• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Baş anormalisi,ameliyat gerektirmeyen varikosel,düzelmeyen değerler :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

lckystr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
954
797
103
34
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
Geçtiğimiz ağustos ayında 1 yıllık denememize rağmen gebe kalamayınca doktora gittik eşimde bende 31 yaşındayız.
ben kontrollerimi oldum hormonlarım muaynem temiz çıktı. durum böyle olunca eşimi ürolojiye yönlendirdiler. oraya gidipp elle fiziki muayne olduk temizdi sperm testi verdik;
4ml sperm
1ml'de 42 milyon, toplam 168 milyon sperm sayısı
ileri hız a+b %50 hız
Morfoloji : %1... baş anormalisi %99 boyun %38 kuyruk %8...
bu sonuç sonrasında üroloji doktoru dopler ultrason istedi varikosel için.
ultrasonda 2,4 mm solda varikosel ve reflü geri akım çıktı. Üroloji doktoru önce ameliyat dedi.
Neyse biz oradan çıktık ve bahçeci üroloğu Prof. Dr. Bülent Erol bey'e gittik.
Tahlilimizin kötü olmadığını doğal yolla gebelik olabiliceğini (ki 1 bucuk yıl oldu kimyasalım bile yok) baş anormalisine takılmamam gerektiğini ve varikoselin ameliyatlık olmadığını söyledi..
Bize maxi go,imprly,teatrio keçi boynuzu özü ve çörek otu yağı verdi. Tedavinin 6 aylık olduğunu 3 ayda bi tahlil vermemizi istedi..
3 ay sonra tekrar verdiğimiz tahlilde aşağıya sonucu ekliyorum. ileri hızımızda sıkıntılı..
Şimdi beni düşündüren nasıl baş anormalisi bu kadar yüksekken bunu takmayacağım? ve hem hız hem morfoloji bozukkun ve reflü varken ameliyatlık bi durum olmadığı ? çok çaresizim şubatta ikinci tahlilimiz var. sonrasında bu tahlilleri alıp bir üroloji doktoruna daha gitmek istiyorum..
Lütfen bana yardımcı olun :( hepimize sağlıklı,hayırlısının en kolayından ve doğal yollardan bebekler diliyorum :(

Eklentiler

• ddd.PNG
    ddd.PNG
    296,6 KB · Görüntüleme: 211
Merhaba arkadaşlar.
Geçtiğimiz ağustos ayında 1 yıllık denememize rağmen gebe kalamayınca doktora gittik eşimde bende 31 yaşındayız.
ben kontrollerimi oldum hormonlarım muaynem temiz çıktı. durum böyle olunca eşimi ürolojiye yönlendirdiler. oraya gidipp elle fiziki muayne olduk temizdi sperm testi verdik;
4ml sperm
ileri hız a+b %50 hız
ultrasonda 2,4 mm solda varikosel ve reflü geri akım çıktı. Üroloji doktoru önce ameliyat dedi.
Tahlilimizin kötü olmadığını doğal yolla gebelik olabiliceğini (ki 1 bucuk yıl oldu kimyasalım bile yok) baş anormalisine takılmamam gerektiğini ve varikoselin ameliyatlık olmadığını söyledi..
Bize maxi go,imprly,teatrio keçi boynuzu özü ve çörek otu yağı verdi. Tedavinin 6 aylık olduğunu 3 ayda bi tahlil vermemizi istedi..
3 ay sonra tekrar verdiğimiz tahlilde aşağıya sonucu ekliyorum. ileri hızımızda sıkıntılı..
Şimdi beni düşündüren nasıl baş anormalisi bu kadar yüksekken bunu takmayacağım? ve hem hız hem morfoloji bozukkun ve reflü varken ameliyatlık bi durum olmadığı ? çok çaresizim şubatta ikinci tahlilimiz var. sonrasında bu tahlilleri alıp bir üroloji doktoruna daha gitmek istiyorum..
Lütfen bana yardımcı olun :KK43: hepimize sağlıklı,hayırlısının en kolayından ve doğal yollardan bebekler diliyorum :KK43:
Önce olan değerler daha iyiymiş canım neden böyle düşmüş ki takviyelerden sonra... bence başka yerde yine yaptırın testi

Önce olan değerler daha iyiymiş canım neden böyle düşmüş ki takviyelerden sonra... bence başka yerde yine yaptırın testi
Bende bilemiyorum acaba ilk test mi yanlıştı. yoksa bi düşüş mü oldu. Şubatta ki tahlilde daha net anlayacağım :(

Merhaba arkadaşlar.
4ml sperm
ileri hız a+b %50 hız
Lütfen bana yardımcı olun :KK43: hepimize sağlıklı,hayırlısının en kolayından ve doğal yollardan bebekler diliyorum :KK43:
Merhaba, aslında kullandığınız takviyeler sayı, hızı artırmalı. Ya ilk attığınız test ya eski ya da yanlış bakılmış. Hep aynı yerde verilirse daha iyi olur.

Varikosel konusunda şunu söyleyebilirim. Baş anomalisi morfolojiyi en çok etkileyen sıkıntı. %1 ile de hamile kalabilirsiniz ama işte şekli bozukların çokluğu gebe kalma süresini -Allah bilir- çok uzatıyor.

