Başbakan: Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe Meali Basıldı

basbakan ne yapsa memnun olmuyorsunuz hep bir bahane pesindesiniz ama bu bi yandanda cok iyi oluo
basbakanin oy oranlari yükseliyor hic kaybetmiyo
otekileri gibi kaybetmiyor ekmeleddin ihsanoglu daha İstiklal marsini bilmezken buna fesatlik katiyorsunuz
hadi onada bir sey uretip uydurun o zamannnn :27:

basbakan ne yapsa memnun olmuyorsunuz hep bir bahane pesindesiniz ama bu bi yandanda cok iyi oluo
otekileri gibi kaybetmiyor ekmeleddin ihsanoglu daha İstiklal marsini bilmezken buna fesatlik katiyorsunuz

Hedef basbakan canim... Baskasi ne yapsa mubah:ssz:

Bu ülke sadece Türklere ait değildir , kurtuluş savaşın da kürdü lazı vs vs hepsi savaştı , yorumlara bak kuranın kürtçeye çevirilmesinden rahatsız oluyorlar .Mesele o değil değil bal gibi de o.
Almanyada ki Türklerle ülkemizde ki kürtleri nasıl bir tutarsınız .Vay arkadaş ben ırkçı olduğumuzun hiç farkında değilmişim bunca yıl .
Tamam evlerimiz de konuşurduk bazı şeyleri ama ayıp ya valla ayıp kürt bir aile de doğup büyüyebilirdim ve bu tür konuşmaları duysam görsem ....Yani anlıyorum bazı şeyleri artık.

ekmeleddin ne yapmiş söylermisin?:3::3:

Hic birsey.. Daha yeni duyduk adamin adini,
Slogandan belli birseyde yapmayacagi..
Basbakanin emeklerini inkar etmeyin bi kere kapmissiniz adamdan ne yapsa yaranamaz..
Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz..

Niye Kürtçe meal yok muydu? Bende var. Ve kendi dilim, okuyorum seviyorum, Kur'an dunya uzerindeki bütün dillerde basilmistir. Cerkezcesi de var Arnavutcasi da var. Arastirsaniz bulursunuz madem o kadar dert yandiniz. Ben arastirdim ve buldum. Bir cok dilde Kur'an meali de elimde mevcuttur. Irkçılık yapmam. Yapanı da sevmem. Arapcasindan biz de okuyoruz ama Kur'an sadece bos bos bilmedigin bir dilde okumak icin indirilmemistir, okuyup anlamak ve uygulamak gerek. Kur'ani sadece ölülere okunan bir kitap sanmayin O diriler için gönderilmiştir. .
Selametle...

işte başbakanın olanları hep kendi yapmış gibi seçim zamanı ortaya atması,din tüccarlığı yapması sorun:34:

Ekmelettin İhsanoğlu'nun yanına git okusun sana İstiklal Marşı'nı. Burda polimik yapma

Secim oncesi bu adimi oy icin oldugunu dusunuyorum. Bunun icin de fitne fesat oluyorum vay be.

Bunlardaki bu kibir ,kucuk gorme ,her seyi ben bilirim, catlayin patlayin modu da bitecek elbet. Bak oburunun bitti onu gor de halinden ibret al. O zaman bazi savcilar gibi olanlari gulerek izleriz biz de

Mesele Kur'an-ı Kerim'in Kürtçeye çevrilmesi değil adamın
bunu oy toplama malzemesi olarak görmesi.Ne yapacağını şaşırıyor adam seçim zamanlarında."Adamın yaptığı hiçbir
şeyden memnun olmuyorsunuz" diyorlar ya sanki kendi cebinden çıkarıp mı yaptırdı benim senin paranla yapıldı.
Üstelik senin benim paramı ceplerine attılar.

Bu adimin amaci zaten apacik, klise tabiriyle zamanlama "manidar"... Konusmaya gerek bile yok, ekmegini yer mi bilemem, pek sanmam...
Fakat hala turk kurt muhabbetinin konusulmasina saskinlikla tanik oldum...
Ironik kismi da cogunlukla ayrimci soylemlere kafa sallayanlarin bu sefer kardes bellemesi; ozgurluk, baris, kardeslik diyenlerin de ayrimci soylemleri...
Kisinin iradesi, fikri, zikri bu kadar hukumetlerce, siyasi atilimlarla, gundemle belirlenmemeli...
O zaman olmasi gerekeni degil, sadece zittini soylemekten oteye gecemeyiz...

