Barış Atay; biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma!'

buradan çarşafa kapanmaya karşı olduğumumu çıkardın.
keşke diyorum. o sahnede olmasaydı keşke.
benim gözümde sorun değil. çarşaf .
anlatamıyorum galiba. onun orada ön planda olması gerekirdi. bak yine diyorum. olayım çarşaf değil.
yıllarca burada yazdım. kapanmaya karşı değilim. saygı duyuyorum. her inanca
onu açık düşün,yine yanda o şekilde . yine derim. yine söylerim.
şimdi diyecekler demezsin inanmıyoruz. buda kendi düşünceleri.
ikna etmem mümkün değil.
ama derdim yine olsa yine derim. açıkta olsa
Onun orda ön plan olması gerekırdı dıyorsun?buna kım karar verıyor sen mı?toplum mu?yoksa kadının ınancı?

Onun orda ön plan olması gerekırdı dıyorsun?buna kım karar verıyor sen mı?toplum mu?yoksa kadının ınancı?
bu benim fikrim. bir kadın olarak hissettiğim duyguların dışavurumu.görmek istediğim sahne bu olmalıydı. ha bana göre böyle olmalıydı,başkasına göre farklı. buda onun fikri.
olay şu,herkes aynı düşünmek zorunda değil,öyle olsa birbirimizin klonu olurduk ki çok şükür değiliz

bu benim fikrim. bir kadın olarak hissettiğim duyguların dışavurumu.görmek istediğim sahne bu olmalıydı. ha bana göre böyle olmalıydı,başkasına göre farklı. buda onun fikri.
olat şu,herkes aynı düşünmek zorunda değil,öyle olsa birbirişmizin klonu olurduk
Aıle arasında resım cekılmedılermı sence?Cocuk hep babasındamı kaldı sadece emzırmek ıcınmı annesıne verıldı?Canım yanlıs anlasılma olmasın bırbırımızı kırmayalım ama kadının ınancına gore yabancılara yuzunu gosteremez,zaten bunun ıcın kapanmıs bu ınancına ters bız bunu anlayamıyoruz...

Aıle arasında resım cekılmedılermı sence?Cocuk hep babasındamı kaldı sadece emzırmek ıcınmı annesıne verıldı?Canım yanlıs anlasılma olmasın bırbırımızı kırmayalım ama kadının ınancına gore yabancılara yuzunu gosteremez,zaten bunun ıcın kapanmıs bu ınancına ters bız bunu anlayamıyoruz...
yüz göstermeden bahsetmedim ben ama.
neyse olmadı sanırım ben anlatamıyorum. kırmayalım gerçekten. bebek yakında okula başlayacak. uzamasın bu.:)
gerek yok :)

Allah askina arkadaslar size bisey soracam ..
Ben 1 yasinda ortu takmis bir kiz cocugu goruyorum oda mi kendi istegiyle kapaniyor onu sorarim…
Bu bayan kendi ortunmus olabilir veyahut zorlanmis olabilir 25 sayfadir ayni konu uzerinde konusuluyor cok sinirlendim simdi… .

Canim dogru onun inancina gore bize yuzunu gosteremez ..
Ama o cocugu tasiyan babasi herhal islamiyete gore bir erkek (adini bilmiyorum ama hep goruyorum burda bembeyaz onluk giyer ve kafasina bisey dolar adlarini bilmiyorum simdi adlarini ogrenip yazacm ve kafasi yerden kalkmamali bir kadina bakilmamali kadinlar bunlara uyuyorda erkekler neden ona uymuyor ..
Tamm kadin kapali eger onun esiyse karisini kapattigi gibi oda o onlugu giymesi gerekirdi…

