- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi Kardelen000007
-
Kimse bunu ona demez ama ben olsam çoktan kovulmuştumKadın yapamıyorsa kocası yapsın niye siz yapıyorsunuz hiç anlayamadım valla. Millet doğuruyo derdi dünyayı sarıyo sizin la o çocuk bizim değil demesi gerekiyor birinin...
Eltim gayet güzel hamilelik geçiriyor.Ben daha zor hamilelik geçirdim 9 ay bulantı afedersiniz kusma ile geçti ama yinede misafirlerimi de ağırladım kv ile kp de baktım yemeğimi de işimi de yaptım.Eltim bana kıyasla çok çok iyi çünkü yeri geldi mi çok iyi gezer ama iş ildu mu yapamam der.Bende eşime ona bakmak zorunda değilim neden herşeylerine ben yetisiyorum dedim kötü oldumEtlinizin hamileliği zor geçiyor da olabilir, her hamilelik bir değil. Kimisi son ana kadar fırıl fırıl oluyor kimi yattığı yerden kalkamıyor ama ona bakmakla yükümlü kişi de siz değilsiniz. Kendi yapamıyorsa eşi yapacak, annesi kardeşi vs akrabası varsa onlar yapacak, olmadı dışardan söyleyecek. Siz kimsenin hizmetçiliğini yapmak zorunda değilsiniz
Bir once ki gün gelmediler ama dün geldiler oda nasıl oldu anlatayım.Ortak arkadaşlarımızdan bir kaç kişi bayram ziyaretine eltimlere gideceklermiş kaynım biz dışardayız abimlere geçin demiş.Bende o anda yemek hazırlıyordum hatta yiyecektik esim de ekmek almaya cıktı.Tam o sırada kaynim aradı eşim biraz rahatsız misafir gelecek size gelsinler dedim bende esim geldi ona soyledim tamam gelsinler dedi.Esim daha ikramlik alması için kaynımi arayip soyledi misafirler geldi kahve ikram ettim aradan yarım saat geçti baktim kaynım ile eltim süslenmiş buze geldiler şaşırdım eltimin hastaya dair hiçbitşeyi yoktu.Eşim mutfaga geldi hani rahatsdı bu misafir bile kabul etmiyor utanmadan bir de çıkıp geliyor dedim. Esim yine kızdı sus sen dedi.Esim boyle davrandıği surece tartışmalar sürecek.Ben iki hamilelik gecirdim ilk hsmileliğim çok zordu hastanelerde yattım 9 ay boyunca bulamtıları cektim yemek dahi yiyemedim ama yinede misafirimide ağirladim,temizliğimi de yaptim yemeğimi de.Simdi esim bunları bile bile göre göre bana boyle davranıyor.Bu akşam da geldiler mi konu sahibi? Eşiniz ne yaptı gelmedilerse?
Ben sizin yerinizde olsam hizmetçi yerine konulup eşimle kötü olacağıma herkese tavrımı koyar öyle kötü olurum bari değsin. Hiç alttan alma, hamile kadın hasta değildir. Yemek yapamayacak kadar ağır bir durum yok ben 37. Haftaya kadar işe gittim mesela yani gayet yapılıyor. İyi niyete her zaman karşılık verilir ama buna verilmez. Ezdirme kendini.
Keşke yüzüne söyleseydiniz ,hasta dediler senin için iyi görünüyosun diye bakalım ne dicekler,biraz da siz narin olun hasta olun mırın kırın yapın bakalım , bu kadar da olmaz ya eşiniz neden sizin yanınızda değil onu anlamadımBir once ki gün gelmediler ama dün geldiler oda nasıl oldu anlatayım.Ortak arkadaşlarımızdan bir kaç kişi bayram ziyaretine eltimlere gideceklermiş kaynım biz dışardayız abimlere geçin demiş.Bende o anda yemek hazırlıyordum hatta yiyecektik esim de ekmek almaya cıktı.Tam o sırada kaynim aradı eşim biraz rahatsız misafir gelecek size gelsinler dedim bende esim geldi ona soyledim tamam gelsinler dedi.Esim daha ikramlik alması için kaynımi arayip soyledi misafirler geldi kahve ikram ettim aradan yarım saat geçti baktim kaynım ile eltim süslenmiş buze geldiler şaşırdım eltimin hastaya dair hiçbitşeyi yoktu.Eşim mutfaga geldi hani rahatsdı bu misafir bile kabul etmiyor utanmadan bir de çıkıp geliyor dedim. Esim yine kızdı sus sen dedi.Esim boyle davrandıği surece tartışmalar sürecek.Ben iki hamilelik gecirdim ilk hsmileliğim çok zordu hastanelerde yattım 9 ay boyunca bulamtıları cektim yemek dahi yiyemedim ama yinede misafirimide ağirladim,temizliğimi de yaptim yemeğimi de.Simdi esim bunları bile bile göre göre bana boyle davranıyor.
