• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş belası

Merhaba arkadaşlar.Bir once ki konumda eşimin ailesiyle ilgili sorunu yazmıştım şimdide eltimle sorunluyuz.Kv ile kp kışın bizdelerdi eltim de sürekli bize gelirdi yemek yer evlerine giderlerdi.kv memlekete döndü artık eltimler gelmez diye düşündüm ama halen daha geliyor.Oncesinde göz boyamak maksatıyla ıslerde bana yardım ederdi şimdi misafir gibi gelir oturur yer içerler evlerine gidiyorlar Bayramın ilk günü pikniğe gittik.piknikte eşim sürekli eltime yer veriyor,benden iyi muhabbet kuruyor ,benimde gönlüm olsun diye dönüp öyle değil mi der lafıni bitirir.Bende sinir küpü oldum tabi.Eltim suan 7a7aylihamile.Mkangal yaptık bi tane et aldim yarısını ben yedim yarısını eltime uzattım hayır teşekkür ederim sen ye bende hamilesin canın çeker dedim yine reddetti.iyice sinir oldum.Esim sofrada yemek yerken şaka maksadıyla gece eve gidelim dedi sonra dönüp eltim için dedi ki şimdi elinin tersiyle yapıştırır bende neden öyle bır şey yapsın,istediğimiz vakitte doneriz dedim.esim herseyi ona danışıyor sonra dönüp benim fikrimi soruyor.bende surat yapıyorum neden boyle yapıyorsun diyor.Bugunde eşimle tartıştık eltime benden daha çok değer veriyorsun surekli onlarla birseyler yapıyoruz,herşeyi ben yapıyorum sen eltimi övüp deger veriyorsun dedim.Sinirlendi haketmiyorsun ,için kötü fesatsın dedi bana.Bende istemiyorum gelmesinler dedim bende hamile kaldim kimse bana öyle davranmadı zoruma gidiyor.derin dondurucu aldik onu bile kıskanıyor.esime soyledim artık yoruluyorum herşeyi ben yapiyorum o eline birseye sürmüyor yapsa iki bardağı makineye atar yoruldum der gider oturur.hamileliği bahane ediyor.bende hamileydim davetler verir misafir agarlardim.bunları söylememe rağmen eşim hak vermedi eltimin tarafını tuttu.Gercekten beni sevmediğini ve değer vermediğini görüyorum. Eltimle guzel güzel muhabbet eder.ben bir soru sorarım zor zor cevabıni alirim.Artik kaldıramıyorum. Esimle küsüz şuan konuşmuyoruz.Ne yapmalıyım?
Yani ne var destek olsanız, hamileyken iş yapıyor diye ben eltime kızıyordum bi iş olduğunda bana söyle sen yapma,sen nasıl hamilesin nazlanmıyorsun azcık ben yapamam de diye. Hatta takılıyordum ben hamile olduğumda göstereceğim sana elticim su getirir misin bile diyecem diye ki hamile olduğumda cidden suyumu bile getirmişliği vardır.

o bir kadin ve yakinda anne olacak evinde gecirmesi gerekmiyor mu?
Kadın diye, anne olacak diye neden evde oturması gerekiyormuş? Ne biçim mantaliteniz var.

Elti canının kıymetini biliyor, kendini çok yormuyor, geziyor tozuyor, canı isteyince dinleniyor, kendisine iyi gelecek şeyleri yapıyor ve çok da iyi yapıyor. O yüzden kendine kıymet verene başkaları da verdiğinden o değerli oluyor.
Siz de 'o bir kadın evinde otursun' diyeceğinize onu örnek alsanız siz de değer gören bir kadın olursunuz belki. Nitekim evde oturana da madalya verilmiyor, kendi hayatınızdan bizzat gördüğünüz gibi.

Kadın karnı burnunda hamileymiş yakında oturuyorsanız gelin yiyin diyorlardır iki tabak koyuyorsunuz yani ayrıca her akşamda neden gelsinler ki yani kaynınız da evinde olmak ister ne güzel beraber yiyip ,için yok ben hamileyken misafir ağırlıyordum da kimse yardım etmedi de o zaman muhtemelen eltiniz yoktu. Yani eti istemedi diye niye bozuldunuz ki orada başka et mi yok sizin yediğinizi yiyecek saçmalık. İlla kabul etmesi gerekmiyor ayrıca dondurucunun nesini kıskanacak ki. Ne yapsın eşiniz eltinizi görmezden mi gelsin konuşmasın mı bence siz o kadar surat asıyorsunuz ki adam toparlamaya çalışıyor bir yardım ediyorsunuz bin laf diyorsunuz anlamı kalmıyor evet fesatsınız

Hastayim bugun iyi hissetmiyorum yemek de yapmadim diyin kapiyi acmayin, ben yaticam filan diyin, yemek yapmayin bence. Ne bu gorev bellemisler bir olur iki olur elbette misafir kabul edersiniz de yani bunlarinki de terbiyesizlik.

