari.inkar edilemz gercekler bunlar.insanin basina gelmeyene kadar bilemez bugun biz de oyle seyler yasasaydik kurtce de kurtce diye tutturur devlet dusmani bile olabilirdik...

Bir insan kendine saygı duyulmasını istiyorsa; önce kendine saygı duymalıdır.
Türkiye'de kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Herşeyi çıkarlarımıza göre yorumluyoruz. Eğer sorun varsa; adil olmak gerekirse Türk sorunu var. Vergi ödüyorlar, elektrik parası ödüyorlar. Bizim orda ineğin ahırına bile klima takıyorlar

Saygının olmadığı bir toplumda kargaşa, kaos ve anarşi hâkim olur. Kürt sorunu yoktur. Sadece bir dönem kürtlere uygulanan asimilasyon çalışmaları ve dayatmalar vardır. Ama şu anda o sorunlar geride kaldı. Ak parti vesilesi ve diğer barışcı kürtler vesilesiyle.

Ya bisey demiyim diyorum olmuyo kürtle türkün meshebi bile ayrı nasıl oluyo böle bisey aklım almıyo benim nereye gidiyo bu devlet ya ben kürtlere bisey demiyorum ama devlet icinde devlet olmaz aga

Seker kissss

Aslinda turkle kurdun mezhebi farkli diye birsey yok.soyle bisey var.yaygin olan hanefi mezhebinde temas oldugu zaman abdest bozulmuyor yani kadinin eli yada erkegin birbirne degdginde abdest kirilmaz.igne ucuyla olsa bile kan gelirse abdest bozulur.o zaman sehirde yasayan halk kolaylik olur dusuncesiyle hanefi mezhebini secmislerdr.cunku sehirde kadin erkek birarada carsida pazarda .temas abdesti bozmadgndan hanefi mezhebini secmislerdr.safi mezhebinde ise temas oldumu abdest kirilir lakin kan akarsa vucuttan abdest bozulmaz.koyde yasayan kesim toprakla ciftcilikle ugrastgndan genelde kanin abdest bozmasi islerini zorlastracakti cunku ekip bicmeyle ugrasilnca haliyle kan akiyor.bu kesim de safi mezhebini secmistr.gecmiste sehirlerde yasamazmis kurtler turkler de sehirde olduklarndan boyle farklilk olmustr.kurtler safi turkler hanefi olarak kalmistr.fakat istenirse mezhep degistirilebilir...

Saygının olmadığı bir toplumda kargaşa, kaos ve anarşi hâkim olur. Kürt sorunu yoktur. Sadece bir dönem kürtlere uygulanan asimilasyon çalışmaları ve dayatmalar vardır. Ama şu anda o sorunlar geride kaldı. Ak parti vesilesi ve diğer barışcı kürtler vesilesiyle.

Türkiye'de çoğu insan kendine saygı duymuyor.
Saygı derke siz ISİD da da pkk ya da saygı duyarsınız. Saygı derken koyun gibi kim nereye çekerse oraya gidemem

Back