Evet buna bende şaşırdım. Irkçılığa karşıyız diyenler bu tür durumlarda kardeş falan değiliz diyor ötekileştiriyor. Irkçı davranışlara alkış tutanlar da iktidarı savunmak için kardeşiz naraları atıyor. Garip...

Bu ülke sadece Türklere ait değildir , kurtuluş savaşın da kürdü lazı vs vs hepsi savaştı , yorumlara bak kuranın kürtçeye çevirilmesinden rahatsız oluyorlar .Mesele o değil değil bal gibi de o.
Almanyada ki Türklerle ülkemizde ki kürtleri nasıl bir tutarsınız .Vay arkadaş ben ırkçı olduğumuzun hiç farkında değilmişim bunca yıl .
Tamam evlerimiz de konuşurduk bazı şeyleri ama ayıp ya valla ayıp kürt bir aile de doğup büyüyebilirdim ve bu tür konuşmaları duysam görsem ....Yani anlıyorum bazı şeyleri artık.

Kürt değilim ama olabilirdim. Bu tür konuşmaları duyduğumda canım yanardı. Böyle böyle düşman oluyoruz birbirimize işte. Ben kesinlikle kürtleri ya da türkleri savunmuyorum iki tarafı da savunmuyorum ama kürtler türkleri, türkler de kürtleri hep iteliyor. :31:

Bu adimin amaci zaten apacik, klise tabiriyle zamanlama "manidar"... Konusmaya gerek bile yok, ekmegini yer mi bilemem, pek sanmam...
Fakat hala turk kurt muhabbetinin konusulmasina saskinlikla tanik oldum...
Ironik kismi da cogunlukla ayrimci soylemlere kafa sallayanlarin bu sefer kardes bellemesi; ozgurluk, baris, kardeslik diyenlerin de ayrimci soylemleri...
Kisinin iradesi, fikri, zikri bu kadar hukumetlerce, siyasi atilimlarla, gundemle belirlenmemeli...
O zaman olmasi gerekeni degil, sadece zittini soylemekten oteye gecemeyiz
...

Altını çizdiğim noktalara katılıyorum, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, etnik kökenlerimiz ne olursa olsun biz milletiz. Muhalefet olmak için muhalefet yapılmasına bende şaşırdım, yine konu gezi olayları üzerinden gitmiş, o zaman şöyle söyleyeyim gezi de ölen çocuklara etnik kökenlerine bakmadan üzüldük, üzülmeyenlere de tepki gösterdik değil mi? Öyleyse kökenin bir önemi yok, hepimiz halkız.
Kuran her dile çevrilip daha fazla kitlenin okuması sağlanabilir, bence bunda bir sakınca yok, şimdi olması manidar mı kısmına bakmak gerek.

Yorumlara gülsem mi aglasam mi,ülkemin vatandasindan korksam mi bilemedim.

Sadece sükrediyorum iyi ki Kürt olarak Türkiye´de dünyaya gelmemisim.

Kendi dilimde Kuran-i Kerim´i okumama bile karsi olan bi zihniyet; bu fasizm degil de nedir?
Neden kimse Kürt gercegini kabul etmek istemiyor, onlarin da dili kültürü oldugunu
, ve bunlari sonuna kadar da yasama haklari oldugunu kabullenmiyor??
Evet Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icinde yasayabilirler, ama bu onlarin dillerini unutmalarini mi dayatiyor?

Almanya´da yasiyorum burdaki ve diger yabanci ülkelerde yasayan Türkleri Kürtlerin yerine koyuyorum da;
eger burda Türkce Kuran-i Kerim okumalarina, ya da okulda Türkce egitimi almalarina karsi cikan , dillerini konusmalarindan rahatsiz olan bir kesim olsaydi, kisaca ASIMILE olmalari istenseydi ne olurdu; Türk milleti ne tepki verirdi?

Lafa gelince azinligin yanindayiz.