Koronadan dolayı değil aksine yemedi hem koronadan korksa hergün hergün evimde ne işi var yaptığım yemekleri yemesin.iste bu karnı burnunda gezen tozan bir tip sadece iş yemek misafir oldu mu rahatsizlaniyor.Esime soyledim istemediğimi sonucu küstü konuşmuyor.ustelik sadece esimde bitmiyor o bir kadin ve yakinda anne olacak evinde gecirmesi gerekmiyor mu?
Bence onun nasil hissettiğini, ne düşündüğünü anlamaya çalışmayın. Herkesin bir bildiği vardır. Evinize istememek doğal hakkınız yani sürekli birlikte olmak istemeyebilirsiniz. Eşiniz tepki koyduysa empati yapamıyor demek, siz de söylenip kendinizi yipratmayin size de yazik

Şimdi kuzen olduklarını okudum. O zaman herhangi bir sıkıntı yok bence. Kardeş gibidir onlar yani kuzen sonuçta. Bence normal.

Ama eşinizle evde nasılsıniz sohbet eder mi bir şeyler paylaşır mı sizinle?

Dün de söyledim siz kendinizi savunmazsaniz daha çok üstünüze gelirler ..
Yine yanlış hareket etmişsiniz .
Dün kayniniz misafirler size gelsin dediğinde ne münasebet diyecektiniz ? Misafir sizin misafir bize niye geliyolar bende hastayım yatıyorum kusura bakma diyip kapatacaktiniz ..
Siz hala sizi hiçbir şey yerine koyan eşinize soruyorsunuz o da gelsinler diyor ne demesini bekliyordunuz ?
Eltiniz süslenip puslenip geliyor siz eşinize şikayet ediyorsunuz yine yanlış .. Onu mutfağa çekip bu yaptığın sondu , senin burda usagin yok şimdi misafirlerin yanında sesimi çıkarmıyorum tekrarlarsan herkesin içinde seni anlaticam diyip donecektiniz ..
Siz bu kafayla daha çok hizmet edersiniz kusura bakmayın.
O kadın doğum yapınca başında da beklersiniz 40 gün artık lohusa ya eşi ve sizin eşiniz kıyamaz 😊

Her ikisi de isteyerek geliyor misafirlik değil artık kendi evleri gibi görüyorlar.Eltimin işine geliyor evi pislenmedin yemek derdi olmasın diye geliyor,kaynım desen eşim yorulmasın zaten hamile gül kondurmuyor. Eltim bana başka kocama başka davranıyor sorular soruyor esim de oyle cevaplar verip muhabbetti kolaylaştırıyor ki sinir oluyorum.Eltim de pis pis gülüyor.Bende kaynımla az bir muhabbet etsem hemen yüzü düşüyor

Kaynınla yalnız kaldığında ona eşimle senin eşin ne güzel muhabbet ediyorlar. Benimle böyle muhabbeti yok. Senin eşinin seninle muhabbeti var mı diye sor.

Kız gerçekten cinnet işe yarıyor. Bizim komşunun kızı var, dellenince gözü birşey görmez. Kaynı var, kaynana ve kayınpeder bizim kızın kocasını sömürüp onu ihya etme derdindelermiş. Araba mevzusundan yine delirmiş bizim kız, kocası ile arabayı alıp gezmesine izin vermemişler çünkü. Kız almış 3 bin TL lik televizyonu, pencereden aşağı atmış arabanın üstüne. 😀😀😀 O gün bu gündür gık diyemiyormuş kaynana ve kayınpeder.
Ohh valla iyi yapmış. Ama yine de şanslıymış ki diğerleri de gelini alıp tv arkasından aşağı atacak kadar deli değillermiş. Bi de o var 😂

