• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barışmak için çabalamalı mıyım ?

Gizos9090

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2025
30
-11
1
35
Sevgili hanımlar merhaba eski konumun linki şurada

Bugün telle konuşurken sana bir kaç sorum var, sen bir mesajında bu da çok güzel yazmışsın üstte çocuğa bir link yollamışsın demek ki başka güzel bir şeyden daha konuştunuz dedi. Ben de cidden tam o kısmı hatırlamıyorum ama silmişim ona olan sinirimden , gönderemedim o yüzden bir ekran görüntüsü. Altta da iş arkadaşım bu da sevgilimle şarkımız diye şarkı atmıştı. Buna tamam dedi, seni ne kadar boş saatte sınıfına çağırmış dedi. Hani hiç bir mesajda ne abla var ne hocam var diyor. İşin güzeli sen de boş derste onu çağırıyorsun diyor. Ama aslında biz sınıfta öğrenciler varken öğrenciler için etkinlik yapıyoruz. Benim bir tane hazırladığım soru vardı, o soruya bakması icin iş arkadaşıma gönderdim. İş arkadaşımın branşı benden farklı, konuya vakıf değil onu açıkca yazayım. SEvgilimle kavgalıyken soruyu ona gönderdim bir baksın fikir alayım diye, neyse sevgilim de bak çocuk sana mesaj atmayı kesmiş sen son mesajı atmışsın, aradan saatler geçmiş gene sen mesaj atmışsın. Hem de ikimiz de senin branşına eşit uzaklıktayken sen o çocuğun fikrini almak istemişsin, bunun mantıklı hiç bir açıklaması olamaz dedi. Kavgalıydık dedim, öldün geberdin bir sorunu gösterip ilgi görmek için dedi. Çocuk sana yazmazken bile sürekli yazan sensin dedi. Geçen gün de konuşurken ben ona yanlış bir cümle kurdum elimde olmadan. İş arkadaşımla kendimi kastederek, biz o günü planlayalım seni de çağırırız dedim. Ben farketmedim baştan, o da sustu ve sonradan sen ve o planlayıp beni çağıracaksınız öyle mi, sen iyi misin dedi. Özür dilesem de öyle demek istemedim desem de tatsız bitti o gün. Gelgelelim ben ona bu iş arkadaşımla reelslaşmamı mesajlaşmamı engellerse onla görüşmeyeceğimi beni hayattan kısıtlayamacağını söylemiştim. Bunu yapacaksan asla görüşmeyelim gölgen bile değmesin bana demiştim. Şu üstte yazdıklarımı tekrarladı, umarım sen de daha sonra bir sevgili bulunca o eleman gider 25 yaşında kızlarla rahatça yazışır, sana da sıkılıyorum der, kızla başbaşa kahve içmek ister ve onla şakalaşıp iş yerine gitmek ister, iş dışında da görüşmek ister dedi. Tek dileğim bu yoksa sen bu saçmalığı anlamayacaksın dedi. Şu dakikadan sonra o elemanı sildim desen iştem çıktım desen bir daha ne mesajlaşıp ne konuşacam desen bile bu iş bitti, bırak gölgeni ne ölüme ne dirime ne sebeple olursa olsun bir kez bile o telim çalmayacak diyip teli kapattı.

Sizden farklı fikirler geldi, yaşım 40 a geliyor ve bu konu dışında iyi anlaşıyoruz normalde. Sizce ne derse desin gidip gönlünü almalı mıyım?

Yani bir taraftan böyle kıskanılmak benim de sinirimi bozardı ama kendimi sevgilinizin yerine koyunca belki ben de kıskanırdım. Bir de ağzınızdan kaçırdığınız şey var o da hoş değil. Artı, ben sevgilime şu kişiylə görüşmeni istemiyorum desem ve o görüşmeye devam etsen ayrılırım. Yani eğer sevgiliniz gerçekten iyi biriyse,başka sıkıntılar yoksa yeni tanıdığınız bir iş arkadaşı için onu kaybetmek mantıklı olmaz.

