Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

Cok duzgun bır ınsan ama basınınsadece aılesıne gderkn kapatmanı ısteyecek kadarda ıkıyuzlu bır tavra ıkınızı sokuyor. Ben nısanı atma sebebınızde bır degışıklık gormedım. Yıne aynı sebeple kardınıza cıkıyorlar. Dusununki dugun ve sonrasında neler olacak. Iyı karar verın derım .. Dını acıdan yorumlayamıyorum bile cok dındar ınsanlarda bu tıp dayatma olmazki daıma kapan dese neyse aıleme gıderken nedr neler duyacagız . Boyle bır cahıllıge ortak oluşunuzu alkışlıyorum pes

Babanız vefat etmiş. Onlar gelmemiş. Ve siz halen eşarp takip hediye almaktan mi bahsediyorsunuz..
Umarim fedakarlık adı altında verdiğiniz tavizler bir gün başınızi çok fena halde agritmaz..
Katılıyorum . Pes dedırten bı tavır

Sen cok buyuk bir hata yapmissin. Kayinvaliden ve kayinpederin de gelmeliydi gonlunuzu almayla. Abiyle ablayla olucak is deyil bu.
Hele bir de baban vegat etmis, ona bile gelinmemis. Hadi sen gencsin tecrubesizssin de annen demi sana soylemedi bunu. Bu kadar ezdirme
Kendini. Dini seyler gonulden yapilir baskasinin zorlamasiyla deyil. Bu aile
Cok baskici. Dini sadece kendilerinin bildigini dusunuyor. Kapanmandan once 5 vakit namazini kiliyormusun diye sormalilardi.

Cok sorun yasiyacaksin.
Bence evlenme bu adamla.

Simdi kayinvalidenle
Kayinpederin sIkinti cikarmasin diye sen istememissin.
E evlenince napicaksin ?

Anca kendinizi kandırıyorsunuz.
Nişanlınız iyi birisi olsaydı sizi nasıl tanıyıp sevdiyse öyle kalmanızı isterdi ne derse desin ailesi.
Hem babamın vefatında bile gelmeye tenezzül etmeyen o kadınla adamın ayağına ASLA gitmezdim
.

Baban vefatini bir kenara bırakırsak anne babası gelmiyor barışma konuşmasına. Birkaç güne sular duruşun başlarlar kendi ayağına geldin biz istemedik demeye.Asla onlar evine gelip annenle konuşmadan evet demiyecwktin.Onlarin gözünde artık hiçsin.Pişman oldun geri döndün değerli oğullarına. SON DAKİKA golü atarlar sen türbanlı gelinliği giyersin.
Hep ayırmaya sebep olsunlar hem seni estemeye gelmesine. ANNEN başta yanlış yapmış istemeye gelmeywnlere kız verilmez. ANNENDEKİ düşünce babası öldü kızın başını baglayayim ,sendeki de evde kaldım aşığım dusuncesi

Tesettür baskı ile, başkasına fedakarlık olarak yapılabilecek birşey değil yanlış anlamayın sizi eleştirmek icin değil söylediğim şey aksine ileride sıkıntıya duseceksiniz. Eşarp kafaniza ağırlık yapacak , eğer gerçekten istemiyorsaniz. Keşke yolları ayirmisken barışmak için tek şartınız sizi tamamıyla olduğu gibi kabul etmeleri olsaydı.
Neyse aslında bu konuda değil baska konuda fikir istemissiniz ona gelecek olursam, sanırım gönül almaya ailesi gelmediği halde siz onlara gidiyorsunuz. Bir de hediye almak bana abes geldi.
Ailenize saygısızlık yapanlar gelip kendileri özür dilemeliydi.
Bence gerçekten ailesi pişman olsa özür dilemeye gelirlerdi .
Bana biraz nisanlinizin ailesine baskısı sonucu bu barışma olayı gerceklesecek gibi geldi. Sonuç olarak yine siz onların ayağına gidiyorsunuz..

Aynen katılıyorum.
35 yaşındayım. Bu yorumun altına imza atabilirim.
O nisanlin karakterli olsaydı anasini babasını zorla getirirdi annenin evine gönül almaya.
Yarın birgün biz seni istemedik ki olacak sen geldin olacak.
Bak burda belki yaşı tecrubesi senden fazla bir sürü kadın yorum yapıyor senin için. İyi düşün hata yapma.

evlendikten sonra bencede baskı artacak. nişanlınızda aile tarafı olacak. ben olsam onlar gelip benım ailemin gönlünü almadan gitmezdim. senın ailen de kıymetli. çok iyi düşünerek adım atmalısınız.