Merhaba arkadaşlar.Bir once ki konumda eşimin ailesiyle ilgili sorunu yazmıştım şimdide eltimle sorunluyuz.Kv ile kp kışın bizdelerdi eltim de sürekli bize gelirdi yemek yer evlerine giderlerdi.kv memlekete döndü artık eltimler gelmez diye düşündüm ama halen daha geliyor.Oncesinde göz boyamak maksatıyla ıslerde bana yardım ederdi şimdi misafir gibi gelir oturur yer içerler evlerine gidiyorlar Bayramın ilk günü pikniğe gittik.piknikte eşim sürekli eltime yer veriyor,benden iyi muhabbet kuruyor ,benimde gönlüm olsun diye dönüp öyle değil mi der lafıni bitirir.Bende sinir küpü oldum tabi.Eltim suan 7a7aylihamile.Mkangal yaptık bi tane et aldim yarısını ben yedim yarısını eltime uzattım hayır teşekkür ederim sen ye bende hamilesin canın çeker dedim yine reddetti.iyice sinir oldum.Esim sofrada yemek yerken şaka maksadıyla gece eve gidelim dedi sonra dönüp eltim için dedi ki şimdi elinin tersiyle yapıştırır bende neden öyle bır şey yapsın,istediğimiz vakitte doneriz dedim.esim herseyi ona danışıyor sonra dönüp benim fikrimi soruyor.bende surat yapıyorum neden boyle yapıyorsun diyor.Bugunde eşimle tartıştık eltime benden daha çok değer veriyorsun surekli onlarla birseyler yapıyoruz,herşeyi ben yapıyorum sen eltimi övüp deger veriyorsun dedim.Sinirlendi haketmiyorsun ,için kötü fesatsın dedi bana.Bende istemiyorum gelmesinler dedim bende hamile kaldim kimse bana öyle davranmadı zoruma gidiyor.derin dondurucu aldik onu bile kıskanıyor.esime soyledim artık yoruluyorum herşeyi ben yapiyorum o eline birseye sürmüyor yapsa iki bardağı makineye atar yoruldum der gider oturur.hamileliği bahane ediyor.bende hamileydim davetler verir misafir agarlardim.bunları söylememe rağmen eşim hak vermedi eltimin tarafını tuttu.Gercekten beni sevmediğini ve değer vermediğini görüyorum. Eltimle guzel güzel muhabbet eder.ben bir soru sorarım zor zor cevabıni alirim.Artik kaldıramıyorum. Esimle küsüz şuan konuşmuyoruz.Ne yapmalıyım?
canım benim aileci bi eşin var demekki bi erkege çok söylersen görmezden gelir bırak kendisi görsün ama sende şöyle yap güzel bi ses tonuyla konuş ne demek misafir gibi gelip gidiyor sen konuşmassan tepene çıkar karşılık ver susarsan azilirsin ama eşinin yanında degil o yokken konuş eşine de bişey çaktırma kötü sen olma canım

Yapacağın tek şey "Yemek hazırlamamak"
Ben yedim başım ağrıyor derim, açık açık söylerim yoruldum size her gün yemek hazırlayamam derim.
Ne yapacak eşiniz ne yapabilir en fazla? küserse küssün, konuşmazsa konuşmasın
Ha bundan aranız bozulacaksa zaten ortada evlilik kalmamıştır, aklıma hoş şeyler de gelmez
Ama bu hayatta siz yeter demeden kimse sizi düşünmez kocanız dahi olsa. :)

konu sahıbıde mı kuzenıyle evlıymıs :KK57:
allahım nasıl aıle ılıskılerı bunlar e eltısı de kocasının kuzenı
8 mılyar dunya nufusu ıcınde ınsan neden tutar da kardes dedıgımız kuzenle evlenır aklım almıyor
Bu forumda herkes kuzen kardestir mantiginda o yuzden sizi alintilayarak bir kac bir sey soylemek istiyorum..
Bu tamamen aile yapısı yetistirildigin yer ile alakali bizde de kuzenler akrabalar cok evlendirilir ki bence de yalnis ama bu kafa yapisindaki insanlar yabanciya gitmesin die düşünürler mesela biz memleketten sehire goc ettik annem akrabaya kiz vermem die yemin etti ona ragmen halalarim amcalarim hala oğullarına bizi alma derdindeydi , hic bir kuzenimle de bir arada buyumedim.. zamaninda universite okurken ziyaretine gittik hala ogluyla aramizi yapma peşinde hatta halam, ablam buyuk ogluyla evlenmedi die annemlere küstü falan ha olsa ablami buyuk ogluna beni kucuk ogluna alacak oyle yani bu bahsettigim kuzen de dayim ile halam evli onun cocuklari yani ve bunlar istanbulda biz mersindeyiz koyde de geçmiyor bu olaylar nereye gidersen git kafa degismedikce mevzu değişmiyor ..
Biz bir arada buyumedik kardes gibi degildir benim icin kuzenler hatta arkadas bile degil sadece akraba ve evlenmemem icin yeterli bir sebep akraba olmasi. Bir arada buyusen de kardes gibi gorsen de sen itiraz etmedikce ailelerin canina minnet bir durum ama
Bir de bu kafayla şu da eşdeğer mesala dayimlar, anneme sen kizlarini okuttun yillarca ne oldu gitti elalemin adamina yediriyor ( kocasi) bosuna okuttun die yillarca annemin başının etini yediler