O konunuzda da demiştim ikinizin de kıskançlık seviyesi farklı, bu konulara bakış açınız çok farklı olduğu için uzun vadede anlaşamazsınız. Ya o senin suyuna gidecek ya sen onun. Ama ikinizin de bu konuda keskin çizgileri var. Kendi kıskançlık seviyenizde olan biriyle olmanız daha mantıklı olur.

Kendimden örnek vereyim çok kıskanç biriydim ama sevgilim bana güven sağladıkça kıskançlık düzeyim azaldı. Ama sevgilin bu konularda dediğim dedik, sen de onun sana müdahale etmesini yanlış buluyorsun. Bu şekilde uzun vadeli anlaşacağınızı zannetmiyorum. Kıskançlık konusu hem sevgililikte hem de evlilikte çok önemli. Bu konuda ortak paydada anlaşmak gerekir.

Bugün telle konuşurken sana bir kaç sorum var, sen bir mesajında bu da çok güzel yazmışsın üstte çocuğa bir link yollamışsın demek ki başka güzel bir şeyden daha konuştunuz dedi. Ben de cidden tam o kısmı hatırlamıyorum ama silmişim ona olan sinirimden , gönderemedim o yüzden bir ekran görüntüsü. Altta da iş arkadaşım bu da sevgilimle şarkımız diye şarkı atmıştı. Buna tamam dedi, seni ne kadar boş saatte sınıfına çağırmış dedi. Hani hiç bir mesajda ne abla var ne hocam var diyor. İşin güzeli sen de boş derste onu çağırıyorsun diyor. Ama aslında biz sınıfta öğrenciler varken öğrenciler için etkinlik yapıyoruz. Benim bir tane hazırladığım soru vardı, o soruya bakması icin iş arkadaşıma gönderdim. İş arkadaşımın branşı benden farklı, konuya vakıf değil onu açıkca yazayım. SEvgilimle kavgalıyken soruyu ona gönderdim bir baksın fikir alayım diye, neyse sevgilim de bak çocuk sana mesaj atmayı kesmiş sen son mesajı atmışsın, aradan saatler geçmiş gene sen mesaj atmışsın. Hem de ikimiz de senin branşına eşit uzaklıktayken sen o çocuğun fikrini almak istemişsin, bunun mantıklı hiç bir açıklaması olamaz dedi. Kavgalıydık dedim, öldün geberdin bir sorunu gösterip ilgi görmek için dedi. Çocuk sana yazmazken bile sürekli yazan sensin dedi. Geçen gün de konuşurken ben ona yanlış bir cümle kurdum elimde olmadan. İş arkadaşımla kendimi kastederek, biz o günü planlayalım seni de çağırırız dedim. Ben farketmedim baştan, o da sustu ve sonradan sen ve o planlayıp beni çağıracaksınız öyle mi, sen iyi misin dedi. Özür dilesem de öyle demek istemedim desem de tatsız bitti o gün. Gelgelelim ben ona bu iş arkadaşımla reelslaşmamı mesajlaşmamı engellerse onla görüşmeyeceğimi beni hayattan kısıtlayamacağını söylemiştim. Bunu yapacaksan asla görüşmeyelim gölgen bile değmesin bana demiştim. Şu üstte yazdıklarımı tekrarladı, umarım sen de daha sonra bir sevgili bulunca o eleman gider 25 yaşında kızlarla rahatça yazışır, sana da sıkılıyorum der, kızla başbaşa kahve içmek ister ve onla şakalaşıp iş yerine gitmek ister, iş dışında da görüşmek ister dedi. Tek dileğim bu yoksa sen bu saçmalığı anlamayacaksın dedi. Şu dakikadan sonra o elemanı sildim desen iştem çıktım desen bir daha ne mesajlaşıp ne konuşacam desen bile bu iş bitti, bırak gölgeni ne ölüme ne dirime ne sebeple olursa olsun bir kez bile o telim çalmayacak diyip teli kapattı.