Canim dogru onun inancina gore bize yuzunu gosteremez ..
Ama o cocugu tasiyan babasi herhal islamiyete gore bir erkek (adini bilmiyorum ama hep goruyorum burda bembeyaz onluk giyer ve kafasina bisey dolar adlarini bilmiyorum simdi adlarini ogrenip yazacm ve kafasi yerden kalkmamali bir kadina bakilmamali kadinlar bunlara uyuyorda erkekler neden ona uymuyor ..
Tamm kadin kapali eger onun esiyse karisini kapattigi gibi oda o onlugu giymesi gerekirdi…
Ozaman ıckı ıcenler oruc tutmasın yada cumaya bayram namazına gıtmesın?İşte biz bu insanları yargılayamayız arkadaslar herkes kendı ınancını tam yada yarım yada ısıne geldıgı gıbı yasar bızım bunlara mudahale etme hakkımız yok...Birisı size,ben gecen gun senı barda bıra ıcerken gordum yada rakı balık yapıodun face de resmını gordum utanmadan sımdı oruc tutuyorsun nasıl muslumansın sen dese yada bayram namazında camı ye almasalar,ne deersınız?Hanı bılındık kendı hayatlarımızdan ornek verıorumkı daha ıyı anlayalım.

Ozaman ıckı ıcenler oruc tutmasın yada cumaya bayram namazına tmesın?İşte biz bu insanları yargılayamayız arkadaslar herkes kendı ınancını tam yada yarım yada ısıne geldıgı gıbı yasar bızım bunlara mudahale etme hakkımız yok...Birisı size,ben gecen gun senı barda bıra ıcerken gordum yada rakı balık yapıodun face de resmını gordum utanmadan sımdı oruc tutuyorsun nasıl muslumansın sen dese yada bayram namazında camı ye almasalar,ne deersınız?Hanı bılındık kendı hayatlarımızdan ornek verıorumkı daha ıyı anlayalım.
Ben anlayamiyorum k.bakma bu konudada cok cahilimdir eger esim benim kapanmami istiyecekse ilerde belli olmaz oda islam dinine uyacak ve basi yerden kalkmayacak ..
Sadece kadini kapatmayla islamiyet olunmaz musluman hic olunmaz kurandada erkege gore ayetler var ama nedense hep kadinlarin uzerinden gidiliyor..
Bide az onceki orneklendirmeleri anlamadim ..

[QUOTE="lolo07, post: 38733957, member: 649566 ınsan ya hep ıckı ıcsın yada hep namaz kılsın bunu mu ıstıyoruz?[/QUOTE]
Siz istediginiz gibi laflari anliyorunuz oyle degil demek istedigim bir erkek karisini kapatacaksa onunda bazi seyleri yapmasi gerekir ahhh karimi kapattim al sana muslumanim degil anlata biliyor muyum ..

Ben anlayamiyorum k.bakma bu konudada cok cahilimdir eger esim benim kapanmami istiyecekse ilerde belli olmaz oda islam dinine uyacak ve basi yerden kalkmayacak ..
Sadece kadini kapatmayla islamiyet olunmaz musluman hic olunmaz kurandada erkege gore ayetler var ama nedense hep kadinlarin uzerinden gidiliyor..
Bide az onceki orneklendirmeleri anlamadim ..
sen ALLAH ıstedıgı ıcınmı yoksa kocan ıstedıgı ıcınmı kapanacaksın bende bunu anlamadım?

sen ALLAH ıstedıgı ıcınmı yoksa kocan ıstedıgı ıcınmı kapanacacaniamadım?
Zorunlu kapatiliyorsam kocam tarafindan kocamada bakarim amaaa kendim kapaniyorsam kocaymis mocaymis dinlemem canim benim anladin mi? 1 yasindaki kiz cocugunu kapatiyorlar yaa.. Bende bunu anlamiyorum ..

canım kocanın zoruyla kapancaksan kapanma boşver...ınsanın ıcınden gelcek boyle seyler bu ıs kocanla senın aranda deıl ALLAHLA senın aranda bunu untma...Danışıklı dövüş haline getirmeyin bunu...

