Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

Düğünden üç ay sonra yazarsın , zorla kapattılar çok baskı yapıyorlar , şehir dışından gelip evime yerleştiler daha ilk haftadan, çok bunaldım ama boşamamak çünkü hamileyim vs vs vs.
Madem derdin yardım almak değil neyin konusunu açıyorsun.
Sırf evlenmek için evlenilir mi yahu? Aşk meşk bir yere kadar , evlilik gemisini saygı yürütür ama sizin ilişkinizde bınun zerresi yok.

Aynen.

Bir de hediye alam mı diye sormuyor mu...
Vurur yüze ifadesi bu ne eziklik bitanesi gibi birsey.

boyle bi aileye gelin gitmeyi goze alarak kendini atese atiyorsun
kapan kapanma o senin tercihin ama baski yapmalari cok cirkin.

Anaaammmm kız seni çok fena kekliyorlar Afedersin.

biz utandık senin yerine sana reva görülene.. başın sağ olsun öncelikle fakat madem bu kadar dindar bu şahıslar ,yetim bir kıza yaptıkları eziyetin hesabını nasıl ödeyecekler önce onu düşünsünler
yapma kızım,yapma evladım,yapma arkadaşım,neredeyse 30 yaşındayım sırf evleneyim daha iyisi karşıma çıkmadı diye ben böyle bi evlilik yapmazdım .. hayatın zaten çok zorken bu dindar geçinen ama zerre allah korkusu olmayan tiplerden hayır gelmeyeceğini göremiyor musun ?

Kaynana adıyın çok büyük konuştu demek ki asla türbansız gelin almam demiş ki etrafta rezil olurum diye sana dayatıyor
demek ki açık gelinlik giyen kadınları zamanında çok kınadı ki
önüne sen gelince istediğini yaptırmakta direniyor ,küstahça davranıyor

Ailesine karșı gelemeyen bir adam için neden bu kadar fedakarlık yapıyorsun canım.
Vallahi hiç kimse için kendi istemediğim birşeyi yapmam.
Böyle șeyler hatır için yapılmaz, kalpten geldiği zaman yapılır, aklını başına topla kendini ve aileni ezdirme.
NOKTA

Konu sahibi arkadasim, burada yazanlara hak verdigini söylüyorsun ama ok yaydan çıktı diyerek kendi onaylamadigin biseyi yapmayi goze aliyorsun.
Anladigim kadariyla sende nisanlin gibi köprüyü gecene kadar yani evlenene kadar kaparim gözümü, sikarim disimi kafasindasin. Ama şunu unutuyorsun. Asil filmi evlendikten sonra izleyeceksin.
Farkli sehirde olman bisey degistirmeyecek. onlar herzaman hayatinda olacaklar. Evliliginiz uzerinde söz haklari olacak. Bu hakki onlara once nisanlin sonrada sen vermiş olacaksin. Evlilik dedigin sey sandigin kadar kolay degil. Gercekten degil. Bunu cok samimi soyluyorum. Bilmedigin bir muessese hakkinda sadece tahmin yürütüyorsun fikir sahibi degilsin. Bak burada sana yazan kizan yapma diyen genellikle evli bayanlar. Çünkü burada ki kadinlar senin kendini yakmani istemiyorlar. Bende istemiyorum.
Bugun annem babam yasli huyuna git diyen adam evlendikten sonra da aynı gerekçelerle sadece senin alttan almani talep edecek. Ustelik o zaman buna mecbur birakilacaksin. Tercih edip etmemen onemli dahi olmayacak.
Onlara yarin basini kapatip gittiginde senin kapandigini dusunecekler, gorecekler. Sonrasinda dugunde nasil acik gelinlik giyebileceksin. Yapma lutfen. Yoksa sevgili nisanlin bunun icin de mi bir birseyler dusundu?
Suan gercekten saglikli dusunemiyorsun.
Cok fedakarlik yaptığini dusundugun adamin tek yaptigi sey seni onlara uygun onlarin istediği gelin kalibina sokmaya calismak. Basarmista.
Ustelik bunu yaparken senide onun fedakarlik yaptirdigina inandirmis. Sen suan biliyosun ki esarp takip gitmeyi red ettigin anda bu is olmayacak.
Suan bunları herkes gibi bosuna yazdigimin farkindayim ama olsun bir umut dedim, belki...

