- Konu Sahibi _MedceziR_
benim bahsettiğim bir hadis kur'an-ı kerimden sonraki örneğimiz..senin örneğinse bir maymun...zaten sana yakışanı yazmışsın daha fazla yazmaya gerek yok.
burada maymun; her şey alenen yaşandığı halde, görmedim, duymadım, bilmiyorum diyenleri temsil ediyor.
madem hz Muhammedden bahsediyoruz. bir dinin lideri olarak, savaşlara katılmış, ganimetler elde etmiş biri olarak çocuklarına miras olarak sadece bir katır, birkaç silah ve bir-iki parça arsa bırakmıştır. savaşlardan elde ettiği ganimetleri ve kendisine bağışlanan hediyeleri de derhal vakfetmiş, ayrıca medineden sürgün edilen yahudilerin topraklarından sağladığı gelirleri ve kendisine ait olan diğer arsaları da ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştır.
bizim burada bahsettiğimiz kişiyse, dünyanın sayılı zenginlerindendir. ve bu zenginliğin kaynağını da zamanında "gömü buldum", "oğlumun düğününden" vs gibi komik şekillerde açıklamıştır çünkü açıklaması yok bunun.
ama sen yine de görme tabi, iyimserliğini koru, "ayy hep günah alıyorlar" de, "koskoca başbakan bunları yapmaz, ben inanmam, sanki gözümün önünde mi yaptı" de, "gözümün önünde yapsa bile, gördüklerimin hepsine inanamam, hadis var" de.