- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi _MedceziR_
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
peki diyelimki ben haksizim siz nasil anladiniz gercek oldugunu ?
:-
Şaka gibi bu adam yaaa
Eki Görüntüle 999221
Engellenen afiş bu canım Muz cumhuriyetinde bizden daha fazla demokrasi vardır
Eki Görüntüle 999238
Erdogan benim babamin oglu degil illaki hayiirr olmaaz yapmaaaz demiyor. Partici hic degilim. Ama sesler konusmalar acemice ve yapmacik geliyor. Komik geliyor boyle bir kobusma olmus olabilir olmayada bilir ama bence o kayitlar kisiler ait degil. Cikarsa sasiririm tabiki...
Ya şunları paylaşmayın benim çok gülesim geliyo Deli gibi gülüyorum evde tek başıma Hele capslerr
Bu dedikleriniz tüm dünyada olan değişimler değil mi zaten? Dengeler çok değişti 20 sene önceyle kıyaslıyorsunuz durumu. Bunlar partilere mal edilemeyecek değişimler..
Ekmeğin karneyle dağıtılmasının suçlusu chpydi zaten dimi kesinlikle 2. dünya savaşı falan değil. İsmet inönüyü zerre sevmem. Kendisi de bilse buna pek üzüleceğini sanmıyorum ya Ama karne konusunda en son suçlanacak kişi ismet inönü ve chpsidir heralde. 1940la 2014ü karşılaştırmak nasıl bir zekanın ürünüdür merak ediyorum. Avrupa ülkeleri bile dibe vurmuştu insanlar açlıktan kırılıyordu. Türkiyede karneyle de olsa insanlar ekmek alabiliyordu ki Sonradan bir çok avrupa ülkesi de bu karne uygulamasına geçmiş ve kısmen de olsa halk rahatlamıştır. Merak ettim 2. dünya savaşını duydunuz mu hiç?
Kitap pahalılığı yüzünden okula gidememek bahanedir hanımefendi. Ailelerin çocuklarını okula göndermeme bahanesidir. Ben çok iyi hatırlıyorum ilkokuldayken sınıfta belirli 10 öğrenci vardı. bunlar ödeyemediklerini yönetime bildirmişlerdi. Ders kitapları çanta kalem defter üniformayı okul yönetimi karşılıyordu. Zaten mebin bastıgı kitaplardı yine ve çok pahalı değillerdi. Ücretsiz olması kötü mü oldu hayır olmadı tabi ki. Bugün yine formasını alamayan öğrenci durumu okul aile birliğine bildiriyor yine onun ihtiyaçları bir şekilde karşılanıyor. Biz yardımlaşmayı seven bir toplumuz. okul içinde toplu ortamlarda kimseyi sıkıntıda bırakmayız. Okula gidemeyen birileri varsa 4+4+4 yüzünden okuldan alınan kız çocukları olmuştur. Çoğunu görmüyoruz, bilmiyoruz tanımıyoruz. O kadar uzaklardalar ki bize.. Yardım elimizi uzatmaya bile gücümüz yetmiyor.
RTE'nin yerine kim gelir bilmiyorum ama halk uyansın artık hırsızlıklara müsaade etmesin. Bundan sonra kim gelirse gelsin halk olarak her zaman muhalefet kanadında durup eksiklere, yanlışlara gözümüzü açmak ve bunları dile getirmek zorundayız. Biz burda tayyipi eleştiriyorsak yarın chp gelince susacak insanlar değiliz. Biz bu ülkenin daha iyiye gitmesi için konuşuyoruz.
Yol yaptı diye partiye oy verildiği anca bizim gibi gelişmekte(!) olan ülkelerde görünür zaten. Bu yüzden sizi kınayamam haklısınız ne diyim.
Yyazdiklarinizi okudum ve guldum 2.dunya savasi dunya ulkeleri ekmegi karne ile aliyormus falan birde en ilginci 1940 ile 2014 nasil kiyaslanir diyorsun asil zeka priltilari iceren cumle bu sanirim!! Hanim efendi turkiye cumhuriyetinde kuruldugu gunden 2002 yilina kadar ne degisti nasil yatirim yapildi soylermisiniz onlar caldilar ama memlekete bir hayirlari olmadi bu ulkenin basina ne zaman muhafazakar bir lider gelse soygunculukla hirsizlikla itham edilip ya darbe ile yada illegal yollarla gonderildiler bu ulke basbakan asmis bir ulkedir.darbelerin sonunda ulke soyulmus her darbede ulke 20 sene daha geriye gitmistir.halk muhalefet etmeli dogru ama yapilani inkar etmek nankorluktur.sizin ile bunlari burda tartismak Havanda su dovmekten farksiz .kusura bakmayin madem ulke menfaatleri diyorsunuz o zaman bende ulkemizin dunyanin super gucu olmasi icin recep tayyip Erdoğan diyorum.