Yaş faktöründen dolayı tüp bebek düşünürseniz sperm DNA hasar testi yaptırın. Hasar yüksek değilse tüp bebek deneyebilirsiniz. Tabii öncesinde 3 ay daha kullanıp aynı yerde testi tekrarlayın. Hala düşükse ve reflü varsa operasyon olmak en doğru seçenek. Yani operasyon oldum hemen hamile kalabilirim de diyemezsiniz. 6 ay beklersiniz duruma göre isterseniz yapacağınız tüp bebeğin pozitif olması çok daha yüksek bir ihtimal olur.

Merhaba, aslında kullandığınız takviyeler sayı, hızı artırmalı. Ya ilk attığınız test ya eski ya da yanlış bakılmış. Hep aynı yerde verilirse daha iyi olur.

Varikosel konusunda şunu söyleyebilirim. Baş anomalisi morfolojiyi en çok etkileyen sıkıntı. %1 ile de hamile kalabilirsiniz ama işte şekli bozukların çokluğu gebe kalma süresini -Allah bilir- çok uzatıyor.

Yaş faktöründen dolayı tüp bebek düşünürseniz sperm DNA hasar testi yaptırın. Hasar yüksek değilse tüp bebek deneyebilirsiniz. Tabii öncesinde 3 ay daha kullanıp aynı yerde testi tekrarlayın. Hala düşükse ve reflü varsa operasyon olmak en doğru seçenek. Yani operasyon oldum hemen hamile kalabilirim de diyemezsiniz. 6 ay beklersiniz duruma göre isterseniz yapacağınız tüp bebeğin pozitif olması çok daha yüksek bir ihtimal olur.
Bence tmam varikoselimizin mm i az ama reflü olması işi bozuyor. ameliyat gerekli gibi düşünüyorum üniversite hastanesinde falan tekrar bir profesör e gitmeyi düşünüyorum şubatta ki tahlilide alıp. tüp bebek istemiyorum çok meşakatli geliyor bana :( birde her bebek istediğimiz de tüp mü olacak belki operasyonla çözülür diye düşünüyorum. tamam sayımız az değil ama belliki morfoloji ve hızı etkilemiş. yani sperm üretimi var sıkıntı yok ama oradan dışarı atılırken belli ki etkileniyor bununda sebebi varikosel diye düşünüyorum belkide yanlış düşünüyorum :(

Bence tmam varikoselimizin mm i az ama reflü olması işi bozuyor. ameliyat gerekli gibi düşünüyorum üniversite hastanesinde falan tekrar bir profesör e gitmeyi düşünüyorum şubatta ki tahlilide alıp. tüp bebek istemiyorum çok meşakatli geliyor bana :KK43: birde her bebek istediğimiz de tüp mü olacak belki operasyonla çözülür diye düşünüyorum. tamam sayımız az değil ama belliki morfoloji ve hızı etkilemiş. yani sperm üretimi var sıkıntı yok ama oradan dışarı atılırken belli ki etkileniyor bununda sebebi varikosel diye düşünüyorum belkide yanlış düşünüyorum :KK43:
Yeniden bir hekim görüşü alıp ameliyat derse vakit kaybetmeden olup 6 ay iyileşme süresinş bekleyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.
4ml sperm
ileri hız a+b %50 hız
Merhaba
Sizi takip ediyorum bu testi bahçeci de verdiniz sanırım.
Doktor beyin yorumuna şaşırdım, benim eşimde de baş anomalisi 95 ve 10 aydır kimyasal dahi olmadı.
Benim yumurtlamam normal hormonlar vs..
Ama baş anomalisine takıldık morf 3 geldi..

Merhaba
Sizi takip ediyorum bu testi bahçeci de verdiniz sanırım.
Doktor beyin yorumuna şaşırdım, benim eşimde de baş anomalisi 95 ve 10 aydır kimyasal dahi olmadı.
Benim yumurtlamam normal hormonlar vs..
Ama baş anomalisine takıldık morf 3 geldi..
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun
ilk tahlili başka yerde ikincisini bahçecide verdik
ama ilk tahlilin üzerinden konuşurken ben 'ama hocam baş amormalisi' falan diye söyledim siz takılmayın zaten genelde baş ta olur dedi
bilmiyorum ki bu nasıl düzelicek..

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun
ilk tahlili başka yerde ikincisini bahçecide verdik
ama ilk tahlilin üzerinden konuşurken ben 'ama hocam baş amormalisi' falan diye söyledim siz takılmayın zaten genelde baş ta olur dedi
bilmiyorum ki bu nasıl düzelicek..
Teşekkürler 🙌🏻
Benim eşimde sayı ve ileri hız çok iyi ama baş anomalisi 95 boyun ise 2 toplam morf 3
Doktorlar normal karşılasa da bir sorun olduğu belli eşimde de varikosel var ama çok hafif

Teşekkürler 🙌🏻
Benim eşimde sayı ve ileri hız çok iyi ama baş anomalisi 95 boyun ise 2 toplam morf 3
Doktorlar normal karşılaşmada bir sorun olduğu belli eşimde de varikosel var ama çok hafif
bizimde var hafif dediler
fakat reflüde mevcut
bahçeci doktoru operasyona gerek yok dedi
fakat bence bu sebep oluyor
çünkü üretim var sayısı olması gerekenin iki katı ama şekli bozuk olunca bir işe yaramıyor malesef

bizimde var hafif dediler
fakat reflüde mevcut
bahçeci doktoru operasyona gerek yok dedi
fakat bence bu sebep oluyor
çünkü üretim var sayısı olması gerekenin iki katı ama şekli bozuk olunca bir işe yaramıyor malesef
Benim eşimde de solda reflü var sağda yok, operasyon öneren oldu önermeyen oldu ama aşılama denedik bu ay bakalım

Back