canım kocanın zoruyla kapancaksan kapanma boşver...ınsanın ıcınden gelcek boyle seyler bu ıs kocanla senın aranda deıl ALLAHLA senın aranda bunu untma...Danışıklı dövüş haline getirmeyin bunu...
Fikir alisverisi yapiyoruz ben sizinle kavga eder gibi bir halim mi var tabi herkes kendi fikrini savunacak ..
Olmuyor kocan kapan diyorr nerde muslumanlik ben sana kendimi anlatsan bu kiz mi bu sozleri diyor dersin emin ol…

canım once ıslamıyetı calısman lazım yane bı anda kapanmak olmaz.Şöyle anlatayım bılgısayarı kullanmak ıcın once bılgısayarı kullanmayı ogrenmelısın,yoksa bılgısayarı kullanamazssın kullansanda zevk alamazssın.Yada bina yapmak ıcın baret takman yetmez once nasıl beton yapılır onu ögrenmelısın.Sen ıslamıyetı yurekten anlamaya ogrenmeye calısırsan zaten kapanmayı kendın ıstıceksın ama bı anda kapanma eger temelın boşsa cunku bende oyle yaptım...Önce sorularıma cvp buldum sonra neden kapanmam gerektıgını ogrendım...

canım once ıslamıyetı calısman ederie bı anda kapanmak olmaz.Şöyle anlatayım bılgısayarı kullanmak ıcın once bılgısayarı kullanmayı ogrenmelısın,yoksa bılgısayarı kullanamazssın kullansanda zevk alamazssın.Yada bina yapmak ıcın baret takman yetmez once nasıl beton yapılır onu ögrenmelısın.Sen ıslamıyetı yurekten anlamaya ogrenmeye calısırsan zaten kapanmayı kendın ıstıceksın ama bı anda kapanma eger temelın boşsa cunku bende oyle yaptım...Önce sorularıma cvp buldum sonra neden kapanmam gerektıgını ogrendım...
Cok sukur bunlari biliyorum allahima binlerce sukur soyledigin icinde tesekkur ederim. .
Ama sizin gibi kapananlar olmuyor onu belirteyim..

Gavurİzmirin tam zıddı olan yobaz bir şehirde yaşıyorum dedim evet. Fakat yakın zamanda hani şu başkent var ya. ‘Medeni’ ülkenin pek medeni başkenti. Aman Ya Rabbim. O ne biçim şehir öyle ya hu. Bırakın peçeliyi çarşaflıyı ‘normal’ bir kapalı bile görmedim. ( Pot kırdım sanırım anormal olduğumuzu itiraf ederek) Tamam Ankaranın tamamını görmedim sonuçta ama gördüğüm yerlerde durum böyleydi. Gavur İzmir pek hoş lakabını Ankaraya hediye etsin bence.

23 senedir Ankarada yaşıyorum. birçok çarşaflı da gördüm peçeli de. burger kingte de gördüm -paket yaptırıp götürdüler menülerini tabii-, aşağı mahallede de çok fazla peçeli var. alışveriş merkezlerinde de görüyorum. neyin ajitesi bu anlamadım. gavur ankaraymış.

Bu konudaki samimiyetle ilgili çok basit bir sağlama yöntemi var.

Bir ünlü çıplak poz verdiğinde, eğer çocukları da varsa, yani bir anneyse, gören herkes ama herkes, anneannemiz, babaannemiz, muhtemelen annemiz de, 35 gazetenin yazarı, o gazetedeki habere tıklayanların neredeyse hepsi, haberi yazan kişi, denetleyen editor, yazı işleri müdürü, farketmez hepsinin aklında aynı soru:

''Bu nasıl anne?''

Bu başlıktaki köşe yazarının bu durumda ne beyan edeceğini ise buraya yazmam mümkün değil. Hepiniz biliyorsunuz. Tahmin de etmiyorsunuz yani, biliyorsunuz. Siz çarşaflı arkadaşlar, siz de biliyorsunuz. O yüzden bu kadar samimiyetsizliğe gerek yok diye düşünüyorum.

Bir çarşaflı kadının yazısı paylaşılmış. Ben yarın çırılçıplak evden çıksam yazı yazmak için geri sağ dönemem. Ama o ahlak dışı olur değil mi? Toplum kurallarına aykırı olur?

Ya benim dinim de bunu emrediyorsa?

Demek ki ne imiş? Herkesin giydiği giymediği kendi tercihi değil imiş. Ben çıplak gezmek istersem gezemiyorum işte.

X