Sizden farklı fikirler geldi, yaşım 40 a geliyor ve bu konu dışında iyi anlaşıyoruz normalde. Sizce ne derse desin gidip gönlünü almalı mıyım?
Bence almalısın senden kaynaklı olamasa bile karşıdan bi nem kapmış bence bi kötü niyet sezmiş sadece kıskançlık değil bu çabalıyor ben olsam için rahat etmese birseylere bi kez söylerdim uyarırdım baktım hala devam ediyor bitirirdim tabi ki iş arkadaşlığı olur ama mesafe önemli

iyi de iş arkadaşınız değil ki o sizin normal arkadaşınız olmuş. Sevgilinizin söylediği şeyleri yaptıysanız ben sizi haklı göremem. Beni kısıtlama karışma diyip böyle şeyler yapamazsınız ki. Adam sizi kısıtlayamamış ayrıca siz istediğinizi yapmışsınız. Bence beyefendi ayrılmakta haklı uygun değilsiniz

Bu yaşadıklarınızı en az bı 20 yıl daha yaşamak ister misiniz?
Hayatınızı onun doğrularına göre şekillendirmek sizi mutlu bir kadın yapar mı ?

Unutmayın buraya yazan kadınların büyük bir kısmı kocam kumarbaz ama iyi bir baba, aldatılıyorum ama boşanamam falan diyor.
Ben sizin dik bir karakter olduğunuzu düşündüm .
Öncesinde eyvallahınızın olmadığı konularda esnerseniz mutlu olmaz, kısıtlanmış hissedersiniz diye düşünüyorum.

hanımlar bu iş arkadaşımda da sorun yok, normal sohbet ediyoruz. Mesela şimdi düşününce evet kavgalı da olsak o zaman o örnek soruyu kimseye göndermemem gerekirdi, barışınca sevgilime atabilirdim. Ya da cidden başbaşa da bir kafede kahve içerim ne var ki diye çok direttim baştan, 2 haftadan beri tanışırkenki mesajlarda birbirimize hocam ya da iş arkadaşım bana abla vs yazmamış, uygunsan sınıfa beklerim falan yazmış. Sevgilim de bu aşırı rahatlık ve genişlik bana uygun değil diyor. Arasam da açmıyor zaten belki gece mesaj yazarım ama bilemedim

30lu yaşlarındaki insanların tartışma konularının bunlar olması, ekran görüntüsü vs atmak bana çok çocukça geldi açıkçası. İki taraf da karşılıklı alttan almadığına göre demek ki uyumlanacak kadar birbirinizi sevmiyorsunuz. Her ne kadar sevgilinize hak verdiğim noktalar olsa da ben olsam ne ölün ölüme ne dirin dirime telefonum bir daha çalmasın diyen birini aramazdım. Çok agresif geldi bana.

Adam açık açık böyle şeyler bana ters diyor.
Evet bence de ortada bir şey yok. Gayet de karşı cinsten arkadaşlarımız dostlarımız olabilir, ama işte adam da bana uymuyor diyor ve bitirmeyi tercih ediyor. Burda siz ne istiyorsunuz burası önemli. Bazen bazı ilişkilerde bazı şeylerden ödün vermemiz gerekebiliyor. Elbette vermek zorunda değiliz, o zaman herkes kendi kafa yapısına göre biriyle olacak. Ben de bugüne kadar çook rahattım. Okulda erkek hocalarla daha samimiydim, onlarla dışarda bişeyler içer iş dışında görüşürdüm. Eski eşim de hiç kıskanç değildi, hiç karışmazdı bana. Ama şimdiki sevgilim asla istemiyor iş dışında muhabbet etmemi. Bir süre rest çektim ama baktım ya ayrılmak gerekiyor ya da ödün vermek, vallahi benim totom yemedi ayrılığı. Siz bu ilişkide boğulacak gibi hissedecekseniz hazır bitmişken böyle kalsın derim. Ben kendi adıma konuşayım, erkeklerin kadınlar kadar iyi niyetli olmadıklarını düşünmeye de başladım bu arkadaşlık ilişkilerinde. Biz gerçekten kardeş gibi görüyoruz ama onların çoğu bi ara belki lazım olur kafasında olabiliyor. Ben boşandıktan sonra çok saçma şeylerle de karşılaştığım için sevgilime içten içe hak da veriyorum. Bu yüzden de mesafe koydum çoğu insana.

