- 12 Ağustos 2018
- 238
- 314
- Konu Sahibi Stephanie Valentino
Merhaba iyi geceler hepinize. Konuya direkt girecek olursam, lise yıllarımda büyük stres ve kaygı içerisinde bir insandım. Kilo takıntım yüzünden anoreksiya nevroza ile takiben 2-3 yıl uğraştım. Anoreksiyayı yendim fakat bundan ötürü mü bilmiyorum ama artık ne yesem ne yapsam kilo alamamaya başladım. Diyetisyen ve psikiyatri ile de görüştüm üstüne kan testleri de normal çıktılar (buna hayret ettim doğrusu. Anoreksiya ile mücadele ederken boyum 1.59 kilom ise 38 idi.) Yine bir nebze de olsa yıllar içinde kilo aldım ama vücudumun düzeni alt üst olmuş sanki. Bir öğünü atlasam anında kilo(mübalağa) verir oldum. Normalde yerdim üç dört gün hemen alırdım değişmezdi de. Özellikle anoreksik günlerimde de öyleydi. Yerdim alırdım. Bana göre normal çalışan bir vücuda sahiptim. Şimdi ne kadar çok yersem yiyeyim yok tık yok. Stabil artık. Çölyak mı var diye de düşünmedim değil o da temiz çıktı. Kilomu takmıyorum bu arada, dert de etmiyorum lakin vücudumun dengesinin çok tuhaf bir şekilde kalıcı olarak değiştiğine öyle inanıyorum ve görüyorum ki.... Çevrenizde veya sizin yaşadığınız bir sorun oldu mu benim gibi zayıflık konusunda? Neler yaptınız?