• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Başarıda Anaokulu seçimi önemli midir?

aylin66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
212
1
96
Ankara
slm bu sene kızım anasıfına başlayacak tabiki ilköğretimide aynı okulda okuyacak fakat bizim yakınımızdaki okulu bir türlü sevemedim iyi değil diyolar kimiside okul değil öğretmenin iyi olması lazım sizce okul etkilimi başarı için öğretmen ilaki etkili yardım

slm bu sene kızım anasıfına başlayacak tabiki ilköğretimide aynı okulda okuyacak fakat bizim yakınımızdaki okulu bir türlü sevemedim iyi değil diyolar kimiside okul değil öğretmenin iyi olması lazım sizce okul etkilimi başarı için öğretmen ilaki etkili yardım

okulu ne açıdan beğenmedınız bılmıyorum ama 6 yıllık anasınıfı öğretmenı olarak şunları yazayım;

**okulun sosyal olanakları nedır? gezı duzenler mı? velilerle işbirliği duzenleyerek organızasyonlar yapar mı? bunları öğrenın..

**anasınıfı öğrencılerıne aıt sınıfı once çocuğunuzla gıdın görun.. oradakı oyuncaklara eğitim materyalı gözuyle bakın.. ay ne çok oyuncak var deyıp renklı göruntuye aldanmayın.. bunlar temız mı,nasıl gruplandırılmış,sınıf aydınlık mı,pencereler olası çarpma kazalarına musaıt mı bunlara bakın derım..özellıkle ufak kazalar örneğin halı kayması gıbı vb sınıf ortamında çıkabılıyor..bunlar ılerde sorun olmaması ıçın bakılması gerekenler bnce..

**okulda onlara özel lavabo var mı? ya da boyları uygun mu? sınıfa uzaklığı ne kadar?

öğretmen açısından şunlara bakabılırsınız;

**tanışma ımkanınız var mı bılmem ya da çevreden öğrenme şansınız olursa guleryuz ve sabır onemlıdır..

**sınıfta öğretmene çocukların yemek saatınde,temızlıkte ve wcye çocuğa eşlık etmede yardımcı bı bayan var mı? varsa ne özellıklere sahıp nasıl bır bayan?

bunları çoğu veli inceledım zannederek gelir kayıt zamanına..

okul ve öğretmen bır butundür.. olanakları ıyı olmayan bır okulda öğretmen olanak ölçüsünde verımlı olabılır.. ıstısnalarımız hariç..

ve gunumuzde devlet okullarına ödenek fazla gelmez..her okul kendı yağında kavruluyor..bu nedenle yukarıdakı özellıklerın bır kısmı olmayabılır..önemlı olan okulun ve öğretmenlerın ne derece veliyle içiçe olduğu,çabaladığıdır..

kayıtlar 23unde başlayacak dıyor meb..
kayıtlarda genelde adres kaydına göre yapıyoruz sistemde..

Son düzenleme:
Back