Siz ayrılın, birbirinize göre değilsiniz. Bu nedir ya satır satır dakika dakika yaşananların hesabı soruluyor. Ya şöyle olsaydı ya böyle olsaydı, o zaman ne olurdu, ne yapardın, aslında şunu yapmalıydın, bunu yapmamalıydın... Her gün bunu mu konuşuyorsunuz? Biri hesap soruyor diğeri de hesap veriyor. Aynı kişi üzerinden iki taraf da sabit. İşyerinde abi abla seviyesine karşıyım, herkes siz biz olmak zorunda. 25 yaşında veya 45 yaşında fark etmez tutturmuşsunuz ama iş arkadaşım ama bana abla diyor... Diyemez kusura bakmayın. Biz 19 yıllık eşimle hiç bu konuşmaları yapmadık. İkimiz de kime nasıl davranacağımızı nasıl mesafeli olacağımızı biliyoruz. Emojiler aktivite görüşme takip etmeler, onu niye yazdın demek ki daha önce bunu da yazmışsın demeler... Noluyor yahu? Derhal ayrılın çünkü çok seviyesizleşilmiş. Siz rahat hareket etmek istiyorsunuz sevgiliniz de her şeyi kontrol etmek istiyor. Olmaz yürümez bu iş. Liseliler veya 18-25 yaş aralığındakiler yapsa normal derim. Hayatı insanı tanımıyorlar, tecrübeleri yok, öğrenecekler ama siz 35 yaş üstündekilerin bunu yapmaması lazım. Hiç mi sağdan soldan görüp, ilişkilere şahit olup tecrübe edinmediniz?

O konunuzda da demiştim ikinizin de kıskançlık seviyesi farklı, bu konulara bakış açınız çok farklı olduğu için uzun vadede anlaşamazsınız. Ya o senin suyuna gidecek ya sen onun. Ama ikinizin de bu konuda keskin çizgileri var. Kendi kıskançlık seviyenizde olan biriyle olmanız daha mantıklı olur.
İyide konu sahibi erkek arkadaşının aynısını yapmasını da kabul etmiyor ki. Daha önceki konusunda adam sormuş ne yaparsın aynısını ben yapsam diye? Aynı örnek değil senin 25 yaşında kızla bir ayda bu samimiyetin 49 yaşında bir kadın olsa kiskanmam falan diye saçmalamış konu sahibi. Yani konu sahibi de yaptığının ve ilişkisinin normal olmadığının farkinda

sen bir mesajında bu da çok güzel yazmışsın üstte çocuğa bir link yollamışsın demek ki başka güzel bir şeyden daha konuştunuz dedi. Ben de cidden tam o kısmı hatırlamıyorum ama silmişim ona olan sinirimden , gönderemedim o yüzden bir ekran görüntüsü
seni ne kadar boş saatte sınıfına çağırmış dedi. Hani hiç bir mesajda ne abla var ne hocam var diyor. İşin güzeli sen de boş derste onu çağırıyorsun diyor.
Benim bir tane hazırladığım soru vardı, o soruya bakması icin iş arkadaşıma gönderdim. İş arkadaşımın branşı benden farklı, konuya vakıf değil onu açıkca yazayım. SEvgilimle kavgalıyken soruyu ona gönderdim bir baksın fikir alayım diye,
her haltini neden anlatiyorsun?
sevgilin senin is arkadasin degil- yanında değil. bos derste adamin sinifina çağırdığını, senin onu çağırdığını falan nereden biliyor? sevgilinle küsken diger adama soru attigini nereden biliyor? sevgilinin hosuna gitmeyeceğini bile bile kör göze parmak sokar gibi davranirsan böyle olur iste.
bir de gizlin saklin yok ama ekranda sevgilinun takilip kavga cikarttigi adamin konusmasi dururken sevgiline ss gonderiyorsun - o mesaj ne diye soracagini adin gibi bilmene rağmen sinirle(!) siliyorsun.
yaşin 40a geliyor ama tavirlarin hic de öyle değil.
ben asla kiskancliga gelemem - kendime yapilsa da alttan almam ama seninki bambaska bir boyut. sen resmen adami kışkırtmıssin..biraz seviyorsan özür falan dileme, gönlünü alma ki başını yakma adamin

