- 2 Aralık 2011
- 2.939
- 8.882
- 408
- Konu Sahibi menzil5453
-
Ben Turkum, Turkce konusuyorum. Turkce konusmayan kisi benim kardesim olamaz.
basbakan , halki din ve ırk farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmekten hapis yatmışdir.
simdi oy icin ,bazi kesimlere sirin gozukmek icin oynamasina gerek yok.
Benım teyzemın kızı dogma büyüme orda okuyor. Onun dediğine mi size mi inanayım ? Basta zorluk bile cekti almanca yüzünden. Orada olan Türkce okul fethullahındır. Ona da gondermez cogu aile. Cami yerine bile binaya benzer yerde ibadet edıyor müslümanlar. Irkcıyım evet gurur da duyuyorum bu ırkcılıksa.
işlerine gelince hümanist işlerine gelince ırkçı.....nasıl oluyorsa artık.....bizim buralarda bi...r laf vardır.....size gelek yiyek içek bize gelek gülek oynayak......bu hesap bizim memlekette böyle kısıtlayalım herkesi....elin almanyasında yayılalım her yana.....boşveeerrr zihniyet bu...işte bu insanların tutumuyla isyan için dağa çıkıyorlar....
Ben de dogma büyüme burda okuyorum teyzenizin kizi gibi:)
Bence bana da inan, cünkü bu kadar kolay arastirilabilecek bi konuda size burda yalan söyleyecek degilim, ki neden ihtiyacim olsun böyle bir yalana ?
Sizi ikna etmek degil ki amacim, yanlizca verdiginiz yanlis bilgiyi düzeltmek.
Benim okudugum okul halis mulis Alman okuluydu, fakat Türk ögrenciler icin Türkce dersi, ve benim okuluma özgü olan liseyi bitirme sinav derslerimden bir tanesi Türkceydi. Yani liseyi bitirmemle üniversite yollarimin acilmasinin kendi dilim ve kültürümün payi fazla.
Ve okudugum okulun girisinde ne yaziyordu biliyo musunuz? "Schule ohne Rassismus! " yani : Irkcilik olmayan okul.
Hayatim boyunca Fethullahcilarla alakam olmadi.
ve evet, seneler öncesine kadar binalar camii olarak kullaniliyordu, ben de cok giderdim. Hala da varlar.
Simdilerde minareli camiiler insa ediliyor, irkcilar cok ugrasti insa edilmesin diye, ama nafile!
Teyzenizin kizi benim kadar sansli degil ki demek Türk´lügünü cok da özgür yasayamiyor, hatta belki dilini bile dogru dürüst konusamiyor...
Keske yabanci bi ülkede yasamananin ve "yabanci" olarak görülmenin nasil birsey oldugunu bilseydiniz.
Iste o zaman bu irkciliginizla gurur duyamazdiniz.
seni hic ilgilendirmez nerde olup olmayacagim asil sen polemik yapiyosun yazdiklariminda arkasindayim ister okursun ister okumazsin olur biter
işlerine gelince hümanist işlerine gelince ırkçı.....nasıl oluyorsa artık.....bizim buralarda bi...r laf vardır.....size gelek yiyek içek bize gelek gülek oynayak......bu hesap bizim memlekette böyle kısıtlayalım herkesi....elin almanyasında yayılalım her yana.....boşveeerrr zihniyet bu...işte bu insanların tutumuyla isyan için dağa çıkıyorlar....
Kùrdùm ben.kurtce meal basilmasini yerinde buldum.mealini turkce okudum hep.bir sikintim olmadi.fakat anadilinde okumak isteyen cok kisi var saygi duymak lazim.sizin dogrularnz karsidakiyle uyusmk zorunda degil.dedigim gibi kurt olmama ragmen kurtce gibi bir hassasiyetm olmadi hic.diledgm gibi konusabiliyorm zaten belki bir yasaklama olsaydi gecmisteki gibi benim de hassasiyetm olurdu.ama sirf kurtce olmadgi icin kuran mealini ve baska kitaplari okumayan okumak istemeyen kurtcu kesim bir cok arkadasm var.dogru bulmuyorm ama saygi duyuyorm.herkes de duymali bence...
Okuyan kendine okur okumayan kendine okumaz. Hiç kimsenin hiç kimseye de saygı duymak veya duymamak gibi bir zorunluluğu yok.
Okuma özürlü bir toplumda umarım okunur
Ben de kürdüm. Ben siyaset malzemesi yapılmaktan; kürt sorunu diyerek sorunlu vatandaş gibi lanse edilmekten şikayetçiyim
Yaniliyorsunz kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymk zorunda zira toplum kurali nezaket kurali bunu gerektirir.sayginin olmadgi yerde her turlu cirkeflik olur.kurt sorunu var elbet. ne dersenz diyin kendinzi sorunun bi parcasi olarak gormeyebilirsnz.cunku basiniza kurt oldgunz icin felaketler gelmedi gecmiste.babanz dedenz oldurulmedi koyunuz yakilmadi.benm de basima gelmedi sukur ama bircok kurt yasadi bunlari.inkar edilemz gercekler bunlar.insanin basina gelmeyene kadar bilemez bugun biz de oyle seyler yasasaydik kurtce de kurtce diye tutturur devlet dusmani bile olabilirdik...
Okuyan kendine okur okumayan kendine okumaz. Hiç kimsenin hiç kimseye de saygı duymak veya duymamak gibi bir zorunluluğu yok.
Okuma özürlü bir toplumda umarım okunur
Ben de kürdüm. Ben siyaset malzemesi yapılmaktan; kürt sorunu diyerek sorunlu vatandaş gibi lanse edilmekten şikayetçiyim
Ya bisey demiyim diyorum olmuyo kürtle türkün meshebi bile ayrı nasıl oluyo böle bisey aklım almıyo benim nereye gidiyo bu devlet ya ben kürtlere bisey demiyorum ama devlet icinde devlet olmaz aga
Seker kissss
Saygının olmadığı bir toplumda kargaşa, kaos ve anarşi hâkim olur. Kürt sorunu yoktur. Sadece bir dönem kürtlere uygulanan asimilasyon çalışmaları ve dayatmalar vardır. Ama şu anda o sorunlar geride kaldı. Ak parti vesilesi ve diğer barışcı kürtler vesilesiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?