Yani öyle bir yazıyorsunuz ki sanki bacadan kovuyorsunuz camdan giriyorlar gibi. Demek ki davet ediyorsunuz ki geliyorlar. Ayrıca herkesin hamileliği aynı mı ? Bünye meselesi , kendinizle kıyaslamayın. Bunu acımasızca buldum. Siz büyük bir kıskançlık yaşıyorsunuz. Bu size zararlı. Probleminiz kocanızla eltinizle değil. Hem her zaman çocuklarınızı düşünerek hareket edin bir laf var çocuğunuzun yerini yapın diye dünyaya çivi çakmıyoruz yarın öbür gün bir şey olsa size(garantisi yok) çocuğunuza şimdi ipleri koparmak istediğiniz belki amcası ve eltisi destek olacak. Kadın size apaçık ne zarar vermiş önce onu söyleyin ? Yazdıklarınızdan size eltinizin yaptığı bizzat bir kötülük görmüyorum

Aslında sorun ne elti ne kayın ne de koca aslında sorunun ta kendisi konu sahibi takıntığı tavır istiyorki kocam beni savunsun bana değer versin herkese o haddini bildirsin istiyor adamda eşini biliyor ve ciddiye almıyor yarım akıllı gibi davranıyor sen eltine kaynina mesafe koyacaksın herşeyi çatır çatır söyleceksin içinde birikip sana dert olacağına söylede sana dert olsun yoksa siz kullanılsıniz erkekler belli etmese bile akıllı güçlü karakterli kadınları severler..

Bu forumda herkes kuzen kardestir mantiginda o yuzden sizi alintilayarak bir kac bir sey soylemek istiyorum..
Bu tamamen aile yapısı yetistirildigin yer ile alakali bizde de kuzenler akrabalar cok evlendirilir ki bence de yalnis ama bu kafa yapisindaki insanlar yabanciya gitmesin die düşünürler mesela biz memleketten sehire goc ettik annem akrabaya kiz vermem die yemin etti ona ragmen halalarim amcalarim hala oğullarına bizi alma derdindeydi , hic bir kuzenimle de bir arada buyumedim.. zamaninda universite okurken ziyaretine gittik hala ogluyla aramizi yapma peşinde hatta halam, ablam buyuk ogluyla evlenmedi die annemlere küstü falan ha olsa ablami buyuk ogluna beni kucuk ogluna alacak oyle yani bu bahsettigim kuzen de dayim ile halam evli onun cocuklari yani ve bunlar istanbulda biz mersindeyiz koyde de geçmiyor bu olaylar nereye gidersen git kafa degismedikce mevzu değişmiyor ..
Biz bir arada buyumedik kardes gibi degildir benim icin kuzenler hatta arkadas bile degil sadece akraba ve evlenmemem icin yeterli bir sebep akraba olmasi. Bir arada buyusen de kardes gibi gorsen de sen itiraz etmedikce ailelerin canina minnet bir durum ama
Bir de bu kafayla şu da eşdeğer mesala dayimlar, anneme sen kizlarini okuttun yillarca ne oldu gitti elalemin adamina yediriyor ( kocasi) bosuna okuttun die yillarca annemin başının etini yediler
Ne kadar ayıp birşey. Evlenmişsiniz, belki çocuğunuz da var. Belki kuzenleriniz de evlendi. Bu saatten sonra bunu dillendirip durmaları mide bulandırıcı. Hala görüşüyor musunuz bu insanlarla?

Ne kadar ayıp birşey. Evlenmişsiniz, belki çocuğunuz da var. Belki kuzenleriniz de evlendi. Bu saatten sonra bunu dillendirip durmaları mide bulandırıcı. Hala görüşüyor musunuz bu insanlarla?
Dimi ne kadar sacma bir mevzu ama degisik kafalar ben anlamiyorum o yuzden uzak duruyorum annem dayimlarla butun iletisimi kesti babam da halamlarla tabiki bu mevzudan degil onlar zaten tabiri caizse tripliydi bu konudan cekememezlik dedikodu uzerine bir de mal paylasiminda anneme hakkini vermediler kiz degersizdir mantigiyla tum iletisim koptu annem babam 10 ar kardesler annem 2 dayimla babam 1 halamla konusur ben hic biriyle malesef.

Back