ya bu konuşmayı size bi yerdemi ezberlettiriyorlar noktası virgülüne kadar tüm akplilerden aynını duyuyorumda..
gelelim açıklamamıza bi insana bir kez oy verirsin çalışır ikinci kez oy verirsin gene çalışır çünkü üçüncüyü garantilemek zorundadır üçüncüsü son hakkıdır daha başa gelme şansı yoktur kanun böyle.. ve ne yaparsa bu üçüncü hakkında yapar.. eğer herkes bunu yapıyor deyip görmezden gelirsek herkes bunu yapmaya devam eder ama bir kez bunu yapanı ağır bi şekilde cezalandırırsak bidaha kimse cesaret edemez biz bu cesareti kendi ellerimizle vermiş bir devletiz söylediğiniz kelimelere bi bakın evinize girmiş hırsız için nasılsa herkesin evine giriyorlar bişey olmaz deyip dönüp sırtınızı uyuyabiliyor musunuz? yana yakıla polise koşup hırsız avına çıkan millet biz değilmiyiz.. çalınan direkt kendi cebinizden olmayınca meşru mu oluyor?
kendi atana laf uzatan bi insanı savunuyorsun yol için kitap için söyle bana bu vatanı sana bahşeden kim o olmasa sen kim olarak dünyaya gelecektin.. he bide şu lafıda duydum sizin tayfadan sanki ülkeyi Atatürk kurtardı içki içerdi bilmem ne.. bunu bi örnekle açıklayalım isterseniz.. farzedinki denize düştünüz ve boğuluyorsunuz yüzme bilmediğiniz için azcık çırpınıp bırakıyorsunuz kendinizi umudunuz yok çünkü tamam öleceksiniz seslenemiyorsunuz bile artık su yutmaya başladınız dibe çökeceksiniz o sırada birisi diyorki çırpınsana biraz su boyunu aşmıyor. ancak o zaman çakıyor şimşekler kafanıza ve çırpınmaya başlıyorsunuz bi bakıyorsunuz gerçekten kendinizi kıyıya çekebildiniz.. şimdi hayatınızı kurtaran kimdir? umudunu yitirmiş kendini yok olmaya bırakmış bir osmanlı devletine umut ışığını veren insanları başarabileceklerine inandıran kimdi..
kimi seçelim diye bir bahane yok yerine kim gelirse gelsin onu oraya çıkartan sen isen indirebilecek kapasiteyede sahipsin bi dene bakalım yerine geçecek kişi neler yapabiliyor ama onu diyo bunu diyo demekle olmuyor bu iş ancak deneme yanılmayla çözülebiliyor bazı şeyler..
o yollar kitaplar elindeki bütün imkanlar onun sayesindede olmadı bu arada teknoloji hergün ilerliyor üretim sistemleri 20 30 sene önceyle birmiki kıyaslıyorsunuz o zamanla şimdiyi o zaman dalında bi tane verebilen domatese şimdi basıyolar hormonu patır patır dökülüyo dallarından.. çok değil 10 yıl evvel yapılan bi binada kullanılan beton çatlamasın diye günlerce sulanırdı o betonun kuruması aylar sürerdiki sağlam olsun şimdi üç ayda gökdelen dikiyorlarya önünüze.. eskiyle şimdiyi kıyaslayamassınız size kalsa küçük dağlarıda tayyip yarattı.. dedemden bilgisayarı kim getirdi lafını duydum ben ya.. insanlar her gün dahada aydınlanıyor bilgileniyor bilinçleniyor ve her gün yaşam standartlarınız bi tık daha büyüyor bunu bi başbakana bağlayamassınız her kim gelirse gelsin demokratik bi ülke olduğumuz sürece bütün bunlar zaten olacaktı bide bu açıdan düşünün...
hee son olarak keşke o kitaplarla eğitim sisteminide batırmayaydı bide.. iyi olurdu hani..