O konunuzda da yazmıştım bence sevgiliniz haklı diye.Haklı dahi olmasaydı sevgiliniz hayatınızdaki insanı 1 aylık bir iş arkadaşı için ayrılık noktasına getirmek olmuş sizinki…Adam nem kapmış , istememiş 1 aylık bir iş arkadaşı için bu ısrar nedendi.çünkü kendiniz söylediniz tanıdığı arkadaşlarıma böyle değil diye.ki önceki konuya da yazmıştım ben de öğretmenim okul ortamında dedikodusu yapılacak bir samimiyet olmuş sizinki.Ben de olsam ayrılırdım sizden ve evet bence alttan alıp bu arkadaşla konuyu kapatmanız gerekiyor.
Yanii bide iş arkadaşıyla sosyal hayatta arkadaş olsan nolur olmasan nolur.Bazen okula gidip en fazla 2 kişiyle günaydınlaşıp çıkıyorum 6 senedir .Çünkü orası benim işim orda sosyalleşsem ne olacak yani.Derse gir çıktan ben vakit bulamıyorum insanlarla iletişime valla.

Sevgilinle olanların haricindekileri yorumluyorum; daha 1 aylık iş arkadaşı ile bu ne lüzumsuz bir samimiyet? Durmadan reels göndermek, kahve planları yapmak, ilişkisi hakkında konuşmak, kendi sevgilinle tanıştırmak, abla şeklinde konuşulması, sevgilisi ile ortak şarkılarını göndermesi (kabus), okulda sürekli dip dibe olmak vs. Küçük yerdesin, ortamda yenisin, gözlem ve analiz yapıp çok dikkatli olacağın yerde 17 yaşında kız heyecanı ve acemiliği ile davranmak nedir? Biraz kendine gel bence, kendi iyiliğin için. Bu sosyallik, özgüven, özgürlük değil.
Diğer konuda sevgilini haklı bulmuştum, hâlâ buluyorum ama onun da "şimdi sana bir soru, şöyle olsa napardın, biri böyle dese ne derdin, ss gönder, orada ne demek istedin?" vs şeklindeki tavrı çok itici.
Bakış açılarınız çok farklı belli ki, bence yormayın birbirinizi. Yaşım geçiyor diye evlenilmez.

Arkadaşlarımla da konuşuyorum , hepsi herhalde sevmemişsin ki çok da aşırı olmayan isteklerde diretmişsin dediler. Aslında seviyordum da , benle ilgiliydi yardımseverdi, yakışıklıydı. Ben bir ortamım olsun, arkadaşlarım olsun istiyorum, hatta ona da gel sen de tanı ortak bir çevre inşa edelim dedim. Son konuşmamızda başbaşa kahve içmen şu kadar yazma isteğinden , mesajları bana kırparak göndermenden daha masum demişti. Sen ki benim tavrımı biliyorsun ona rağmen en önemli yerleri kesmişsin, mesajları silmişsin herhalde dalga geçiyorsun benle dedi. En çok da şimdiden adınız çıkmaya başlamıştır, umarım hep böyle kalırsın hiç değişmezsin sen haklısın ya dedi, o an içimi bir soru işareti kapladı açıkcası.

İlişki mesafeye bağlanınca sorunlar başlamış. Boşa süründürmeyin yürümeyecek.

Arkadaşlarımla da konuşuyorum , hepsi herhalde sevmemişsin ki çok da aşırı olmayan isteklerde diretmişsin dediler. Aslında seviyordum da , benle ilgiliydi yardımseverdi, yakışıklıydı. Ben bir ortamım olsun, arkadaşlarım olsun istiyorum, hatta ona da gel sen de tanı ortak bir çevre inşa edelim dedim. Son konuşmamızda başbaşa kahve içmen şu kadar yazma isteğinden , mesajları bana kırparak göndermenden daha masum demişti. Sen ki benim tavrımı biliyorsun ona rağmen en önemli yerleri kesmişsin, mesajları silmişsin herhalde dalga geçiyorsun benle dedi. En çok da şimdiden adınız çıkmaya başlamıştır, umarım hep böyle kalırsın hiç değişmezsin sen haklısın ya dedi, o an içimi bir soru işareti kapladı açıkcası.
35 yaşındasın. Çevre böyle inşa edilmez. Bi mesafe, bi gözlem, bi analiz.

Back