He canım he. Almanyada sadece Türk nüfusu 9 mılyon diğerını sen düşün artık. Orada nıye egıtımı ek olarak Türkçe vermıyorlar ? Fransada toplasan fransız sayısı %20yı gecmez adamlar ıngılızce bıle konusturtmuyolar değil azınlık dili olsun. İncillerin hepsi fransızca. Daha cok ülke sayarım. Dunyanın hıcbır yerıde boyle bısey yok. O 20 mılyon değil 11 mılyondur. İki farklı sırket taafından ayrı ayrı yapıldı bu arastırma. Bolgedeki zazaları türkmenleri de katarak nufus cogunlugu olusturacaklar akılları sıra. Evet bu ülke tapulu malımız. Kusura bakma 50 kupona alınmadı. Kurtulus savasında canakkale savasında onca kürtten cepheye gelenlerın sayısı %5i gecmedi. Ac arastır oku. Bu ülkenın bir sistemı var. Ortalık malı değil herkese peşkeş çekilsin. Bugun ibadet dili ister yarın egıtım ister. Kaldı ki istıyorlarda. Senın kürt olup olmaman beni ilgilendırmıyor. Onemli olan milli bir ruha sahıp olman ve o suriyedekia ıraktakı vatansızların halini görüp ibret alman. Yarın birgün elinden yaşadıgın toprak alınmaya kalkınca görürüm ben senın ırkçılık naralarını. Irkcılıkmuş sen önce ırkcılıgın anlamını öğren.

Ezbere ve arastirmadan konustugunuz cok bariz.
Almanya´da TÜRKCE egitimi veriliyor, hatta benim lisede sinav dersi tercihlerimden bir tanesi TÜRKCEYDI!
Bi ülkede baska bir dil konusulunca ve ya ögrenilince vatan elden gitmiyor, merak etmeyin, gitseydi biz alirdik Almanya´yi.

Sizi tek bir konuda tebrik ediyorum; irkliginizi kabul ettiginiz icin. Dürüstsünüz vesselam.

Son düzenleme:
Ezbere ve arastirmadan konustugunuz cok bariz.
Almanya´da TÜRKCE egitimi veriliyor, hatta benim lisede sinav dersi tercihlerimden bir tanesi TÜRKCEYDI!
Bi ülkede baska bir dil konusulunca ve ya ögrenilince vatan elden gitmiyor, merak etmeyin, gitseydi biz alirdik Almanya´yi.

Sizi tek bir konuda tebrik ediyorum; irkliginizi kabul ettiginiz icin. Dürüstsünüz vesselam.

Benım teyzemın kızı dogma büyüme orda okuyor. Onun dediğine mi size mi inanayım ? Basta zorluk bile cekti almanca yüzünden. Orada olan Türkce okul fethullahındır. Ona da gondermez cogu aile. Cami yerine bile binaya benzer yerde ibadet edıyor müslümanlar. Irkcıyım evet gurur da duyuyorum bu ırkcılıksa.

Yorumlara gülsem mi aglasam mi,ülkemin vatandasindan korksam mi bilemedim.

Sadece sükrediyorum iyi ki Kürt olarak Türkiye´de dünyaya gelmemisim.

Kendi dilimde Kuran-i Kerim´i okumama bile karsi olan bi zihniyet; bu fasizm degil de nedir?
Neden kimse Kürt gercegini kabul etmek istemiyor, onlarin da dili kültürü oldugunu
, ve bunlari sonuna kadar da yasama haklari oldugunu kabullenmiyor??
Evet Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icinde yasayabilirler, ama bu onlarin dillerini unutmalarini mi dayatiyor?

Almanya´da yasiyorum burdaki ve diger yabanci ülkelerde yasayan Türkleri Kürtlerin yerine koyuyorum da;
eger burda Türkce Kuran-i Kerim okumalarina, ya da okulda Türkce egitimi almalarina karsi cikan , dillerini konusmalarindan rahatsiz olan bir kesim olsaydi, kisaca ASIMILE olmalari istenseydi ne olurdu; Türk milleti ne tepki verirdi?

Lafa gelince azinligin yanindayiz.
işlerine gelince hümanist işlerine gelince ırkçı.....nasıl oluyorsa artık.....bizim buralarda bi...r laf vardır.....size gelek yiyek içek bize gelek gülek oynayak......bu hesap bizim memlekette böyle kısıtlayalım herkesi....elin almanyasında yayılalım her yana.....boşveeerrr zihniyet bu...işte bu insanların tutumuyla isyan için dağa çıkıyorlar.... :20:

Back