Ben hirszlik legaldir demiyorm saptrmayn.gercekci olmali maalesef tum donemlerde var diyorm.ve ben asla basbabakanm hirszlk yaptgna inanmiyorm.yaptklarni gormezden gelip nankorluk etmeyin.atama laf uzatmismis.peki siz hz muhammed e laf atanlari da kinadiniz mi? Kimse kimseyi sevmk zornda degil..bakin ben d bakir da yasyorm burda insanlar evlernden işlerine ugurlanirken beyaz toroslarla alinip faili mechul bi sekilde katledliyorlardi cok degil.15 yil once...köylerimiz mi yakilmadi evimizdeki kuran i kerimleri az mi sakladik okudugmz kitaplari az mi sobada yaktik.biz kürtçe konusamazdk ahmet kaya yi hatrlayn kürtçe kaset yapicm dedi basina gelmeyen kalmadi.biz burda cok acilar cektik.su an rahatsak dilimizi dinimizi rrahatca yasyorsak tayyip in sayesindedir. ..bu ülke saga da hak verdi sola da.hicbir donemde bugunku refaha rahatliga ulaslmadi.diyorm ya insanlar ahmak mi gerckten memnun olmasalar bu kadar oy verirler mi.ecevit e sans vermedi mi millet ne oldu ulke batti...akp o kuyudan cikardi ülkeyi...teknoloji buyuk nimet ama tum hizmetleri buna baglamk olur mu.tayyip i sevmeyeblirsn ama bana hala onun yerine geleblecek birini soyleyemedin...herkesin hatalari var herkes gibi o da kusursz degil.ama bu ulkenin gelmis gecmis en cesur en karizmatik en iyi lideri o! ne dersenz diyin yasasin tayyipp
Yyazdiklarinizi okudum ve guldum 2.dunya savasi dunya ulkeleri ekmegi karne ile aliyormus falan birde en ilginci 1940 ile 2014 nasil kiyaslanir diyorsun asil zeka priltilari iceren cumle bu sanirim!! Hanim efendi turkiye cumhuriyetinde kuruldugu gunden 2002 yilina kadar ne degisti nasil yatirim yapildi soylermisiniz onlar caldilar ama memlekete bir hayirlari olmadi bu ulkenin basina ne zaman muhafazakar bir lider gelse soygunculukla hirsizlikla itham edilip ya darbe ile yada illegal yollarla gonderildiler bu ulke basbakan asmis bir ulkedir.darbelerin sonunda ulke soyulmus her darbede ulke 20 sene daha geriye gitmistir.halk muhalefet etmeli dogru ama yapilani inkar etmek nankorluktur.sizin ile bunlari burda tartismak Havanda su dovmekten farksiz .kusura bakmayin madem ulke menfaatleri diyorsunuz o zaman bende ulkemizin dunyanin super gucu olmasi icin recep tayyip Erdoğan diyorum.
Yine ülkenin kurulduğu zamanla kıyaslamalar başlamış, yine karneli ekmek dönemi:))
Benim anne tarafım doğuludur, bunu önce belirteyim, rahmetli dedem doğduğu yerde iş imkanı olmadığı için İstanbul'a göçmüş 1940'lı yıllarda.
Ben Ahmet Kaya'da dinledim, dinlerim, bu ülkede düşünceleri yüzünden pekçok insanında canı yanmıştır bu da kabulüm, Nazım Hikmet memleketine hasret ölmüş, Aziz Nesin yakılmak istendi, Ahmet Kaya protesto edildi, ülkesinden gitmek zorunda kaldı. Birçok Diyarbakır'lının evinde rahmetli Yılmaz Güney posteri vardır, Diyarbakır'lı çok can dostlarım vardır onlardan bilirim.
Kuran'ın yakıldığına hiç şahit olmadım ki yaşım öyle azımsanacak bir yaş değil, aksine benim dedelerimin evinde de baba evimde de Kuran vardı, okunurdu, ailem camiye giderdi, oruç tutardı, bayram namazlarını hiç kaçırmazdı.
Buraya kadar tamam mı?
Ülke kurulduğundan beri ne yatırım yapıldı denmiş, pekii birçok doğulu insan doğuda istihdam yok diye niye İstanbul'a göç etti 1940'lı yıllarda.
Tekel fabrikasını, Şişecam fabrikasını, Sümerbank fabrikasını bildiniz mi? Bu fabrikalarda kimler çalışıyordu? Valla benim dedelerim İstanbul'a bu fabrikalardan birinde emekçi olmak için göç etmişler.
Bu fabrikalar ki en içler acıtanı Tekel fabrikasının kapatılışıdır, Tekel fabrikasının sadece rakı bölümü 292 milyon dolara satıldığı yıl ki bu yıl 2002'dir, 1 milyar dolar vergi ödüyordu, Şişecam fabrikası Dünya cam ev eşyası üretiminin yüzde 5.5'ini, Avrupa pazarında yüzde 10u aşan paya sahipti, üretiminin %70'ini ihraç ediyordu.
