- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi _MedceziR_
-
Tamam Kalyonda bulusanlar bunlar.Onu izlemiştim bende.
Üzüldüm aslında.Yemin ediyorum üzüldüm.
yok o değil
ben sana da msj atayım istersen
3:50 saniyelik video değil mi? Barıs manconun sarkısıyla baslayan hani?
Gonderirsen sevinirim.
Sanırım aynı videodan bahsdıyoruz ama ben beynim ambalaj oldu su anda:44:
Üzülmemek mümkün mü canım kendimi geçtim Ayaz ve Muharrem gibi yüzlerce çocuğun hakları var orda.
Peki siz ekmegin bile karneyle satldgi gunleri hic duymadnz mi hadi yasimiz genç o zamanlari görmedik ama duyduk.ders kitaplarinin pahaliligi yuzunden okula gidemeyenlere ne demeli.ders kitaplari ücretsiz şimdi. ..biz memlekete 5 saatte giderdk ama nasil giderdik allh bilir korku filmleri gibiydi uçurumun kenarndan darack yollarda her an düşecek korkusuyla giderdk simdi 3 saatte gidyorz korkmadan keyifle...duble yollar tüneller...basbakani sevmeyebilirsniz ama yaptklari güzel seyleri görmezden gelmek hakszlk.soyleyin ya allh askina RTE nin yerine kim geleblir oy kullanmayi unutan kilicdaroglu mu ne konustgunu bilmeyen devmli hakaret eden bahceli mi yoksa aponun kankisi demirtas mi? Guldrmeyin beni biraz gercekci olun artk...gercek su ki hirszlk her donemde var her partide..chp nin beledyeleri cok mu temiz.akp de de var tabi hirsz olanlar..ama ben asla basbakanin yaptgina inanmiyorm.yapanlari da kovdu zaten...adam gibi adam RTE!!
ya bu konuşmayı size bi yerdemi ezberlettiriyorlar noktası virgülüne kadar tüm akplilerden aynını duyuyorumda..
gelelim açıklamamıza bi insana bir kez oy verirsin çalışır ikinci kez oy verirsin gene çalışır çünkü üçüncüyü garantilemek zorundadır üçüncüsü son hakkıdır daha başa gelme şansı yoktur kanun böyle.. ve ne yaparsa bu üçüncü hakkında yapar.. eğer herkes bunu yapıyor deyip görmezden gelirsek herkes bunu yapmaya devam eder ama bir kez bunu yapanı ağır bi şekilde cezalandırırsak bidaha kimse cesaret edemez biz bu cesareti kendi ellerimizle vermiş bir devletiz söylediğiniz kelimelere bi bakın evinize girmiş hırsız için nasılsa herkesin evine giriyorlar bişey olmaz deyip dönüp sırtınızı uyuyabiliyor musunuz? yana yakıla polise koşup hırsız avına çıkan millet biz değilmiyiz.. çalınan direkt kendi cebinizden olmayınca meşru mu oluyor?
kendi atana laf uzatan bi insanı savunuyorsun yol için kitap için söyle bana bu vatanı sana bahşeden kim o olmasa sen kim olarak dünyaya gelecektin.. he bide şu lafıda duydum sizin tayfadan sanki ülkeyi Atatürk kurtardı içki içerdi bilmem ne.. bunu bi örnekle açıklayalım isterseniz.. farzedinki denize düştünüz ve boğuluyorsunuz yüzme bilmediğiniz için azcık çırpınıp bırakıyorsunuz kendinizi umudunuz yok çünkü tamam öleceksiniz seslenemiyorsunuz bile artık su yutmaya başladınız dibe çökeceksiniz o sırada birisi diyorki çırpınsana biraz su boyunu aşmıyor. ancak o zaman çakıyor şimşekler kafanıza ve çırpınmaya başlıyorsunuz bi bakıyorsunuz gerçekten kendinizi kıyıya çekebildiniz.. şimdi hayatınızı kurtaran kimdir? umudunu yitirmiş kendini yok olmaya bırakmış bir osmanlı devletine umut ışığını veren insanları başarabileceklerine inandıran kimdi..
kimi seçelim diye bir bahane yok yerine kim gelirse gelsin onu oraya çıkartan sen isen indirebilecek kapasiteyede sahipsin bi dene bakalım yerine geçecek kişi neler yapabiliyor ama onu diyo bunu diyo demekle olmuyor bu iş ancak deneme yanılmayla çözülebiliyor bazı şeyler..
o yollar kitaplar elindeki bütün imkanlar onun sayesindede olmadı bu arada teknoloji hergün ilerliyor üretim sistemleri 20 30 sene önceyle birmiki kıyaslıyorsunuz o zamanla şimdiyi o zaman dalında bi tane verebilen domatese şimdi basıyolar hormonu patır patır dökülüyo dallarından.. çok değil 10 yıl evvel yapılan bi binada kullanılan beton çatlamasın diye günlerce sulanırdı o betonun kuruması aylar sürerdiki sağlam olsun şimdi üç ayda gökdelen dikiyorlarya önünüze.. eskiyle şimdiyi kıyaslayamassınız size kalsa küçük dağlarıda tayyip yarattı.. dedemden bilgisayarı kim getirdi lafını duydum ben ya.. insanlar her gün dahada aydınlanıyor bilgileniyor bilinçleniyor ve her gün yaşam standartlarınız bi tık daha büyüyor bunu bi başbakana bağlayamassınız her kim gelirse gelsin demokratik bi ülke olduğumuz sürece bütün bunlar zaten olacaktı bide bu açıdan düşünün...
hee son olarak keşke o kitaplarla eğitim sisteminide batırmayaydı bide.. iyi olurdu hani..