Nişanlınız hem ailesinin dediği olsun istiyor başını kapatmak istemelerine ses çıkarmıyor, hemde diyor ki sen iyi ol onlar utansın.. MAdem ailesinin utanmasını istiyor ön planda olan madem sensin, başını zorla kapatmalarına müsade ettirmesin ozaman. Ben hayatımda böyle bir saçmalık görmedim....

Dizi filmden bir replik:
Kadınlar beni hiç reddetmez .Çünkü ben onlara hep duymak istedikleri şeyleri söylerim. Onlarda inanmak istedikleri kısımlara inanırlar.
Bir cogumuxun başına geldi bu durum belkide

neden ailesi veya nişanlın istediği için eşarp takıyorsun çok komik gerçekten, dini konuya girmeyin diyorsun da kendin istemedikten sonra hiçbi anlamı yok seni zorlayarak da seni ve kendilerini günaha sokuyolar farkında değiller

bunu yaparsan ilerde tek istedikleri şey de kapanman olmayacak, ayrıca kapanmayı çok basit birşey gibi söylemişsin. gerçekten hissetmediğin bişeyi yapma bence. nişanlın da erkek değilmiş kusura bakma bide hediye mi alacakmışsın annene bile gelmemişler

Allah Akıl versin nediyeyim. Hem aileme saygısızlık yaptılar diye nişanı atmışsın hemde gelip ailenin gönlünü almadan barışmışsın. Valla bence sorun olan kısım senin giderken hediye götürmen değil. İsterken ablası abisi mi istedi ki barışmaya onlar aracı oluyor. Sen anneni yine ezdirmişsin bence bu kısmına takılsaydın keşke. Nereden tutsam elimde kaldı. Annenden özür dilenmemiş, onlar istedi diye eşarp takıp gidiyorsun onların istediği gibi giyiniyorsun bide üstelik hediye götürüyorsun. Kusıra bakma bu nişanlın için bi fedakarlık falan değil benim gözümde sadece evlenme hevesliliği. Ne kadar meraklı bu kızlar kendini ezdirmeye aman evleneyim de ne olursa olsun gözüyle bakmayın bu hayata.

kapalı biri olarak lütfen eşarbı oyuncaklaştırmayın!
ailesinin yanına giderken eşarp takıcam, düğünde istediğimi giyeceğim!
bu çok saçma değil mi Allah aşkına.. kimi neden kandırıyorsunuz. benim eşimin aileside ful kapalı güya.. eşarbı takıyorlar saçlar görünüyor. bluz kolları yukarıya kaldırıyorlar kollar meydanda.. neyse benim açık olduğumu söylerelerdi. hatta bunun için nişanlıyken birkaç sorun yaşadık ama ben tavrımı net koydum. beni nasıl tanıdıysan öyleyim, evlenme teklifi ettiğinde nasıl giyindiysem değişiklik yok aynıyım dedim..
zaten içimde kapanma arzusu hep vardı ama bunu kendi isteğimle yapmalıydım. evlendikten 2 yıl sonra kapanmak istiyorum dedim ve kapandım bu kadar..
bu iş gönül işi eşarp işi değil.. kendinizi ezdirmeyin. saygıyı kaybetmeyin ama tavrınızı netleştirin..

Babam çok önce öldü. Anne ve babasının gelmemesini özellikle ben istedim sakin bir görüşme olması için. zaten abi ve ablanın yaşı 45 üstü. babadan izin alıp geldiler. vekaleten. babası çok yaşlı

gelecek evladım gelecek,özel arabayla gelecek,sırtta gelecek ama gelecek..türbanlı gelinlik dayatması yaparken bu kayınbabam da var demedin mi sen bize ? 1 yılda mı elden ayaktan düştü bu herif ? tamam abisi ablası tatlıya bağladı,sıra kayınbaba ve kayınvalidedeydi özür için ama bu sefer..
okuna da başlarım yayına da ,gitme,bitir,geriye dönüp bakma bile allah aşkına ... gülümsemeni çalacaklar yüzünden, içindeki sevgini çalacaklar, gençliğini çalacaklar göremiyor musun ?
YAPMA !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…