Söyledim yüzünehastaymışsın ama iyi görünüyorsun dedim ya sorma karnım ağırdı biraz uzandım kusura bakma filan dedi.bende hiç konüsmada arkamı dönüp gittim muattap bile olmadım .Eşim sevseydi değer verseydi herşeyin farkına varır arkamda olurdu bence sevmiyor.Keşke yüzüne söyleseydiniz ,hasta dediler senin için iyi görünüyosun diye bakalım ne dicekler,biraz da siz narin olun hasta olun mırın kırın yapın bakalım , bu kadar da olmaz ya eşiniz neden sizin yanınızda değil onu anlamadım
Peki ne yapacaksınız?Söyledim yüzünehastaymışsın ama iyi görünüyorsun dedim ya sorma karnım ağırdı biraz uzandım kusura bakma filan dedi.bende hiç konüsmada arkamı dönüp gittim muattap bile olmadım .Eşim sevseydi değer verseydi herşeyin farkına varır arkamda olurdu bence sevmiyor.
İnanın bilmiyorum.Eşim beni anlamadığı sürece hep böyle devam eder.ya boşanıcam yada açık açık yol verip herkesi kovucam.Peki ne yapacaksınız?
Yüzsuz kaç defa sürtüşmeler oldu ,gün boyu konuşmadığım oldu anladı istemediğimi ama yine de ertesi gün geldi.Arsız mı desem yüzsüz desem bilemedimİyise eşinizin sizi anlamadına gerek bile olmadan eltinizle konuşamıyormusunuz siz ? Söylesenize müsait değilim diye anlamıyorum siz kendinizi savunamıyorken başkasınınsizi savunmasını beklememelisiniz.
Hayat sizin hayatınız.İnanın bilmiyorum.Eşim beni anlamadığı sürece hep böyle devam eder.ya boşanıcam yada açık açık yol verip herkesi kovucam.
Yüzsüz ve bu yüzü, hem kendi kocasından hem sizin kocanızdan alıyor. Ancak buna bir çare bulmak zorundasınız.Yüzsuz kaç defa sürtüşmeler oldu ,gün boyu konuşmadığım oldu anladı istemediğimi ama yine de ertesi gün geldi.Arsız mı desem yüzsüz desem bilemedim
Asla bunu kabul etmem.O benim çocuklarıma karşı soğuk esime de soyledim bana senin çocuklarına karsi bakmak zorunda değil dedi bende o dogum yapsin elimi sürmeyeceğim dedim.Yüzsüz ve bu yüzü, hem kendi kocasından hem sizin kocanızdan alıyor. Ancak buna bir çare bulmak zorundasınız.
Elti doğum yaptığında kocanız sizi ona hizmetçi olarak atayacak biliyorsunuz değil mi?
Yeni doğum yaptı diye onun evini, yemeğini, bebek bakımını da size yıkacaklar gibi.
Eşiniz bu yüzden sizden daha da uzaklaşırsa, siz yine gidip yaparsınız gibi geliyor bana.Asla bunu kabul etmem.O benim çocuklarıma karşı soğuk esime de soyledim bana senin çocuklarına karsi bakmak zorunda değil dedi bende o dogum yapsin elimi sürmeyeceğim dedim.
İşte siz kendi kendinizin kıymetini bilmiyorsunuz. Bulantılarla geçen hamilelikte misafir niye ağırladınız. Ben iyi değilim deyip nazlanıp hizmet bekleyecektiniz. Tüm zorluklara rağmen her işi yaparsanız kimse madalya takmaz, o sizin göreviniz gibi olur bir kez of derseniz de sizden kötüsü olmaz. Elitiniz işi biliyor o kendine kıymet verdikçe etrafındakiler de ona kıymet veriyor. Siz de aynını yapın, kendinizi yormayın ezdirmeyinEltim gayet güzel hamilelik geçiriyor.Ben daha zor hamilelik geçirdim 9 ay bulantı afedersiniz kusma ile geçti ama yinede misafirlerimi de ağırladım kv ile kp de baktım yemeğimi de işimi de yaptım.Eltim bana kıyasla çok çok iyi çünkü yeri geldi mi çok iyi gezer ama iş ildu mu yapamam der.Bende eşime ona bakmak zorunda değilim neden herşeylerine ben yetisiyorum dedim kötü oldum
O zamanlar yalnızdım eltim yoktu mecburen kabul ediyordum ki allahın misafiri geri çevrilmez ama artik son.İşte siz kendi kendinizin kıymetini bilmiyorsunuz. Bulantılarla geçen hamilelikte misafir niye ağırladınız. Ben iyi değilim deyip nazlanıp hizmet bekleyecektiniz. Tüm zorluklara rağmen her işi yaparsanız kimse madalya takmaz, o sizin göreviniz gibi olur bir kez of derseniz de sizden kötüsü olmaz. Elitiniz işi biliyor o kendine kıymet verdikçe etrafındakiler de ona kıymet veriyor. Siz de aynını yapın, kendinizi yormayın ezdirmeyin
Koronadan dolayı değil aksine yemedi hem koronadan korksa hergün hergün evimde ne işi var yaptığım yemekleri yemesin.iste bu karnı burnunda gezen tozan bir tip sadece iş yemek misafir oldu mu rahatsizlaniyor.Esime soyledim istemediğimi sonucu küstü konuşmuyor.ustelik sadece esimde bitmiyor o bir kadin ve yakinda anne olacak evinde gecirmesi gerekmiyor mu?Eti yemedi diye bozulacak bir durum yok. Belki koronadan dolayı dokunduğunuz için almamıştır. Bir de her hamilelik bir olmaz. Kimi karnı burnunda gezer tozar ev işi yapar hatta tarlaya gider, kimi de yattığı yerden kalkamaz. Birlikte zaman geçirmek istemeyebilirsiniz bunun muhatabı elti değil es
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?