Burada eminim siz de bizim gibi bir sürü konu okuyorsunuz ve hala böyle bir hayata adım atmaya nasıl cesaret ediyorsunuz inanamiyorum. Kendi hayatınız, nasıl harcayacaginiz da size kalmış. Ama nasıl başlarsa öyle gider, bu da sizin için son yorum israfım.

Ah be canım...

Onlar gelip sizin gönlünüzü almamış ki. Ileride bir şey olduğunda anası babası biz gelmedik sen geldin eşarbınla hediyenle diyecekler.

Sen gelin olacaksın seni gelin alacaklar. Kıymetini bil.

Oyunlarına gelme.

Şimdi nişanlının çok tatlı hatrı için o eşarbı takıcaksın. Hiç dokunmaz, o aşk insana çuval bile giydirir. Yarın evlendiğinde öyle gün gelecek ki eşinle kavga ettin diye bile o eşarbı çıkarıp çöpe atasın gelecek, aah nelere he dedim de bak o bana neler yapıyor, şöyle güzeldim, böyle giyinirdim, böyle güzel saçlarım vardı demek çok acı. Bende kapalıyım, bunları da çekinmeden söylüyorum çünkü başına takacağın şeyi nişanlın değil, senin taa kalbinden gelen arzuyla, kimsenin değil, allahın yüce hatrı için takman lazım ki sonra heder olmasın.iyice düşün. Hediye mevzusundan önce bunları düşün. Annen ve senin onurunuzu da ayaklar altına aldırma, madem o yüzük takılıyor, sil baştan olmalı, o kaynana o kayınpeder zahmet edip gelmeliler. Nişanlının " onlar utansın sen iyiliğini göster" komedisinin türkçesi de 'aileme karşı gelemem ama seni nasıl olsa ikna ederim. Ne deniyorsa yap; bakarız sonra... '

Sen zaten ileri de takacağını söylemişsin . Onlar da hayır ileri de değil şimdi diyorlar . Bence o bir yıl iki yıl düğünün ertesi günü bile olabilir . Kendini hazır hissediyorsan bir şey diyemem . Sonuçta hayal kırıklığına uğramazsın umarım .

canım sana gene kendi isteklerini yaptıracaklarsa bu çocuk senle neden barıştı? Abisi neden ailenin gönlünü aldı? son olarakda sen onlar istiyo diye başını örtüp gidiceksen neden barıştın. Hiç bişey düzelmemiş çook yanlış yapıyosun. Nişanlın senin arkanda durabilcek biri değil

Canım üzüldüm adına ancak seni olduğun gibi kabul etmemişler yarın evlendiğinizde de seni çok üzerler. Yerinde olsam beklemediği bi anda konuyu açar ve böyle derdim farkında mısın ailen beni olduğum gibi kabul etmiyo hep bunu düşünüyorum sen de beni savunmuyosun diye o seni saçın açık sevdive kabul etti içinden gelmeyen bişeyi zorla yaptırmaları demek senin o şeyden daha çok soğuman demek bütün iş nişanlında bitiyo Allah yardımcın olsun.

Kocan cahil,anasi babasi iki kat daha cahil.Sende o cahillerin kölesi olmaya gidiyorsun.NOKTA.

Eşarbı takmayı kabul ettiysen, hediyeleri de alabilirsin pekala. Ya eşarbı da takmayacaksın, ya hediyeleri alıp gideceksin. Hem nişanlının dediği gibi, büyüklük sen de kalsın, onlar utansın.

Babanız vefat etmiş. Onlar gelmemiş. Ve siz halen eşarp takip hediye almaktan mi bahsediyorsunuz..
Umarim fedakarlık adı altında verdiğiniz tavizler bir gün başınızi çok fena halde agritmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…