Peki siz ekmegin bile karneyle satldgi gunleri hic duymadnz mi hadi yasimiz genç o zamanlari görmedik ama duyduk.ders kitaplarinin pahaliligi yuzunden okula gidemeyenlere ne demeli.ders kitaplari ücretsiz şimdi. ..biz memlekete 5 saatte giderdk ama nasil giderdik allh bilir korku filmleri gibiydi uçurumun kenarndan darack yollarda her an düşecek korkusuyla giderdk simdi 3 saatte gidyorz korkmadan keyifle...duble yollar tüneller...basbakani sevmeyebilirsniz ama yaptklari güzel seyleri görmezden gelmek hakszlk.soyleyin ya allh askina RTE nin yerine kim geleblir oy kullanmayi unutan kilicdaroglu mu ne konustgunu bilmeyen devmli hakaret eden bahceli mi yoksa aponun kankisi demirtas mi? Guldrmeyin beni biraz gercekci olun artk...gercek su ki hirszlk her donemde var her partide..chp nin beledyeleri cok mu temiz.akp de de var tabi hirsz olanlar..ama ben asla basbakanin yaptgina inanmiyorm.yapanlari da kovdu zaten...adam gibi adam RTE!!
Bu dedikleriniz tüm dünyada olan değişimler değil mi zaten? Dengeler çok değişti 20 sene önceyle kıyaslıyorsunuz durumu. Bunlar partilere mal edilemeyecek değişimler..
Ekmeğin karneyle dağıtılmasının suçlusu chpydi zaten dimi kesinlikle 2. dünya savaşı falan değil. İsmet inönüyü zerre sevmem. Kendisi de bilse buna pek üzüleceğini sanmıyorum yaAma karne konusunda en son suçlanacak kişi ismet inönü ve chpsidir heralde. 1940la 2014ü karşılaştırmak nasıl bir zekanın ürünüdür merak ediyorum. Avrupa ülkeleri bile dibe vurmuştu insanlar açlıktan kırılıyordu. Türkiyede karneyle de olsa insanlar ekmek alabiliyordu ki Sonradan bir çok avrupa ülkesi de bu karne uygulamasına geçmiş ve kısmen de olsa halk rahatlamıştır. Merak ettim 2. dünya savaşını duydunuz mu hiç?
Kitap pahalılığı yüzünden okula gidememek bahanedir hanımefendi. Ailelerin çocuklarını okula göndermeme bahanesidir. Ben çok iyi hatırlıyorum ilkokuldayken sınıfta belirli 10 öğrenci vardı. bunlar ödeyemediklerini yönetime bildirmişlerdi. Ders kitapları çanta kalem defter üniformayı okul yönetimi karşılıyordu. Zaten mebin bastıgı kitaplardı yine ve çok pahalı değillerdi. Ücretsiz olması kötü mü oldu hayır olmadı tabi ki. Bugün yine formasını alamayan öğrenci durumu okul aile birliğine bildiriyor yine onun ihtiyaçları bir şekilde karşılanıyor. Biz yardımlaşmayı seven bir toplumuz. okul içinde toplu ortamlarda kimseyi sıkıntıda bırakmayız. Okula gidemeyen birileri varsa 4+4+4 yüzünden okuldan alınan kız çocukları olmuştur. Çoğunu görmüyoruz, bilmiyoruz tanımıyoruz. O kadar uzaklardalar ki bize.. Yardım elimizi uzatmaya bile gücümüz yetmiyor.
RTE'nin yerine kim gelir bilmiyorum ama halk uyansın artık hırsızlıklara müsaade etmesin. Bundan sonra kim gelirse gelsin halk olarak her zaman muhalefet kanadında durup eksiklere, yanlışlara gözümüzü açmak ve bunları dile getirmek zorundayız. Biz burda tayyipi eleştiriyorsak yarın chp gelince susacak insanlar değiliz. Biz bu ülkenin daha iyiye gitmesi için konuşuyoruz.
Yol yaptı diye partiye oy verildiği anca bizim gibi gelişmekte(!) olan ülkelerde görünür zaten. Bu yüzden sizi kınayamam haklısınız ne diyim.
Bu söylediklerin yani sira, evet yol yapmak zorunda! Hatirliyorum burda bir üye vardi "yol yapmak zorundami basbakan, tünel yapmak zorundami basbakan"? Evet, yol yapmak bir ülkenin en basit seylerinden birisidir. Yoldan baska erdogan sanki ne yapti? Daha halen çoçuk gelin denilen sey var. Daha halen anneler göz göre göre bebeklerini soguktan dolayi kaybediyorlar. Daha halen yurdum insani kredi kart borçlari ile ograsiyor, çoçugum üniverisiteye gitsin diye. Ki bu ülkenin bakanlarin çoçuklari hiçbir sinav yapmadan istedigi üniversiteye gidebiliyorlar. Hatta bakanin çoçugu bile olmana gerek yok. Belli bir dini grupa mensup oldugunda üniversite sinav sorulari sana veriliyor.
Daha halen bu ülkede kizlar tecavüz olduklarini söyliyemiyorlar, söylediklerinde bile tecavüzcüler bile cezalandirilmiyor, kiz tahrik etti diye, kiz istedi diye. Tecavüz sonucu hamilelikte bebek aldirilmiyor bile. Adaletsizlik diz boyu. Daha bunun gibi birçok konular var. Allah askina, bu konularin yaninda yol yapmis çokmu oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?