Sümerbank fabrikasının Nazilli basma fabrikasını bir araştırın derim, Sümerbank'ın Beykoz'daki deri kundura fabrikasını da.
Nazilli'deki fabrikanın 2002 yılındaki akıbetini okuyun.
Bu fabrikaların hepsi ne zaman kuruldu ne kadar istihdam sağladı, kaç aileyi geçindirdi, kaç aile bu fabrikalar sayesinde ev bark sahibi olma şansına sahip oldu, ev bark diyorum çünkü başka bir topikte 2002'den evvel ev sahibi olunamadığı ima edilmişti, benim dedelerim ne yapabildiyse bu fabrikalarda çalıştıkları zaman yaptılar.
Burda arkadaşlar tüketim değil üretimden bahsedilsin diyor ya bu 3 fabrika üretim lideriydi, içimde kalmasın birde araba mevzuna gireyim, bu ülke de 1970'li yıllarda elbette arabası olana zengin gözüyle bakılırdı çünkü yerli üretim araba sorunu vardı, bir Anadol'umuz vardı, şimdi de olduğu gibi pek çok araba markası yabancıydı, sonra Koç grubu kuş serisi denen serçe, kartal, şahin'i üretti de millet araba alabildi, hala da sokaklarda en çok bu arabaları görürsünüz, eksozu düşer adam iple tampona bağlar yine kullanmaya devam eder:)))
Ne güzel yazmissin Mune tesekkürler. Kuran yakildi diyip duruyorlar ya elle tutulur bir gercegi bile yok. Eger birileri Kuran yaktirmissa zamanin birinde, bunun devlet temelli olmadiginin farkindalardir umarim. Öyle olsaydi, bütün yasli insanlar hatirlardi o günleri degil mi? Ama nedense belli basli kanallarda magaralara girilir, yasli bir adam cikarilir, Kuran okuyorum diye jandarma geldi beni tutukladi denip aglanilir falan...
Ya benim babaannem asiri muhafazakar bir kadindi, babami imam olmasi icin zorlamistir, bir amcam tamamen dinine bagli yasar, kizlari carsaflidir, koyu da AKP`lidir. O dahi biz böyle büyüdük böyle gördük der, yani Kuran yakilmak yerine, hafizalarina kazinmistir. Halamin cocuklugu Dogu`da bir köyde gecmistir, o da dindardir, "yok ya biraz fazla atiyorlar, Kuran`i kim yakabilirdi?" der. Ne bir gün dedelerimden, nenelerimden duymadim Kuran yakilirdi diye, aksine hepsi Dogu`dan da gelmis köylerden göcmüs insanlar. Kac defa da bildigim bütün yasi 90 üzeri yaslilara sordum. Biri de ben sahit oldum demedi.
Birileri niye isitip isitip bu konuyu gündeme getirir bilmem. Üstelik öyle bir cehalet ki, kücücük yasta cocuklar dahi ezbere bu cümleleri tekrar eder olmus. Insanin kani donuyor. Düsünsenize 10 yasinda cocuk, ama onlar bizim dedelerimizin Kuran`ini yakti gibi cümlelerle belli bir ideolojiyi savunmaya calisiyor. Dolayisiyla kulaktan kulaga oyunu gibi, artik dedesinden ninesinden duymamis bir insan dahi, böyle böyle yaptilar diye cikisabilir halde.
Neydik ne olduk ben hic anlam veremiyorum. Sanki bu ülkede 1923 ile birlikte bütün camiler yikilmis, imamlarin hepsi bir kazana konmus yakilmis, basi kapali bütün anneanne, babaanne, teyzelerimizin zorla baslari actirilmis, agzina Allah adini alan yagli kizgin sislerden gecirilmis. Onun icin AKP`den önce bir tane müslüman yoktu ülkede, millet korkuyor söyleyemiyordu. Hatta resmi kayitlarda Türkiye`nin din hanesi bostu. AKP basa geldi birden insanlar yana yakila müslümanim diye haykirmaya basladi. Ülkenin dini Islam olarak kabul edildi. Anneannelerimiz aglayarak baslarini tekrardan kapatmanin mutluluguna vardi. Bütün teyzelerim annem dahi kapandi hatta, neler cektik neler dedi. Dünya basini aslinda Türkiye müslümanmis diye konusuyor ve rakamlar %90 civari müslüman oldugunu söylüyor ülkede, bunu da AKP`nin basa gelmesine ve dini serbest birakmasina bagliyorlar.
Bakin bunu birine anlatsam, inanir, gider baskasina anlatir, baskasi baskasina, milletce inaniriz valla.